עבור לתוכן

מתלבט בין כמה ספקים למחשב שלי

Featured Replies

פורסם

ה-Modu 82 425W+ מספיק.

• תגובות 32
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

פורסם

תוסיף את התקציב שלך לספק בכותרת ולא הדיון ינעל

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לנעול כבר קיבלתי את התשובה שלי.

ולגבי תקציב אין הגבלת תקציב אז לא רשמתי תקציב.

פעם הבאה אני ארשום אין הגבלת תקציב

פורסם

הוא ביקש ספק שקט (ואני מוסיף - גם יעיל). הספקים המובילים היום בתחום זה הם ה-seasonic, corsair וסגרת ה-pro/modu של אנרמקס (יקרים יותר). הם יעלו בערך 100 יותר מההצעות שלך (רובם טובים, אבל חלקם לא מספיק יעילים, לא מספיק שקטים או מיוצרים על ידי OEM מפוקפקים), אבל על איכות משלמים.

חברת palit היא בסך הכל בסדר, כרטיס 8600GT מספיק למשחקים ברמת גרפיקה צנועה וגם לא צורך הרבה חשמל (לא מייצר הרבה חום, לא דורש הרבה איוורור).

פורסם
  • מחבר

אז איזה דגם אתה ממליץ אם לא מה שסגרתי עליו ?

Enermax Modu82+ 525W זה הדגם.

פורסם

שלחתי את ההודעה שלי בלי לרענן את התצוגה, הדגם שאני עצמי הזמנתי (ועדיין מחכה לו :nono: לנועה מחשבים) הוא ה-seasonic S12-II 430W, מאוד שקט, מאוד יעיל, מאוד מספיק לצרכים שלך (אפילו ה-380 יספיק לך). כנ"ל הקורסיר 450W שמאוד דומה ל-seasonic (כמעט אותו הספק למעשה) ועולה כמה גרושים יותר. האנרמקס 525W שקט ויעיל אבל הוא סתם בזבוז כסף.

תחליט מה שבא לך.

פורסם
  • מחבר

תודה ידידי,

אשמח אם תתן לי את הדגם המדויק של הקורסיר שאתה מדבר עליו, ולגבי הספק שאני רציתי לקחת יכול להיות שאני יכול להסתפק גם באותו דגם שלהם רק ה 425W זה לא משהו סופי מה שרשמתי.

אשמח אם תתן לי את הדגם בספציפי לספק של קורסיר ואשמח אם תוכל להמליץ לי מבין השלושה שעל הפרק, איזה ספק הכי כידי לי לקחת.

שים לב שאני רוצה לקחת את האנרמקס משום שכל החוטים שלו נורא מסודרים ואני יכול להסיר חוטים ממנו שאין לי צורך בהם, זה יעשה לי סדר אדיר במארז, זה גם שיקול שאני חושב שצריך לקחת בחשבון.

לגבי ההספקים, אני מפחד שהיום אני אקח 400W ובעתיד שאני ארצה לעשות שדרוג כלשהו במחשב זה יעשה לי בעיה, לכן אני שוקל לקחת דגם של 500W שלא יהיו לי בעיות בעתיד.

אשמח אם תתן לי תשובה לגבי דגם שאתה ממליץ ושיתאים לדרישות שלי.

תודה שוב פעם

פורסם

ספקים מודולריים עדיין נתונים בפולמוס. יש מספר דעות ברשת נגד הקונספקט (התנגדות חשמלית גדולה יותר, פינים שעלולים להתעוות וכו'), בספקים הקטנים יחסית (400-500 ואט) אין גם ככה יותר מדי כבלים ואפשר לדחוף את המיותרים לתוך אחד מחללי ה-5.25 אינץ'. אני אישית מתקשה להמליץ על ספק מודולרי, אבל אני שמרן מטבעי וזה בא לידי ביטוי בדעותי.

ספק 430 ואט כמו שהמלצתי לך יספיק למפרט הנוכחי שלך וגם לשידרוג עתידי (כרטיס מסך יחיד - אפילו חזק, מעבד ארבע-ליבות וכד'), בכל מקרה יש היום מגמה מבורכת של צמצום צריכת החשמל של רכיבי מחשב, מעט מאוד מחשבים היום צורכים יותר מ-300 ואט ואלו הם לרוב מחשבי גימרים או תחנות עבודה רציניות.

שמע, נראה לי שאתה כבר סגור על ה-modu 525 ומחפש חיזוקים לקנייה שלך. אין לי משהו רציונלי לתת לך. אם יש לך כסף לשרוף, לך על זה.

פורסם
  • מחבר

לא נעול אחי, בהתאם לתגובה שלך הדגם שאני אולי ייקח זה את ה Enermax Modu82+ 425W יותר זול, ולפי מה שאתה אומר אין לי צורך יותר מזה, לא עכשיו ולא בעתיד, גם אם אני אשדרג את המחשב שלי.

עכשיו אני אשאל אותך, אם בעתיד, אני אוסיף דיסק קשיח נוסף + זיכרון למחשב נוסף (עוד 4 ג'יגה כמו שיש לי עכשיו) + כרטיס מסך חלופי למה שיש לי עכשיו למשהו יותר מתקדם בעל שתי יציאות DVI, החלפת מעבד למעבד בעל 4 ליבות זה יצריך החלפת ספק בעתיד ?

אשמח לקבל ממך המלצות לספקים בטווח ההספקים של 400W, אלא אם כן אתה אומר שאני אצטרך יותר הספק בעקבות השדרוגים שציינתי שאני אעשה בעתיד.

אם גם לאחר השדרוגים שאני אעשה בעתיד, יספיק לי ההספק של 400W אז תן לי המלצה איזה ספק הכי כידי לי מבין השלושה שציינתי

Enermax Modu82+ 425W

seasonic S12-II 430W

הקורסיר 450W - אשמח אם תציין את הדגם המדויק שאתה מתכוון אליו.

תודה רבה

פורסם

ספקים מודולריים עדיין נתונים בפולמוס. יש מספר דעות ברשת נגד הקונספקט (התנגדות חשמלית גדולה יותר, פינים שעלולים להתעוות וכו')

ספקים מודולריים קיימים כבר כמה שנים, וכל הזמן הזה הם "נתונים בפולמוס", כפי שאתה אומר, אבל הרבה דיבורים, ושום בדיקה מעשית שתראה כי מסיבה זו או אחרת ספק מודולרי הוא פחות יעיל/בטוח/אמין לאורך זמן מספק לא מודולרי. הטיעון "PC Power&Cooling הם חברה ותיקה בתחום והם לא מייצרים ספקים מודולריים" לא קביל.

בספקים הקטנים יחסית (400-500 ואט) אין גם ככה יותר מדי כבלים ואפשר לדחוף את המיותרים לתוך אחד מחללי ה-5.25 אינץ'.

אפשר לדחוף, או לשים אזיקונים או למצוא דרך אחרת. ספק מודולרי הוא בגדר מותרות, כמו הרבה דברים אחרים (מאווררים עם LED, מארז עם דלת צדדית נשלפת וחלון שקוף, ומלא שטויות אחרות). לא חייבים את זה, זה לא מפריע, מי שרוצה לשלם יותר, ישלם יותר.

אני סבלתי מספיק עם הכבלים הלא מודולריים בספק במחשב הישן שלי (למרות שמדובר ב-480W, דווקא יש לו מלא כבלים), ולכן במחשב החדש שאני בונה החלטתי לנסות את הכיוון המודולרי.

מצד שני אם מישהו סתם קונה ספק מודולרי בלי להבין למה זה טוב לו, וזורק אותו בתוך מארז בינוני ללא חלון, ולא מעניין אותו סידור הכבלים במארז לא מבחינה אסתטית ולא מבחינת זרימת אוויר, אז הוא באמת זורק כסף סתם.

פורסם
  • מחבר

מצד שני אם מישהו סתם קונה ספק מודולרי בלי להבין למה זה טוב לו, וזורק אותו בתוך מארז בינוני ללא חלון, ולא מעניין אותו סידור הכבלים במארז לא מבחינה אסתטית ולא מבחינת זרימת אוויר, אז הוא באמת זורק כסף סתם.

גם לי הנושא חשוב, זרימת האוויר, והאסתטיקה, שים לב למארז שיש לי, יש בו את כל מה שאתה אומר, ולראות את הכבלים ככה מהחלון זה לא כזה יפה, למרות שהם מחוברים בקבוצה אחת עם אזיקון, עדיין לא נראה טוב.

אשמח אם תוכל להמליץ לי על ספק מבין השלושה שאני מתבלט עליהם, ואשמח אם תתן לי תשובה לגבי סוגיית ההספקים שהעליתי בתגובה הקודמת שלי.

תודה

פורסם

ספקים מודולריים קיימים כבר כמה שנים, וכל הזמן הזה הם "נתונים בפולמוס", כפי שאתה אומר, אבל הרבה דיבורים, ושום בדיקה מעשית שתראה כי מסיבה זו או אחרת ספק מודולרי הוא פחות יעיל/בטוח/אמין לאורך זמן מספק לא מודולרי. הטיעון "PC Power&Cooling הם חברה ותיקה בתחום והם לא מייצרים ספקים מודולריים" לא קביל.

זהו בהחלט לא טיעון קביל, למרות ש-PC P&C חברה מאוד וותיקה ומכובדת בתחום. הוספה של כבלים מודולריים פשוט מוסיף עוד נקודת חיבור (שעלולה להיות מלוכלכת באבק או בלחות) שזה נקודת כשל נוספת במערכת. אם המחבר לא איכותי הוא עלול להיות רופף וזה כבר יכול להיות מסוכן.

עכשיו אני אשאל אותך, אם בעתיד, אני אוסיף דיסק קשיח נוסף + זיכרון למחשב נוסף (עוד 4 ג'יגה כמו שיש לי עכשיו) + כרטיס מסך חלופי למה שיש לי עכשיו למשהו יותר מתקדם בעל שתי יציאות DVI, החלפת מעבד למעבד בעל 4 ליבות זה יצריך החלפת ספק בעתיד ?

כרטיס מסך "מתקדם" עם שתי יציאות DVI כגון ה-8600GT או ה-3650 עדיין לא יעלה את צריכת החשמל שלך מעל 300 ואט (גם לא מעל 200). גם עם תוספת צריכת החשמל של הדיסק הקשיח והזיכרון לא תתקרב ל-300 ואט.

קורסיר 450 ואט

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=714

פורסם
  • מחבר

מבין שלושת הדגמים האלו על איזה הכי כידי ללכת.

מי הכי שקט מבין השלושה, ומי הכי טוב מבין השלושה, עכשיו למחשב שלי וגם למחשב שלי בעתיד במידה ואני אשדרג אותו.

• Enermax Modu82+ 425W
  • Seasonic S12II-430 Active PFC 430W
  • Corsair VX Series 450W PSU

תגידו אין את שתי הדגמים של Seasonic ושל Corsair אותו ספק רק דגם מודולרי ?

למה לא מצאתי ברשת, רק הספקים יותר גדולים יש להם.

פורסם

כולם אמורים להיות חרישיים תחת עומס של עד 300-350 ואט. המודו כנראה מעט יותר שקט (אבל לא מדובר בהבדל שתצליח לשמוע באוזניים שלך ובטח לא בתוספת שאר המאווררים שבמארז). ל-seasonic יש את סדרת M12-II המודולרית.

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1020

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים