עבור לתוכן

osCommerce, MYSQL, ועברית - נפתר, לכל המעוניין.

Featured Replies

פורסם

התחרפנתי מהשילוב הזה!

אני כבר יום שלם יושב ומנסה להבין מה הבעייה. משום מה כאשר אני שומר ערכים ל-Database באמצעות ממשק הניהול של osCommerce, רק ה-4-5 אותיות הראשונות נשמרות(או שפשוט לא רואים טקסט בכלל). למשל אם אכניס את המשפט - 'ניסיון אחת שתיים שלוש', רק 'ניסיו' ייקלט.

כמובן שבאנגלית אין את הבעייה. ניסיתי להגדיר כמו שצריך ב-PHPMYADMIN לקידוד + coalition של hebrew_bin(windows cp 1255). מה עוד יכולה להיות הבעייה?

זאת בעייה בשמירה לDB משום שאין בעייה בצפייה בעברית שאינה עוברת דרכו.

----------------------------

מהתבוננות בDB נראה שכל המידע נשמר כ-UTF-8 - למשל - ניסי&#14(למיטב הבנתי ככה זה אמור להיות תמיד, ללא תלות בקידוד שנבחר). אולי הבעייה היא שהדבר גורם לכמות תווים גדולה, וב-DB שלי ישנה הגבלה בכל רשומה על כמות התווים. האם זה הגיוני?

פורסם

אני מציע שתבדוק את ה coalition של הטבלה ושל כל ה DB

, תבדוק שהם זהים. כמו כן תנסה לראות אם הקידוד של ה phpmyadmin הוא latin1 (זו ברירת המחדל שלו שצריכה להיות)

פורסם
  • מחבר

הקידוד coalition להכל הוא hebrew_bin, כמו שקבעתי.

הקידוד הכללי הוא UTF8. זה מה שאמור להיות למיטב ידיעתי. אולי אנחנו לא בודקים באותו מקום?

האם יש עוד רעיונות?

----------------------------------

יש! אחרי שעות של שבירת ראש מצאתי את הפתרון, שהיה ממש מתחת לאף. הקידוד היה בסדר גמור, אך מסתבר שהשדה המדובר מוגדר כ-varchar(32). מכיוון שב-DB הכל נשמר כ-UTF8, - 32 תווים הספיקו רק ל-4 תווים בפועל. שיניתי את הסוג ל-varchar(255) והבעייה נפתרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים