עבור לתוכן

Mcse ומציאת עבודה בתחום

Featured Replies

פורסם

אני התחלתי ללמוד Mcse לא מזמן ורוצה למצוא בזמן הלימודים ,עבודה בתחום כדי להתקדם ולצבור ניסיון שיהיה לי לעזר בסוף הלימודים.

כמו כן,יש לי ידע ברמת טכנאי PC עצמאי של כמה שנים טובות,חומרה ופתרון תקלות שכול טכנאי PC אמור לדעת.

עכשיו רציתי לדעת,איזה תפקידים בתור התחלה, אפשר למצוא,חוץ מתמיכה פרטית בספקיות?

האם עבודה בתמיכה עיסקית בהוט יכולה לתרום לעניין,או האם זה עדיף על עבודה בספקית אינטרנט אחר?

אם יש עוד תפקידים שיכולים להיות רלוונטים לתחום,שבמצב שלי אפשר להתקבל אליהם?

פורסם

אתה יכול לחפש HELP DESK אם אתה כבר התחלת ללמוד רשתות ודומיינים, עדיף לך על תמיכה טלפונית לדעתי.

פורסם
  • מחבר

איפה ראיתה Help Desk שלוקחים לעבודה ללא ניסיון מקצועי קודם בתחום?

פורסם

מה? על מה אתה מדבר? בערך כל מוקד ייקח אותך בלי נסיון מקצועי (ובלי נסיון בכלל, לצורך העניין) בתחום...

במיוחד מוקדים פרטיים ועסקיים של ספקיות אינטרנט / תשתית (וזה כולל את מוקד התמיכה העסקית של הוט שהזכרת)

האנשים שעובדים במקומות האלה (ספקיות) מתקבלים לשם לפעמים גם בלי שמץ של מושג או נסיון כלשהו מול מחשב.

(אני לא מכליל, לא כולם - כתבתי לפעמים!)

הייתי ממליץ לך להתרחק מתפקידי helpdesk כמו מאש, ואם כבר נפלת בפח, אל תשאר בו יותר משנה-שנתיים.

קרא את הכתבה הזו:

קריירה בתמיכה טכנית - מבוי סתום? או מקפצה לעתיד מבטיח?

בתור מישהו בלי נסיון בתחום, אולי זה יחדש לך משהו, helpdesk זה לא יוקרתי, זה הזבל של הזבל,

התנאים הסוציאליים אולי טובים בד"כ (וזה כי בעבודות כאלה לרוב המעסיק שלך זו חברת IT/הייטק כלשהי),

אבל השכר והיחס לעובד מצד כל הדרג הניהולי - בד"כ על הפנים.

חפש משרות אחרות בתחומי ה IT אם זה מעניין אותך (לשאוף להיות איש IT, אינטגרטור או אדמין וכו')

במקביל נסה להתפתח וללמוד עוד נושאים מעבר ל MCSE (שלא שווה היום יותר מדי).

כמו כן, ראה הערה שלי מדיון אחר בנושא עבודה בתמיכה טכנית:

helpdesk זו העבודה הכי נחותה בתעשיה.

בערך כל מי שעובד בחברה שאתה עובד בה כ helpdesk עושה יותר כסף ממך ומקבל יחס ותנאים הרבה יותר טובים ממך,

וזה כולל אנשי פיתוח (מן הסתם), שירות ובעיקר - מכירות, המזכירה של הבוס, ולפעמים אפילו המנקה...

וזה לא ממש משנה כמה טוב או מומחה אתה בתפקיד שלך, וכמה שהלקוחות מהללים ומשבחים את התמיכה המקצועית שלך,

ועוד אומרים שהם נשארים עם החברה שלך / קונים מוצרים שלה - רק בזכות התמיכה, המנכ"ל עדיין לא יראה את התמיכה כ"מחלקה מייצרת"

ולכן מה שכתבתי קודם, תמיד יהיה נכון.

אם כבר אתה הולך לכיוון של helpdesk, שגם אחרי כל מה שאמרתי, זו עבודה שנחשבת קרש קפיצה (קטן) נחמד, בהרבה מקרים

אתה צריך להוציא מזה את המקסימום במינימום זמן, לא להיות תקוע שם מעבר לשנה, לנסות ללמוד ולהתקדם כמה שיותר.

helpdesk זו עבודה לסטודנטים שרוצים לעבוד במשמרות, ללמוד, ועדיין לעשות קצת כסף,

החכמים שבינהם, בשנה הראשונה-שניה-שלישית של התואר, כבר מוצאים משרה/משרת סטודנט בתחום של התואר, ועושים הרבה יותר כסף.

עכשיו, לעבוד במוקדי ISP (ספקיות אינטרנט) או תשתית (הוט, ADSL) כתומך טכני, נחשב לנחות שבנחותים של תפקידי ה helpdesk

אם אתה כבר מנסה להתקבל למוקד שכזה, לך על המוקד העסקי ולא הפרטי, שם תנאי הקבלה בד"כ זהים למוקד הפרטי (לא צריך לדעת כלום)

אבל לומדים הרבה יותר, ואפשר להתקדם הרבה יותר יחסית, ולצבור ידע רב, ושורות שלפעמים חשובות לקורות החיים בשלב שלאחר מכן.

כל זה מגיע (לצערי) מנסיון רב בתפקידי helpdesk בחברות קטנות וגדולות :) תוך כדי לימודים לתואר במדעי המחשב.

(קישור לדיון - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=325380.0)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,אני יודע שזה לא תפקיד הכי טוב שיכול להיות ,אבל אנחנו לא בזמן הבועה,וצריך להתחיל מתפקיד מסכן בהתחלה.

אני שולח קו"ח כבר זמן לתפקידי Help desk בחברות יותר נורמליות מספקיות אינטרנט ולשם הם רוצים אם ניסיון כולשהו וב90 אחוז מהמקרים לא מוכנים לקחת ללא ניסיון.

דווקא דיי התרחקתי מכול המוקדים של הספקיות עד עכשיו,אבל כשאני רואה שאין לי כול כך הרבה זמן וצריך לצבור ניסיון,אז אני שוקל ללכת לתמיכה עיסקית של הוט שהציע לי מישהו שעובד שם,ותמיכה עיסקית זו לא תמיכה פרטית אלא תפקיד יותר נורמלי.

חוץ מזה קראתי בהרבה מקומות שאתה אחרי שאתה עובד לפחות שנה במוקד כזה ,הסיכויים שלך להתקבל לתפקיד סיסטם כול שהוא או לHelp desk יותר איכותי הם גבוהים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים