עבור לתוכן

פנסוניק TZ5 היא מלכת ה-ISO הגבוה החדשה (מבין מצלמות קומפקטיות עם חיישני ‎1/2.‎x)

Featured Replies

פורסם

LX3 זו המצלמה שלרוב מקבלת חיישן גדול יותר, עדשה טובה יותר ו- RAW עם תפעול ידני?

אמרתי לך, יהיה לי זמן, אני אתיישב עליה.

מתחושה ראשונית, על 100% מסך, ה- S5600 טובה יותר.

• תגובות 64
  • צפיות 10.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

LX3 זו המצלמה שלרוב מקבלת חיישן גדול יותר, עדשה טובה יותר ו- RAW עם תפעול ידני?

זאת האחת. ושמועות מדברות על כך שהפעם פנסוניק ייקפצו מחיישן 1/1.75 לחיישן FourThirds. אם זה ייקרה, ימיה של ה-DP1 ספורים.

מתחושה ראשונית, על 100% מסך, ה- S5600 טובה יותר.

נראה לי שפשוט המסך האיכותי יותר של ה-TZ5 מראה בבירור את הפגמים (הבלתי נמנעים) שיש ב-ISO גבוה.

איך הפנסוניק עומדת מול ה-GX100? את ה-P5100 של ניקון היא מביסה ללא בעיות, למרות ההבדל בגודל החיישן.

פורסם

זאת האחת. ושמועות מדברות על כך שהפעם פנסוניק ייקפצו מחיישן 1/1.75 לחיישן FourThirds. אם זה ייקרה, ימיה של ה-DP1 ספורים.

נראה לי שפשוט המסך האיכותי יותר של ה-TZ5 מראה בבירור את הפגמים (הבלתי נמנעים) שיש ב-ISO גבוה.

איך הפנסוניק עומדת מול ה-GX100? את ה-P5100 של ניקון היא מביסה ללא בעיות, למרות ההבדל בגודל החיישן.

מהיכן השמועות? רק שלא טעיתי עם ה- GX100 שלי :-).

ההתרשמות היא על מסך מחשב לא על מסך המצלמות, הפוג'י נראית מעט יותר נקייה.

עדיין לא הספקתי להשוות ממש ל- GX100.

מה כן, היום במפגן התברר לי כמה התקדמות עושים בעולם P&S, עם ה- TZ5 הצלחתי לפקס על מטוסים ולקבל מהירות תגובה מספיק מהירה כדי לא לפספס מוץ או פיצול של צוקיות.

ממש מרשים כמה מהירות נהיו ה- P&S.

כמו שאמרתי, שנתיים ואין לנו מראה / תריס וכו'...

פורסם
  • מחבר

מהיכן השמועות? רק שלא טעיתי עם ה- GX100 שלי :-).

נראה שאין שם יותר מדי:

http://www.seriouscompacts.com/2008/04/photokina-battle-panasonic-lx3-versus.html

כמו שאמרתי, שנתיים ואין לנו מראה / תריס וכו'...

נראה לי סביר שתוך פחות משנתיים תהיה מצלמת EVIL ראשונה, אבל מכאן ועד לדומיננטיות בשוק ופוקוס עוקב מהיר הדרך ארוכה. מאוד. ל-TZ5 אין פוקוס עוקב מהיר. מה שיש לה זה עומק שדה גדול שמסתיר טעויות ומאפשר למצלמה לעשות פשרות ועדיין לספק תמונות שמישות. בין זה לבין פוקוס מהיר של DSLR אין הרבה קשר. נסה לעקוב אחר עצם במרחק של מקרו ותראה איך היא מתמודדת עם זה. ליתר דיוק, איך היא לא יכולה להתמודד עם זה. לשם השוואה, קח מצלמת רפלקס פילם בת 20 ותעשה את אותו ניסוי ;)

פורסם

עושה רושם ש Fujifilm FinePix F30 יותר טובה מ tz5

השאלה אם ה Fujifilm FinePix F40 טובה יותר מ f30.

http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Lumix_DMC_TZ5_TZ15/noise.shtml

האם אפשר לעשות זום בזמן צילום ווידיאו במצלמות tz5 F40 F30 ?

אשמח לקבל מידע גם לגבי F100fd.

[attachment deleted by admin]

פורסם

ראיתי עכשיו את הפרק האחרון של gadget show ,עשו השוואה בן שלוש מצלמות דגיתליות ,ריקו r8 ,פוג'י f100 ,והפנסוניק tz5 .

השוואה בתכנית זו אינה מקצועית כמו באתרי ביקורות מצלמה ,אבל הגישה שלהם שמצלמה זה gadget ולא כלי עבודה היא רלוונטית לטעמי.

על הפוגי הבוחן ציין שהתפריטים והשימוש במצלמה לא היה נוח ,וידאו סביר ,ואיכות תמונה טובה, אבל בצילומי ספורט תגובות המצלמה היו איטיות.

לריקו היה איכות וידאו על הפנים ,איכות תמונה סבירה ,אבל היתה הטובה מכולם בצילומי ספורט.

והמנצחת היתה tz5 ,בגלל איכות טובה של תמונה(ציינו דוקא שהמצלמה לא מצטיינת בתנאי תאורה חשוכים),וידאו חבל"ז ,ותפריטים ושימוש מאוד נוחים.

אני חושב שלהרבה אנשים שקונים מצלמות קומפקטית לא בהכרח רוצים ללמוד צילום ,לכן מצלמה שבמצב אוטומטי מתפקדת הכי טוב זה צריך להיות שיקול חשוב בשבילם.

פורסם
  • מחבר

למצלמה TZ5 אין עינית,זה חסרון ..

זה לא חסרון משמעותי בעיני:

http://boren.sent.com/photography/articles/LCDvsOVF

עושה רושם ש Fujifilm FinePix F30 יותר טובה מ tz5

באיכות תמונה? בוודאי. לא בשאר הדברים.

השאלה אם ה Fujifilm FinePix F40 טובה יותר מ f30.

היא לא, אבל היא איכותית יותר מה-TZ5. זה לא ממש עוזר כשיש לה עדשה כל כך מגבילה. ה-F40 היא מצלמה מעולה לצלמי-משפחה עם תקציב קטן, אבל היא רחוקה מלהיות מצלמה וורסטילית (ואותם הדברים נכונים גם ל-F30/F31).

האם אפשר לעשות זום בזמן צילום ווידיאו במצלמות tz5 F40 F30 ?

ב-Fxx לא, ב-TZ5 כן (במחיר של רעש ממנוע הזום).

והמנצחת היתה tz5 ,בגלל איכות טובה של תמונה(ציינו דוקא שהמצלמה לא מצטיינת בתנאי תאורה חשוכים),וידאו חבל"ז ,ותפריטים ושימוש מאוד נוחים.

מבין השלוש, גם אני הייתי הולך על ה-TZ5 (או על פנסוניק חדשה ומבטיחה אחרת - FX500). בתקציב גדול יותר הייתי הולך על ה-GX100 של ריקו.

פורסם

מה זה מצלמה וורסטילית ?

FX500 טובה יותר מה TZ5?

פורסם

מה הטווח של העדשה של ה fx500 ? לא היה ברור מה הקרופ פקטור של המצלמה, אבל הזום "רק" x5 .

פורסם

היא מסך מגע, והמסך מגע לא נראה מלהיב.

פורסם
  • מחבר

מה זה מצלמה וורסטילית ?

מצלמה "רב-צדדית", כלומר כזו שכוללת יכולות מגוונות שמתאימות לצילום נושאים שונים.

FX500 טובה יותר מה TZ5?

במובנים מסויימים כן. היא קטנה יותר, כוללת יותר שליטות ידניות והעדשה שלה רחבה יותר. מצד שני, ל-TZ5 יש עדשת טלה ארוכה יותר.

מה הטווח של העדשה של ה fx500 ? לא היה ברור מה הקרופ פקטור של המצלמה, אבל הזום "רק" x5 .

במצלמות שלא כוללות אפשרות להחליף עדשות עדיף להתעלם מהקרופ פקטור. אין ממש צורך בנתון הזה, וחברות לא מפרסמות אותו (אפשר לחשב לבד, אבל אין בכך תועלת). מה שמעניין אותך הוא טווח אורכי המוקד היחסי שלה (שמקביל לפילם), וזה הטווח שבו המספרים מתחילים בד"כ מ-28, 35 או 38 (או מספרים דומים). מספרים שמתחת ל-10 מ"מ לא ממש מועילים לך, כי הם מתחייסים לאורך המוקד האמיתי.

במקרה של ה-FX500, טווח אורכי המוקד היחסי הוא 25-125 מ"מ, בעוד טווח אורכי המוקד האמיתי הוא 4.4-22. מכאן אפשר לחשב שהקרופ פקטור הוא 5.68 (לפי 25/4.4), אבל אין בנתון הזה שום דבר מועיל כי היצרן כבר סיפק לך את הטווח היחסי - 25-125 מ"מ.

פורסם

האם זה אומר שהחיישן קטן פי 5.68 מהגודל של חיישן ff ?

כמובן שאותי מעניין טווח העדשה לפי כמה זה מקביל 35mm :lol:

פשוט מכל הטבלאות הללו שהופיעו באתר היו נראות לי מאוד תאוריתיות ,לא היה ברור עד כמה השלכה יש להם לגבי החיים האמיתים, ולא היה רשום מהו הטווח של המצלמה

25 -125 זה טווח לא רע בכלל ,די רחב ,וטלא סביר, טווח יותר גדול מרוב עדשות הקיט של הdslr .

פורסם
  • מחבר

האם זה אומר שהחיישן קטן פי 5.68 מהגודל של חיישן ff ?

לא. זה מתייחס רק לאורכי המוקד, לא לשטח החיישן. חיישן FF גדול מחיישן 1/2.33 פי 35 (פחות או יותר). הוא גדול פי 15 מהחיישן הכי גדול שיש כיום במצלמת חיישן-קטן (חיישן ה-2/3 של הפוג'י S100fs).

פורסם

האם שווה להוסיף 300 שקל לעומת ה TZ5 ולקחת את FX500?

אגב ה FX500 מסריטה ווידיאו בחושך טוב יותר מה TZ5 ?

והאם אפשר לעשות זום בזמן הסרטת ווידיאו ב FX500 .

כי הבנתי שב TZ5 אפשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים