עבור לתוכן

מה נותן חיבור 8 פינים לעומת 6 פינים בכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

מדבר אפי

אני מעוניין להבין מה ההבדל טכנית בין מתח או אמפר או זרם של חיבור

8 פינים לבין חיבור 6 פינים ?

פורסם

מצטרף לשאלה

פורסם

מצטרף לשאלה

פורסם

שמע ישראל כמה זמן לקח לי למצוא את זה..

לא מצאתי כלום בחיפוש בגוגל/ויקי הדבר היחיד שעזר לי זה כתבה על ה88GTX...

מסתבר שכל PIN אחד מעביר בערך אמפר וקצת... 6 פינים מעבירים עד 75W על 12V

פורסם

לוח האם מסוגל לספק הספק של עד 75W לכרטיס בסלוט PCI Express X16 היות וכרטיסים רבים עוברים את המגבלה אז נוצר הצורך לכבל מתח חיצוני של 6 פינים שיספק 12V לכרטיס ישירות מהספק.

הכבל של 6 פינים מסוגל לספק 75W ולמעשה מורכב מ-3 זוגות של חוטים (3 צהובים ו3 שחורים).

עם יצירת התקן PCI-E 2.0 יצרו גם חיבור חדש של 8 פינים, כי נוכחו לדעת שאין גבול לצריכת כרטיסי המסך החזקים. החיבור של 8 פינים מסוגל להעביר עד 150W לכרטיס והוא מורכב מ-3 חוטים צהובים ו-5 שחורים.

כמובן שהספק אמור לספק את הזרם הדרוש בהתאם לסוג הקונקטור.

הקונקטור מתוכנן כך שניתן לפצל אותו ל-6+2 ואז מהספק יכול לצאת כבל אחד שמתאים לחיבור של 6 וגם של 8 פינים.

פורסם

מה לקח לך כל כך הרבה זמן? X:

רק טעות אחת

הלוח אם מספק 150W אם הוא היה מספק 75W היינו בצרות

פורסם

רק טעות אחת

הלוח אם מספק 150W אם הוא היה מספק 75W היינו בצרות

האם אינטל הם מקור מספיק אמין?

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-012073.htm

ו-Maxim חברה לרכיבים אלקטרוניים:

http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/an_pk/3605

ציטוט:

A PCI Express x16 Graphics 150W-ATX add-in card can draw a maximum of 75W through the standard connector, as specified in PCI Express CEM 1.1. Up to 75W additional power is provided through a 6-pin wire-to-board connector. Therefore, the maximum total power that must be provided to a PCI Express x16 Graphics 150W-ATX add-in card is 150W.

לגבי זה:

אני מעוניין להבין מה ההבדל טכנית בין מתח או אמפר או זרם של חיבור

8 פינים לבין חיבור 6 פינים ?

חיבור 6 פינים (75W) צריך לספק כ-2A בכל חוט צהוב, וחיבור 8 פינים (150W) כ-4A בכל חוט צהוב (3 חוטים בכל מקרה).

פורסם

היי TheReaper,

מצאת טעות בwiki. :xyxthumbs:

הם הביאו נתון ( ממקור מספר [11] ) בדיוק מהאתר שאני נתתי (Maxim) אבל לקו בהבנת הנקרא.

תקן אותי אם טעיתי.

פורסם

זה אפילו יותר עושה אותי יותר שמח!

והם בהחלט טעו מה שכן הביטוי ATX ADD-IN"" לא ממש מובן לי...

פורסם

אני מניח שזה מתאר באופן כללי את סוג הכרטיס (מה שאנו קוראים כרטיס מסך).

כלומר בעברית חופשית - כרטיס תוסף למארז ATX בהספק 150W.

פורסם

אם הלוח באמת היה מסוגל לספק 150 וואט דרך חריץ ה PCI-e, אפילו 8800GTX לא היה צריך קונקטור מתח חיצוני. עולם מושלם :'(

פורסם
  • מחבר

באם הבנתי נכון מהטרילוגיה

שש פנים 75W

8 פינים 150W

וחייבים ספק שנותן 8 פינים ?

פורסם

באם הבנתי נכון מהטרילוגיה -> טריאומווירט

שש פנים 75W

8 פינים 150W

עד כאן נכון

וחייבים ספק שנותן 8 פינים ?

בשביל כרטיס עם קונקטור 8 פינים חייבים 8 פינים מהספק. תחשוב שאתה מחבר צרכן של 150W לכבל של 75W, יש סיכוי שהעסק לא יחזיק וישרף פיוז במקרה הטוב.

הפוך, זה יותר הגיוני (עם מתאם כמובן) כי יציאה של 150W תוכל לספק 75W הנדרשים מחיבור 6 פינים.

החיבור של 8 פינים הוא למעשה חלק מהתקן החדש (מ-2007) PCI Express 2.0. בתקן PCI Express 2.0 התושבת בלוח אמורה לספק 150W והקונקטור של 8 פינים 150W נוספים מה שאמור לתמוך בכרטיסים של 300W.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים