עבור לתוכן

"חצי מערביי ישראל מצדיקים חטיפת החיילים"

Featured Replies

פורסם

מצטער, אבל זה ממש BS

עולים נהנו מתקציבי החינוך של היהודים, לא של המגזר

עולים שוכנו במקום בו יש מים זורמים (ולא ביוב ברחובות), חשמל, כבישים

יש כפרים ערביים בישראל של המאה ה21 שנראים ומתוקצבים כמו ערים במדינת עולם שלישי

בטח בגלל שהחמולה שבשילטון לוקחת לעצמה הכל אל תשלה את עצמך השחיטות שם חמורה פי כמה ממה שקורה אצל ה"יהודים" וה"דרוזים"

• תגובות 111
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עובדתית התקציבים שלהם הרבה יותר נמוכים פר אדם

פורסם

אמנם לא חקרתי את הנושא לעומק, אבל יש לי תחושה שאם אתה כן תעשה זאת, אתה תגלה שגם ההכנסות ממסים מהמגזר הערבי נמוכות משמעותית מאשר מהמגזר היהודי.. אז זה די מתקזז.

(התשתית בכפרים שלהם אמנם נוראית, אבל המכוניות שהם נוהגים בהן לא יביישו שום משפחה ממוצעת מהעשירון העליון)

פורסם

אמנם לא חקרתי את הנושא לעומק, אבל יש לי תחושה שאם אתה כן תעשה זאת, אתה תגלה שגם ההכנסות ממסים מהמגזר הערבי נמוכות משמעותית מאשר מהמגזר היהודי.. אז זה די מתקזז.

מה זה משנה כמה מיסים הם משלמים?

מי שמתחמק ממיסים תכניס לכלא

מי שיש לו הכנסה נמוכה ולא משלם מיסים אז לא מגיע לו שרותי ביוב ותשתיות?

ואם דיברת על ארנונה, אז הנה דוגמה

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=736164&contrassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0

פורסם

עובדתית התקציבים שלהם הרבה יותר נמוכים פר אדם

אולי הם נמוכים יותר אבל זה עדין צריך להספיק לדברים בסיסים כמו ביוב(אפילו אם זה יהיה 50% מהתקציב של היהודים זה עדין יספיק)

פורסם

תעשה לי טובה... ראית פעם איך נראים מרכזי הקליטה?

ניסית להשתלב בבית ספר\ עבודה כשאתה לא יודע את השפה?

ולכמה מהם אתה חושב הייה כסף למכונית שאיכפת להם איזה כבישים יש?

וזה בעייה של הערבים שהם לא יודעים לנצל את התקציבים שלהם... זה בעייה שלהם שהרשויות שלהם סוגרות דילים עם בני משפחה וחברים ומחלקת להם כסף שיכול הייה ללכת לחינוך, וזה בעייה שלהם שהמורים מלמדים בכאילו ומחליקים דברים כי התלמידים הם בני משפחה...

מ67', גם בלי תקציב הם היו יכולים להסתדר מספיק טוב.

וזה לא סיבה לרצות ולרצוח את כל היהודים במדינה.

במדינה ערבית על כזה בלאגן היו סתם יורים בהם.

פורסם
תעשה לי טובה... ראית פעם איך נראים מרכזי הקליטה?

ניסית להשתלב בבית ספר\ עבודה כשאתה לא יודע את השפה?

ולכמה מהם אתה חושב הייה כסף למכונית שאיכפת להם איזה כבישים יש?

מה הקשר?

עולים שהגיעו לחיפה תל אביב ובאר שבע לא קיבלו את כל השירותים המונציפליים?

וזה בעייה של הערבים שהם לא יודעים לנצל את התקציבים שלהם... זה בעייה שלהם שהרשויות שלהם סוגרות דילים עם בני משפחה וחברים ומחלקת להם כסף שיכול הייה ללכת לחינוך, וזה בעייה שלהם שהמורים מלמדים בכאילו ומחליקים דברים כי התלמידים הם בני משפחה...

מ67', גם בלי תקציב הם היו יכולים להסתדר מספיק טוב.

למדינה יש חלק גדול בזה

לא היו נותנים לזה לקרות בישוב יהודי

שלא לדבר על תנאי החינוך והתקציבים במגזר הערבי

וזה לא סיבה לרצות ולרצוח את כל היהודים במדינה.

על מה אתה מדבר?

פורסם

מה הקשר?

עולים שהגיעו לחיפה תל אביב ובאר שבע לא קיבלו את כל השירותים המונציפליים?

קיבלו... את מה שהם ידעו שהם יכולים לקבל... זה לא שמישהו טרח להסביר מה צריך לקבל... רק אחרי שהיית צריך איזה אישור, לדוגמא בבנק, מהביטוח לאומי (או משהו כזה), אז היו נזכרים שאתה צריך ללכת לביטוח לאומי, להפסיד יום עבודה בגלל התור, להגיש קשה, לחכות לאישור, ואז לחזור לבנק כדי לשמוע שצריך להסדיר עוד דברים בדואר וכו'... בניגוד לערבית, אז היו מעט לעוד שרותים עם נציגים דוברי רוסית... בד"כ זה היו מרוקאיות או עירקיות שאפילו לא ניסו לעזור או להסביר לעולים החדשים מה הם צריכים לעשות ולמה...

למדינה יש חלק גדול בזה

לא היו נותנים לזה לקרות בישוב יהודי

שלא לדבר על תנאי החינוך והתקציבים במגזר הערבי

באמת?

אתה חושב שהערבים יתנו לאיזה נציג ממשלתי להיכנס למועצה שלהם ולעשות סדר\ להרוס את המסחטה של הלנות השכר ודליפת הכספים?

המשטרה מפחדת להיכנס לכפרים הערביים... ולהם יש רובים.

על מה אתה מדבר?

אני מדבר על זה שממש לא מזיז להם (לרובם) שמישהו יורה טילים\ בצע פיגועים\ חוטף אזרחים או חיילים בישובים יהודיים, ואלה שלא לא איכפת להם, גם תומכים בזה.

פורסם

אני לא מבין, אתה מתווכח עם עובדות

העולים בשנות ה90 קיבלו את כל השירותים המוניציפליים ושירותי חינוך

בדיוק כמו כל יהודי אחר בארץ.

אז היה להם קשה, מן הסתם, זה אומר שצריך להתעלל בערבים אזרחי ישראל?

במפגש הוצג סקר של מרכז "מוסווא - המרכז לזכויות האזרחים הערבים בישראל", ולפיו משרד החינוך משקיע בתלמיד הערבי 862 שקלים בממוצע בשנה, לעומת 4,935 שקלים בממוצע שמקבל התלמיד היהודי.

פורסם

49.7% מערביי ישראל מצדיקים את חטיפת החיילים.. עוד נמסר כי 50.3% מערביי ישראל לא משתתפים בסקרים.

פורסם

:lol:

נחמד, אבל תן קרדיט לארץ נהדרת

פורסם

הקרדיט כמובן שלהם, זה לא מובן מאליו? :)

פורסם

אני לא מבין, אתה מתווכח עם עובדות

העולים בשנות ה90 קיבלו את כל השירותים המוניציפליים ושירותי חינוך

בדיוק כמו כל יהודי אחר בארץ.

אז היה להם קשה, מן הסתם, זה אומר שצריך להתעלל בערבים אזרחי ישראל?

ומה זה בדיוק משנה כמה אתה משקיע בתלמיד שלא מבין מילה בעברית, והמורה המטומטמת עומדת מולו חצי שעה, מנפנפת בידיים, צועקת משהו לא מובן, ואז שולחת למנהלת?

וההשקעה הזו היא בעיקר בציוד... ופעם אחרונה שבדקתי, לפני 40 שנה כשהציוד הייה עוד יותר גרוע ההשגים היו לא פחות נמוכים.

ואף אחד לא מתעלל בערבים.

חוץ מזה, אני חושב שלאנשים שמשרתים בצבא ועושים מלואים, ומכניסים יותר כסף למדינה ממיסים, גם מגיע לקבל יותר מהמדינה.

הערבים לא מפסידים חודש עבודה בשנה, ולא 3 שנות שרות חובה. יש להם תקנים באוניברסיטאות בלי קשר לסכם, ורמת המחירים בכפרים נמוכה יותר. זה בעייה שלהם שהם לא יכולים להסתדר, וזה באמת לא הייה עוזר אם המדינה הייתה משקיעה פי 100 יותר.

פורסם
ומה זה בדיוק משנה כמה אתה משקיע בתלמיד שלא מבין מילה בעברית, והמורה המטומטמת עומדת מולו חצי שעה, מנפנפת בידיים, צועקת משהו לא מובן, ואז שולחת למנהלת?

על מה אתה מדבר?

שוב על קשיי ההסתגלות של העולים?

מה עניין שמיטה להר סיני?

וההשקעה הזו היא בעיקר בציוד... ופעם אחרונה שבדקתי, לפני 40 שנה כשהציוד הייה עוד יותר גרוע ההשגים היו לא פחות נמוכים.

מחשבים, שעות, כיתות, תנאים בכיתות, מספר תלמידים בכיתה

יש פה אפליה ברורה

ואף אחד לא מתעלל בערבים.

צודק, מתעלל זאת לא המילה הנכונה

אבל אתה מסכים שיש פה אפליה חמורה?

חוץ מזה, אני חושב שלאנשים שמשרתים בצבא ועושים מלואים, ומכניסים יותר כסף למדינה ממיסים, גם מגיע לקבל יותר מהמדינה.

כשיהיה חוק של שירות חובה תוכל להתנות שירותים בסיסיים בשירות

כרגע, אתה צריך לתת להם את כל התנאים שנותנים ליהודים

למרות שלדעתי, דברים בסיסיים כמו חינוך ושירותים מוניציפליים כולם צריכים לקבל, גם אם הם לא אזרחים

הערבים לא מפסידים חודש עבודה בשנה, ולא 3 שנות שרות חובה. יש להם תקנים באוניברסיטאות בלי קשר לסכם, ורמת המחירים בכפרים נמוכה יותר. זה בעייה שלהם שהם לא יכולים להסתדר, וזה באמת לא הייה עוזר אם המדינה הייתה משקיעה פי 100 יותר.

לסיכום, גזען היית וגזען תישאר

פורסם

כרגע, אתה צריך לתת להם את כל התנאים שנותנים ליהודים

למה?

כדי שיהיו מאושרים?

איזה אינטרס יש לי לתת להם להיות מאושרים כשהם אוכלים לי את המדינה?

כדי שיהיו מלומדים יותר?

אם הם יהיו מלומדים יותר המצב שלנו יהיה עוד יותר גרוע,תסתכל על חברי הכנסת הערבים.

העובדה שהם לא היו גאונים היא בערך הסיבה שניצחנו את כל המלחמות שלנו,אז אתה מדמיין אותם עם מעמד אקונומי שווה,מבחינתי זה מוות בטוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים