עבור לתוכן

התלבטות רצינית בין ה-2007FP ל-2007WFP

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב לכולם :hi:

בימים הקרובים אני הולך לקנות מסך חדש, ואני ממש מתלבט איזה מבין השניים לקנות... אני מקווה שתוכלו לעזור לי.

הבנתי ששני המסכים מצויינים, ולמרות שהם עולים 1000 ש"ח יותר ממה שתכננתי, השאר כבר לא בתמונה - החלטתי להשקיע...

בד"כ אני משחק והרבה, לפעמים גם במשחקים ישנים. אני לא מאלה שיוציאו 1500 שקל כל שנה על כרטיס מסך - אין סיכוי.

יוצא לי גם לגלוש לא מעט - בהתחלה חשבתי על הרחב גם בגלל ה-PIVOT ששימושי לזה, אבל גם ב-FP אפשר לעשות את זה וזה עדיין שימושי מאוד ...

סרטים עד עכשיו לא יצא לי לראות הרבה אבל יש לי ספרייה לא קטנה במחשב ומסך רחב יכול להיות סיבה טובה להתחיל לראות אותם.

תכנות ועריכת תמונות - לא בשבילי... בינתיים לפחות.

מה שהכי מטריד אותי זה משחקים שלא תומכים במסך רחב (ויש הרבה כאלה), שגם אם אני אוכל למתוח אותם זה עדיין לא ייראה טוב. קראתי פה שמישהו כתב שבחלק מהמשחקים גם זה לא אפשרי, כלומר מפסידים המון שטח בצדדים של המסך, שזה לא בא בחשבון.

מדאיגה אותי גם האפשרות שלכרטיס המסך שלי (ג'יפורס 6600, 256 זיכרון) יהיה קשה הרבה יותר לעבוד ברוזולוציות רחבות מאשר הרגילות, גם אם מספר הפיקסלים דומה.

מה דעתכם?

• תגובות 67
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שבוע טוב

נתחיל מזה ששני סוגי המסכים לדעתי דורשים יותר מג'יפה 6600, 256

לדרישות מלאות של משחק,ומסך.

תוציא כמוני על כרטיס מסך 1300

והמשחקים יטוסו על הרזולוציה הכי גבוהה מנסיון

כמו דוגמה המשחק fay cry

half life2

פורסם
  • מחבר

אני אמור לשדרג את כרטיס המסך בקרוב...

וגם ככה משחקים כמו Age of Mythology או יותר ישנים אני מאמין שהוא יוכל להריץ, גם ברוזולוציות כאלה.

במסך אני מתכנן להשתמש איזה 6 שנים לפחות, ובזמן הזה להחליף כרטיס מסך שלוש, מקסימום ארבע פעמים.

פורסם

תעיף מבט בתמונות שפירמו פה על המסכים אחרי שנקנו.

מסך רחב יהיה לך שונה. קח בחשבון שהוא רחב אבל לכן גם נמוך.

אני הייתי הולך על הרגיל, לא רחב, אבל באמת החלטה קשה :)

אם אתה עדיין בהתלבטות הכי טוב שתראה אותם במציאות ואז תחליט, כדי שלא תתחרט אח"כ.

פורסם
  • מחבר

דווקא הסתכלתי, די חרשתי את הפורום על כל הדיונים שכבר היו לגבי שני המסכים האלה :kopfpatsch:

מבחינת הטעם שלי אין לאנשים פה הרבה מה לעזור, לכן שאלתי יותר על התכונות של כל מסך.

לגבי הרזולוציות, התמיכה של משחקים במסך רחב, תדירות ההחלפה של כרטיס המסך וכו' - אני אשמח לקבל תשובות.

פורסם

בעיקרון לכל המשחקים החדשים שיצאו בשנתיים-3 האחרונות יש כמעט תמיד אם לא תמיד תמיכה ברזולוציות של מסך רחב, כך שאם אתה תראה שחור בצדדים זה בעיקר במשחקים ה"מיושנים" ואם אתה אומר שאתה קונה גם כ. מסך חדש אז אין לך הרבה מה לדאוג אני חושב.

פורסם
  • מחבר

אני בעיקר דואג שכל שנה וחצי אני אצטרך להשקיע בכרטיס מסך, רק בגלל שלרזולוציות הרחבות הם צריכים יותר "כוח" מאשר לרגילות, כמו 1600*1200. קראתי על זה איפהשהו פה בפורום.

ולגבי משחקים שלא תומכים במסך רחב - יש תמיד אפשרות למתוח אותם קצת? אולי מההגדרות של כרטיס המסך או המסך עצמו?

פורסם

יש לך טעות בסיסית - רזולוציה של 1600X1200 כמו של ה-FP דורשת כוח חישוב חזק יותר מה-1650X1080 של ה-WFP. אם תעשה חישוב תראה שעל כל פריים עליך לחשב כ-8% יותר פיקסלים במסך רגיל מבמסך רחב. לא הבדל של שמיים וארץ אבל ההבדל הוא בהחלט בכיוון ההפוך.

לכרטיס מסך ממש "לא אכפת" מה האספקט של הפריים - רחב או רגיל.

כדי לשחק משחקים עדכניים בהגדרות גבוהות תמיד תזדקק לכרטיס HIGH END עם מסך כזה - משהו בסביבות 1500 ש"ח כל שנתיים.

אם אתה לא מוכן לזה יש לך כמה אלטרנטיבות:

1. אל תשחק משחקים עכשוויים. הורדת רזולוציה/הגדרות נמוכות או משחק ב-1:1 שמים ללעג את המסך המצויין הזה. חבל על הכסף.

תפנימו ש-LCD זה לא CRT! אי אפשר סתם להוריד רזולוציה ב-LCD כי איכות התמונה תרד משמעותית. ב-CRT אין הבדל.

2. תחסוך כסף לשדרוגים.

3. קנה 19' טוב וסגור סיפור.

לסרטים עדיף WFP רחב אבל אם זה לא השימוש העיקרי שלך הייתי הולך על ה-FP כי הרחב "נמוך" וקטן לטעמי. גם התמיכה במשחקי עבר תהיה טובה יותר.

פורסם

ל-tmpusr

מסכים עים כל מילה, אתה תותך.

פעם שלישית.

פורסם

:xyxthumbs: תודה ('תותח' ד"א).

עוד אפשרות - קח CRT טוב ושחק באיזו רזולוציה שכרטיס המסך מאפשר לך (אבל תפסיד 23% שטח צפיה פיזי ב-CRT 19' ביחס ל-2007FP אז זה לא ממש משתלם... CRT 21' כבר יותר הגיוני אבל הם יקרים, ע-נ-ק-יי-ם וללא PIVOT).

ה-SAMSUNG 1100MB למשל הוא מסך CRT מצויין ולא יקר - באותו מחיר של ה-2007FP ולדעתי עולה עליו באיכות תמונה ואיכות טקסט וודאי שבזמן תגובה.

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1015&Pname=SAMSUNG

אבל הוא ענק. :kopfpatsch:

פורסם

לא הייתי מתפשר בימינו על מסך CRT. אתה היית מוכן להתפשר על מסך CRT ?? המחיר אפילו זהה!

אם הוא לא גיימר רציני אז חפיף, שיקנה פעם אחת כ. מסך טוב ולא נורא אם ישחק עוד 3 שנים במשחקים החדשים ברזולוציות נמוכות, וגם אם כן כמו שאמרת שזה מוריד משמעותית איכות, זה עדיין לא שווה את זה לדעתי.

פורסם

אתם לא קולטים, מה?

לא עובדים/משחקים על LCD ברזולוציה לא טבעית :kopfpatsch:

הירידה באיכות התמונה היא משמעותית! זה אבסורדי לחלוטין!

אנשים פה משקיעים אלפי שקלים על מסך איכותי וכרטיסי מסך מפלצתיים אבל בסוף מורידים רזולוציה ומקבלים איכות תמונה שהיו מקבלים ברבע מהכסף!

WTF

תעשו לכם קצת סדר בראש!

אין כסף - קנו 19' טוב וכרטיס מסך MID RANGE.

יש כסף - תשקיעו ותקבלו איכות גבוהה בהתאם.

פורסם

לא אמרתי עובדים, אמרתי משחקים, וזה לא כזה גרוע. אומנם יש הבדל בין רזולוציות לא טבעיות לעומת מסך 19 אבל אם זה רק במשחקים זה לא כזה נורא..

פורסם

למי שחושב שזה "לא כזה גרוע" אין כל סיבה לקנות מסך 20' ברמה של ה-DELL 2007FP/WFP... פשוט חבל על הכסף (ושלא נזכיר פה את עלות כרטיס המסך).

זה לא לגנאי - פשוט חבל על הכסף אם אתה מסתפק באיכות שאתה יכול להשיג בקלות בסכומים נמוכים משמעותית.

פורסם

אז אתה אומר שאם השימוש של אדם מסוים זה משחקים ויש לו נגיד 7300GT אז שלא יחשוב על ה DELL 2007FP ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים