עבור לתוכן

מזמיון יום ראשון מחשב וגרמתם לי להתלבטות-E8400 או Q9300? מחשב למשחקים.

Featured Replies

פורסם

עיבוד סאונד,פיזיקה (אל תיתן לי את הבולשיט של חישובי פיסיקה בכרטיס מסך) ואת ההרצה של המשחק עצמו

• תגובות 108
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עיבוד סאונד,פיזיקה (אל תיתן לי את הבולשיט של חישובי פיסיקה בכרטיס מסך) ואת ההרצה של המשחק עצמו

אז תקח את ההרצאה של ויקיפדיה:

http://en.wikipedia.org/wiki/CUDA

"CUDA ("Compute Unified Device Architecture"), is a GPGPU technology that allows a programmer to use the C programming language to code algorithms for execution on the graphics processing unit (GPU). CUDA has been developed by Nvidia and to use this architecture requires an Nvidia GPU and special stream processing drivers. CUDA works with the new GeForce 8 Series, featuring G8X GPUs; Nvidia states that programs developed for the GeForce 8 series will also work without modification on all future Nvidia video cards[citation needed]. CUDA gives developers unfettered access to the native instruction set and memory of the massively parallel computational elements in CUDA GPUs. Using CUDA, Nvidia GeForce-based GPUs effectively become powerful, programmable open architectures like todays CPUs (Central Processing Units). By opening up the architecture, CUDA provides developers both with the low-level, deterministic, and the high-level API for repeatable access to hardware which is necessary to develop essential high-level programming tools such as compilers, debuggers, math libraries, and application platforms."

ובכל זאת מה נשאר למעבד...? לחפש שרת עם פינג נמוך ברשת.

פורסם

יופי

אז הכרטיס מסך שלך תומך בC

מה תעשה עם זה? איזו חברה מפתחת שפויה בראשה תפתח משחק בC שיעבוד לחלוטין על כרטיס המסך שלך?

פורסם
  • מחבר

קיצר לטווח של לערך 3 שנים כמו שאני רוצה הQ9300 מנצח כן?

עוד דבר שאני לא יודע אם קשור..אני עובד עם הרבה דברים פתוחים במקביל, אימיול הרבה אתרים פתוחים,שירים \סרטים..

לא יודע אם זה משנה אבל לצורך העניי..

פורסם

יופי

אז הכרטיס מסך שלך תומך בC

מה תעשה עם זה? איזו חברה מפתחת שפויה בראשה תפתח משחק בC שיעבוד לחלוטין על כרטיס המסך שלך?

אמרתי הכיוון העתידי של התפתחות תעשיית המשחקים יהיה דווקא תמיכה מלאה בכרטיס מסך, עד כדי ביצוע פעולות זניחות במעבד.

זה יותר הגיוני מבחינת המפתחים לכתוב את API של המשחק ישירות ל-GPU, ככה יותר קל להם לתת תמיכה נרחבת יותר לסוגי חומרה בשוק לעומת הגבלות שנובעות מכמות רבה של מעבדים, כגון: חד ליבתי, כפול ליבה, מרובע ליבות, עם 4 מגה קאש בלי קאש...

שורה תחתונה, אינטל ואנוידיה יכנסו לזירת הקרבות GPU vs CPU.

ולנו הצרכנים זה רק יעשה טוב.

פורסם
  • מחבר

קיצר לטווח של לערך 3 שנים כמו שאני רוצה הQ9300 מנצח כן?

עוד דבר שאני לא יודע אם קשור..אני עובד עם הרבה דברים פתוחים במקביל, אימיול הרבה אתרים פתוחים,שירים \סרטים..

לא יודע אם זה משנה אבל לצורך העניי..

???

פורסם

כפי שכבר אמרתי לך בת'רד המקורי, לגיימינג הרבה יותר משתלם לקחת E8400 מאשר כל מרובע ליבה בשוק.

השפעת המעבד על ביצועי הגיימינג משמעותית רק כאשר כרטיס המסך מפסיק להיות צוואר הבקבוק וזה לא קורה בתקציבים שלך - תסתכל בכל סקירת ביצועים עם איזה כרטיסי מסך מפלצתיים הם בוחנים את המעבדים... הרבה מעבר לתקציב של המפרט המקורי שלך!

יותר מכך, בטווח הנראה לעיין, שתי ליבות על תדר גבוה עדיפות משמעותית על 4 ליבות בתדר נמוך ושלא יקשקשו לך על "OC מהחנות" - אל תתעסק עם זה אם אתה לא מבין היטב ב-OC בעצמך ומסוגל לבקר ולתחזק אותו: http://tinyurl.com/5fdrrh

גם אם תלך על זה, ה-E8400 יגיע הרבה יותר גבוה ובטמפרטורות נמוכות בהרבה מכל מרובע ליבות ממילא.

כשכבר תהיה איזה משמעות ל-4 ליבות לעומת 2 ליבות (אם בכלל) כרטיס המסך שלך יהיה כל כך חלש ביחס לשוק שהוא ממילא כבר יהווה צוואר בקבוק ועדיף שתשמור את הכסף שלך לשדרוג שלו - כל גיימר כבד באמת יודע שיש לשדרג כרטיס מסך כל שנה עד שנה וחצי לכל היותר בסכום של כ-1000 ש"ח בממוצע.

אלא אם אתה גיימר אקסטרים בתקציב לא מוגבל עדיף שתשים כל שקל אפשרי על שדרוג כרטיס המסך ולא על המעבד - תקבל ביצועי גיימינג עדיפים גם עכשיו ואם תדאג תמיד להשקיע ב-sweet spot (שנע בין E8400+8800GT לבין E7200 + 9600GT כיום) גם תקבל ביצועים עדיפים לאורך זמן.

בשוק המעבדים/כרטיסי מסך תמיד כדאי לקנות את מי שב-sweet spot ולא מעל כי התקדמות הטכנולוגיה כל כך מהירה שלא כדאי להשקיע לטווח ארוך אלא לחסוך לשדרוגים תכופים. הנה שני קישורים מאירי עיניים בסוגיה:

* ביצועים מול מחיר של כרטיסי מסך כיום: http://techreport.com/articles.x/14686

* מציאת ה-sweet spot של מעבד/כרטיס מסך כיום: http://tinyurl.com/63nkmu

לכל שאר השימושים שלך ה-E8400 הוא מעל ומעבר ממילא...

פורסם
  • מחבר

מה זה לעזעזל sweet spot ?

ואני יודע שכול שנה צריך לשדרג כרטיס עם זה השלמתי ואין לי בעיה אבל שוב לא הבנתי מה זה קשור אחד לשני כי אני מסביר לך שאין לי כסף לשדרג כול שנה מעבד ואתה אומר לי פה דברים שאני יודע אבל אני לא מצליח להבין איך אם אתה אומר שבעוד כמה שנים תהיה משמעות ל4 ליבות אז אני לא מבין איך בכול זאת כדאי לי לקחת E8400 שאני מבין שהוא כרגע באמת הכי כדאי אבל שוב המעבד זה באמת לא דבר שאני ארצה להתעסק איתו ולהחליף בתכיפות לדעתי מעבד כשקונים אותו צריך להחזיק כמה שיותר זמן ובעצם שיהיו משחקים ל4 ליבות בלבד ותהיה לו משמעות מה אני אעשה עים הE8400 יזרוק אותו לזבל?

או שאתה מתכוןן שאני אקח אותו וברגע שיצטרכו 4 ליבות למכור אז זה כבר משהו אחר אבל לא ממש הבנתי אותך..

פורסם

בעקרון הכל נכון , אבל כמו שהמרצים לכלכלה נוהגים לומר "אם אנשים היו קונים רק מה שהם צריכים (ולא מה שהם רוצים) אז הכלכלה העולמית הייתה מתמוטטת"

פורסם
  • מחבר

מה זה לעזעזל sweet spot ?

ואני יודע שכול שנה צריך לשדרג כרטיס עם זה השלמתי ואין לי בעיה אבל שוב לא הבנתי מה זה קשור אחד לשני כי אני מסביר לך שאין לי כסף לשדרג כול שנה מעבד ואתה אומר לי פה דברים שאני יודע אבל אני לא מצליח להבין איך אם אתה אומר שבעוד כמה שנים תהיה משמעות ל4 ליבות אז אני לא מבין איך בכול זאת כדאי לי לקחת E8400 שאני מבין שהוא כרגע באמת הכי כדאי אבל שוב המעבד זה באמת לא דבר שאני ארצה להתעסק איתו ולהחליף בתכיפות לדעתי מעבד כשקונים אותו צריך להחזיק כמה שיותר זמן ובעצם שיהיו משחקים ל4 ליבות בלבד ותהיה לו משמעות מה אני אעשה עים הE8400 יזרוק אותו לזבל?

או שאתה מתכוןן שאני אקח אותו וברגע שיצטרכו 4 ליבות למכור אז זה כבר משהו אחר אבל לא ממש הבנתי אותך..

פורסם

מה זה sweet spot אתה שואל? טרחת קודם לברר בעצמך? קח לך 2 דקות לקרוא פה: http://en.wikipedia.org/wiki/Sweet_spot

מדובר בנקודה שמהווה את האופטימום מבחינת היחס בין מחיר לביצועים, כפי שמוסבר יפה מאוד בשני הלינקים שנתתי ואתה לא הקדשת להם אפילו שתי שניות לדעתי :nono:

זה דבר אחד לשאול שאלות ולהעלות קושיות אבל לכל הפחות קח את הזמן לקרוא בלינקים שנותנים לך ואם קשה לך להבין - קרא שוב לפני שאתה חוזר על אותן שאלות שוב ושוב... אם עדיין לא הבנת - נשמח לבאר ולהסביר.

כיום מרובעי ליבה עולים יותר ונותנים ביצועים נחותים ואם יגיע הרגע בו המצב ישתנה ממילא תצטרך להשקיע המון על כרטיס מסך מפלצתי כדי להביא את היתרון (התיאורטי בלבד) הזה לידי ביטוי, כרטיס שככל הנראה יהיה הרבה מעבר ל-sweet spot באותו זמן ולכן לא משתלם ממילא.

ככלל אצבע חזק מאוד בגיימינג - בתקציב מוגבל יש להשקיע כל שקל פנוי על כרטיס מסך ו/או לחסוך לשדרוג עתידי.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע לקרוא עד כדי כך אנגלית זה לא קשור שלא השקעתי 2 שניות..אתם תמיד נותנים פה לינקים לאתרים באנגלית שזה יפה אבל לא כולם יודעים לקרוא עד כדי כך מעולה ואני אחד מהם.

לענינו- נגיד שאני מקשיב לך ולוקח E8400 אף אחד הרי לא נביא ופתאום נכנסים משחקים שתומכים בזה בזמן הקרוב לפני שאני ארצה להחליף מעבד,בערך 3 שנים,ולפי איך שזה נראה זה בעצם לקנות מחשב חדש כי אני יצטרך לוח חדש+זכרונות חדשים ואז הדבר היחידי שנשאר בטוח אולי זה המארז אבל אין לדעת..

אז מה אני בעצם עושה נמנע מלשחק משחקים שאני רוצה כי המעבד לא תומך בהם? זה השאלה שלי וזה מה שבעצם מונע ממני ללכת לפי רצון שלי שזה להקשיב לך ולחסוך באמת עוד הרבה כסף מה שמאוד יעזור לי כי כרגע אין לי כסף למסך בכלל וגם אני מובטל כרגע..

פורסם

לכותב:

אם אתה מחליף את המחשב הזה ביותר מעוד שנתיים - תקנה מרובע ליבה.

היה וויכוח מאוד דומה בעבר:

האם לקנות דואל קור עם תדר נמוך,או חד ליבה עם תדר גבוה מאוד,

אחרי שנה כבר מלא מלא תוכנות תמכו בו ומחשבים שהיה להם דואל קור נתנו ביצועים בהרבה יותר טובים.

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שיותר משנתיים אבל בגלל ה"הנלם" שישנה את השוק אז אי אפשר לדעת כי בעצם איתו נצטרך גם לוח חדש וגם זכרונות DDR3[br]פורסם בתאריך: 8.05.2008 בשעה 20:38:04

חבר'ה אני חושב שמצאתי פתרון שגם יחסוך לי 200 ש"ח וגם יתן לי קצת שקט נפשי בעניין ה4 ליבות..

לקחת Q6600 או ב1200 או ב-1150

הנה שני האופציות:

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1017

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=872

אז מה אתם אומרים? הקירורים יהיו מספיק קרים+שקטים?

פורסם

אני מקווה שיותר משנתיים אבל בגלל ה"הנלם" שישנה את השוק אז אי אפשר לדעת כי בעצם איתו נצטרך גם לוח חדש וגם זכרונות DDR3[br]פורסם בתאריך: 8.05.2008 בשעה 20:38:04

חבר'ה אני חושב שמצאתי פתרון שגם יחסוך לי 200 ש"ח וגם יתן לי קצת שקט נפשי בעניין ה4 ליבות..

לקחת Q6600 או ב1200 או ב-1150

הנה שני האופציות:

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1017

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=872

אז מה אתם אומרים? הקירורים יהיו מספיק קרים+שקטים?

למה לקנות 6600?

המעבד הזה ישן יותר, מתחמם יותר, לוקח יותר חשמל, חלש יותר (הרי אתה לא עושה OC) וגם לא תומך בSSE4

גם אני יכול להיות נביא עכשיו ולהגיד לך שעוד מעט יצאו משחקים שיתמכו בSSE4 ואז המעבדים החדשים יהיו טובים יותר.

חוץ מזה, אם משחק תומך ב 4 ליבות זה לא אומר שאי אפשר להריץ אותו על 2 ליבות.

כבר שנה אומרים ש"עוד מעט יצאו משחקים שיתמכו בארבע ליבות" ועד עכשיו המשחקים בקושי מנצלים 2 ליבות

כבר יותר משנתיים אומרים ש"עוד מעט כל העולם יעבור להשתמש ב 64BIT" ועדיין רוב העולם לא מנצל את זה ומשתמש ב 32BIT (ואני אחד מהם)

שנה שעברה אמרו ש"עוד מעט כרטיסי הDX9 לא יצליחו להריץ משחקים כי הכל עובר לDX10"- גם את זה אני לא ראיתי קורה

בקיצר, אמרתי לך את דעתי, אני התלבטתי אותה התלבטות שבוע שעבר ולקחתי 8400, לשיקולך..

אם אתה רוצה להאמין לנביאים אז תקח 4 ליבות ותחכה לעתיד הלא ידוע...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים