עבור לתוכן

האמת על קריאת הטמפ' הדיגיטלית במעבדי Core2Duo

Featured Replies

פורסם

אצלי TJUNCTION עומד על 100 ואני עם E4300..

הטמפרטורה במנוחה היא 42-45 בערך, מאמץ 70.

כלומר שיש לי עוד 30 עד המקסימום, אך המומלץ הוא עד 85?

• תגובות 74
  • צפיות 24.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני עדיין לא בטוח לגבי התוקף של CORETEMP או כל תוכנה אחרת המחשבת את המרחק של הטמ"פ של המעבד מטמ"פ Tj MAX.

מאחר וכולם מתבססים על קריאה של ביט 30 ב - MSR 0EEh.

ע"פ אינטל קריאת הביט הזה תקף רק לגבי מעבדי מחשבים ניידים ולא מעבדים מבוססי the Intel® Core microarchitecture שולחניים.

http://softwarecommunity.intel.com/isn/Community/en-US/forums/permalink/30229027/30231056/ShowThread.aspx#30231056

בנוסף לגבי מעבדי C2D מגירסאת E6X50 ניראה כי קביעת ה T JUNCTION ב - CORETEMP שונתה ב CORETEMP מ85 ל 100 בין הגירסא היציבה האחרונה לגירסת הבטא.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

מה הגירסה האחרונה של התוכנה core temp?

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אם זה ככה מישהו יכול להגיד לי אז מה הטמפרטורה מקסימום של המעבד Field Value

CPUID CPU Name AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+

???

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

הביוס אומר שהמעלות של המעבד שלי הם 45C על 3 גיגה הרץ במנוחה וה CORE TEMP אומר שזה 55 למי להאמין?

פורסם

CORETEMP כמובן

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מצטער , אולי זה רק אני והבורות שלי ואולי הקטע פשוט קשה להבנה .. אך לא הבנתי

אבקש ממכם דוגמא

אני בעל מעבד E6750 , ה CoreTemp מציג שהטמפ של המעבד היא 44 (שני הליבות) , לעומת זאת ה Everest Ultimate מראה שהטמפ היא 30

מהי הטמפ של המעבד שלי באותו הרגע ?

פורסם
  • מחבר

אני עדיין לא בטוח לגבי התוקף של CORETEMP או כל תוכנה אחרת המחשבת את המרחק של הטמ"פ של המעבד מטמ"פ Tj MAX.

מאחר וכולם מתבססים על קריאה של ביט 30 ב - MSR 0EEh.

ע"פ אינטל קריאת הביט הזה תקף רק לגבי מעבדי מחשבים ניידים ולא מעבדים מבוססי the Intel® Core microarchitecture שולחניים.

http://softwarecommunity.intel.com/isn/Community/en-US/forums/permalink/30229027/30231056/ShowThread.aspx#30231056

בנוסף לגבי מעבדי C2D מגירסאת E6X50 ניראה כי קביעת ה T JUNCTION ב - CORETEMP שונתה ב CORETEMP מ85 ל 100 בין הגירסא היציבה האחרונה לגירסת הבטא.

על זה בדיוק הדיון כאן נמרוד. שהטמפ' היא לא אבסולוטית אלא יחסית, כי הTJ נקבע מסיבות ארכאיות לפי הניידים.

ולאלה ששאלו למה להאמין - מן הסתם ל-Core Temp. זה עדיין המדד הכי מדוייק ברובו המוחלט של המקרים

פורסם

מצטער , אולי זה רק אני והבורות שלי ואולי הקטע פשוט קשה להבנה .. אך לא הבנתי

אבקש ממכם דוגמא

אני בעל מעבד E6750 , ה CoreTemp מציג שהטמפ של המעבד היא 44 (שני הליבות) , לעומת זאת ה Everest Ultimate מראה שהטמפ היא 30

מהי הטמפ של המעבד שלי באותו הרגע ?

באוורסט יש לך כמה ערכים, תתייחס לאלה שמראים כל ליבה בנפרד לא לערך הכללי של הCPU.

בתמונה אתה יכול לראות שיש הבדל קטן בין הEVEREST לCORE TEMP אבל אני נוקף אותו להבדל בקצב הרענון של כל תוכנה.

[attachment deleted by admin]

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אכן, אבל היתרון שלה בא לידי ביטוי רק בסדרה החדשה של המעבדים.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
New processor stepping will also bring in the long-awaited support modification for the PECI interface that provides access to DTS digital thermal sensors built into the processor core. I dare hope that these modifications will help free new Wolfdale processor from the widely-spread problem with locked sensor readings.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e8600_2.html

הישוע הגיע?

סליחה אם פרסמו את זה כבר פה - אני לא עוקב באופן סדיר אחרי הדיון הזה :-\

פורסם
  • מחבר

המאמר הזה כולל אי דיוקים רבים. אם תסתכל בהמשך הדיון תראה שלפני שנה בערך הגבתי לאותו כותב מאמר. תגובותיי נשארו ללא מענה, ולאחר שחקרתי יותר לעומק את הנושא התברר לי שפשוט הרבה דברים שנאמרים שם אינם נכונים.

כך או כך, אם זכרוני אינו מטעני מדובר במדריך לא רע מהבחינה הפרקטית - רק לא הייתי מסתמך על המידע התאורטי שבו כל כך.

פורסם

תגידו הטמפ' של הליבות ב REALTEMP זה הטמפרטורות שלפיהן אני מנטר את המעבד שלי ?

אני רוצה להתחיל ב OC למעבד וחשוב לי להיות סגור על איזה טמפ' לעקוב ובאיזה תחום להשאר..

אם הבנתי נכון - אסור לי לעבור את אזור ה 60 מעלות בשום אופן. האם זה נכון ? תודה. מת להתחיל כבר ב OC..

*נ.ב - איזה מתח מומלץ לי לקבוע ידני למעבד ? אני רוצה להרים את ה FSB לאזור ה 400.. 1.2V זה הגיוני לתדר הזה ? תודה..

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים