עבור לתוכן

מזמיון יום ראשון מחשב וגרמתם לי להתלבטות-E8400 או Q9300? מחשב למשחקים.

Featured Replies

• תגובות 108
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההצעה עם ה- Arctic Cooling נראית הכי משתלמת מבחינת מחיר. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1118

אבל אני לא יודע לומר אם הקירור של AC יותר טוב מה- stock. בהפרש המחיר המדובר (כ- 100 ש"ח), שווה לחכות לתשובה של מישהו נוסף.

בכל מקרה, אני שמח שהבנת ש- e8400 הוא הבחירה הנבונה מבחינתך (ואתיימר לומר שבנקודת הזמן הנוכחית הוא אפילו OVERKILL !!! מה שהופך אותו לכדאי לאורך זמן).

חבל שאנשים מולכים כאן שולל אחרי גימיקים שיווקיים.

פורסם
  • מחבר

אני עוד לא החלטתי אני ממש לא יודע מה לעשות הראש שלי כבר מתפוצץ...אני יודע שהE8400 כדאי לי עכשיו אבל אני ממש מתלבט בקשר לעתיד הקרוב..יש משהו שיכול לעזור לי להחליט אחד פה אמר שגם אם המשחקים יתמכו ב4 ליבות יהיה אפשר לעבוד איתם ב2 ליבות זה נכון?

פורסם

E8400 יותר עדיף לך מכל צורה שהיא ומכל דרך שהיא וזה סתם יהיה בזבוז לקחת את הקואד, ב400-200 ש''ח האלה שתחסוך תוסיף לכרטיס מסך או משהו כזה.

פורסם

מה כבר יש להוסיף לכרטיס מסך? לקחת 88GT במקום 96GT? כל עוד אין הבדל בכרטיס במספר יחידות העיבוד אין סיבה להשקיע עוד

פורסם
  • מחבר

אתה מבין במשחקים תגיד לי אתה נראה לך שבזמן הקרוב יהיו משחקים שדורשים 4 ליבות? ועוד דבר אם אני לוקח 2 ליבות לא אוכל לשחק איתם?

פורסם

אם הולכים לפי הבטחות של מפתחי משחקים (לא, לא קרייטק אני לא סומך עליהם)

למשל אלה שמפתחים את alan wake...

לפיהם המשחק שלהם יתמול במספר דינאמי של ליבות (אינסוף?) מה שאולי לא מכניס את הנחלם (16 לוגיות) למשוואה אבל בהחלט מכניס את ה4 הליבות כיום

ובכלל למישהו שלא ישדרג ב3 השנים הקרובות, מעבד Q זו הבחירה הכי טובה שלך

פורסם
  • מחבר

רגע וזה בעצם אומר שלא יהיה אפשר לשחק בו גם ב2 ליבות?

פורסם

למה שלא תוכל לשחק בו? ברור שתוכל

פורסם
  • מחבר

אה אז למה בעצם הקוואד עדיף אם כך?

פורסם

כי יש לו פי 2 יותר ליבות

פורסם
  • מחבר

הכוונה הייתה מה ההבדל אים אפשר לשחק בו גם ב2 ליבות ההבדל יהיה כול כך משמעותי?

פורסם

בוא נגדיר את זה ככה

אם מחשיבים את הביצועים של המעבד בלבד

והניצול של כל ליבה הוא מקסימלי

סטטיסטית אתה תקבל פי 2 ביצועים בQ מאשר בE באותן מהירויות שעון

פורסם
  • מחבר

וזה משהו שמישהו לא מקצועי יוכל לשים אליו זמן במזמן משחק?

פורסם

בוא נגדיר את זה ככה

אם מחשיבים את הביצועים של המעבד בלבד

מה שבפועל בדיוק להיפך, אלא אם יש לך כרטיס מסך מפלצתי שהופך את המעבד לצוואר בקבוק וגם אז המעבד רחוק מלהיות אחראי לנתח העיקרי של הביצועים

והניצול של כל ליבה הוא מקסימלי

שגם זה מוטל מאוד בספק ולא נראה בטווח הנראה לעין

סטטיסטית אתה תקבל פי 2 ביצועים בQ מאשר בE באותן מהירויות שעון

וכמובן שה-Q ירוץ במהירות שעון נמוכה יותר כך שיתרונו יקטן עוד יותר...

יש אפשרות מסויימת שמרובעי ליבה יתנו לך שיפור מסויים בטווח של 3 שנים בגיימינג אבל זה מאוד תלוי במפתחי המשחקים, בשלות מערכות ההפעלה וכמובן הנכונות שלך לקנות כרטיס מסך שלא יהווה צוואר בקבוק בביצועי הגיימינג ולאורך זמן.

עדיין, תוכל להריץ כל משחק גם עם כפול ליבה בלי שום בעיה אם תדאג לשדרג לכרטיס מסך עדכני (נכון גם ל-Q למיניהם).

עוד שנתיים-שלוש ממילא ישלט השוק ככל הנראה ע"י ה"נחלם" עם תושבת חדשה, ניהול זיכרון משולב ומהירות זיכרונות גבוהים בהרבה עם DDR3 וה-Q של היום יהיה גם כך נחות משמעותית... תזכור שלפני 3-4 שנים היה רק הפנטיום D הכפולים שהיום הם בדיחה גם ביחס למעבדים הזולים ביותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים