עבור לתוכן

HP LP2065 S-IPS VS. DELL 2007FP

Featured Replies

פורסם

לאור המצב שה2007FP לא זמין כמעט בארץ, ולאור המצב החדש שיעקב (nextop) העיפו את הDELLים מהאתר שלהם והציבו מסך אחד והוא הHP.

אני שואל איזה מסך עדיף מבין השניים ולמה?

HP UltraSharp LP2065 20.1" LCD with S-IPS Panel

DELL 2007FP UltraSharp S-IPS Panel

לHP אין רכזת USB - חיסרון 1.

עוד יתרונות/חסרונות לכל דגם?

פורסם

ניתן למצוא ביקורת מקיפה על ה-HP LP2065 כאן:

http://www.prad.de/en/monitore/review-hp-lp2065.html

כמו כן, ישנה ביקורת (עם וידאו) על מסך זה ב-CNET, אבל היא לא נראית מעמיקה במיוחד:

http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/hp-lp2065/4505-3174_7-31631892.html

כאן ניתן למצוא הודעה עם תמונות של חבר בפורום שקנה את המסך (בחו"ל):

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=338599.0

אני שמח שהחליטו ב-Nextop ליבא את המסך הנ"ל, שמהווה חלופה טובה ל-Dell 2007FP, אם כי נוכח המחיר הזול יותר של מסך זה בחו"ל (יחסית ל-Dell 2007FP כשזה עוד היה משווק), ציפיתי שגם המחיר בארץ יהיה זול יותר (ממה שבסופו של דבר Nextop דורשים).

בקשר ל-Dell 2007FP:

הוא לא מיוצר יותר ואני רואה שברוב החנויות כבר לא ניתן להשיגו.

אתה צריך להתחשב גם בכך, שייתכן והמסכים המעטים שעדיין נמצאים בחנויות הם מסכים שהוחזרו מסיבות שונות (פיקסלים שרופים, זליגת אור וכדומה).

עוד שתי נקודות:

1. מצויין שניתנות למסך 3 שנים אחריות, אך לא מצויין האם על-ידי Nextop או על-ידי HP ישראל.

2. מעניין להשוות את המסך הזה ל-LG L2000CP שגם הוא בא עם פאנל S-IPS וניתן להשיג אותו במחיר של כ-1,900 ש"ח.

פורסם

Ultra Sharp זאת סדרת מסכים של דל, אין HP Ultra Sharp :lol:

הדל כבר לא ניתן לרכישה, אז אני לא מבין למה אתה מתלבט?

פורסם

משהו ששכחתי לציין קודם...

דווקא ל-HP יש רכזת USB, כפי שניתן לראות במפרט באתר של HP ישראל.

רשום שם:

"יציאת upstream אחת, ארבע יציאות downstream USB 2.0 Hub (כבל כלול)"

ניתן לראות את יציאות ה-USB גם בסקירה ב-Prad וגם בסקירת הוידאו ב-CNet.

פורסם
  • מחבר

טוב לדעת לגבי הרכזת.

מה זה הupstream ? זה הכבל מתח?

ושוב לשאלה, שורה תחתונה - איזה מסך עדיף (מבחינת עיצוב הדל לקח לטעמי) ?

כי ה2007FP לא לגמריי נעלם מהארץ, בטוח יש אותו בכמה חנויות. ככה שאני רוצה לדעת לאיזה מסך שווה לי להתאמץ..

אופציה שלישית היא כמובן הLG 2000CP שהרבה יותר זמין מהשניים למעלה אבל כפי שאמרו כאן קודם, לא ידוע עדיין לגבי דיוק הצבעים שלו, היה כאן לפחות אחד שקנה אותו, חבל שהוא לא רשם לנו עדיין חוות דעת. ולגביו אני בטוח שאין רכזת USB.

פורסם

מה זה הupstream ? זה הכבל מתח?

Upstream - זה החיבור USB מהמחשב למסך.

Downstream - אלו חיבורי ה-USB מהרכזת שבמסך לאביזרי ה-USB.

פורסם

ניתן למצוא ביקורת מקיפה על ה-HP LP2065 כאן:

http://www.prad.de/en/monitore/review-hp-lp2065.html

כמו כן, ישנה ביקורת (עם וידאו) על מסך זה ב-CNET, אבל היא לא נראית מעמיקה במיוחד:

http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/hp-lp2065/4505-3174_7-31631892.html

כאן ניתן למצוא הודעה עם תמונות של חבר בפורום שקנה את המסך (בחו"ל):

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=338599.0

אני שמח שהחליטו ב-Nextop ליבא את המסך הנ"ל, שמהווה חלופה טובה ל-Dell 2007FP, אם כי נוכח המחיר הזול יותר של מסך זה בחו"ל (יחסית ל-Dell 2007FP כשזה עוד היה משווק), ציפיתי שגם המחיר בארץ יהיה זול יותר (ממה שבסופו של דבר Nextop דורשים).

בקשר ל-Dell 2007FP:

הוא לא מיוצר יותר ואני רואה שברוב החנויות כבר לא ניתן להשיגו.

אתה צריך להתחשב גם בכך, שייתכן והמסכים המעטים שעדיין נמצאים בחנויות הם מסכים שהוחזרו מסיבות שונות (פיקסלים שרופים, זליגת אור וכדומה).

עוד שתי נקודות:

1. מצויין שניתנות למסך 3 שנים אחריות, אך לא מצויין האם על-ידי Nextop או על-ידי HP ישראל.

2. מעניין להשוות את המסך הזה ל-LG L2000CP שגם הוא בא עם פאנל S-IPS וניתן להשיג אותו במחיר של כ-1,900 ש"ח.

נקסטופ הם יבואן מקבילי שייבאו את דל במקביל ואני מניח שהמצב כזה גם לגביי HP למרות שזה רק ב 99 אחוז וודאות לא באופן מוחלט

פורסם

נקסטופ הם יבואן מקבילי שייבאו את דל במקביל ואני מניח שהמצב כזה גם לגביי HP למרות שזה רק ב 99 אחוז וודאות לא באופן מוחלט

זה עדיין לא אומר שהאחריות היא לא של HP ישראל. ככל שידוע לי, גם האחריות על DELL היא מול DELL ישראל.

שימו לב ש-DELL ישראל ו"יבואן רשמי של DELL" זה לא אותו דבר. היבואן יכול לשמש תיווך בינך לבין היצרן, אם מתחשק לו. הוא יכול להחליף לך את המסך מהמלאי שלו, לחסוך לך את הטירחה ואח"כ להחליף את המוצר הפגום בעצמו מול היצרן.

פורסם

חברה יש לכם טעות ניתן להשיג את ה 2007FP כמה שרוצים אין להשיג רק את ה 2007WFP

יש לי במלאי את שניהם בכל אופן

החלטתי לייבא את ה HP בגלל דרישה מכמה וכמה חברי פורום

שבת שלום

יעקב

פורסם

יעקב - בהחלט יוזמה ברוכה :xyxthumbs:

ה-HP2065 הוא ככל הנראה המסך הטוב ביותר כיום לעבודה ממושכת עם טקסט, יחד עם ה-DELL2007FP המעולה.

פורסם

זה עדיין לא אומר שהאחריות היא לא של HP ישראל. ככל שידוע לי, גם האחריות על DELL היא מול DELL ישראל.

שימו לב ש-DELL ישראל ו"יבואן רשמי של DELL" זה לא אותו דבר. היבואן יכול לשמש תיווך בינך לבין היצרן, אם מתחשק לו. הוא יכול להחליף לך את המסך מהמלאי שלו, לחסוך לך את הטירחה ואח"כ להחליף את המוצר הפגום בעצמו מול היצרן.

הכוונה שדל ישראל לא מכירה באחריות הבין לאומית של המוצר (ואם אתה קונה מיבואן מקבילי זו האחריות שיש לך) ולכן אתה נשאר בלי אחריות

פורסם

לאור המצב שה2007FP לא זמין כמעט בארץ, ולאור המצב החדש שיעקב (nextop) העיפו את הDELLים מהאתר שלהם והציבו מסך אחד והוא הHP.

אני שואל איזה מסך עדיף מבין השניים ולמה?

HP UltraSharp LP2065 20.1" LCD with S-IPS Panel

DELL 2007FP UltraSharp S-IPS Panel

לא הייתי קונה שום זבר מהיבואנים הראשיים של HP בגלל השירות האיום , או ליתר דיוק העדר כל שירות,

שהם נתנו למוצריהם (לפחות לקהל הביתי).

עניין שונה נוגע ל- L2000CP , זה צג תואם ל- DELL2007FP בשינויים מיזעריים,

אולי אפילו משופר.

כפי שאמרתי בהודעה אחרת, DELL כלל לא מייצרת מסכים. מסך DELL2007FP יוצר עבורה

על ידי LG אפשר בהשתתפות ייצור של פיליפס. כנראה גם בסיוע SAMSUNG שסיפק

פנלים לאחד מדיגמי המישנה של אותו מסך.

במקביל לייצור DELL2000FP בעבר שיווקו LG ו- PHILIPS מסכים תואמים באיכויות.

LG תחת השם L2000C ופיליפס תחת השם 200P7ES

המסך של פיליפס, לפי זיכרוני היה לא רק תואם אלא ממש תאום , בדיוק אותו מיפרט טכני עד הפרט האחרון.

בינתיים LG עברה לייצר את L2000CP שיכול להיות L2000C בשינויים מיזעריים

ויתכן שהפסיקה לייצר את L2000C.

בארץ דגם זה לא מופץ על ידי החנויות הגדולות, אולי משום שדגם זה לא מיובא עדיין על ידי

היבואנים נגדולים של מוצרי LG. הרושם שלי שכרגע L2000CP מיובא רק על ידי יבואנים

קטנים, יש לכך השפעה לרעה על טיב השירות אם המוצר יתקלקל או יהיה פגום.

אני לא הייתי ממהר, הייתי ממתין עד חודשיים כדי לראות אם L2000CP נימכר גם בהפצה המונית בישראל,

אם כן , המחיר שלו יהיה לפי התרשמותי פחות מ- 1900 וגם השירות שלו יהיה מוסדר טוב יותר

מאשר שירות של יבואנים קטנים.

אשר לפיליפס , המחיר שלהם היה תמיד גבוה , 2500 שקל ומעלה למסך התאום שלהם.

יתכן שהם הפסיקו לייצר אותו או שהיבואנים הפסיקו לייבא אותו, . היום יש להם דגם משופר של

אותו מסך, עם ניגודיות טובה יותר 1:1000 במקום 1:800 אבל המחיר בשמיים , בערך 4000 שקל.

פורסם
  • מחבר

Ultra Sharp זאת סדרת מסכים של דל, אין HP Ultra Sharp :lol:

הדל כבר לא ניתן לרכישה, אז אני לא מבין למה אתה מתלבט?

נכון, העתקתי את השם מהאתר של nextop, וכנראה כדי "למשוך" אנשים הוא שם את הוסיף את השם הזה .

ואת הדל ניתן לרכישה, אומנם לא כמו פעם, אבל ניתן.

חברה יש לכם טעות ניתן להשיג את ה 2007FP כמה שרוצים אין להשיג רק את ה 2007WFP

יש לי במלאי את שניהם בכל אופן

החלטתי לייבא את ה HP בגלל דרישה מכמה וכמה חברי פורום

שבת שלום

יעקב

השאלה אם יש לך במלאי יחידות שהוחזרו בגלל פיקסלים שרופים/זליגת אור/פאנל S-PVA. או בגלל שאף אחד לא נגע בהם עדיין.

בכל אופן , בנושא אחר אמרתי לך מה אני מוכן לעשות כדי לבדוק את המסך אצלך.

אם אני לא אבדוק את המסך, אז מה בעצם היתרון שלך על שאר השוק? גם מחירים אתה כמו השאר ואפילו לפעמים יקר יותר .

אז אם תיתן לבדוק אני מניח שלא רק אני אקנה אצלך , אלא הרבה מחברי הפורום.

יעקב - בהחלט יוזמה ברוכה :xyxthumbs:

ה-HP2065 הוא ככל הנראה המסך הטוב ביותר כיום לעבודה ממושכת עם טקסט, יחד עם ה-DELL2007FP המעולה.

ושוב אין התייחסות לL2000CP של LG שנמכר בארץ בסביבות ה1900-2000 ש"ח..

לא הייתי קונה שום זבר מהיבואנים הראשיים של HP בגלל השירות האיום , או ליתר דיוק העדר כל שירות,

שהם נתנו למוצריהם (לפחות לקהל הביתי).

עניין שונה נוגע ל- L2000CP , זה צג תואם ל- DELL2007FP בשינויים מיזעריים,

אולי אפילו משופר.

כפי שאמרתי בהודעה אחרת, DELL כלל לא מייצרת מסכים. מסך DELL2007FP יוצר עבורה

על ידי LG אפשר בהשתתפות ייצור של פיליפס. כנראה גם בסיוע SAMSUNG שסיפק

פנלים לאחד מדיגמי המישנה של אותו מסך.

במקביל לייצור DELL2000FP בעבר שיווקו LG ו- PHILIPS מסכים תואמים באיכויות.

LG תחת השם L2000C ופיליפס תחת השם 200P7ES

המסך של פיליפס, לפי זיכרוני היה לא רק תואם אלא ממש תאום , בדיוק אותו מיפרט טכני עד הפרט האחרון.

בינתיים LG עברה לייצר את L2000CP שיכול להיות L2000C בשינויים מיזעריים

ויתכן שהפסיקה לייצר את L2000C.

בארץ דגם זה לא מופץ על ידי החנויות הגדולות, אולי משום שדגם זה לא מיובא עדיין על ידי

היבואנים נגדולים של מוצרי LG. הרושם שלי שכרגע L2000CP מיובא רק על ידי יבואנים

קטנים, יש לכך השפעה לרעה על טיב השירות אם המוצר יתקלקל או יהיה פגום.

אני לא הייתי ממהר, הייתי ממתין עד חודשיים כדי לראות אם L2000CP נימכר גם בהפצה המונית בישראל,

אם כן , המחיר שלו יהיה לפי התרשמותי פחות מ- 1900 וגם השירות שלו יהיה מוסדר טוב יותר

מאשר שירות של יבואנים קטנים.

אשר לפיליפס , המחיר שלהם היה תמיד גבוה , 2500 שקל ומעלה למסך התאום שלהם.

יתכן שהם הפסיקו לייצר אותו או שהיבואנים הפסיקו לייבא אותו, . היום יש להם דגם משופר של

אותו מסך, עם ניגודיות טובה יותר 1:1000 במקום 1:800 אבל המחיר בשמיים , בערך 4000 שקל.

אין לך כל כך אלטרנטיבות להתפנק..ולהגיד שלא היית קונה את הHP (במיוחד שהוא כמו הDELL ואף עם קצת יתרונות)..

יש לך את הL2000CP שלאף אחד אין מושג לגביו, ועדיין אף אחד לא חווה עליו דעת ממי שקנה אותו מהפורום.

ויש לך את הHP שלגביו יש ביקורות והוא אף במקצת טוב יותר מהDELL (להוציא זה שאין לו יציאות קומפוזיסט וS-VIDEO).

ושאלות חשובות לא פחות למי שמבין:

למשתמש כמוני (לא עוסק בגראפיקה למחייתו), אלא לעבודה משרדית, טקסטים בעיקר, אינטרנט, ופעם ב.. סרטים ומשחקים..

שווה להשקיע 2600 ש"ח על Eizo 1932SH או שעדיף לי לקחת סיכון בLG L2000CP או בHP L2065?

אני אגיד לך למה, כל הרושם של איזו פשוט מדהים. העומק צבעים (נדמה לי במסך הזה 10bit), דיוק צבעים וכיול מהיצרן, העיצוב של המסך, ובכלל השם של החברה.

השאלה אם כל זה שווה את התוספת או שאני אפסיק להתלהב מכל זה?

ודרך אגב, איך ה

EIZO FLEXSCAN LCD 22" S2201W

מחיר כולל מע"מ: 2385 ¤

יש הבדל גדול בינו לבין האסוס המומלץ כאן? או למסך 22'' אחר?

המחיר מצדיק? או שעדיף משמעותית לקחת 20'' (כגון הLG L2000CP או הHP L2065)?

פורסם

באשר לדברים שצויינו ע"י amni:

DELL קונה פאנלים בדיוק כמו EIZO. יצרני הפאנלים לא מייצרים מסכים. LG.PHILIPS היא חלק משיתוף הפעולה של LG ופיליפס, וקונצרן LG Electronics קונה את הפאנלים מהחטיבה הזו כמו כל יצרן אחר.

כל יצרן מכייל לבד את הפאנל שהוא רוכש ומיישם ניהול של בהירות וניגודיות בצורה שונה. אם תסתכלו בביקורת של מסכי 24" לאתר אתם תיראו שלושה מסכים שונים של איזו, סמסונג ודל אשר בשלושתם הרכיבו את אותו הפאנל LTM240M2, ובכל זאת קיימים הבדלים באיכות התמונה בהתאם לכיול צבעים מהקופסא ע"י מעבדי תמונה בסיסיים או מתקדמים, ויישום שונה של שינוי הבהירות באמצעות התאורה האחורית באופן ישיר או ע"י שינוי הזווית של הגביש הנוזלי. יחס הניגודיות הסטטי המקסימלי שונה בכל אחד מהמסכים ואילו בבהירות נמוכה, בהתאם לדגם, או הוא נשמר יציב או שהוא פשוט נופל .

המסך של HP, LP2065, בדומה לפיליפס 200P7ES, שונה מה-2007FP במובן בו יחס הניגודיות לא נופל בגלל שליטה ישירה בתאורה האחורית בשעה שב-Dell השליטה מתבצעת באמצעות זווית הגביש הנוזלי של הפאנל ולכן יחס הניגודיות לא יציב בו.

אי אפשר לכן להכליל את המסכים כדומים זה לזה באיכויות תמונה על רק סמך זה שיש להם אותו פאנל, ולומר שיש הבדל רק בשם. לגבי ה-L2000CP. הגעתי לממצאים מעניינים. ב-TCO Development אין דגם כזה. עדיין L2000C נשאר בעינו יחד עם L2000CN ושאר הדגמים מסידרה L2000. האות P ב-L2000CP היא חלק מהאותיות של שם הפאנל IPS, כמו שהאות N ב-L2000CN לקוחה משם הפאנל TN. נראה ש-LG הוסיפה ל-C את האות P בכדי להמשיך במתווה של האבחנה בין סוגי הפאנלים. אין שום ביקורת מקצועית עדכנית חדשה ל-2000CP שתאשש את זאת שהוא כוייל מחדש בדיוק בצבעים וב-OverDrive באופן שונה מבעבר.

לכן אני בעד HP LP2065 גם כנגד ה-LG וגם כנגד Dell 2007FP בגלל יישום ניהול יעיל יותר של ניגודיות ובהירות וניתן להסתמך על חוות דעתם של האתרים PRAD ו-Svethardware שהוא מתאים לחלוטין לגרפיקה, כלומר מי שלא ימצא את ה-2007FP כזמין במלאי יוכל לא להסס לרכוש את ה-HP שהביקורות המקצועיות עדיין תקפות עבורו.

באשר לדגם האחר של פיליפס שהיה יקר יותר מה-200P7ES, ה- 200P7MG, הוא לא נראה כדגם בשלב ייצור. נשארו ממנו יחידות בגרמניה רק ב-Amazon ואין עוד חנויות שמוכרות אותו. הסיבה שהוא היה יקר יותר היא שהוא תוכנן לפי תקני בטיחות רפואיים טכנולוגיים עבור המיגזר הרפואי בכדי להבטיח שלא ייגרם לציוד רפואי רגיש סמוך שיבושים הקשורים בקרינה אלקטרומגנטית ושאר הגורמים שמשבשים פעולה תקינה של אותו ציוד. לכן זה היה דגם שלא נועד לצרכן אלא לבתי חולים, מכונים רפואיים וכדו'.

פורסם
  • מחבר

את הHP והLG ניתן לכוונן בסיבוב ציר , למעלה/למטה , ימינה/שמאלה ?

ו orleans אפשר התייחסות ממך לתגובה שלי בקשר לאיזו למינהן אם שווה לי כמשתמש (פירוט בגוף ההודעה הקודמת) ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים