עבור לתוכן

מצב שינה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

א. רציתי לדעת כיצד אני מפעיל את מצב שינה במחשב. האופציה קיימת אצלי באפשרויות צריכת חשמל, אבל משום מה הוא בוחר רק להפעיל את השומר מסך ו'כיבוי צג', ולא את כיבוי הכוננים ומצב שינה.

ב. מה ההבדל מבחינת צריכת החשמל בין מחשב שכל הזמן פועל למשחב שישן?

ג. האם כדאי בכלל להפעיל את האופציה הזו??

תודה רבה!

פורסם

היי נראה לי שאתה קצת מבולבל

יש מצב של צריכת חשמל נמוכה , לחשמל כיבוי הדיסק המסך וכו

ויש מצב שינה , בדר"כ אם אתה מדבר על נייד בעיקר זה מומלץ , זה מכבה את הכול לגמרי ורק ממש מעט חשמל מתבזבז

מקווה שהבנת את ההבדל

פורסם
  • מחבר

עכשיו יותר התבלבלתי... :kopfpatsch:

אני סה"כ רוצה לחסוך בחשמל. אפשר עזרה??? :jump:

פורסם

איך אתה להכהס למצב שינה ?

אתה מנסה ככה

לוחץ על כבוי כמו תמיד

במסך אם אפשרויות שמה אין מצב שינה אז לוחץ על SHIFY או CONTROL אתה מקבל שמה מצב שינה.

גם מ TASK MANAGER יששמה מצב שינה.

במצב שינה מחשב כבוי לגמרי לא אוכל חשמל בעלל בכלל.

פורסם

אתה רוצה לחסוך בחשמל , אז תיכנס להתחל , לוח הבקרה , POWER OPTIONS

ושם יש לך

כאשר אתה לא נוגע במחשב זמן מה , המחשב צורך בחשמל כלומר מכבה מסך , מכבה הארד דיסק ..

פה אתה יכול להגדיר , אם אתה לא משתמש במחשב תוך זמן מה הוא למשל :

TURN OFF MONITOR : יכבה את המסך , אם אתה לא משתמש במחשב זמן מה , שאתה מגדיר

TURN OFF HARD DISKS - יכבה הארד דיסקים , אם אתה לא משתמש במחשב זמן מה , שאתה מגדיר

SYSTEM STAND BY - אתה מגדיר תוך כמן זמן המחשב יכנס למצב המתנה , כלומר מכבה הארד דיסקים , מכבה מאווררים , מכבה הארד דיסקים אבל הוא תמיד מרענן את הזיכרון , אם החשמל הולך המידע הולך .. כלומר אם היית עובד על משהו והמחשב נכנס למצב המתנה המידע לא הולך רק אם החשמל הולך..

אז תשים את הערכים שאתה רוצה וזהוו

פורסם

איך אתה להכהס למצב שינה ?

אתה מנסה ככה

לוחץ על כבוי כמו תמיד

במסך אם אפשרויות שמה אין מצב שינה אז לוחץ על SHIFY או CONTROL אתה מקבל שמה מצב שינה.

גם מ TASK MANAGER יששמה מצב שינה.

במצב שינה מחשב כבוי לגמרי לא אוכל חשמל בעלל בכלל.

יש מצב אתה מתבלבל? כי יש מצב שינה, stand by/sleep, אז הזכרונות עדיין מקבלים מתח, והמחשב לא מכובה לגמרי.

לעומת זאת יש hibernate, ואז המחשב מתכבה לגמרי, ותוכן הזכרונות מועבר להארד דיסק. אז אתה יכול גם לנתק את המחשב מהחשמל והכל, וכשתדליק הוא יהיה באותו מצב שבו הכנסת אותו ל .hibernate

לפותח הדיון, זה שמעלי הסביר לך נכון, כל האפשרויות נמצאות שם. אפשר להיכנס לשם גם דרך לחצן ימני על הרקע->אפשרויות->שומר מסך->power

פורסם

מי מתבלבל זה אתה.

יש שינה HIBERNATION

יש המתנה SATANBY

פורסם

TURN OFF HARD DISKS - יכבה הארד דיסקים , אם אתה לא משתמש במחשב זמן מה , שאתה מגדיר

SYSTEM STAND

אבל אם נגיד מורידים משהו אז לכוון את זה שלא יכבה נכון ?

פורסם

מצב שינה משאיר רק את הRAM מחובר למתח...

כל ההורדות שלך יעצרו כשתיכנס למצב שינה\המתנה.

מי מתבלבל זה אתה.

יש שינה HIBERNATION

יש המתנה SATANBY

בבעעע..... אני לא מתבלבל, זה הכל עניין של תירגום... :kopfpatsch: הבנתי אותך ואתה ההבנת אותי.

פורסם

חברה אנחנו לא רוצה לבן אדם להבלבל ולתסבך ..

הנה סיכום לדיון שלנו:

SYSTEM STAND BY - מצב המתנה ליתר דיוק אתה מגדיר תוך כמן זמן המחשב יכנס למצב המתנה , כלומר מכבה הארד דיסקים , מכבה מאווררים , מכבה הארד דיסקים אבל הוא תמיד מרענן את הזיכרון , אם החשמל הולך המידע הולך .. כלומר אם היית עובד על משהו והמחשב נכנס למצב המתנה המידע לא הולך רק אם החשמל הולך..

למשל אם כותב קובץ WORD , הרי זה נשמר עכשוית בRAM ואם אתה עושה STANDBY ועדיין לא שמרת את הקובץ על ההארד דיסק , זה עדיין יהיה כאשר המחשב יחזור לפעול נורמלית כי יש רענון זיכרון

HIBERNATE - מצב שינה , זהו שזה מכבה את המחשב לגמרי , מצלם את מה שרץ בRAM עכשיו ושומר אותו בHARD DISK כקובץ IMAGE והמחשב מתכבה ..

כאשר אתה מדליק הקובץ IMAGE נטען לRAM וכל מה שהיה לפני המצב שינה יחזור ..

אם אתה מדבר על הורדות אף אחת מאפשרויות הללו יעזרו לך לשמור שההורדה תמשיך אחרי המצבים האלה , כי תכל'ס זה יכבה את הרכיבים ..

ובעניין איך להיכנס לצריכת חשמל :

START >>CONTROL PANEL>>POWER OPTIONS

או קליק ימני על הDESKTOP , מאפיינים , שומר מסך , POWER

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים