עבור לתוכן

החלטתי לרדת בדרישות ובתקציב - זקוק ליעוץ לגבי כרטיס מסך חלופי ועוד. ~5K tot

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

להלן המפרט שהרכבתי לעצמי ועומד כרגע לפני רכישה:

מעבד E6750

לוח GB-965P-DS3

זכרונות 2GB 800MHZ CL5

דיסק 250GB

מארז HUSH שך NZXT

ספק LIBERTY 400W

כל השאר פחות קריטי.

כרטיס המסך המקורי בו בחרתי היה 8600GT שעולה במינימום כ700 ש"ח עבור הגרסה של LEADTEK או PALIT.

המליצו לי גם על 2600XT שעולה במינימום 623 אצל גולדטופ (אם כי הם נותנים רק שנתיים אחריות).

הדרישות שלי - בעיקר פוטושופ וכמובן שימוש שוטף של אינטרנט וסרטים.

חשבתי ושחבתי והבנתי שגיימר אני לא אהיה, לפחות לא בזמן הקרוב, ככה שהדרישה למשחקים לא חשובה לי כל כך,

אבל אני לא רוה לאבד את היכולת לשחק פה ושם ולא במשהו כבד ומתוחכם.

פוטושופ יהיה עיקר השימוש וכל כרטיס יריץ את זה.

הHD הזה נראה עניין אטרקטיבי ואני ארצה להיות מסוגל להריץ תכני HD על המחשב אם כי זה יחייב כונן מיוחד בעתיד.

בעקבות כל אלו החלטתי לרדת בדרישות ובתקציב והנה מה שמצאתי:

http://www.skypc.co.il/pl_product~LV352~8~0.htm

או אולי משהו אחר?

החסכון יאפשר לי לקחת לוח אם כמו הP35C-DS3R של GB שתומך גם בDDR3 ואז בעוד שנתיים שלוש

אם וכאשר הזכרון יהווה צוואר בקבוק, יהיה לי לאן לשדרג.

1. האם המחשבה נכונה?

2. מה הכרטיס המומלץ?

3. מה צריך כדי להנות מתכני HD באופן מלא, חוץ ממסך וכרטיס מסך?

המון תודה.

פורסם

1) מחשבה נכונה? הכל תלוי בך ובצורך להריץ משחקים באיכות סבירה אחרת גם 8500GT אמור להספיק לעבודה שוטפת ופוטושופ.

2) כמו שכתבתי למעלה הכל תלוי ברצון שלך להריץ משחקים חדשים.

3)שום דבר מיוחד אפילו על SEMPRON אפשר להריץ HD, הכל תלוי במקודדים.

בקשר לתמיכה החומרתית, כל כרטיס של NVIDIA מסדרה 8 תומך בעיבוד HD ו"משחרר" עומס מהמעבד הראשי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה אך תרשה לי לחדד ולהבהיר את השאלות שלי -

1. כאשר שאלתי האם המחשבה נכונה - התכוונתי למחשבה של לקנות לוח דוגמת הP35C-DS3R של GB שיקנה תמיכה

בDDR3 בעתיד. הלוח הזה היום תומך הן בDDR2 והן בDDR3 - ואולי זה הופך אותו לפחות טוב מלוח שתומך רק בDDR3.

זה למשל יכול להפוך את המחשבה שלי ללא נכונה.

בקיצור, האם כדאי להכין את עצמי לעתיד של החלפת זכרונות או שאין טעם לחשוב על זה?

העניין הוא שבטח כאשר הDDR3 יהפוך לזמין מאוד מחירי הDDR2 יעלו בגלל זמינות נמוכה ויהיה יותר משתלם לשדרג ל4GB

של DDR3 מאשר ל4GB של DDR2. הלא כך?

2. איזה כרטיס בתחום המחירים הזה הייתם ממליצים לי (פחות ממחירו של 8600GT וסביב ה500 ש"ח)?

מה דעתכם על הכרטיס הספציפי שצירפתי אליו לינק? איך הוא יריץ משחקים פשוטים ואיך הוא בסרטי HD?

מה עם BLUERAY? האם מחייב משהו מיוחד משלו?

תודה רבה על המלצות שתתנו לי. :)

פורסם
  • מחבר

הוספתי תקציב לכותרת, אבל לא מדובר כאן בבקשה למפרט מלא, אלא ל2 פריטים ספציפיים מתוכו.

בכל מקרה - הוספתי לפי החוקים.

אודה לכם אם תתנו את עצתכם בעניין.

פורסם

1) הציפיות לכניסת הDDR3 חזק לשוק הן ל2008 אבל אלו רק ציפיות ואין מה להאחז בהן.

בכל מקרה יכול להיות שעד אז לא יהיה לך צורך ממשי בשדרוג אם והתמונה תישאר כמו שהיא ביחס של השיפור בביצועים שנותן DDR3.

2)8500GT ייתן עזרה בכל הנוגע לHD אבל אל תצפה ממנו ליותר מידי במשחקים.

פורסם

תודה על התגובה אך תרשה לי לחדד ולהבהיר את השאלות שלי -

1. כאשר שאלתי האם המחשבה נכונה - התכוונתי למחשבה של לקנות לוח דוגמת הP35C-DS3R של GB שיקנה תמיכה

בDDR3 בעתיד. הלוח הזה היום תומך הן בDDR2 והן בDDR3 - ואולי זה הופך אותו לפחות טוב מלוח שתומך רק בDDR3.

זה למשל יכול להפוך את המחשבה שלי ללא נכונה.

בקיצור, האם כדאי להכין את עצמי לעתיד של החלפת זכרונות או שאין טעם לחשוב על זה?

העניין הוא שבטח כאשר הDDR3 יהפוך לזמין מאוד מחירי הDDR2 יעלו בגלל זמינות נמוכה ויהיה יותר משתלם לשדרג ל4GB

של DDR3 מאשר ל4GB של DDR2. הלא כך?

2. איזה כרטיס בתחום המחירים הזה הייתם ממליצים לי (פחות ממחירו של 8600GT וסביב ה500 ש"ח)?

מה דעתכם על הכרטיס הספציפי שצירפתי אליו לינק? איך הוא יריץ משחקים פשוטים ואיך הוא בסרטי HD?

מה עם BLUERAY? האם מחייב משהו מיוחד משלו?

תודה רבה על המלצות שתתנו לי. :)

קראתי במאמר ש עוד 3 חודש יוצא 2 כרטיסים חדשים של NVIDIA

והם 9800 gts

ו 9800 gtx זה כרטיס מיוחד שתומך ב DX 10.1 והוא חזק פי 2 מ 8800 ultra וקראתי גם שהמחיר שלו מצחיק ..

ותהיה תמיכה של הכרטיסים האלה ב DDR 4

גם צריכת החשמל שלהם יותר חלשה מאשר 8800 הרגיל .. אז אני חושב שעם אתה גיימר אתה צריך לחכות שהכרטיסים האלו יצאו ותיקנה אותם במחיר זול יותר משל 8800 ואחרי חודש יצא למשל NEED FOR SPEED PRO STREET תוכל לשחק במישחק הזה בגרפיקה MAX עם כל האפקטים ולא תיצטרך לבזבז הרבה כסף למשל על כרטיס מסך יקר ולא הכי טוב .

כדאי לך לחכות ולחסוך בקטנה ואז תוכל ליקנות מחשב שהוא ממש טוב .. שיקול שלך .

פורסם

והם 9800 gts

ו 9800 gtx זה כרטיס מיוחד שתומך ב DX 10.1 והוא חזק פי 2 מ 8800 ultra וקראתי גם שהמחיר שלו מצחיק ..

גם צריכת החשמל שלהם יותר חלשה מאשר 8800 הרגיל .. אז אני חושב שעם אתה גיימר אתה צריך לחכות שהכרטיסים האלו יצאו ותיקנה אותם במחיר זול יותר משל 8800 ואחרי חודש יצא למשל NEED FOR SPEED PRO STREET תוכל לשחק במישחק הזה בגרפיקה MAX עם כל האפקטים ולא תיצטרך לבזבז הרבה כסף למשל על כרטיס מסך יקר ולא הכי טוב .

אם תיתן קישור לכתבה אני מאוד אשמח כי גם אני שוקל לחקות ל G92 אבל אם אין לי לפי מה להיתבסס אז אני לא יודע תן קישור לכתבה

פורסם
  • מחבר

והם 9800 gts

:nono: :nono: :nono:

למה אתה עושה לי ספאם על האשכול שלי ומסיט אותו מהנושא?

הרי כתבתי במפורש שאני לא גיימר ולא אהיה כזה. עיקר העבודה שלי במחשב תהיה עם פוטושופ

ואני רוצה להנות מתמיכה עתידית ב-HD וב-BLUERAY.

ההתלבטות לגבי DDR2 מול DDR3 נוגעת לזכרונות המותקנים בלוח האם ולא אלו של כרטיס המסך.

ברשותכם אני אחזור לנושא לשמו נפתח האשכול -

1. כדאי או לא כדאי לקחת בחשבון היום תמיכה עתידית בDDR3 שלוחות האם?

2. מה צריך כדי להנות מתמיכה בHD וב-BLUERAY? אני שואל כי בכרטיסי ATI החדשים יש משהו שהם קוראים לו

Unified Video Decoder או משהו כזה ומפורש כותבים שהוא מספק תמיכה בHD ובBLUERAY, אבל האם כרטיס כמו ה8500GT

לא יעשה את זה?

3. ובנימה הזאת האם כרטיס כמו ה8500GT למטרות שהוזכרו (פוטושופ, משחקים פשוטים פה ושם, וסרטים) יעשה את העבודה?

האם הוא כל כך גרוע שעדיף ללכת על ה8600GT וזהו?

4. מה דעתכם ספציפית על הכרטיס הזה: http://www.skypc.co.il/pl_product~LV352~8~0.htm

5. האם יש אחר מומלץ במקומו?

אני ממש ממש ממש אודה לכם על ההמלצות. אני מרגיש מעט אבוד ורוצה להחליט סופית ולקנות.

השיקולים שלי הם בהיבט המפרט הכולל, שכן אם אני חוסך בכרטיס המסך אש אני אשקיע בלוח עם תמיכה בDDR3 (כמו שכבר כתבתי)

ואני לא יודע אם יש בכך כדאיות של ממש.

תודה רבה רבה,

יום טוב ושבוע נפלא לכולנו.

פורסם

:nono: :nono: :nono:

למה אתה עושה לי ספאם על האשכול שלי ומסיט אותו מהנושא?

אין לך מה לכעוס דיון לפעמים מתפתח למקומות שהם לא נושא הדיון המקורי :)

הרי כתבתי במפורש שאני לא גיימר ולא אהיה כזה. עיקר העבודה שלי במחשב תהיה עם פוטושופ

ואני רוצה להנות מתמיכה עתידית ב-HD וב-BLUERAY.

ההתלבטות לגבי DDR2 מול DDR3 נוגעת לזכרונות המותקנים בלוח האם ולא אלו של כרטיס המסך.

ברשותכם אני אחזור לנושא לשמו נפתח האשכול -

1. כדאי או לא כדאי לקחת בחשבון היום תמיכה עתידית בDDR3 שלוחות האם?

עניתי לך על השאלה הזאת בינתיים אם התקציב מאפשר לקחת לוח מעבד יכול להיות צעד נבון

2. מה צריך כדי להנות מתמיכה בHD וב-BLUERAY? אני שואל כי בכרטיסי ATI החדשים יש משהו שהם קוראים לו

Unified Video Decoder או משהו כזה ומפורש כותבים שהוא מספק תמיכה בHD ובBLUERAY, אבל האם כרטיס כמו ה8500GT

לא יעשה את זה?

גם בכרטיסי החדשים של ATI וגם בכרטיסים החדשים של NVIDIA -סדרה 8 יש תמיכה חומרתית בפיענוח HD ככה שלא משנה איזה כרטיס תיקח בקשר להתלבטות שלך בין 8500 ל8600 הכל עיניין יחסי של סוג המשחקים שאתה מתכוון לשחק, BLUERAY דורש כונן מתאים ודיסקים מתאימים

3. ובנימה הזאת האם כרטיס כמו ה8500GT למטרות שהוזכרו (פוטושופ, משחקים פשוטים פה ושם, וסרטים) יעשה את העבודה?

האם הוא כל כך גרוע שעדיף ללכת על ה8600GT וזהו?

4. מה דעתכם ספציפית על הכרטיס הזה: http://www.skypc.co.il/pl_product~LV352~8~0.htm

שוב עניתי על זה וזה תלוי בך

5. האם יש אחר מומלץ במקומו?

כנ"ל

אני ממש ממש ממש אודה לכם על ההמלצות. אני מרגיש מעט אבוד ורוצה להחליט סופית ולקנות.

השיקולים שלי הם בהיבט המפרט הכולל, שכן אם אני חוסך בכרטיס המסך אש אני אשקיע בלוח עם תמיכה בDDR3 (כמו שכבר כתבתי)

ואני לא יודע אם יש בכך כדאיות של ממש.

תודה רבה רבה,

יום טוב ושבוע נפלא לכולנו.

פורסם
  • מחבר

יותם... אתה בסדר. אתה ענית על השאלות ששאלתי.

אמנם הדיון יכול להתפתח לכיוונים אחרים אבל להמליץ לי לחכות ל9800 כאשר אני ציינתי במפורש שאני לא גיימר,

לא ממש נקרא "להתפתח" אלא יותר "לסטות". ----- אבל לא משנה נחליק את זה. אני מניח שזה כבר הובן והובהר.

עכשיו לענייני:

קודם כל, תודה רבה לך על התגובה, ואכן אתה ענית על השאלות שלי, אבל לצערי לא באופן שממש מקל על ההחלטה.

כלומר, לא קיבלתי מענה לשאלה האם נגיד 2600PRO במחיר דומה יהיה טוב יותר או לא?

כתבת ש8500GT יתן עזרה בHD אבל אין מה לצפות ממנו הרבה במשחקים. האם יש כרטיס אחר בתקציב שלו שכן

ניתן לצפות ממנו יותר? נגיד אותו 2600PRO או משהו?

אני יוצא מנקודת הנחה שכל כרטיס ירץ פוטושופ, וכמו שאמרת כל כרטיס מסדרה 8 והסדרה החדשה של ATI יעזור בHD,

אז בהגבלת התקציב מי יהיה טוב יתר במשחקים (וזה כבר לא משנה אילו משחקים אני מתכוון לשחק - רק מסגרת התקציב הזה מה יה הטוב יותר?).

בעניין הDDR3 הבנתי אותך ואכן ענית לי על זה, אין מה לחכות מה גם שהיום הלוחות תומכים ב1333MHZ מקס' כמו שראיתי,

ובעוד שנתיים (בעצם כבר היום) יהיו זכרונות DDR3 במהירויות יותר גבוהות, אז בעצם לא הרווחתי כלום, כי שוב כמו שאתה אמרת,

הבדל הביצועים היום בין DDR2 לDDR3 לא גדול וההבדל הזה ישאר כל עוד אני מוגבל במהירות הDDR3 בלוח האם וכל עוד אני לא עושה OC.

בקיצור הנה המפרט ה"מתוקן":

אשמח לחוות דעת סופית עליו ולהצעות לכרטיס מסך אחר אם יש.

** ד"א מה דעתך/כם לגבי הזכרונות?

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤1098

לוח אם:

GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤631

כרטיס מסך:

LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8500GT TDH EXTREME 256MB GDDR3 128 BIT TV/O HDTV DVI - DX10 - RETAIL ¤567

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤376

צורב DVD:

LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤211

זיכרון:

TWINMOS TWISTER 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ¤540

מארז:

NZXT HUSH w/o PSU ¤490

ספק כוח:

ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤417

קרור למעבד:

SCYTHE NINJA PLUS REV.2 - 6 HEAT PIPES CPU COOLER ¤265

הרכבת מחשב:

הרכבה ובדיקה במעבדת החברה ¤79

מחיר סופי: ¤4674

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

המון תודה לכולכם.

פורסם

אם הכוונה שלך היא להוציא מעט יותר על כרטיס מסך למען אפשרות משחקים בעתיד.

יש לך את ה2600XT שחזק מה8600GT בכמעט כל מבחן אפשרי ועולה מעט יותר ממנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים