עבור לתוכן

זקוק לעזרה בקניית מכשיר ל MP3

Featured Replies

פורסם

כבר הרבה מאוד זמן אני מתכנן לקנות מכשיר ל MP3 עקב ההתפתחות במצב ובקיבולת\איכסון של מכשירים אלו אך היות והמצב העגום בתחום הזה בארץ החלטתי לרכוש לי מכשיר כזה דרך האינטרנט.

עשיתי בדיקה בכמה מאתרי המכירות הגדולים ורק הסתבכתי קשות..

גיליתי שיש גם מינידיסקים שקוראים MP3 וגם דיסקמנים העובדים על דיסקים ושלא נדבר על המכשירים מבוססי כרטיסי הזיכרון וכו...

מאחר ואני מתכנן לקנות מכשיר כזה מפני שאני אוהב מאוד להתאמן עם מוסיקה (במיוחד לרוץ) רציתי לדעת איזה מכשיר הכי ממולץ מבחינת בלימת זעזועים טובה איכות שמיעה טובה וסכום סביר של עד כ 900 ש"ח

הדגמים שמצאתי בשוק במחירים סבירים הם :

--מכשיר מינידיסק + MP3 תוצרת SONY דגם : MZ-R500PC PORTABLE MD/MP3 מחיר: 139$

--מכשיר MP3 מבוסס כרטיסי זיכרון תוצרת SONY דגם : NW-E3 מחיר: 179$

--מכשיר MP3 מבוסס תקליטורים תוצרת DIAMOND RIO דגם : RIO VOLT SP250 מחיר: 169$

אם אתם מתמצאים הייטב בעניין בבקשה תייעצו לי מה לרכוש ... אם יש לכם מידע על מכשירים יותר טובים או סתם הצעות אחרות אני אשמח להחכים....

תודה!

פורסם

אין כזה דבר מיני-דיסק שקורא MP3.

הדבר הזה שראית של סוני, זה מינידיסק פשוט (ואפילו דיי גרוע), שכולל חיבור USB להעברה דגיטלית של שירים מהמחשב, במקום ע"י חיבור אנלוגי.

זה לא! שומר שום דבר כ-MP3. זה Audio לכל דבר. עדיין נשאר רק 74 דקות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אני מניח שהאפשרות הזאת מתבטלת ....

עוד אנשים ?

פורסם

ENCODER, מה שכתבת לא מדויק. אמנם המיני דיסק הזה לא מקליט MP3 אבל הוא מאפשר LONG PLAY שמכפיל ואפילו מקליט פי ארבע זמן מוזיקה ממצב PLAY רגיל בעזרת פורמט דחיסה מתקדם (וזה לא שאני בעד סוני, להיפך, אבל זה פטנט לא רע בכלל והסאונד שמתקבל לא פחות טוב מה-MP3). על דיסק של 80 דקות אפשר להקליט ככה 320 דקות וזה יפה.

מכשירים שמבוססים מקלות זיכרון למיניהם לא נראים לי שווים את ההשקעה, אתה משלם הרבה כסף, הזיכרונות יקרים נורא ולא נכנס על זה הרבה חומר.

יש מכשירים עם דיסק קשיח בתוכם (NOMAD כלשהו של קריאייטיב, אין לי פרטים מדויקים על זה) הם יקרים אבל נכנס המון חומר. לא יודע עד כמה הם עמידים לזעזועי ריצה.

האופציה שהרוב קונים זה דיסקמן נייד שקורא גם MP3 ותת-תיקיות. יש לרוב המכשירים האלה אנטי שוק של כמה עשרות שניות וזה אמור להחזיק טוב גם בזמן ריצה. המחיר לא נורא (לדעתי בתקציב שלך) וקל לצרוב מדיות בפורמט הזה. נסה להשיג מכשיר כזה שקורא לא רק את ה-MP3 הישן והטוב אלא גם את האחים המתקדמים יותר שלו שמאפשרים קבצים קטנים יותר

(אני מדבר על AAC-Advaced Audio Coding ועל MP3 PRO המעולה שאפשר לקבל את הקידוד שלו בחינם עם גירסאות חדשות של תוכנת הצריבה NERO, וכן, גם פורמט ה-WMA הנורא של מיקרוסופט).

פורסם

MDLP זה לא פטנט של סוני.

מה גם שזה דבר דפוק לחלוטין, כי הוא לא מכפיל (פי-2 ב-MDLP2 ופי-4 ב-MDLP4) את קיבלת הדיסק בקסם. הוא פשוט מוריד את האיכות פי-2 ופי-4 בהתאמה.

בעוד ATRAC רגיל מקודד ב-292kbps, הקלטה ב-LP2 מקודדת בכ-132kbps, והקלטה ב-LP4 באיכות מגעילה של 66kbps.

ניסית פעם לשמוע קובץ MP3 שמקודד ב-66kbps ?!

דרך אגב, זה לא מתחלק בדיוק ל-2 או 4 בהתאמה להקלטה הרגילה, כי ב-LP הוא שומר כל 212 בייטים 20 בייטים שישמרו על "תאימות אחורה", כדי שאם תנסה להפעיל את השירים האלה בנגן שלא מסוגל לנגן ב-MDLP, הם ישמעו כטרקים ריקים (עם "שקט").

על דיסק של 80 דקות אפשר להקליט ככה 320 דקות וזה יפה.

שישמע כמו הקלטה מהרדיו ע"י מיקרופון קרוב קרוב לרמקול.

פורסם

הבחירה שלי היא הRIOVOLT SP250(גם אני בונה עליו

יש לו שני יתרונות חשובים:

• יכולת קריאה של קבצי M3U (תעשה לך כנה PLAYLISTים שאתה רוצה)
  • יכולת עידכון FRIMWARE)לתמיכה בפורמטים עתידיים)
  • הוא כבר תומך בAAC ובWMA (אם אני לא טועה)

רק שים לב שאם אתה קונה בארה"ב אז דע לך שהמכס ישחוט אותך(אלא עם מביאים לך את זה אישית)

נ.ב

לפי תחשיב שלי(מכס 70%+מע"מ) ובהתחשב בשער הדולר של היום אתה תגיע 1550 ש"ח פלוס מינוס(וזה עוד לא כולל משלוח)

פורסם

נ.ב

לפי תחשיב שלי(מכס 70%+מע"מ) ובהתחשב בשער הדולר של היום אתה תגיע 1550 ש"ח פלוס מינוס(וזה עוד לא כולל משלוח)

ליצן...

זה 40 אחוז מכס + 17 אחוז מע"מ = 70 אחוז מיסים סה"כ.

פורסם

על דיסק של 80 דקות אפשר להקליט ככה 320 דקות וזה יפה.

שישמע כמו הקלטה מהרדיו ע"י מיקרופון קרוב קרוב לרמקול.

אתה מדבר כאלה שטויות לפעמים וחבל שאתה מטעה את שאר המשתמשים פה בפורום

כבר הדגשתי קודם שאני ממש לא מתלהב מסוני ומהמוצרים שלהם, כולל המיני דיסק אבל לכתוב שההקלטה ב-MDLP4 נשמעת כמו הקלטה דרך מיקרופון זאת שטות גמורה. לאחותי יש מיני דיסק כזה והיא הקליטה בפורמט הזה ושומעים טוב מאד ותאמין לי שאני יודע לזהות את ההבדל בין איכויות הקלטה (וזאת אחת הסיבות שאני לא יכול לסבול הקלטה על קסטות טייפ ועזבתי את זה כבר לפני כמה שנים טובות).

ושוב אני מדגיש-עבור מי ששאל פה, המיני דיסק הוא לא האופציה העדיפה, במיוחד אם יש לו מחשב, אינטרנט וצורב,. הרבה יותר קל להוריד שירים ב-MP3 מכל תוכנות שיתוף הקבצים שיש ברשת, לצרוב בצורה מסודרת על דיסקים ולשמוע את זה ב-DISCMAN שקורא פורמטי דחיסה של אודיו.

דוקא יש MP3 שנשמע סביר (לא מעולה אבל בהחלט נסבל) ב- 66KBPS. זה תלוי מאד באיכות המקור ובאיכות תוכנת הדחיסה שהשתמשו בה. כבר שמעתי קטעים ב-MP3 שנדחסו ב-192KBPS ונשמעו רע מאד.

פורסם

קישקוש בלבוש.

אין לי מה להוסיף.

הבעיה שלך היא שאתה חושב שאתה תמיד צודק (ישראלי או לא ישראלי ?? ).

לא נורא

את התגובות יקרא coolbuzzer או איך שקוראים לו... ויחליט בעצמו מה טוב לו.

פורסם

ואם הוא שמע פעם קובץ MP3 שמקודד ב-66kbps, לא יקח לו יותר מדיי זמן להחליט..

פורסם

ואם הוא שמע פעם קובץ MP3 שמקודד ב-66kbps, לא יקח לו יותר מדיי זמן להחליט..

אמרו לך שאתה נודניק ?

:bash:

אני חוזר על זה פעם אחרונה , אני לא תומך בקניה של מיני דיסק למרות שזה הווקמן האולטימטיבי מבחינת גודל וגמישות של האפשרויות

זה סטנדרט דפוק שרוב חברות האלקטרוניקה הגדולות בעולם לא טרחו לאמץ

ה-MP3 הפך בגדול לסטנדרט דחיסה מוביל והוא רק משתפר כל הזמן (מומלץ לנסות את ה-MP3 PRO החדש...).

לכן ההמלצה החמה ביותר היא או דיסקמן שקורא גם MP3 או איזשהו נייד עם דיסק קשיח של כמה ג'יגה כמו ה-NOMAD שמכיל הרבה מאד מוזיקה אבל הוא יקר מאד.

פורסם

הR-500 הוא לא גרוע בכלל! :nono:

יש לי אותו ואני נהנה ממנו מאוד!

למרות שהוא לא טוב כמו יחידות אחרות (יש לי R90 מקולקל) הוא מספיק בהחלט!

הדבר היחיד הלא טוב בו זה שיש לו LCD פצפון.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אני מניח שנשארה לי רק אפשרות אחת וזה נגן מבוסס תקליטורים , אני חושב שה-SP250 עם ה 8 דקות אנטישוק שלו יספק אותי

למרות שקראתי מאמרים עליו ואמרו שיש ל DIAMOND יש עוד הרבה מה ללמוד על אנטישוק כי בעת רעידות ממושכות כמו ריצה הוא מפסיק כל 4 5 דקות ואם לא עוצרים לקצת זמן הוא לא חוזר לעצמו מה שיכול להיות קצת מעצבן וחוץ מזה הגודל שלו גדול יחסית.

עוד יתרון שמצאתי בו הוא שאם ימאס לי מהמוסיקה יש לי את הרדיו , ( אני לא חושב שימאס לי מ 190 שירים כלכך מהר :) )

אהה כן ולא מצאתי שום מידע עם הוא קורא AAC או MP3 PRO אבל הוא קורא את הפורמט הלא אהוד WMA.

טוב תאחלו לי בהצלחה . :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים