עבור לתוכן

רוצה לדעת את האמת על perl

Featured Replies

פורסם

לאחרונה התחלתי קורס נתמ"מ (ניהול תשתיות מערכות מחשב) בצבא, ואני בלי יידע קודם במחשבים בכלל (אלא אם כן אתם מחשיבים פעילות שוטפת על גבי מחשבים כידע)..

תאכלס התפקיד של נתמ"מניקים זה לתחזק את כל חוות השרתים של הצבא פחות או יותר (מיינפרמים למיניהם), ושפת התכנות שאנחנו לומדים היא פרל.

עכשיו, זוהי השפה היחידה שלומדים, והמפקדים שלנו אומרים, בתור בדיחה (או לא) - "למה כדאי ללמוד את שפת פרל - כי היא השפה הטובה בעולם!".

עכשיו, אני משער שזה נאמר בציניות אדירה, אך רפיטטיבית. אבל מכיוון שאין לי ידע קודם ואני לא מבין ממש בשפות תכנות, רציתי לדעת באמת מה שווה פרל.

בינתיים מנסיוני עימה, היא לא נוחה מדי לכתיבה, אבל מאוד שימושית לעבודה בצבא, מפני שהיא מסוגלת לרוץ על כמעט כל מערכת הפעלה (אני אישית, לא יודע על איזה מערכת הפעלה היא לא יכולה לרוץ).

אודה לכם להסברים.

פורסם

פרל היא אחת השפות היותר שנויות במחלוקת. יש אנשים שיטענו שהיא הדבר הכי נוראי שהם נתקלו בו מעולם (נניח, אני) ויש אנשים שטוענים שהיא השפה הכי טובה בעולם.

כן, אני יודע שזה נכון כמעט עבור כל שפה, אבל עבור פרל במיוחד.

ברגע שמתרגלים אליה, פרל אמורה להיות מאוד נוחה לכתיבה, וזמן הפיתוח בה יחסית מאוד קצר. אבל מה, למי שלא כל כך בקיא בשפה יהיה קשה לקרוא ולהבין את הקוד, בגלל כל הסימנים המיוחדים וקיצורי הדרך. סתם אנקדוטה - מישהו כתב פעם תכנית בפרל והיא לא עבדה לו. הפתרון היה להוסיף את צמד התווים ^$ (או משהו כזה) בתחילת התכנית...

מבחינת לרוץ על כל מערכת הפעלה - זה נכון עבור הרבה שפות סקריפטים. כיום, אגב, יש שתי שפות סקריפטינג חזקות בשוק - פרל ופייתון (python), שהדגש בפייתון הוא על קוד קריא במיוחד (קוד פייתון נראה כמעט כמו פסאודו קוד).

ולגבי המדריכים שלך, יש שני הסברים:

א. הם בעצמם מתכנתים בה הרבה, ולכן ייתכן שהם באמת מסוג האנשים שאוהבים אותה.

ב. הם רוצים "להרעיל" אותך לגבי השפה. לגרום לך לאהוב לתכנת בה. הרי כשהם אומרים שפרל השפה הכי טובה בעולם, זה יגרום לך לרצות לתכנת בה, לא? :)

פורסם

לפי מה שאני יודע, פרל היא יצר השטן.

פורסם

זה דומה ל LISP לא ?

פורסם

לא ממש... לפי ויקיפדיה lisp היוותה השראה לפרל, אבל אין ממש קשר מהותי בין שפות.

פורסם
  • מחבר

פרל היא אחת השפות היותר שנויות במחלוקת. יש אנשים שיטענו שהיא הדבר הכי נוראי שהם נתקלו בו מעולם (נניח, אני) ויש אנשים שטוענים שהיא השפה הכי טובה בעולם.

כן, אני יודע שזה נכון כמעט עבור כל שפה, אבל עבור פרל במיוחד.

ברגע שמתרגלים אליה, פרל אמורה להיות מאוד נוחה לכתיבה, וזמן הפיתוח בה יחסית מאוד קצר. אבל מה, למי שלא כל כך בקיא בשפה יהיה קשה לקרוא ולהבין את הקוד, בגלל כל הסימנים המיוחדים וקיצורי הדרך. סתם אנקדוטה - מישהו כתב פעם תכנית בפרל והיא לא עבדה לו. הפתרון היה להוסיף את צמד התווים ^$ (או משהו כזה) בתחילת התכנית...

מבחינת לרוץ על כל מערכת הפעלה - זה נכון עבור הרבה שפות סקריפטים. כיום, אגב, יש שתי שפות סקריפטינג חזקות בשוק - פרל ופייתון (python), שהדגש בפייתון הוא על קוד קריא במיוחד (קוד פייתון נראה כמעט כמו פסאודו קוד).

ולגבי המדריכים שלך, יש שני הסברים:

א. הם בעצמם מתכנתים בה הרבה, ולכן ייתכן שהם באמת מסוג האנשים שאוהבים אותה.

ב. הם רוצים "להרעיל" אותך לגבי השפה. לגרום לך לאהוב לתכנת בה. הרי כשהם אומרים שפרל השפה הכי טובה בעולם, זה יגרום לך לרצות לתכנת בה, לא? :)

אני חושב שזה יותר בקטע של "ב."... :P

מה ההבדל בין שפות הסקריפטינג השונות, מלבד כמובן דרך כתיבת הקוד שלהן? יש איזה הבדל משמעותי?

פורסם

פרל היא בהחלט שפה טובה אחרת אין הסבר למה חצי מהכלים בלינוקס נכתבו בפרל (שאת רובם כתב לארי) ואתרים רבים (אמאזון אאל"ט) שמשתמשים בה.

יש גם לפרל את ה CPAN שהוא ממש נחמד ויכול לעזור מאד בהרבה דברים

פורסם

כמו כל דבר בחיים, זה עניין של ייעוד.

יש דברים שיותר נוח ויותר יעיל (מבחינת מהירות ומשאבים) לבצע ב-perl, ויש דברים שלא.

פורסם

לפי מה שאני יודע, פרל היא יצר השטן.

השאלה עד כמה אתה יודע

פרל בשבילי היא "השפה"

אני מת על השפה הזאת

יש בה הכול מהכול

כל מאגר ה cpan מפוצץ במודולים שאנשים מוסיפים

הפיתוח של השפה רץ כל הזמן עקב הביקוש במיוחד במערכות מבוססות unix

כאחד שפעם זה היה הדבר הכי חשוב לו כמעט בשפות תכנות - raw sockets פרל אלופה בזה

השימוש בסוקטים בפרל היא מעולה

יש שימוש יעיל לgui בפרל עם wxwidgets , tk , win32::gui

יש בה את הסיפרייה cgi הידועה לטובה

פשוט שפה אהובה עלי

הבעיה שהיא מה שגרמה לי להפסיק עם פרל

שהשפה הזאת בעייתית עצם היותה שפת סקריפט

אתה בונה בה תוכנה

רוצה לשלוח לחבר אבל מה הבעיה- אין לו בכלל את האינטרפרטר של פרל

לכן היא שימושית יותר בלינוקס

פורסם
  • מחבר

חצי מהדברים שאמרתם כאן אני לא מבין.. :S אני משער שצריך להגיע לרמות מתקדמות כדי רק להבין על מה אתם מדברים בכלל :S, אז שלא נדבר על השוואות בין שפות. והדעה של הבחור הציניקלי, מלבד זה שהיא הייתה באורך של כ50 פיסקאות, ולקחה לו בוודאי יותר זמן לכתוב מאשר להכין שפה משלו כמו שהוא כ"כ רוצה, היא הייתה, מאוד ציניקלית (באופן אירוני) והוא אמר בפירוש "מוות לפרל"..

אני מעדיף להאמין שבכל זאת יש שימוש בפרל, למרות כל מה שהוא אמר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים