עבור לתוכן

מישהו מוכן להסביר לי בבקשה מה אומר המושג dba במאווררים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

מישהו מוכן להסביר לי בבקשה מה אומר המושג dba במאווררים?

אני מבין שזה קשור לעוצמת הרעש אך האם ככל שהמספר גדול יותר אז הרעש גדול יותר או שזה הפוך קטן יותר? לדוגמה מאוורר שעוצמתו 17dba זה נחשב לרועש או שקט?

תודה לעוזרים

פורסם

db= דציבל.

רק שאי אפשר לדעת מהנתון הזה כלום, הוא לא לינארי, ולכן אחד האידיוטיים בכל הנוגע לקבלת מושג לגבי רמת רעש של מאוורר מסוים

היצרנים בוחרים בו כי קל להטעות ככה אנשים.

17 דציבל יכול להיות שקט ויכול להיות מציק- הכל תלוי בתדר.

17 דציבל בתדר גבוה יהיה הרבה יותר מציק ומעצבן מ 23 דציבל בתדר נמוך, לדוגמה.

לכן קיימת היחידה סון.

אם אתה צריך המלצה למאוורר מסוים שיהיה גם שקט, פשוט תשאל בפורום אוברקלוקינג וקירור או אפילו פה, ימליצו לך על ציוד שקט ואיכותי.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע אחי שיהיה לך אחלה חג ואחלה שנה

פורסם

רק נגיד ש- 2 דציבל זה פי 2 מ- 1 דציבל , 3 דציבל גדול פי 2 מ-2 דציבל וכך הלאה זה כמו סדרה הנדסית שהקיו 2

פורסם

יש כאן הרבה חוסר דיוקים בתגובות הקודמות.

רק נגיד ש- 2 דציבל זה פי 2 מ- 1 דציבל , 3 דציבל גדול פי 2 מ-2 דציבל וכך הלאה זה כמו סדרה הנדסית שהקיו 2

זה בפירוש לא נכון. היות ו-db זהו סולם לוגריתמי אז תנועה של 3db לכוון מסויים מגדילה או מקטינה את העצמה פי 2.

10log(2)=~3

הערך db נועד למדוד גודל פיזיקלי של לחץ שיוצר הרעש db SPL. הוא נמדד בעזרת מכשיר מדידה במרחק של 1m ממקור הרעש ולכן זהו גודל מדוייק ועקיב שניתן להשוות איתו עצמות רעש (בהנחה שהמדידה נעשתה נכון כמובן).

זה נכון שיש הבדלים בין רעש לרעש ויש רעש שיפריע לנו פחות מרעש אחר גם אם הוא באותו עצמה לפי db SPL. דרך אגב 17dbA זה שקט מאוד ואני מניח שמעט מאוד מאוורים (אם בכלל) אכן מייצרים רעש כזה - או אולי יש לומר שקט כזה (ב 12VDC). האות A שנוספת ל-db שנכתב כך (dB(A או dBA מציינת שהערך מותאם לעקומה A-weighted (תקן IEC61672:2003) שנועדה "להתאים" את התוצאה לתבנית השמיעה האנושית.

הערך סון (sone) הוא סוביקטיבי על פי הגדרתו והיחידות מציינות יחס נתפס ולא יחס קבוע ומדיד ועל כן היא גם לא מידה בין-לאומית מקובלת (SI):

מתוך Wikipedie:

The sone was proposed as a unit of perceived loudness by S. Smith Stevens in 1936. In acoustics, loudness is the subjective perception of sound pressure. Although defined by Stevens as a unit, it is not one of the SI units. Such units meet the stringent criteria of metrology, which include being realizable in a highly precise and reproducible manner, and so transferable for scientific and industrial purposes in a range of contexts.

1 סון מוגדר (בעזרת db SPL) כ-40dB SPL ב-1KHz. הבעיה הנוספת היא שסביבה שקטה היא קטנה יותר מ-40dB ורצוי פחות מ-30dB מה שמוביל לשימוש בשברים שקשה להשוות ביניהם.

ולכן כדאי להיצמד לחברות מוכרות (ומוכחות כיצרניות מוצרים שקטים) ולנסיון חברי הפורום.

פורסם

חוץ מהנקודה שדציבל הוא רק הלחץ שמקור הרעש מפעיל על האוויר (ובעיקרון, ה "כוח" של הרעש) המחסור בתדר הוא קריטי.

קח לדוגמה את TT, הם מפרסמים נתוני רעש נמוכים (תמיד)

חוץ מזה שהנתונים שלהם שגויים, ברוב המאווררים שלהם שמבוססים על מיסב כדורי, התדר גבוה, והרעש בלתי נסבל.

Scythe עם ה S-Flex וה kaze jyuni החדשים שלהם פרסמו נתוני רעש מדויקים- ולמרות שהם לא כ"כ נמוכים, התדר נמוך מאוד ולכן הרעש בכלל לא מציק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים