עבור לתוכן

צריך המלצה, מחשב נייד לסטודנט (תכנות, גרפיקה, גיימר), תקציב לא מוגבל...

Featured Replies

פורסם

הדילמה הגדולה שלי מתחילה בגודל (הגודל תמיד קובע ;D).

האם לקנות מסך קטן, קומפקטי, קל משקל (ובאמת נייד), או מסך גדול קריא וברור (משנה את כל חווית הצפייה), גדול וכבד.

בגדול שמתי את ליבי לשני ניידים עיקריים והם ה- XPS 1330 וה- XPS1710 בדיוק מעלה את הדילמה שציינתי :(

חבל שאין "XPS 15 יכל להוות אולי איזון טוב בין הדרישות שלי...

הדרישות הנוספות שלי הן זמן סוללה מקסימלי (בדגמים הללו נפתר עם שדרוג הסוללה), כרטיס Wi-Fi MIMO יכול להיות מצויין.

מניסיון של משתמשים (שהיה להם גם קטן וגם גדול), מה עדיף באופן כללי? האם יש עוד אופציות לדגמים שכדאי לבחון?

תודה :)

אגב,

מתי מגיעים ארצה כל אופציות המפרטים של ה- XPS1330?

אם אני אבחר בו, אני אהיה מעוניין במעבד T7500, מסך TrueLife WLED (ולא מסך UltraSharp CCFL) ולפי מיטב הבנתי יש דיסק 200GB 7200RPM?

דבר אחרון. יש לי אפשרות לדחות את הקנייה בחצי שנה, יש טעם בכך?

פורסם

הדרישות שלך וחיי סוללה ארוכים לא משתלבים ביחד.

המחשבים האלו הם זוללי אנרגיה.

בכל מקרה, אם אתה יכול לחכות חצי שנה, תמיד מומלץ.

תוכל לקנות אותו דבר בפחות כסף, או יותר טוב באותו כסף.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :)

האם יש דגמים חדשים שאמורים לצאת בתקופה הזו?

האמת שרוב הזמן אני אשתמש בנייד כשהוא מחובר לחשמל, כך שמספיק לי זמן סוללה של 4-6 שעות במצב ללא מאמץ.

יש ניידים ברמה הזו או אפשרות להוסיף לדגמים קיימים כרטיס Wi-Fi MIMO (חשוב לי טווח הכיסוי של הרשת אלחוטית)?

פורסם

דגמים חדשים תמיד יוצאים, אבל אין טכנולוגיה חדשה באופק.

במחשבים עם מפרט כפי שאתה מדבר עליו, זמן סוללה של 4-6 שעות הוא קשה מאוד.

זמן פעולה של 5-6 שעות בשימוש קליל אפשר לקבל בד"כ במחשבים עם מסך 12" ומעבדים חלשים.

זמן פעולה של 3 שעות יהיה סביר יותר בדרישות שלך. אלא אם כן כמובן תלך על 2 סוללות.

MIMO מאוד לא נפוץ בינתיים בניידים (ובכלל גם הראוטרים עם MIMO מאוד לא נפוצים), אבל בד"כ בנייד שיש בו כרטיס 802.11n תמצא גם תמיכה ב-MIMO.

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שאני גם אקנה סוללה רזרבית...

השאלה הגדולה היא לגבי המסך, האם מסך 13.3 אינצ' קטן מידי למשחקים וגרפיקה (סרטים למשל אני מאמין שלא אראה במסך שלו אלא אחבר אותו לטלוויזיה...)?

פורסם

נורא סובייקטיבי.

אני למשל עובד על 12.1" בנייד ומאוד מרוצה כי הניידות חשובה לי הרבה יותר.

יש אחרים שלא נוח להם לעבוד על מסך כזה.

פורסם
  • מחבר

חיפשתי לראות בחנויות החשמל למיניהן בקניונים אך שם יש מחשבים ישנים ובסיסיים.

יש חנות שאפשר לראות את המחשבים הללו בתצוגה?

פורסם

מחשב נייד של 17" הוא לא באמת מחשב נייד. לא תרצה להסתובב איתו יותר מידי. 6 שעות זמן סוללה לא תראה, גם עם סוללה מורחבת. 4 - ייתכן (רק עם סוללה מורחבת).

לגבי גודל המסך - עבור משחקים, כמובן, ככל שיותר גדול - יותר טוב. לדברים אחרים חשוב לא רק הגודל אלא גם (ובעיקר) הרזולוציה. ככל שהרזולוציה יותר גבוהה, תוכל להכניס יותר דברים במסך, אבל אם המסך קטן מידי לרזולוציה - הטקסט יהיה קטן מידי ולא נוח לקריאה ממושכת.

פורסם
  • מחבר

שוב, המון תודה על התגובות. :xyxthumbs:

שמתי לב שלא ניתן להשיג בארץ את הניידים של DELL עם המפרט החזק ביותר שהם מציעים באתר הבינלאומי שלהם (למשל XPSM1330 עם מעבד T7500 דיסק קשיח 200GB 7200RPM וכרטיס רשת מסוג N, או XPSM1710 עם מעבד T7600 דיסק קשיח 200GB 7200RPM, וכן 1520 וכו'...), האם בכל זאת יש מקום בארץ שאפשר להשיגם? אם אני קונה מחו"ל עם אחריות 3 שנים, זה תופס בארץ?

[br]פורסם בתאריך: 29.08.2007 בשעה 13:25:36

טוב, ראיתי את הניידים הנ"ל, 17 אינצ' לא בא בחשבון, הוא גדול, כבד, לא נוח ולא נייד.

מה שמשאיר אותי עם 3 אפשרויות מבית DELL:

*דל 1520 עם מעבד T7500, זכרון 2-4GB, כרטיס מסך 8600M GT ודיסק קשיח 160GB 7200.

*דל M1330 עם מעבד T7500, זכרון 2-4GB, כרטיס מסך 8400M GS ודיסק קשיח 200GB 7200.

*דל D830 עם מעבד T7500 או T7700, זכרון 2-4GB, כרטיס מסך NVS 140M, ודיסק קשיח 160GB 7200.

איזה מבין הניידים (מפרטים) הללו יריצו לי את המשחקים הכבדים ביותר, ותוכנות גרפיקה וקידוד בצורה הטובה ביותר?

אם יש ניידים מבית HP, LENOVO וכו' שכדאי לקחת בחשבון, אשמח לקבל המלצה.

אגב,

ה- 1330 באמת מחשב מושך, אם היה אותו עם המפרט שאני צריך היה לי מאוד קשה לא לקנות אותו במקום...

:)

פורסם

אפשר להשיג את המפרט שאתה רוצה ל-X1330 דרך אומניטק. אבל קח בחשבון שהוא מאוד יקר.

תרים אליהם טלפון ותראה אם מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

מצאתי במספר מקומות את המפרט שאני מעוניין בו ל- 1330 המחירים נעים בין 9.5k ל- 11k, חשוב לי מאוד שהיבואן יהיה CMS וזה בגלל שהוא יבואן מורשה של DELL ובנוסף יש לי ניסיון טוב איתו.

בכל מקרה גם שלחתי אימייל ל- DELL בשאלה האם הם מכבדים אחריות בינלאומית, אני מחכה לתשובה, אם כן, אני כבר אקנה את המחשב בחו"ל (כך גם אוכל להרכיב בדיוק את מה שאני צריך).

חוץ מזה אני גם שוקל לדחות את הקניה במספר חודשים, יש שמועות ברחבי הנט שיצא "XPS 15...

אגב,

יש הבדל מהותי (ואיפה הוא בא לידי ביטוי) בין 2GB זכרון ל- 4GB זכרון?

תודה.

פורסם

אין כמעט מצב שתראה הבדל בין 2GB ל-4GB במשחקים או בתכנות רגיל. רק את אתה מריץ מכונות וירטואליות או סביבות עבודה ענקיות לגרפיקה תראה הבדל זה.

הכי טוב (לא תמיד מתאפשר) זה לקנות סטיק אחד של 2GB ולשמור את האופציה של להוסיף אחד נוסף אח"כ.

פורסם
  • מחבר

זה מה שחשבתי, תודה.

מצאתי עוד 3 מחשבים מאוד מעניינים, היתרון שלהם על ה- 1330 זה מסך 15.4 אינצ' וכרטיס מסך 8600GT (יש מפרט דומה ל- Dell 1520 אבל לצערי הוא לא מיובא), מה אתם אומרים?

LG R500

ASUS G1S

ACER Aspire 5920G

אני מצטער שאני משגע אתכם, אבל אני לא רוצה לעלות את המשחק הראשון או להתחיל לעבוד בתוכנות גרפיקה ולגלות שהמסך של ה- 1330 קטן מידי (והכרטיס 8400GS חלש מידי) למטרות הללו...

כן, שוב תודה :)

פורסם

שלושתם לא משהו במיוחד ה ASUS שנה אחריות ובהתחשב בעובדה ש DELL שיחררה לא מזמן את ה 1720 שלה הוא ממש לא מהווה תחרות !

לגבי ה LG R500 כנ"ל ךל DELL יש מחשב 1520 שמגיע עם כרטיס מסך 8600M GT שתי רמות מעל ה 8600M G והא יותר זול מ ה LG ויש לו 3 שנים אחריות ...

קיצר מעניין אומנם רק כדי להבין שנכון להין ל DELL אין תחרות מי יודע מה חוץ מ HP ( למולטידיה ) ולנובו ( למחשבים עיסקיים ) . :hat:

פורסם
  • מחבר

שלושתם לא משהו במיוחד ה ASUS שנה אחריות ובהתחשב בעובדה ש DELL שיחררה לא מזמן את ה 1720 שלה הוא ממש לא מהווה תחרות !

לגבי ה LG R500 כנ"ל ךל DELL יש מחשב 1520 שמגיע עם כרטיס מסך 8600M GT שתי רמות מעל ה 8600M G והא יותר זול מ ה LG ויש לו 3 שנים אחריות ...

קיצר מעניין אומנם רק כדי להבין שנכון להין ל DELL אין תחרות מי יודע מה חוץ מ HP ( למולטידיה ) ולנובו ( למחשבים עיסקיים ) . :hat:

אני לא ממש מבין על מה אתה מדבר?

כמה תגובות אחורה כתבתי שמסך "17 לא בא בחשבון (כבד גדול ולא ממש נייד).

עפ"י מה החלטת ששלושתם לא טובים?

בביקורות שונות חוץ מה- LG (שנכון לעכשיו הוא ירד מהפרק) ה- Asus וה- Acer מדורגים פלוס מינוס אותו הדבר, ואף יותר מה- 1520 עם מפרט מקביל.

ל- Acer יש אפשרות לאחריות 3 שנים, את השאר לא בדקתי עדיין...

הבחירה שלי הצטמצמה לשלושה הבאים (עם נטיה לאייסר):

Acer Aspire 5920G (פניתי ליבואן בשאלה אם אפשר לקנותו עם מעבד T7500 או T7700 עוד יותר טוב).

Dell 1520 (רק אם אפשר להשיג אותו עם המפרט כמו של ה- Acer לפחות, אני מחכה לתשובה מהיבואן).

Dell XPS M1330 (עם המפרט החזק ביותר שלו, גם בבירור עם היבואן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים