עבור לתוכן

מזמיון יום ראשון מחשב וגרמתם לי להתלבטות-E8400 או Q9300? מחשב למשחקים.

Featured Replies

פורסם

גם לי הייתה התלבטות דומה, אני לקחתי E8400 ואני ממליץ על הבחירה שלי ואני אסביר לך דבר אחד

רוב השוק והמשתמשים כרגע מחזיקים במעבד עם שתי ליבות או אפילו ליבה אחת.

חברות שיוציאו משחקים ותוכנות לא יכולות להתעלם מחלק שוק זה כי הרי פחות מ 10% מחזיקים במרובע ליבות

ההבדל לא יהיה משמעותי במיוחד וממש לא יהיה מורגע בין E8400 לQ9300 כי את ה 8400 תוכל להביא ל4GHZ בלי בעיה

עם ה Q9300 צריך מזל כדי לעבור את ה3.2. וההבדל במחיר די משמעותי, 400 שקל זה כסף וחבל להשקיע בשביל עתיד לא ברור

ככה גם היה עם ה64BIT.

• תגובות 108
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז לוקחים Q6600 או Q6700 שנותנים OC בראש!

נכון אתה צודק כרגע יש המון משתמשים עם חדי וכפולי ליבה אבל יש כבר משחקים שתומכים ב4 ליבות כמו קריסיס וסופריים קומנדר.. וזה רק הולך לגדול ולא עוד שנה או שנה וחצי, כבר היום יש את הגדילה הזאות..

בקשר לכפולי ליבה... למה אתם צריכים את הכאב ראש הזה של ליקנות עכשיו בעבד כפול ליבה ועוד שנה לזרוק אותו (או למכור אותו בגרושים) בשביל לקנות מרובע ליבות, שהיחיד שתוכלו לקנות זה הQ9XXX כי הנהלם יהייה כבר תושבת אחרת, אז כל לוח אם של היום כבר לא יהיה מתאים.

תקנו עכשיו מרובע ליבות שיחסוך לכם כאב ראש בעתיד... עוד שנה אם המעבד יהיה חלש אז עושים OC והמעבד כמו חדש לעוד חצי שנה\שנה.

פורסם

נכון אתה צודק כרגע יש המון משתמשים עם חדי וכפולי ליבה אבל יש כבר משחקים שתומכים ב4 ליבות כמו קריסיס וסופריים קומנדר.. וזה רק הולך לגדול ולא עוד שנה או שנה וחצי, כבר היום יש את הגדילה הזאות..

בקשר לכפולי ליבה... למה אתם צריכים את הכאב ראש הזה של ליקנות עכשיו בעבד כפול ליבה ועוד שנה לזרוק אותו (או למכור אותו בגרושים) בשביל לקנות מרובע ליבות, שהיחיד שתוכלו לקנות זה הQ9XXX כי הנהלם יהייה כבר תושבת אחרת, אז כל לוח אם של היום כבר לא יהיה מתאים.

תקנו עכשיו מרובע ליבות שיחסוך לכם כאב ראש בעתיד... עוד שנה אם המעבד יהיה חלש אז עושים OC והמעבד כמו חדש לעוד חצי שנה\שנה.

עוד שנה אתה תזרוק גם את ה-QUAD שלך.

אתה יודע מה יהיה עוד שנה, אולי יחליפו תושבת או תהיה פריצת דרך נוספת שתוביל שינוי משמעותי.

חסוך מאיתנו דברי נביאים ותן לאנשים להנות ממחשביהם בזמן הווה.

פורסם

בחומרה אין כזה דרך להשקיע עוד כסף כדי לחסוך כאב ראש. כסף משקיעים בדברים שלא מתיישנים מהר כמו מסך, רמקולים, עכבר ומקלדת. להשקיע כסף בחומרה יקרה זה פשוט לזרוק כסף לפח.

פורסם

אתם צודקים אני ממש סובל עם Q שלי... מישהו רוצה להתחלף? :screwy:

בכל מקרה אני את שלי אמרתי. ::)

פורסם

מה אתם מחרטטים לו "בעתיד". מי שקונה מחשב וחושב על העתיד תמיד יפסיד כסף.

אתה קונה מחשב כדי להנות ממנו הרגע, עוד חודש תמיד יוצא משהו חדש.

גם אני עורך וידאו - פעם בשנה, זו לא סיבה לקנות QUAD.

בכמה כבר QUAD מהיר יותר מ-DUAL, חצי דקה? דקה? אני בטוח שאתם לא עומדים עם סטופר ותרגישו כלל.

אני עברתי מ-E4300 ל-E8400@4GHZ ובעבודה יום יומית, משחקים וכו זה לא מורגש.

לכל בעלי ה-QUAD אנחנו נדבר עוד שנה ואתם עדיין תחכו לתמיכה האבסולוטית של 4 ליבות.

אין לך מה להתלבט, אתה תהנה משני המעבדים.

פוסט חכם תלמדו ממנו. :goodposting:

פורסם

עשיתי ניסוי קטן עם הBENCH של CRYSIS ומספר משתנה של CORES (ע"י שינוי AFFINITY) - יש לי Q6600

ב CORE אחד: הגרפיקה הייתה חלקה -23 FPS -אבל האודיו היה קטוע או חסר. ה CORE CPU היה ע ל100%

ב-שני CORES: הגרפיקה חלקה 23 FPS - אודיו חלק - ה CORES CPU על מקס 85% כל אחד

בארבעה CORES: כמו בשני CORES, רק המקס CORES CPU יותר נמוך.

כלומר, לפי מיטב הבנתי, גם CRYSIS תומך בשני CORES, כאשר CORE אחד בלבד מטפל בגרפיקה וCORE אחר בכל בשאר - בעיקר אודיו

(CORE שקול ל THREAD לצורך העניין)

יש לי כרטיס די חלש - HD2600XT, אז אולי כרטיס יותר חזק יקל על ה CPU עוד יותר.... אם מישהו יכול לבדוק.

פורסם

אנלא יודע מה איתכם, לדעתי בשבילך כדאי את הe8400. זה מעבד ממש חזק והוא יספק אותך להרבה זמן מאוד זמן, כמו שלי יש את הE6300 כבר שנה וחודשיים, הE8400 יספק אותך ליותר יוצא לך יותר משתלם לקנות אותו מאשר לקנות ת'Q מכיוון שיש הבדל של 400 ש''ח וההבדל בביצועים בינהם לא משתלם. (כמובן שאני מתכוון לביצועים במשחקים).

ואצלי יש 8800 GTS וE6300 והקרייסיס עובד הכל על High.

פורסם

עשיתי ניסוי קטן עם הBENCH של CRYSIS ומספר משתנה של CORES (ע"י שינוי AFFINITY) - יש לי Q6600

ב CORE אחד: הגרפיקה הייתה חלקה -23 FPS -אבל האודיו היה קטוע או חסר. ה CORE CPU היה ע ל100%

ב-שני CORES: הגרפיקה חלקה 23 FPS - אודיו חלק - ה CORES CPU על מקס 85% כל אחד

בארבעה CORES: כמו בשני CORES, רק המקס CORES CPU יותר נמוך.

כלומר, לפי מיטב הבנתי, גם CRYSIS תומך בשני CORES, כאשר CORE אחד בלבד מטפל בגרפיקה וCORE אחר בכל בשאר - בעיקר אודיו

(CORE שקול ל THREAD לצורך העניין)

יש לי כרטיס די חלש - HD2600XT, אז אולי כרטיס יותר חזק יקל על ה CPU עוד יותר.... אם מישהו יכול לבדוק.

חבל על המאמץ שלך, כבר הוכח במשחק קרייסיס שאין יתרון למעבד מרובע ליבות על ליבה כפולה.

והכרטיס שלך מאוד חלש בשביל קרייסיס.

פורסם

למשחקים עדיף לקחת 8400 ואת ההפרש להשקיע בכרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

אוקיי חברה ראיתי את כול הדעות שלכם וככה:

אני לא מדבר על ההבדל בינהם בביצועים במשחקים כי דקה לפה דקה לשם זה באמת לא משנה לי ,אני מדבר על שחלק כאן אמרו שעוד מעט המשחקים יתמכו רק ב4 ליבות ואז מה אני אעשה? אולי אתם מתכוונים שאני אקנה עכשיו את הE8400 ואשדרג שיהיה נהלם אבל בואו נבהיר משהו אחד, אני לא מתכוון לשדרג את המעבד בתקווה ללפחות 3 שנים ..

בקשר לOC לא מתוכנן אפילו קצת.

ראיתי שהרבה זרקו פה תוכנות גרפיות וכו'- אז ככה אני בן17 תוכנות גרפיות לא מענינות אותי בכלל וגם אני בטוח שלא יענינו אותי לא בעתיד הרחוק ובטח שלא בקרוב.

אז עכשיו איזה מעבד אני צריך?

לנושא השני- אז אם באמת המוכר מנסה לדחוף לי אביט אז אני סומך עליכם שגייגביט באמת מתקדמים ואין מה לדאוג אז איזה דגם לקנות?

פורסם

אתה לא הולך לשדרג 4 שנים+משחקים כבדים

אין שאלה בכלל- תיקח Q

פורסם

אוקיי חברה ראיתי את כול הדעות שלכם וככה:

אני לא מדבר על ההבדל בינהם בביצועים במשחקים כי דקה לפה דקה לשם זה באמת לא משנה לי ,אני מדבר על שחלק כאן אמרו שעוד מעט המשחקים יתמכו רק ב4 ליבות ואז מה אני אעשה? אולי אתם מתכוונים שאני אקנה עכשיו את הE8400 ואשדרג שיהיה נהלם אבל בואו נבהיר משהו אחד, אני לא מתכוון לשדרג את המעבד בתקווה ללפחות 3 שנים ..

שוק המשחקים בקושי מעכל את ה-DX10, אז אתה מדבר על תמיכה ב-4 ליבות? שזה יקרה אנשים יגיעו לכוכב מאדים.

פורסם

יש הבדל בין תמיכה בריבוי נימים לבין שימוש בAPI שונה

פורסם

יש הבדל בין תמיכה בריבוי נימים לבין שימוש בAPI שונה

אנחנו בעידן שהכרטיס המסך הוא מרכז העיניינים, מדור לדור של כרטיסים המעבד הופך לזניח יותר.

היום יש כבר CUDA בכרטיסים של אנוידייה, טכנולוגיה שמאפשרת למפתחים לנצל את היכולת של ה-GPU מעבר לגרפיקה וכך לשחרר עוד יותר את המעבד.

גם את יכולת הפיזיקה במשחקים מעבירים לכרטיס-מסך או לכרטיס פיזיקה יעודי, אפילו יכולות סאונד הכניסו לחלק מהכרטיסים, וכמובן קידוד לתוכן HD.

אז מה כבר נשאר למעבד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים