עבור לתוכן

בעיית רעשים בצריבת דיסקים

Featured Replies

פורסם

שלום

קיבלתי צורב חדש ימהה 2200 IDE,הבעייה היא כאשר אני צורב,אני שומע ציפצופים חדים בדיסק הצרוב.

אני רוצה לציין שהמהירות הצריבה היא כפול 2 או כפול 4 (מהירות נמוכה ליתר בטחון),כמו כן ניסיתי לצרוב גם מדיסק לדיסק וגם דרך יצירת IMAGE

ואז צריבה מה-IMAGE,אולם בשני הדרכים עדיין נשמעים צירצורים בחלק מהשירים.

כמו כן ניסיתי שני תוכנות צריבה גם נרו 5 וגם CLONECD והתוצאה זהה בשניהם.

לפני שבועיים החלפתי במעבדה את הצורב באחד חדש (לאחר שהתעקשתי כי הצורב לא טוב,הם מצידם טענו שהצורב טוב,אבל בכל-זאת החליפו לי אותו),לצערי עדיין הבעייה נמשכת,אני נואש,כי הצורב 2200 ימהה נחשב דיי טוב.

אני מקווה שהגעתי למקום הנכון,אולי יש משהו שיודע מה הבעייה ויוכל לעזור.

ברצוני לציין כי מספר העיצות שקיבלתי כמו:החלפת מדיות (ניסיתי מספר מדיות מחברות טובות,מסוג GOLD וכו´),סגירת כל התוכנות (אף תוכנה לא עובדת בזמן הצריבה),החלפת הנגן CD (אני משתמש בסלון במערכת מצויינת בכלל ונגן CD בפרט),לא צלחו והבעייה עדיין קיימת.

לאחר בדיקה שערכתי מסתבר שהרעשים נשמעים כבר ב-image file שיצרתי(מה שאומר שהבעייה היא לא בצורב אלה בקריאת הדיסק ויצירת ה-image file).

אולי למשהו יש פתרון לעניין ואיך אני מונע מהציפצופים להישמע.

על-מנת לנסות לבודד את הבעייה,אכן ניסיתי היום ליצור את ה-image file דרך הצורב ואז לצרוב גם דרך הצורב.

לצערי הציפצופים עדיין נשמעו אומנם בכמות פחותה,אבל עדיין הופיעו,מה שמוביל אותנו למסקנה שהבעייה היא לא בכונן סידי.

האם יכול להיות שהבעייה היא במפרט של המחשב?

המפרט הוא: פנטיום 2 450,

זכרון 64B SDRAM,

לוח אם 6163MSI,

דיסק קשיח 10GB,

כונן סידי BTC כפול 50,

כרטיס קול 128 CREATIVE.

האם לדעתכם המלומדת הבעייה יכולה להיות מפרט המחשב?

אפשרות שנייה שאפשרית היא:לצורב ימהה 2200 IDE יש אפשרות להוסיף קונקטור מאחור ולהפוך אותו לבקר סקזי (עלות של 250 ש"ח),האם זה יכול לפתור את הבעייה?

בתודה מראש

gofish ???

• תגובות 38
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מבין שמה שאתה מנסה לצרוב ושמע בו ציפצופים זהו דיסק Audio? נכון?

אולי זה הקבצים?

פורסם

למה שלא תבדוק באמת קודם את המקור שלך ואח"כ תאשים את הצורב ?

אם מדובר בקבצים שהורדת מהאינטרנט, רצוי שתפרוס אותם בצורה מסודרת ל-WAV, תעבור עליהם בתוכנה לעריכת סאונד (יש כזו גם ב-NERO מהגירסאות החדשות) ותוודא שהכל בפורמט המתאים לצריבת דיסק AUDIO. (כלומר, סטריאו, 16 ביט, קצב דגימה של 44.1 קילו-הרץ).

נסה להקשיב לקבצי המוזיקה שאותם רצית לצרוב לפני הצריבה (ולפני ה-IMAGE), אולי הם לא טובים ?

פורסם

אם הרעשים מופיעים לפני הצריבה..בהעיה היא לא בצורב כמובן.....

לי יש את הצורב של ימאאה 2100 ולפעמים כשאני צורב איתו מוזיקה יש איזו בעיה כזאת או אתחרת באחד השירים..זה קורה לי פעם בהרבה זמן אז אני לא מייחס לזה חשיבות וגם לא בראש שלי להרוס דיסקים כדי לבדוק למה......

יתכן שהבעיה המחשב שהוא חלש מידי אבל לא נראה לי...

או התוכנה שממירה משיר CD ל קובץ WAV וכדומה...

על מה יושב הסידי שלך?

סלייב/מאסטר

פריימרי /סקנדרי???

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא הובנתי נכון....אני אסביר שוב...

אני צורב רק דיסקים מקוריים,אני לא מוריד מהאינטרנט (פשוט כי אין לי צורך).

שאני שומע את הדיסק המקורי דרך הכונן סידי הכל בסדר.

שאני שומע את הקבצים שיצרתי ע"מ לצרוב (image file),אני שומע רעשים.

כמובן גם שאני מעביר את הקבצים לדיסק צרוב אני שומע רעשים בדיסק.

גם דרך צריבה ישירה מדיסק לדיסק (on a fly)ללא יצירת קבצים הרעשים מופיעים על הדיסק הצרוב.

השאלה היא למה יש לי את הרעשים האלו (ציפצופים על השיר) והכי חשובאיך אני פותר את הבעייה????

ותודה לכם על התגובות

פורסם

ה DMA מסומן שצלך ב V?

לפי מה שאתה אומר הבעיה היא בקריאת הTRACK מהדיסק להארד דיסק....

נראה לי מוזר כי זה לא קרה לי מעולם...

נ.ב. ברור שאם בקבצים (WAV) יש רעשים אז יהיו רעשים בדיסק הצרוב....

פורסם
  • מחבר

עידו תודה על הנסיון..אבל..

ה-DMA אכן היה מסומן כבר ב-V באופציית הניהול של הצורב.

השאלה היא מה גורם לבעייה בקריאת ה-track מהדיסק להארד דיסק (בהנחה שזאת הבעייה)? :s05:

פורסם

אם זה דיסק שנקנה בחצי שנה האחרונה סביר מאוד להניח שזה אחד מתקליטורי האודיו שיש להם כבר הגנה מפני צריבה, וכל פעם שאתה מנסה לעשות להם RIP(להעתיק לIMAGE או לעשות להם EXTRACT לWAV או MP3) אז מועתקים תיקתוקים, היות ואלו הם מעיין ג'יטרים(קפיצות) קטנים, שנעשים בכוונה ע"י יצרן התקילטורים במטרה למנוע שיכפול.

פורסם

הבעיה לא בצורב.

אם אתה משכפל דיסק מקורי הוא אף פעם לא נאמן למקור.

הבעיה לדעתי היא בקריאה של הנתונים מהדיסק הצרוב.

כנראה שהכונן דרכו אתה משמיע לא מסתדר עם צרובים או התוכנה או שהקשר בתוך המחשב בין ה-CD ל-SOUND BLASTER.

אם אין לך AUDIO LINE בין ה-CD ל-SOUND BLASTER אז המחשב מעביר את המידע דרך המחשב ל-SOUND BLASTER ויכולה להיווצר בעיה ה-AUDIO LINE מעביר את המידע אנלוגית לכרטיס קול ורק מוגבר על ידו, שיטה זו עדיפה.

פורסם

מה הקשר????????????

כשאתה עושה העתקה דיקיטאלית של השיר למחשב זה יהיה נאמן למקור אם תרצה או לא תרצה!!!!!

כמו כן אם לא שמת לב הוא אמר גם שכשהוא שומע את השיר אחרי שהוא הועותק למחשב יש את הרעשים...אז מה הקשר לכונן לכונן שמשמיע את הדיסקים???????????

פורסם

אם זה דיסק שנקנה בחצי שנה האחרונה סביר מאוד להניח שזה אחד מתקליטורי האודיו שיש להם כבר הגנה מפני צריבה, וכל פעם שאתה מנסה לעשות להם RIP(להעתיק לIMAGE או לעשות להם EXTRACT לWAV או MP3) אז מועתקים תיקתוקים, היות ואלו הם מעיין ג'יטרים(קפיצות) קטנים, שנעשים בכוונה ע"י יצרן התקילטורים במטרה למנוע שיכפול.

הממ..מעניין..לא ניתקלתי בזה עדיין....

פורסם

יש כאן צורך ב-troubleshooting לא פשוט. ולכן לא כדאי לפסול אף אפשרות, גם לא את האפשרות שנפלת על דיסקים עם הגנה נגד העתקות ולכן כדאי לנסות ולהעתיק למחשב (לקובץ WAV למשל) קטעים מדיסק ישן יותר (קח משהו מאמצע שנות ה-90 ליתר ביטחון) ואם גם שם יהיו רעשים אז משהו בתהליך שאתה מבצע פגום ויש צורך לבדוק בעיות תוכנה וחומרה.

פורסם
  • מחבר

ידידי..מדובר בדיסקים רגילים...בלי הגנה מסויימת.

ובעלי ותק של 2-10 שנים בשוק!

הבעייה היא אצלי במחשב ולא בדיסקים הנצרבים.

השאלה..שוב...מה לעזעזל עושים כדי למנוע את הרעשים

פורסם

לא יודע לענות לך, מעניין אותי דבר אחד אמרת שיש לך פנטיום 2 450, לפי הידוע לי פנטיום 2 נגמר ב 400.

פורסם
  • מחבר

djo ידידי..בדקתי שוב.

מעבד אינטל P-2-450 מקורי+מאוור.

זה מה שכתוב בחשבונית+הזמנה.

נשבע לך. :)

אבל זה עדיין לא מסביר את הציפצופים ??? :-/ :'(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים