עבור לתוכן

מה כדאי: ויסטה? אקס פי? 7? - הדיון הרשמי - מעודכן

מי יותר טוב? חזק? מהיר? יציב? מגניב? איכותי? שווה? מפנק? 2,314 הצבעות

1. 1. מי יותר טוב? חזק? מהיר? יציב? מגניב? איכותי? שווה? מפנק?

• תנו לי ראש שקט עם XP
    • ויסטה, אני לא מאמין לסיפורים
    • חלונות 2000 כי שינוי זה מוות (או סיבה אחרת)
    • גרסה קודמת לחלונות 2000
    • אני בכלל בלה בלה בלה לינוקס בלה בלה בלה
    • חלונות 7.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

ולסיום, XP היתה אחלה מערכת הפעלה, אבל היתה לה נטייה לדמות בהתחלה לפורשה שנוסעת ב-200 קמ"ש, ולאחר כמה חודשים של התקנות, היא היתה הופכת להיות סוסיתא שמקרטעת ב-10 קמ"ש עד שנאלצת לפרמט ולהתקין שוב. ב-windows7, לפחות בשנה ומשהו שמותקנת אצלי - זה ממש לא קורה.

נכון. לא מזמן הייתי צריך לפרמט, ורק אז שמתי לב שכמעט שנה לא פירמטתי, ועדיין המערכת היתה מהירה.

• תגובות 1k
  • צפיות 181k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

המחשבים יותר מהירים היום.

ובכלל מי שמתחזק את המחשב שלו כמו שצריך לא צריך "לפרמט", בלי קשר למערכת ההפעלה (למעט חריגים כמו וירוס קטלני וכו').

פורסם

אבל לא מרגישים הבדל גדול במהירות לאחר פירמוט, ובXP ההבדל היה גדול מאוד (שניהם על אותו מפרט).

פורסם

QttP צודק 200% - כשמתחזקים את הWIN כמו שצריך, לא מתקינים שטויות ולא פותחים כל מייל שבו נותנים לכם לראות תוכן חשוד :bash:

הWIN יהיה זריז לאורך זמן, אצל אחותי ואימא שלי מותקן XP כבר שנים, אבל חוץ מעידכונים הן לא מתקינות שום דבר ולא לוחצות על כל לינק מפגר שנשלח אליהן.

גם חשוב לציין שלרוב הXP לאחר פירמוט מורגש יותר מהיר כיוון שאין הרבה תוכנות כגון אנטיוירוס, ITUNS,OVI , אימיול, מסנג'ר, סקייפ שלרוב המשתמשים עולים אוטו' בSTARTUP.

פורסם

בתור אחד שהתנסה בXP 7 ויסטה לינוקס ו MAC כאשר הלינוקס והמאק באו הרבה אחרי שהתרגלתי לXP

אני יכול להגיד שהכל עניין של הרגל, כל מי שהתרגל למשהו יגיד שהמערכת השניה דפוקה לא נוחה ומטופשת

לדעתי כל מה שעשו ב 7 וויסטה זה אדיר כל השינוים בממשק, ואם כבר אפשר להגדיר הכל שיעבוד כמו ב XP

ולעומת זאת אני יושב מול מאק כמו טמבל כבר איזה חודשיים ודופק את הראש בקיר .. אבל לא מאשים את מערכת ההפעלה

כי תכלס מאז שאני ילד אני חיי בחלונות

dr70 בהצלחה לעבור ללינוקס בגלל שלא אהבת את 7 :silly:

פורסם

תודה. אני מתישהו אעבור או ללינוקס או ל-xp.

בכל מקרה אני אעדכן. צודקים החברים שאמרו שהפירמוט לא קשור למערכת ההפעלה.

כלומר, מהירות העלייה של מערכת ההפעלה לא ממש קשור לפירמוט, אלא לתיחזוק נכון של המחשב, וכמה הוא עמוס.

בהקשר הזה 3 שאלות ברשותכם:

1) עם ניתן להתקין לינוקס ו-xp על פרטישנים נפרדים, במקבילים ל-7?

2) איזה נפח צריך להקדיש ללינוקס וכמה ל-xp 64bit?

3) ישנה גרסא של לינוקס שתומכת ב-64bit? או שהלינוקס בכלל לא תומך בזה? אם כן, איזה גרסא תומכת?

תודה מראש ולילה טוב,

dr70 :)

פורסם

המחשבים יותר מהירים היום.

ובכלל מי שמתחזק את המחשב שלו כמו שצריך לא צריך "לפרמט", בלי קשר למערכת ההפעלה (למעט חריגים כמו וירוס קטלני וכו').

למי יש כוח לתחזק את מערכת ההפעלה שלו? :kopfpatsch:

זה גם לא עניין של מחשב מהיר יותר או פחות. הרג'יסטרי היה מתמלא בזבל, ומערכת ההפעלה היתה רצה לאט יותר.

עובדה שב-7 אין את הבעיה הזו - מה שאומר שזה באג (מאוד ידוע, אגב) שמייקרוסופט סופסוף פתרה. לקח לה "קצת" זמן לפתור את העניין -משהו כמו 15 שנים.

פורסם

למי יש כוח לתחזק את מערכת ההפעלה שלו? :kopfpatsch:

ללא ספק, עדיף להתקין אותה מחדש (יחד עם כל התוכנות) כל חצי שנה. :facepalm:

פורסם

^^

מה רע לתחזק את המערכת?

לא יותר נוח לעבוד כמו שצריך עם המחשב, מאשר כל כמה זמן להתחיל להתקין את כל התוכנות שאתם צריכים?

1) עם ניתן להתקין לינוקס ו-xp על פרטישנים נפרדים, במקבילים ל-7?

2) איזה נפח צריך להקדיש ללינוקס וכמה ל-xp 64bit?

3) ישנה גרסא של לינוקס שתומכת ב-64bit? או שהלינוקס בכלל לא תומך בזה? אם כן, איזה גרסא תומכת?

1) ברור. הייתי ממליץ להתקין את לינוקס בסוף, כי היא יודעת לעבוד עם ה-BOOT בצורה יותר ידידותית. בכל אופן, גם אם תתקין את XP אחרונה, תריץ את lilo (או כל מנהל הבוט אחר) ואז תקנפג אותו.

2) ללינוקס ממש זהום. תלוי מה אתה צריך לעשות איתה. ל-XP הייתי משאיר לפחות 7GB.

3) לינוקס הראשונה שהתחילה עם זה בצורה יעילה אולי? :-\

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

1) ברור. הייתי ממליץ להתקין את לינוקס בסוף, כי היא יודעת לעבוד עם ה-BOOT בצורה יותר ידידותית. בכל אופן, גם אם תתקין את XP אחרונה, תריץ את lilo (או כל מנהל הבוט אחר) ואז תקנפג אותו.

2) ללינוקס ממש זהום. תלוי מה אתה צריך לעשות איתה. ל-XP הייתי משאיר לפחות 7GB.

3) לינוקס הראשונה שהתחילה עם זה בצורה יעילה אולי? :-\

1) תודה, אני מקווה בקרוב לעשות את זה.

2) זעום* אבל תודה על העזרה. אגב, תגדיר זעום בבקשה. 5GB, זה זעום או שצריך יותר. אני רוצה לגלוש דרכה באינטרנט, ואולי להתקין Open Office ולנסות לעבוד איתו.

3) אתה אומר בצורה יעילה אולי. כלומר זה לא בטוח שזה עובד בצורה יעילה? ושוב בכל זאת איזה גרסא של לינוקס תומכת ב-64 ביט?

תודה על העזרה :)

לילה טוב ושבת שלום,

dr70 :)

פורסם

^^

2) להריץ בלי GUI אפשר 64MB וזהו. אבל 5GB יספיקו למה שתרצה בהחלט.

3) כל גירסה תומכת. רק תוריד עם סיומת של x64.

בהצלחה !

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני יכול להעבור ליד בית של מישהו אם הלפטופ שלי ואם יש לו XP אז תוך 5 שניות אני פורץ לו למחשב.

עזבו שטויות ותבחרו את 7 הוא מכסה את הפריצות אבטחה של XP וכולל AUTO DRIVER,

נכון שיותר כיף בXP גם אני חושב אבל אני לא לוקח סיכונים אם זה מחשב שיש עליו דברים חשובים :)

נ"ב - ויסטה ממש עלוב כיום, הביצועים שלא לא משביעי רצון. לא ממליץ :P

פורסם

למה יש לי הרגשה שאין לך מושג ירוק על מה אתה מדבר?

אולי זה שילוב של כמה היגדים מפגרים כמו:

"אם יש לו XP אז תוך 5 שניות אני פורץ לו למחשב" - בסדר, תפרוץ למחשב שלי. נראה אותך.

"נכון שיותר כיף בXP" - מה בדיוק יותר כיף בXP?

"ויסטה ממש עלוב כיום, הביצועים שלא לא משביעי רצון" - כיום? כאילו בהתחלה ויסטה סיפקה ביצועים משביעי רצון ועכשיו לא? דווקא בהתחלת החיים שלה רוב התלונות היו מוצדקות, היום ויסטה עובדת לא פחות טוב מ7 המהוללת.

פורסם

XP פחות עמוס ויותר פשוט והממשק שלו יותר לטעמי.

אל תזלזל בי כי אני יכול .

וויסטה היום פחות טוב מ7, אם אתה רוצה ויסטה עדיף שתלך כבר על 7.

פורסם

אני חייב להסכים עם Offset בכל מה שהוא אומר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים