עבור לתוכן

התרשמותי ממסכי Dell לאחר ביקור בחנות של LCDTV בפ"ת

Featured Replies

פורסם

זה היה צפוי. אולי סוף כל סוף יפסק רצח אופי שעושים כאן למסכי TN.

אף אחד לא עושה רצח אופי. הם פשוט פחות טובים וזאת עובדה. למישהו זה לא משנה, למישהו כן.

• תגובות 41
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא חושב שזה נכון.

אני רואה לבן במסך TN גם כשאני מתרחק

אולי בפאנלים האיכותיים יותר הלבן בוהק יותר

אבל אפור הוא ממש לא.

שני המסכים אחד מול אחד ב TN הלבן ניראה מלוכלך....

בסרט הזה רואים את ההתרון המוחלט בזויות צפייה

וכאן רואים את מה שמכנים בתור "בעיה" : ה lag שלו

לדעתי 5 milli seconds זה ממש זניח...

ואני מתכוון לרכוש 2408 בקרוב

פורסם

דרך אגב גם בפאנל PVA הזוויות צפיה לא כאלה מושלמות! אפשר לשים לב שהמסך הופך לבהיר יותר והצבעים דהויים יותר.

ולגבי ה-Lag - מדובר ב-5ms יותר מה-Viewsonic, שגם לו יש כנראה lag כלשהו. ביקורות מראות על input lag די גבוה של כ-60ms סה"כ. אין לי מושג אם זה משמעותי, אבל זה גבוה יחסית.

פורסם

דיון מעניין..

לרוב האנשים כאן אין אפשרות לעשות את ההשוואה הזו, ובשביל זה אנו מנהלים דיונים בפורום.

ההבדלים שאתה מציג ניתנים להזנחה, בניגוד לדעה הרווחת בפורום ובמדריכים של ארז שההבדלים ממש לא קטנים.

פורסם

לפי חישוב שעשו ה LAG שווה ארך ל 5FPS .... אני חושב שאפשר לחיות עם זה.

פורסם

קח בחשבון שב2408 כנראה תיקנו את הגוסטינג אבל לפי מה שהבנתי יש למסך איזה בעיה של לאגים

תודה על הקישור, עד עכשיו ה"בעיה" הזאת ששמעתי עליה באמת קצת הציקה לי..

בזכות הסרטון הזה אני מבין כמה שזה בולשיט...

או אם תרצה - "אייי אייייייייי... מי ישמע!"

:)

ולגבי ה-Lag - מדובר ב-5ms יותר מה-Viewsonic' date=' שגם לו יש כנראה lag כלשהו. ביקורות מראות על input lag די גבוה של כ-60ms סה"כ. אין לי מושג אם זה משמעותי, אבל זה גבוה יחסית.

[/quote']

כל דבר הוא תמיד בהשוואה למשהו.

אין דבר כזה, למיטב ידיעתי, מסך שהוא עם input lag של "אפס". מבחינה פיזיקלית זה לא אפשרי...

פורסם

שמח לעזור :-)

את האמת זה לא נראה לי כזה קריטי כי נניח שאתה רואה את כל התמונה 5MS אחרי שהמחשב מוציא אז ....למי אכפת? קשה לי להאמין שזה יהיה כזה קריטי אפילו למשחק רשת או משהו כזה

פורסם

בכל אופן,לגבי הסעיף השני - אני מאמין שאם לא היית ידוע איזה מסך הוא האיכותי מבין השניים גם לא היית רואה הבדלים,ז"א שאני מאמין שההבדל הזה הוא ככל הנראה פסיכולוגי כי ידעת שהמסך ההוא אמור להיות איכותי יותר

ואם הוא היה אומר שהמסך האיכותי מציג תמונה טובה יותר משמעותית, היית אומר את זה גם? שבעצם אי אפשר להבדיל כמעט, אבל ההבדל הוא פסיכולוגי, ובגלל שהוא ידע איזה מסך צריך להיות איכותי יותר הוא גרם לעצמו להאמין שהתמונה שלו טובה יותר? טיעונים שאפשר להציג אותם משני הכיוונים הם לא רציניים.

אתם נוהגים פה בפורום לקטול את מסכי ה-TN ולהלל את כל מה שהוא לא TN. אולי זה נכון, אבל לדעתי הרבה פה מתעלמים מהדבר החשוב ביותר - יחס עלות-תועלת.

שקונים מסך LCD קודם כל מקבלים אפשרות תצוגה - שזה הדבר המרכזי ולשם כך נקנה המסך. רק אחרי זה בא העניין של הבדלי התצוגה. במסכי 19 אינץ' למשל מסכי עם פאנל טוב יקרים בכ-50% ממסכים רגילים. השאלה היא - האם המסכים עם הפאנל הטוב יותר שווים את ה-50% יותר? נראה כאילו הרבה אנשים פה מתעלמים מזה לחלוטין. כולם היו רוצים מסך איכותי, מחשב פצצה, מכונית חדשה ובית בסביון. מה לעשות שיש אילוצי תקציב, וקניית מסך טוב באה על חשבון דברים אחרים שבהם צריך להתפשר (למשל MP3 פחות טוב, אם יש למשל לבנאדם 1800 שקל ל-MP3 ולמסך). הייתי רוצה שאנשים יחשבו גם מהו המסך המשתלם ביותר מבחינת יחס עלות-תועלת, ולא מהו המסך הכי טוב.

פורסם

ואם הוא היה אומר שהמסך האיכותי מציג תמונה טובה יותר משמעותית, היית אומר את זה גם? שבעצם אי אפשר להבדיל כמעט, אבל ההבדל הוא פסיכולוגי, ובגלל שהוא ידע איזה מסך צריך להיות איכותי יותר הוא גרם לעצמו להאמין שהתמונה שלו טובה יותר? טיעונים שאפשר להציג אותם משני הכיוונים הם לא רציניים.

אתם נוהגים פה בפורום לקטול את מסכי ה-TN ולהלל את כל מה שהוא לא TN. אולי זה נכון, אבל לדעתי הרבה פה מתעלמים מהדבר החשוב ביותר - יחס עלות-תועלת.

שקונים מסך LCD קודם כל מקבלים אפשרות תצוגה - שזה הדבר המרכזי ולשם כך נקנה המסך. רק אחרי זה בא העניין של הבדלי התצוגה. במסכי 19 אינץ' למשל מסכי עם פאנל טוב יקרים בכ-50% ממסכים רגילים. השאלה היא - האם המסכים עם הפאנל הטוב יותר שווים את ה-50% יותר? נראה כאילו הרבה אנשים פה מתעלמים מזה לחלוטין. כולם היו רוצים מסך איכותי, מחשב פצצה, מכונית חדשה ובית בסביון. מה לעשות שיש אילוצי תקציב, וקניית מסך טוב באה על חשבון דברים אחרים שבהם צריך להתפשר (למשל MP3 פחות טוב, אם יש למשל לבנאדם 1800 שקל ל-MP3 ולמסך). הייתי רוצה שאנשים יחשבו גם מהו המסך המשתלם ביותר מבחינת יחס עלות-תועלת, ולא מהו המסך הכי טוב.

לא כל כך נכון.

א. לא כל המסכים בקטגוריית 19'' האיכותיים עולים ב50% יותר ממסכים "רגילים", הרוב כן. לא כולם.

ב. אתה רוצה מסך איכותי בעל יחס עלות/תועלת עדיף על פני הTN? ה2007WFP.

ג. נכנסת לפורום גיקים (רובו), מה אתה מצפה? שימליצו לך על הנורמה?

פורסם

דעתי בעניין משני זוויות, האחת כגרפיקאי מקצועי, והשניה כגיימר.

הזווית של הגרפיקאי:

יש הבדל לא קטן בין בפנלים TN ל- IPS, PVA, קודם כל מבחינת עומק צבע פנל TN לא יציג 8 ביט לערוץ! כמו בפנלים איכותייים.

פנל TN מאוד קשה לכייל עם ציוד מקצועי מול מדפסות שהם Color Proof עבור הדפוס התעשייתי.

כשאני יושב עם לקוח מול פנל TN הוא תמיד חושב שהצבע של העבודה שלו "חרא", כי כמו שמישהו כתב הזוויות צפיה בפנל TN בעייתיים.

הזוויות של הגיימר:

אין הבדל נראה לעין בין הפנלים במשחקים, עלות/תועלת של מסכי TN טובה יותר!

פנל איכותי ליעוד של משחקים ותוכן HD, מיותר לחלוטין.

המסקנה שלי, אם אין לך צורך בדיוק צבע כגרפיקאי או צלם מקצועי אז אין שום סיבה שבעולם לא לקנות מסכים עם פנל TN.

פורסם

לא חושב שצריך להיות גרפיקאי.

תמיד כיף לעבוד מול מסך אייכותי עם עומק וצבעים חיים בכל אפליקציה.

השאלה רק אם ההשקעה שווה??

אישית אני חושב שכן.הייתי נעול על ASUS 22" MW221C וכרגע אני שוקל לקנות את ה Dell 24 LCD 2407WFP HC .

פורסם

לא חושב שצריך להיות גרפיקאי.

תמיד כיף לעבוד מול מסך אייכותי עם עומק וצבעים חיים בכל אפליקציה.

השאלה רק אם ההשקעה שווה??

אישית אני חושב שכן.הייתי נעול על ASUS 22" MW221C וכרגע אני שוקל לקנות את ה Dell 24 LCD 2407WFP HC .

מסכים איתך, תמיד כיף והרגשה מעולה לשבת/לעבוד מול ציוד איכותי (כולל מסך כמובן).

בנוגע ל2407WFP, תמהר ידידי כי היחידות בארץ מחוסלות ולא יגיעו עוד, המסך עולה כ3000 ש"ח, המחליף שלו ה2408WFP עולה 500 ש"ח יותר.

פורסם

אין שום ערך מוסף לפנל איכותי שמדובר במחשב לבית, כמו שכבר אמרו פה כמעט אין הבדלים חוץ מעניין הזוויות.

אני מוכן להתערב שבזוית ישרה מול מסך TN, וגם מול פנל איכותי כאשר שמות המסכים מוסתרים לא תשימו לב להבדלים.

פורסם

זה מעניין..

אתה אומר את זה בגלל שרכשת מסך מבוסס פאנל TN ואתה רוצה לשכנע את עצמך שהוא טוב ועדיף ולא יצאת פראייר אז אתה אומר את זה?

או שאתה אומר את זה מניסיון כיוון שיש לך מסך מבוסס פאנל VA/IPS?

פורסם

זה מעניין..

אתה אומר את זה בגלל שרכשת מסך מבוסס פאנל TN ואתה רוצה לשכנע את עצמך שהוא טוב ועדיף ולא יצאת פראייר אז אתה אומר את זה?

או שאתה אומר את זה מניסיון כיוון שיש לך מסך מבוסס פאנל VA/IPS?

אני אומר את זה כי למשחקים יש לי מסך 19" עם פנל TN.

ולעבודה יש לי מסך Apple Cinema Display 20 עם פנל s-ips איתו אני משתמש לגרפיקה.

ומנסיון אני כותב לך שיש היום בשוק מסכי 22" עם פנל TN שלא מביישים את הפירמה, במיוחד לגיימרים וצופי תכני HD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים