עבור לתוכן

מחשב למשחקים לילד - 4000 ש"ח ללא מסך

Featured Replies

פורסם

אודה לקבלת חוו"ד למפרט הבא + עלויות:

מארז עם צלע שקופה 2 מאווררים + מאוורר זלמן למעבד - 2 יציאות USB קדמיות, לפחות 6 מאחור. אפשרות ל - firewire.

לוח אם סוקט 975 של אינטל (תמיכה במהירות 800MHZ.

זכרון - DDR2, 1024*2 מהירות מינימלית 667MHZ .

מעבד - אינטל core2duo, זכרון מטמון 2M*2

דיסק קשיח - 250 ג'יגה, מהירות 7200 SATA2 (זכרון באפר 16 מגה).

צורב DVD - מהירות *16

כרטיס מסך - תומך DX10, זכרון 256 מגה (ייתכן ג'יפורס 8400: דרך אגב, מה ההבדל בין GS ל - GT בכרטיס הזה)?

ספק כח - 500W

פורסם

נראה כמו מפרט מעיתון יום שישי או משהו בסגנון = גרוע

אנא ציין מה התקציב שלך (ועל הדרך תוסיף אותו לכותרת לפי חוקי הפורום)

פורסם

ראשית - ציין תקציב בכותרת.

שנית - ציין דגמים מדוייקים של הרכיבים.

1. מה גיל הילד?

2. איזה משחקים?

3. על איזה מסך (רזולוציה) ואיזה הגדרות (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

4. שימושים נוספים?

5. חשוב שקט?

6. מתוכנן OC כלל? לאיזה רמה?

הערות למפרט:

אודה לקבלת חוו"ד למפרט הבא + עלויות:

מארז עם צלע שקופה 2 מאווררים + מאוורר זלמן למעבד - 2 יציאות USB קדמיות, לפחות 6 מאחור. אפשרות ל - firewire.

נשמע חשוד - ציין דגם מדויק של המארז והספק. נשמע כמו זבל גנרי - מאוד לא מומלץ לגיימינג ובכלל.

לוח אם סוקט 975 של אינטל (תמיכה במהירות 800MHZ.

שוב - דגם מדויק? 975 בד"כ יקר ולא נותן שום תוספת או תועלת - חבל.

זכרון - DDR2, 1024*2 מהירות מינימלית 667MHZ .

דגם? פירמה?

מעבד - אינטל core2duo, זכרון מטמון 2M*2

דגם מדויק? אם התקציב מוגבל עדיף ללכת על AMD ולהשקיע יותר בכרטיס מסך.

דיסק קשיח - 250 ג'יגה, מהירות 7200 SATA2 (זכרון באפר 16 מגה).

דגם?

צורב DVD - מהירות *16

דגם?

כרטיס מסך - תומך DX10, זכרון 256 מגה (ייתכן ג'יפורס 8400: דרך אגב, מה ההבדל בין GS ל - GT בכרטיס הזה)?

עלוב ולא מתאים כלל למשחקים. כמינימום אולימפי - HD2600XT או 8600GT לגיימינג סביר עם D10. משתלם יותר כבר לקחת כרטיסי D9 חזקים יותר באותו מחיר כי ממילא בתקציב הזה הכרטיסים לא ממש מסוגלים לתת ביצועי D10 סבירים.

ספק כח - 500W

שוב - דגם? אל תתפשר על ספק גנרי, במיוחד לא למפרט גיימינג!

חזור עם תשובות ותקציב ונבנה לך מפרט!

פורסם

אתה יכול לחלום שהדבר הזה יספק ילד מעל גיל 7.

אם תיתן תקציב או לפחות תגיד לנו כמה הדבר הזה עלה, אולי נוכל להרכיב לך אלטרנטיבה משתלמת.

אם לא תיתן תקציב ותערוך את הכותרת בהתאם, אף אחד לא יוכל לעזור לך בכלל כי אצטרך לנעול את הנושא בהתאם לחוקים.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה, אל תצלבו אותי. היידע שלי מועט. זה לא מהעיתון, זה מקריאה של חוות דעת שונות ושיחה עם כאלו שמבינים יותר ממני. מדוע יציאות USB כמו שציינתי לא טובות לגיימינג?

לא ציינתי דגמים כי זה קיוויתי לקבל ממומחי הפורום.

חשבתי שכרטיס מסך הזה נחשב טוב. בכל אופן, מחפש כרטיס בסדר גודל של עד 1000 ש"ח. לא רוצה להתפרע עם כרטיסים של 1800 ש"ח.

המחשב ישמש למשחקים שנהוגים לגיל 14 ואילך. עד היום הילדים שלי לא שיחקו הרבה - יש להם הרבה עיסוקים נוספים. המחשב הוא לא מרכז העולם. אבל במחשב הזה אני רוצה ליצור להם האלטרנטיבה לשחק גם משחקים בתקליטורים. אפשר בהחלט לציין שהם לא הגיימרים שיבלו שעות במשחק מול המחשב. משהו כמו שעה פה שעה שם - עדיין שהאלטרנטיבה למשחק כבד תהיה קיימת בלי בעייה.

לא מחפש רכיבים ג'נריים. ממש לא.

במארזים ידוע לי שחברת THERMALTAKE מייצרת מארזים טובים. מארז שקוף הוא לא רק כגימיק, אלא גם כאמצעי לראות דרך הצלע השקופה בעיות שיחסכו לי לפתוח המארז פעמים רבות כפי שנהגתי במחשב הנוכחי (ועדיין נוהג - למשל פתרון בעיות אוורור).

בהחלט לא מתכננן OC. מסך יהיה 19, 2MS. שקלתי לחפש אחד כזה במכרז, אלא אם יש יתרון להוסיף אותו למפרט הזה.

בגדול, הומלץ לי על חברה גדולה המייצרת מפרטים רבים - לקחת אחד המפרטים ולשדרג אותו בהתאם למה שציינתי.

פורסם

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.0GHz(E4400) 800MHz/FSB 2MB- BOX ¤683

לוח אם:

GIGABYTE GA-965P-S3 REV3.3 ¤557

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX GeForce 8600GTS 256MB DDR3 - RETAIL ¤964

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤366

צורב DVD:

LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤198

זיכרון:

TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 ¤470

מארז:

ANTEC SONATA 2 MID TOWER CASE + 450W SMART POWER 2 PSU ¤664

הרכבת מחשב:

הרכבה ובדיקה במעבדת החברה ¤77

מחיר סופי: ¤3979

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

חלופות:

1. ללכת על מפרט AMD שיהיה זול יותר ולשדרג כרטיס מסך. במיוחד כיוון ש:

בהחלט לא מתכננן OC

2. ללכת על כרטיס מסך D9 משתלם יותר וחזק בהרבה בכמעט אותו מחיר - X1950XT

מארז שקוף הוא לא רק כגימיק,

זה בדיוק גימיק... אי אפשר לפתור בעיות מהסתכלות ולרוב הם רועשים יותר.

מדוע יציאות USB כמו שציינתי לא טובות לגיימינג?

מה הקשר בין השניים? :P

מסך יהיה 19, 2MS. שקלתי לחפש אחד כזה במכרז, אלא אם יש יתרון להוסיף אותו למפרט הזה.

חשוב מאוד לא לזלזל במסך המהווה יותר מ-50% מחווית השימוש ומחזיק 2-3 מפרטים בשקט. אל תקנה זבל מבוסס פאנל TN ב-1000 ש"ח במכרז כי ה-2NS האלה לא אומרים כלום. קרא בפורום LCD שלנו ולך קנה את ה-VIEWSONIC VP930 בסביבות 1600 ש"ח.

פורסם

X1950XT ללא ספק.

פורסם

למשל מפרט AMD חזק מאוד בסטוק + X1950XT המפלצתי והמשתלם:

מעבד:

AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤624

לוח אם:

ASUS M2A-VM HDMI ¤474

כרטיס מסך:

SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950XT 256MB DDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL ¤1150

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤366

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤192

זיכרון:

TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 ¤470

מארז:

ANTEC SONATA 2 MID TOWER CASE + 450W SMART POWER 2 PSU ¤664

הרכבת מחשב:

הרכבה ובדיקה במעבדת החברה ¤77

מחיר סופי: ¤4017

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

עריכה - מדהים, אני וTMPUSR פרסמנו בדיוק את אותו מפרט :P

חבר'ה, אל תצלבו אותי. היידע שלי מועט. זה לא מהעיתון, זה מקריאה של חוות דעת שונות ושיחה עם כאלו שמבינים יותר ממני. מדוע יציאות USB כמו שציינתי לא טובות לגיימינג?

יציאות USB? גיימינג? זה פשוט כמו לשאול מה קשור חציר לסוסים לניתוחי מוח? אין ספק שתחום המחשוב רחוק ממך שנות אור. בלי להעליב כמובן, זה פשוט כך. לכן עדיף אם תקשיב למומחי הפורום, התוצאה בשטח תהיה טובה פי עשרות מונים.

לא ציינתי דגמים כי זה קיוויתי לקבל ממומחי הפורום.

חשבתי שכרטיס מסך הזה נחשב טוב. בכל אופן, מחפש כרטיס בסדר גודל של עד 1000 ש"ח. לא רוצה להתפרע עם כרטיסים של 1800 ש"ח.

כרטיס ב1000 שקלים הוא בהחלט כרטיס מכובד, וגם משתלם יותר בדרך כלל מכרטיס יקר יותר. כרטיסי מסך לגיימרים נוהגים להחליף כל שנתיים, זה רכיב שמתיישן מהר, ולכן כדאי לקנות בכל פעם דגם בינוני שייתן ביצועים טובים בטווח הנראה לעין.

המחשב ישמש למשחקים שנהוגים לגיל 14 ואילך. עד היום הילדים שלי לא שיחקו הרבה - יש להם הרבה עיסוקים נוספים. המחשב הוא לא מרכז העולם. אבל במחשב הזה אני רוצה ליצור להם האלטרנטיבה לשחק גם משחקים בתקליטורים. אפשר בהחלט לציין שהם לא הגיימרים שיבלו שעות במשחק מול המחשב. משהו כמו שעה פה שעה שם - עדיין שהאלטרנטיבה למשחק כבד תהיה קיימת בלי בעייה.

ילדים בני 14, אפילו ילדים בני 8 - משחקים בכל משחק עדכני אפשרי - ולכן אם המחשב מיועד למשחקים, אפילו מזדמנים, הוא צריך להיות מחשב שיוכל להריץ אותם. אל תזלזל בדרישות ממחשב למשחקים.

לא מחפש רכיבים ג'נריים. ממש לא.

במארזים ידוע לי שחברת THERMALTAKE מייצרת מארזים טובים. מארז שקוף הוא לא רק כגימיק, אלא גם כאמצעי לראות דרך הצלע השקופה בעיות שיחסכו לי לפתוח המארז פעמים רבות כפי שנהגתי במחשב הנוכחי (ועדיין נוהג - למשל פתרון בעיות אוורור).

ת'רמלטייק חברה בסדר. יש טובות ממנה. וצריך לחשוב על נוחות וקלות שימוש, ועל איכות הרכיבים האחרים יותר מעל אסתטיקה. ולא, חלון במארז לא יפתור לך שום בעיה טכנית, ואם תקנה רכיבים נורמליים הסיכוי שיהיה לך מאוורר פגו שואף לאפס.

בהחלט לא מתכננן OC. מסך יהיה 19, 2MS. שקלתי לחפש אחד כזה במכרז, אלא אם יש יתרון להוסיף אותו למפרט הזה.

בגדול, הומלץ לי על חברה גדולה המייצרת מפרטים רבים - לקחת אחד המפרטים ולשדרג אותו בהתאם למה שציינתי.

חברות גדולות שמייצרות מפרטים מוכרות זבל מעודפים, אתה אף פעם לא יודע מה תקבל. עדיף לקנות בחנות שמתמחה במחשבי CUSTOM - כשאתה יודע בדיוק מה אתה מקבל. המחיר בדרך כלל גבוה ב-5% - אבל האיכות שתקבל זה עולם אחר. כדי להבין במה דופקים אותך במחשבים מוכנים - אני מציע שתקרא את המדריך להרכבת מפרט בראש הפורום.

אם אתה רואה מסך שהדגם שלו טוב ומומלץ (אני מציע לך להתייעץ בפורום מסכי LCD), והוא מופיע במכירה פומבית ואתה יכול להשיג אותו בפחות מהמחיר בזאפ - אדרבא. אין לי כל התנגדות. אם אתה הולך לבחור סתם מסך ולהציע עליו כי הוא נראה זול יותר - תשכח מזה. מה שתשלם זה מה שתקבל. מסכי מותגי מדבקה מאוד נפוצים ומאוד זבליים. עדיף לבחור את הדגם קודם.

4000 שקל זה הרבה מאוד כסף למחשב למשחקים, ללא מסך.

ועכשיו למפרט עם הסברים:

מעבד AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 Box

₪634

http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1174

לוח אם ASUS M2N-E

₪519

http://skypc.co.il/product.asp?pid=31575

כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB

₪424

http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS

זכרון PQI DDR2 1024Mb 667MHz CL4 TURBO

₪220

http://skypc.co.il/product.asp?pid=24737

כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon X1950XT 256MB PCIe

₪1157

http://skypc.co.il/product.asp?pid=NCX1950XT-256

צורב SAMSUNG SH-S183L X18 DVD

₪189

http://skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S183L

מארז כולל ספק Antec SONATA-II EC 450W

₪642

http://skypc.co.il/product.asp?pid=0761345-08140-5

הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד)

₪79

http://skypc.co.il/product.asp?pid=10

סה"כ מחיר לכל המוצרים:4084₪

המפרט הורכב באתר:http://skypc.co.il

במערכות מטווח הבינוני ללא אוברקלוק נוטים להרכיב מעבדים של AMD. חזקים מאוד הישר מהקופסא. ה4400 של אינטל מצויין, ועוד יותר באוברקלוק, אבל הוא מייקר את המערכת וללא אוברקלוק אין לזה הצדקה.

לוח אם וזכרונות טובים וזולים - שניהם יאפשרו לך אוברקלוק מתון אם ביום מן הימים תחשוק בכך.

כרטיס מסך מומלץ מאוד וחזק מאוד. המדרגה הבאה אחריו הוא כרטיס 8800GTS 320MB שעולה 1600 שקל ונותן תמורה בהתאם. החסרון של הרדאון זה חוסר תמיכה בDX10 כמו שאמרו, אבל הוא יותר חזק משמעותית מה8600GTS באותו מחיר, ואם תרצה יש ביקורת באתר שמדגימה את זה.

בין כה וכה אין משחקים לDX10 עדיין.

לגבי שאר הציוד ההיקפי, הכי חשוב לציין את הבאנדל של ספק ומארז שאני מאוד אוהב וחושב שהם מאוד משתלמים, ויש די הרבה ביקורות ברשת שאומרות את זה. יש מי שיתווכחו שיש שילובים אחרים טובים, אבל זה כבר עניין של טעם אישי.

פורסם

רק לגבי לוח האם... אני בחרתי את האסוס שזול יותר ומבוסס על הצ'יפסט העדכני ביותר (690G) למעבדי AMD. גם עולה פחות וגם נותן כרטיס גרפי מובנה נוסף + תמיכת חומרה ב-HD + יציאת HDMI וקומפוננט שאין ב-X1950XT כלל.

פורסם
  • מחבר

המלצת על מארז ללא כניסות USB מקדימה ועם מאוורר אחד. לילד יש מצלמה דיגיטלית ומכשיר MP4 שמתחברים כל יום למחשב ולכן נדרש יציאות כאלו מקדימה. כמו כן, מחפש מארז עם 2 מאווררים, וזה שהמלצת הוא עם מאורר אחד.

כמו כן, מה ההבדל בין כרטיס geforce 8600gt, לבין הדגם שהוא gs?

פורסם

המלצת על מארז ללא כניסות USB מקדימה ועם מאוורר אחד. לילד יש מצלמה דיגיטלית ומכשיר MP4 שמתחברים כל יום למחשב ולכן נדרש יציאות כאלו מקדימה. כמו כן, מחפש מארז עם 2 מאווררים, וזה שהמלצת הוא עם מאורר אחד.

שמע, מאוורר תמיד אפשר להוסיף הוא עולה בין 30-50 ¤

דגם הGS חלש יותר.

המארז הזה מעולה אין לך מה לדאוג, בקשר ליציאות USB יש לו אל תדאג.

פורסם
  • מחבר

המארז הזה מעולה אין לך מה לדאוג, בקשר ליציאות USB יש לו אל תדאג.

סליחה על הבורות - אבל למה אני לא רואה יציאות USB במארז מקדימה בתמונה של המארז?

פורסם

יש דלת למארז. מאחוריה יש את הכוננים האופטיים.

יש חלון כסוף קטן שנגלל למעלה. מאחוריו יש מלא חיבורים - אודיו, פיירווייר, USB.

0,1425,sz=1&i=101310,00.jpg

גם במארזים של 100 שקל יש USB קדמי. אז במארז של 700?

פורסם

המלצת על מארז ללא כניסות USB מקדימה ועם מאוורר אחד. לילד יש מצלמה דיגיטלית ומכשיר MP4 שמתחברים כל יום למחשב ולכן נדרש יציאות כאלו מקדימה.

לכל הפחות "תגגל" דקה וחצי לפני שאתה שואל ותמצא את המפרט המדויק שלו באתר של ANTEC. את ההסבר כבד קיבלת מ-Dr.n00b בכבודו ובעצמו.

כמו כן, מחפש מארז עם 2 מאווררים, וזה שהמלצת הוא עם מאורר אחד.

2 מאווררים לא אומר כלום! 2 מאווררי 92MM רועשים במארז גנרי רועש עם זרימת אויר דפוקה רועשים יותר ויעילים הרבה פחות ממאוורר 120MM אחד במארז מעולה כמו ה-SONATA שהצעתי לך. להוסיף מאוורר זה גרושים ו-99% שלא יהיה לך בו צורך

GS חלש משמעותית ושניהם עלובים לגיימינג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים