עבור לתוכן

נושא יסוד: הספקים הכי יעילים בשוק בתקן 80PLUS ומ&#15

Featured Replies

פורסם

Enermax MODU82+ 625W EMD625AWT

מכאן אפשר לגזור מטה לגבי שאר הדגמים

צביקה

• תגובות 55
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

להלן השוואת השוואת תוצאות הביקורות לספק Enermax MODU82+ 625W ו Corsair TX750W באתר Bit-Tech.

נא לעיין בתמונה המצורפת !

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

טוב . . . ראיתי את הביקורת, את מראה הספקים מבפנים ואחוזי היעילות ואני מחזק את הבחירה שלי בCORSAIR TX 750W לעת עתה גם בגלל ה5 שנים אחריות לעומת 3 של ENERMAX , גם בגלל אחוזי יעילות גדולים יותר של ה CORSAIR וגם בגלל שמקבלים עוד 150W ב CORSAIR .

אז סיכמנו שאין אלטרנטיבות אחרות ואחוזי היעילות המטורפים שנושקים ל90% שנותן הCORSAIR TX 750W ?

אגב צביקה, מתי תשים את הספקים החדשים בעמוד שלכם?

http://www.rostec.co.il/tep_catalog/default.php?cPath=81&PHPSESSID=c7cf76458d30bbcd0bf89e9be0219e61

פורסם

אלכסנדר,

"סיכמנו"?

אני לא זוכר שסיכמנו, אתה יכול כמובן לדבר בגוף יחיד.

באחת מתגובותי מעלה כתבתי שיצרנים מעלים תוצאות שלא תמיד עומדות במבחן אובייקטיבי

לא מצאתי בחינה על ה- 750, אבל כן על ה- 650.

אתן לך להשוות לבד בין נתוני היצרן לבין תוצאות הבחינה, ואולי להשליך גם לגבי אמיתות הנתונים של ה- 750.

http://www.silentpcreview.com/article813-page5.html

ראה את הסטייה בבדיקת הרעש.

להזכירך 6dBa = הכפלה ב- 2 של עוצמה.

שבת שלום

צביקה

פורסם
  • מחבר

צביקה, לא דיברתי אלייך אלא אל Cahiml שהרי הביא את אותה ביקורת שלא מצאת ושעליה דיברתי כבר בהודעה הראשונה של התרד, ביקורת מאוד מקצועית ,מפורטת ומשבחת. אגב הם עשו ביקורת לשני הספקים. גם את ה ENERMAX MODU82+ וגם את ה CORSAIR TX 750W שאת תוצאותיה הביא לנו CAHIML הודעה מעלייך וכעת אתה מוזמן להבין על מה כל הרעש. קרא את כל העמודים עד הסוף, תבין שה750W פשוט מתעלה מעל כולם ומגיע ל90אחוז שטרם נראו כמותם. ולשם שינוי מה MODU82 - נראה שהוא באמת DELIVERING ובמחיר של 900 שקל הוא קנייה בטוחה עם שנתיים יותר אחריות ו150W יותר.

לכן :סיכמנו", הכוונה הייתה ל CAHIML שבהודעות פרטיות אנחנו מחפשים עכשיו קנייה קבוצתית לשנינו ועוד גולש שקרא היום את הפוסט וגם אולי רוצה.

יש עוד אנשים שרוצים את הקורסאיר 750W ?(אני מזכיר גם אם אתם לא צריכים את העוצמה, תוך שנה אתם מחזירים לעצמכם 300-400 שקל ממחירו וחוסכים הלאה...).

המחירים בשאר החנויות די גבוהים, נראה כמה נשיג.

http://zap.co.il/zapnewmodels.asp?Sog=C-PowerSupply&DB125735=313028&DB135521=316785

וזאת הביקורת על מלך היעילות והחיסכון בחשמל בכל עולם הספקים:

http://www.bit-tech.net/hardware/2008/02/19/corsair_tx750w_psu_cmpsu-750tx/1

7x3.jpg

results3.png

That's some insanely high efficiency at 50 percent load! We obviously double checked and it was certainly genuine, but nearly 89 percent is unheard of. The normal operating value of a PSU is typically around the 50 percent mark, so this is certainly the right place to have optimum efficiency. Even then, it's not as if the efficiency drops as you increase the load as it still maintains a massive ~85 percent plus and keeps all its voltages green.

Apart from the fan noise and airflow, we can't fault this unit because it exceeds expectations on all accounts: it delivers an even better result than the PC Power & Cooling Silencer 750W PSU.

פורסם

בחיפושי אחר הספק הכי יעיל בשוק (יחזיר את הכסף עבורו תוך שנה עקב היעילות הגבוהה ככה שאני מוכן להשקיע עד 1000 שקל כי 400 אני אחסוך כבר בשנה הראשונה מאשר אם הייתי קונה ספק זול של 70% יעילות) הגעתי לכאן לבקש את עזרתכם לעזור לי ולהחליט מי מלך היעילות והחסכון בחשמל מבין כל הספקים?

לא ברור לי איך הגעת ל-400 שקל לשנה

נניח שיש לך ספק שבממוצע אתה צורך ממנו 400W שזה 0.4 קוטש (קילו וואט שעה) שזה 3500 קילו וואט בשנה.

מחיר קילו וואט כיום הוא כחצי שקל לכן יוצא סה"כ 1750 שקל בשנה.

הספק שמצאת טוב ב-18% מספק זול שזה סה"כ 315 שקל.

בהנחה שממילא אתה לא קונה ספק זול כל ההבדל בין הספק החסכוניים הטובים לספקים הלא חסכוניים הטובים הוא 5-10% שזה חיסכון 87-175 שקל בשנה.

עכשיו בהנחה שהמחשב שלך בשימוש רק חלק מהיום ובשאר הזמן הוא די נח אנחנו מדברים על צריכה ממוצעת של 200-250W שזה מוריד את החיסכון לגרושים.

בקיצור זה חסר משמעות.

פורסם
  • מחבר

הסברתי את עצמי כבר פעם אחת, קרא מההתחלה :) הכל מדבר על WORKSTATION שעובד על 100% מעבד 24/7 אצל משתמשי כח עיבוד רציניים, לא מחשב שקונים ב6 אלף כדי לשחק שעה ביום ! זה באמת בזבוז כסף. הרי מחשב שבאמת צורך 750 אין אולי לאף אחד אז באמת זה מתאים לכולם, גם לבעלי צריכה חלשה יותר. השאר כתוב בעמודים קודמים.

פורסם

1)יעילות - לא רק שהיא גבוהה מכל שאר הספקים ומקבילה רק ל THERMALTAKE TOUGHPOWER 850 ולשניהם יש גם מאורר 14 ס"מ, אלא שהיעילות בדגם ה750 מתחילה גבוהה יותר מהCORSAIR HX 650 ומגיעה גבוה יותר לקראת אמצע הכח שלו, אלא היא גם מסתיימת יותר גבוה ממנו . זה הבדל של 2 אחוזי יעילות בכל שנייה שהספק עובד. אני אחזיר את ההשקעה הזאת על ספק טוב בערך ב 8 חודשים. כי לפי החישוב שלי מי שקונה ספק עם יעילות של 70% במקום 90, ויש לו משחב שצורך בסביבות ה400W+ מאבד בשנה 400 שקל על חשמל שבוזבז,מצב שלא היה קורה אילו היה קונה ספק של כמעט 90 אחוז יעילות. אז הכסף ממילא חוזר אליי

אתה בעצמך כתבת שהמחשב כזה צורך כ-400W

עכשיו בוא נניח שאתה גם צריך לישון לפעמים והמחשב לא משחק Crysis בעצמו בזמן שאתה ישן אז הצריכה הממוצעת שלו היא נגזים ונגיד 300W

גם מחשב שעובד 24/7 לא צורך כל הזמן את כל ההספק, זה תלוי מה עובד. אם המחשב סתם נח בוינדוס ומוריד קבצים הצריכה שלו בקושי תגרד את ה-200W.

כמה שעות אתה מסוגל לשחק ביום? 12 שעות לפי שתקבל מפרצת? זה יוצא חצי יום ב-400W וחצי יום ב-200W בממוצע 300W.

אז סיכמנו שהמחשב שלך צורך בממוצע 300W? בוא נהיה איתך ולארג ונגיד שהמחשב שלך צורך בממוצע 400W

יופי אפשר להתקדם. בהנחה שאתה ממילא לא קונה ספק גנרי כי אף אחד לא קונה כזה ספק אז נניח שאתה כבר מתחיל מ-80% לספק הטוב הלא חסכוני כל מה שתשיג מהספק הסופר יקר הזה שלך הוא 8% חיסכון (הנצילות שלו הרי היא 88%).

אמרו שמחשב שצורך 400W בממוצע עולה 1750 שקל בשנה.

[glow=red,2,300]אם כל מה שהצלחת להשיג זה 8 אחוז חיסכון חסכת סה"כ 140 שקל בשנה.[/glow]

ועוד הייתי ממש לארג איתך במספרים פה, בתכלס המחשב שלך בחיים לא יצרוך 400W בממוצע. לא ברור לי איזה לוקשים מכרו לך בחברת חשמל אבל כל ההשקעה הזאת לא שווה את הכסף.

פורסם
  • מחבר

כבר עברתי את דניס

כבר עברתי את ICE2K

ונעבור גם אותך. :nixweiss:

מחשב שצורך 300 עם ספק90% יצרוך330W (שהרי 10% מ300 זה 30). חישוב:

0.5(חצי שקל לקוט"ש)כפול 0.33(330W) כפול 24(שעות ביום) כפול30(חודש)כפול 12 (לשנה) =1425.6שקל לשנה תעלה לו הצריכה הזאתי.

מחשב עם צריכה 300W עם ספק 70% יעילות יצרוך 390W (שהרי 30%מ300 זה 90W). חישוב:

0.5(חצי שקל לקוט"ש)כפול 0.39(330W) כפול 24(שעות ביום) כפול30(חודש)כפול 12 (לשנה) =1684.8 שקל לשנה שיעלה לו המחשב.

יש מבין שיש פה חיסכון של 260 שקל ::)

- למה הצריכה הזאת? ראה טבלה בעמוד הראשון של צריכה ב IDLE עם כרטיסים חזקים. נעשה אוברקלוק למעבד(ולמעבד חזק זה עוד יותר W באוברקלוק), נוסיף עוד כוננים מהירים ונגיע ל300.

אולי מספיק להטיל ספק? לך תצא בחוץ, יום יפה היום :)

פורסם

כבר עברתי את דניס

כבר עברתי את ICE2K

ונעבור גם אותך. :nixweiss:

0.5(חצי שקל לקוט"ש)כפול 0.33(330W) כפול 24(שעות ביום) כפול30(חודש)כפול 12 (לשנה) =1425.6שקל לשנה תעלה לו הצריכה הזאתי.

0.5(חצי שקל לקוט"ש)כפול 0.39(330W) כפול 24(שעות ביום) כפול30(חודש)כפול 12 (לשנה) =1684.8 שקל לשנה שיעלה לו המחשב.

- למה הצריכה הזאת? ראה טבלה בעמוד הראשון של צריכה ב IDLE עם כרטיסים חזקים. נעשה אוברקלוק למעבד(ולמעבד חזק זה עוד יותר W באוברקלוק), נוסיף עוד כוננים מהירים ונגיע ל300.

שמע, ההבדלים שאתה מדבר עליהם הם לא 70% ל-90% אלא יותר כמו 82% ל-88% ממה שאני רואה. שנית, לא יותר זול לעשות OC וכשאתה לא נמצא על המחשב לבטל? טכנולוגיית throtelling?

פורסם

שאלה קטנה ?

העם הספק hec Cougar 750 הוא ספק שתומך בתקן 80plus ו האם הוא ביכלל טוב כי לפי מה שהבנתי הוא הכי זול מיבין כל ספקי ה 750 שתומחים ב חיבור 8 pin ל pcie של הכרטיסים החדשים ו הוא מודולרי .

עם הוא טוב אני מוכן להשקיעה עלו 600 שח

פורסם

העם הספק hec Cougar 750 הוא ספק שתומך בתקן 80plus ו האם הוא ביכלל טוב כי לפי מה שהבנתי הוא הכי זול מיבין כל ספקי ה 750 שתומחים ב חיבור 8 pin ל pcie של הכרטיסים החדשים ו הוא מודולרי .

עם הוא טוב אני מוכן להשקיעה עלו 600 שח

* אם הוא טוב או לא אינני יודע, צריך לחפש ביקורות עליו אם יש (אתה מוזמן לעשות זאת).

* אני לא ממליץ להוציא כמה מאות טובות של ש"ח עבור ספק עם שנת אחריות אחת בלבד, יהיה הספק אשר יהיה...

פורסם

כן אבל לפי מה שראיתי הוא היחידי שיש לו 2 חיבורי 8 pin במחיר שלו ו הוא גם נותן 750 w

פורסם

שים לב לסיפא, זו הנקודה העיקרית לדעתי.

* אני לא ממליץ להוציא כמה מאות טובות של ש"ח עבור ספק עם שנת אחריות אחת בלבד, יהיה הספק אשר יהיה...

כל ספק שמכבד את עצמו מצרף אחריות של 3 שנים לפחות לספק שלו.

הספק אכן זול ונניח שהוא טוב, אך אם הוא יתקלקל תהיה מוכן להוציא עוד 600 ש"ח לספק כזה ??[br]פורסם בתאריך: 29.03.2008 בשעה 16:34:54

* תיקון - הכוונה הייתה שאם הספק יתקלקל כחלוף שנה...
פורסם

אוקיי כבר ירדנו מ-400 שקל חיסכון ל-260 שקל, זה הכיוון.

זה לא משנה כמה הכרטיסים חזקים וכמה OC עשית, ברגע המחשב ב-IDLE הצריכה יורדת לוואטים בודדים, המעבד מוריד מכפלה, הכרטיס מסך נכנס ל-Power saving ותכלס זה לא משנה כמה החומרה שלך צורכת בשיא במנוחה הצריכה תרד מתחת ל-200W.

אתה משווה פה בין ספק עם 70% לספק עם 90%, נתחיל מזה שאין ספק עם 90% אלה רק 87% בממוצע שזה מוריד את ההפרש בחיסכון ל-220 שקל.

וממילא אף אחד פה לא המליץ לך לקנות ספק של 70%, ברור שכדאי 80% אבל ההבדל בין 80% "רגיל" לספק המטורף שלך עם 87% הוא סה"כ 90 שקלים!

ובהנחה שהממש התפרעתי שנתתי לך 12 שעות של משחק ביום שתכלס יש לך גם עבודה באמצע לא תצליח לשחק יותר מ-6 שעות ביום מה שמוריד את הצריכה ל-250W מה שמוריד את המחיר עוד יותר.

קיצור בשביל עשרות שקלים בודדים בשנה זה פשוט לא שווה את ההשקעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים