עבור לתוכן

ל57% מהחילונים לא אכפת שהבן יתבולל?

Featured Replies

פורסם
המחצית הראשונה של שנות ה-90 עמדה בסימן שני ארועים משמעותיים אשר שינו את הכלכלה הישראלית. הארוע המשמעותי ראשון הוא העלייה היהודית מחבר העמים, שהביאה מעל מיליון אזרחים חדשים. עולים אלה, שרבים מהם משכילים מאוד, מהווים כיום 16% מהאוכלוסייה המונה 6.5 מיליון נפש. קליטתם המהירה בחברה הישראלית ובכוח העבודה הישראלי הינה פרק מוצלח בהיסטוריה הכלכלית של המדינה, והמיומנויות שהביאו העולים יחד עם הביקושים החדשים שהם יצרו כצרכנים דחפו את הכלכלה קדימה.
  • תגובות 705
  • צפיות 52k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

או יופי לפחות עכשיו יש לי אתגר למצוא מאמר סותר שיהיה מקובל עליכם, מקווה להצליח.

כל ילד יודע שאם התל"ג עולה באופן חד ויחד עם זאת המסים לא משתנים, כח הקנייה עולה משמעותית (המחיר לא עולה אבל אתה מרוויח יותר)

ומייד אני מחפש לכם את הכתבה של איך תאגידים שלמים מעדיפים כח עבודה צעיר או עולים חדשים כי הם לא יכולים להתאגד בוועד ולקיים שביתות ומחאות.

זו אמתלה לשמה, אמנם נוצרו הרבה יותר מקומות עבודה ושוק צרכנים חדש, עם זאת ההכנסה לנפש ירדה כתוצאה משינוי שיטת ההעסקה והשכר לעובדים.

בשורה התחתונה בטח שהכלכלה השתפרה!

בעל מפעל משלם לעובד שכיר 24 ש"ח לשעה נטו במקום 40! הוא מעסיק הרבה יותר עובדים ומייצר הרבה יותר!!

מכל מה שרשמתי בלי להיות מומחה בתחום הכלכלה, ברור איך הכלכלה השתפרה ומי מרוויח מכך ומי לא.

פורסם

במשך כל התואר שלי בכלכלה פרופסורים דיברו על כמה טוב עשתה העליה מבריה"מ לכלכלה הישראלית

זה יהיה משעשע לראות אותך מנסה לסתור את זה

אל תסתכל על הטווח הקצר בלבד, תסתכל גם על הטווח הארוך

מחקר שנערך ב-1995, שבדק את רמת השכר של העולים המשכילים (16 שנות לימוד ומעלה) ביחס לרמת השכר של הוותיקים בעלי אותה רמת השכלה, הראה שרמת השכר של העולים עולה בהתמדה ביחס לזה של הוותיקים. שכרו של עולה חדש בעל ותק של שנה אחת בארץ עומד על 40% משכרו של ישראלי ותיק, כאשר שכרו של עולה המתגורר 6 שנים מגיע לכ-70% משכרו של ישראלי ותיק. בקבוצת הגילאים 22-40, בעלת 16 שנות לימוד ומעלה, הפער בין העולים לותיקים נסגר, וכעבור 6 שנים אף נרשם פער של כ-6% לטובת העולים.
פורסם

קודם כל:

אנרכיזם =! אנרכיה

דבר שני 99% מאנרכיסטים מתנגדים לאלימות, לפחות מהזרמים המרכזיים, הקטע של האלימות זאת

המצאה של התקשורת, בטח בגלל כמה פאנקיסטים טיפשים שמחפשים תירוץ להשתכר, לא לעשות כלום ולהרביץ להומלסים,

פאנקים הם סתם אנשים טיפשים (לפחות אלה שהסתובבתי איתם...), הם לא קשורים לאנרכיזם , הם אפילו לא יודעים מה זה.

אחרי שקראתי כמה תגובות שכתבת בדיון הזה, בוא נגיד שמקומך לא הייתי קופץ לקרוא לאנשים מטומטמים...

אגב, אני לא מבין גדול בכלכלה, אבל איך בדיוק כוח עבודה יקר מעלה את התל"ג?

טוב אין לי עכשיו זמן כי יש לי שיעור אבל בקצרה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A0%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%9D_%D7%A0%D7%92%D7%93_%D7%94%D7%92%D7%93%D7%A8

דיברתי עליהם ויש הבדל גדול בין מה שהם מצהירים לבין מה שבתכלס קורה

וכוח עבודה יקר מעלה את התל"ג כי אם אנשים מקבלים יותר כסף מס הכנסה מאותו אחוז של מיסים מקבל יותר כסף וככה ההכנסה של המדינה גדלה

פורסם

אפשר לקרוא לסנטה קלאוס "כוח עליון" או לאלוהים "דמות מטומטמת לגמרי" ופתרנו את הבעיה.

מה ההבדל בין פייה, סנטה קלאוס ואלוהים? את כולם מעולם לא ראית/פגשת/הרגשת/שמעת ולעולם גם לא תראה/תשמע/תרגיש/תפגוש. כולם דמויות ממוצאות (אז לאלוהים יש כוחות בלתי מוגבלים). לכולם יש מטרה (סנטה קלאוס - לשמח ילדים קטנים. אלוהים - לספק אנשים מבוגרים). בוא נגיד ככה - אם הנוהג בעולם היה להאמין שסנטה קלאוס את העולם, אז אנשים היו מאמינים בכך. זה לא הזוי, זה כמו שפעם האמינו שהעולם מונח על גב צב ענק, או שאטלס (מהמיתולוגיה היוונית) סוחב את העולם על גבו. ואנשים באמת האמינו בזה, ולכן זה נראה לגיטמי. ואני לא "כופה" עלייך שאלוהים לא קיים. תאמין במה שאתה רוצה. אם מישהו יחליט להאמין במיתולוגיה היוונית פתאום לא יהיה לי אכפת גם. כל עוד לא מנסים לכפות שום דבר עלי.

אדם חכם פעם אמר:

"אלוהים הוא תירוץ למוח פרמיטיבי ללמה השמש עולה בבוקר ושוקעת בלילה."

ומה הקטע של התבוללות?? מה אנחנו שונים פיזית משאר בני אדם? אין פה רצף גנטי או משהוא פיזי שאנחנו באמת משנים, פשוט מישהוא שמאמין באלוהים של היהודים ומישהיא שמאמינה באלוהים של הבודהיסטים מתחתנים יחד כי הם אוהבים זה את זה.

זה לא אומר שהם צריכים להאמין פתאום באותם דברים... כל אחד יכול להמשיך לעבוד את האליל שלו בנפרד..

פורסם

אדם חכם פעם אמר:

ומה הקטע של התבוללות?? מה אנחנו שונים פיזית משאר בני אדם? אין פה רצף גנטי או משהוא פיזי שאנחנו באמת משנים, פשוט מישהוא שמאמין באלוהים של היהודים ומישהיא שמאמינה באלוהים של הבודהיסטים מתחתנים יחד כי הם אוהבים זה את זה.

זה לא אומר שהם צריכים להאמין פתאום באותם דברים... כל אחד יכול להמשיך לעבוד את האליל שלו בנפרד..

נו ואז מה אינשטיין אמר פעם

"מה הטעם לחיינו? מהו הטעם לחיי היצורים בכלל? לדעת תשובה לשאלה זו - משמעו להיות דתי."

חוץ מזה זה לא שאלה של דת(בלבד) אלא שאלה של לאום ומורשת אני לא דתי בכלל אבל אני ינסה להתחתן עם יהודיה

פורסם

אני חושש שהוצאת את הדברים מהקשרם.

את אותו משפט של איינשטיין אומרים עם נימה צינית...

פורסם

אדם חכם מתנשא פעם אמר:

"שלילת האל היא האפשרות הקלה עבור האדם היהיר להתנשא מעל קבוצה מסויימת של אנשים אחרים שהוא אינו מסכים עם דרך חייהם, וכל זאת מבלי להחשב מעין גזען על בסיס דתי, תחת המטריה של האינטלקטואל".

ציטוט שלי מהרגע ::)

פורסם

נוסטרא, אתה קורא לדוקטור שניקה רחובות "עליה ברמת החיים"? או למהנדס שעובד בשמירה "עליה ברמת החיים"? כי לא חסרות דוגמאות כאלה.

נכון, יהודים עלו מרוסיה כאשר ברית המועצות התפוררה, אבל זה כי לפני זה לא היתה בכלל ברירה! (ואל תביא את שנות ה70 כדוגמא, זה היה חד פעמי.

ואל תשכח מי היו הרוב בהקמת המדינה הזאת, עולים מרוסיה (כן, גם מגרמניה, פולין, תימן, עירק וכדומה, אבל הם היו פחות).

פורסם

נוסטרא, אתה קורא לדוקטור שניקה רחובות "עליה ברמת החיים"? או למהנדס שעובד בשמירה "עליה ברמת החיים"? כי לא חסרות דוגמאות כאלה.

נכון, יהודים עלו מרוסיה כאשר ברית המועצות התפוררה, אבל זה כי לפני זה לא היתה בכלל ברירה! (ואל תביא את שנות ה70 כדוגמא, זה היה חד פעמי.

ואל תשכח מי היו הרוב בהקמת המדינה הזאת, עולים מרוסיה (כן, גם מגרמניה, פולין, תימן, עירק וכדומה, אבל הם היו פחות).

יותר מזה שים לב מי היו ראשי המדינה והנשיאים הראשונים(מאיזה מוצא) ותשווה אותם למה שקרה אחריהם :(

פורסם

בואנה, אף אחד לא יצא לשתות גינס אתמול? זה מה שהיה לכם לעשות? להתנצח אחד על השני בפורום? ואחרי זה אומרים שלי אין חיים.

קיצר, תשתו הרבה בירה ותפסיקו להסתכל אחד בצלחת של השני והעולם יראה הרבה יותר טוב. תראו את המוסלמים - הם בכלל לא שותים אלכוהול ותראו מה קורה איתם. :lol:

פורסם

טוב אין לי עכשיו זמן כי יש לי שיעור אבל בקצרה

דיברתי עליהם ויש הבדל גדול בין מה שהם מצהירים לבין מה שבתכלס קורה

יופי הבאת קבוצה קיצונית של 100 איש...זה אפילו לא שמינית אחוז מהאנרכיסטים , וחוץ מזה לא ראיתי באתר שלהם שום דבר שקשור לאנרכיזם.

"שלילת האל היא האפשרות הקלה עבור האדם היהיר להתנשא מעל קבוצה מסויימת של אנשים אחרים שהוא אינו מסכים עם דרך חייהם, וכל זאת מבלי להחשב מעין גזען על בסיס דתי, תחת המטריה של האינטלקטואל".

ציטוט שלי מהרגע ::)

הבנאדם סך הכל אמר את דעתו זה לא להתנשא, וחוץ מזה לדעתי יש אמת במה שהוא אמר, לפחות בכל מה שקשור לפוליתאיזם.

עכשיו אם אתה באמת רוצה לחפש אנשים אנשים שמתנהגים בחוסר כבוד (במקרה הטוב...) לכל מי שאינו מסכים עם דרך חייהם,

תסתכל על הדת.

תנסה לשאול דתי שאלה (מתוך סקרנות כמובן...) שיכולה להוציא את הדת שלו באור קצת שלילי, מיד תראה אותו עובר למצב התגוננות ואומר משהו כמו:

"אידיוט! זה שאלות שאסור לשאול!" , או לפעמים אם אתה במקרה ילד קטן הוא תוקף אותך, ראית פעם מדען עושה דבר כזה רק

בגלל שאתה שואל אותו שאלה קשה?

עזוב אותו, הוא שונא רוסים ומנסה למצוא תירוץ בכוח.

בואנה, אף אחד לא יצא לשתות גינס אתמול? זה מה שהיה לכם לעשות? להתנצח אחד על השני בפורום? ואחרי זה אומרים שלי אין חיים.

קיצר, תשתו הרבה בירה ותפסיקו להסתכל אחד בצלחת של השני והעולם יראה הרבה יותר טוב. תראו את המוסלמים - הם בכלל לא שותים אלכוהול ותראו מה קורה איתם. :lol:

בטח שאין לך חיים את שותה גינס! ואני אומר לך את זה בתור מישהו שהיה שותה וודקה ב 9.90

ומה זאת אומרת המוסלמים לא שותים? אז איך הם מצליחים לעשות כלכך הרבה ילדים עם ה"נשים" שיש להם שם?

פורסם

הבנאדם סך הכל אמר את דעתו זה לא להתנשא, וחוץ מזה לדעתי יש אמת במה שהוא אמר, לפחות בכל מה שקשור לפוליתאיזם.

עכשיו אם אתה באמת רוצה לחפש אנשים אנשים שמתנהגים בחוסר כבוד (במקרה הטוב...) לכל מי שאינו מסכים עם דרך חייהם,

תסתכל על הדת.

תנסה לשאול דתי שאלה (מתוך סקרנות כמובן...) שיכולה להוציא את הדת שלו באור קצת שלילי, מיד תראה אותו עובר למצב התגוננות ואומר משהו כמו:

"אידיוט! זה שאלות שאסור לשאול!" , או לפעמים אם אתה במקרה ילד קטן הוא תוקף אותך, ראית פעם מדען עושה דבר כזה רק

יופי הבאת קבוצה קיצונית של 100 איש...זה אפילו לא שמינית אחוז מהדתים

פורסם

עזוב אותו, הוא שונא רוסים ומנסה למצוא תירוץ בכוח.

בונ'ה פה אומרים לי שונא רוסים, ידידות שלי אומרות לי שאני שונא מזרחיים! מה נסגר אתכם? בואו נבהיר דברים, אני לא שונא קבוצות ובוא נשים את הקלפים על השולחן!

בואו תראו איזה צד בעלייה הרוסית אני לא אוהב (וזכותי לא לאהוב צד מסויים בעלייה הזו!) אבל אני ממש לא שונא אותם ממש לא, יש הרבה אנשים טובים!

אז....

את זה אני שונא

וגם את הזבל הזה

ואת החארות האלה

ואת הטינופות האלה אני שונא יותר מכולם

אז לגבי זה אם אני גזען או שונא ... בכיף מצידי תדביקו עליי סטיקר.

ואוו, את הרבה יותר נסבלת כשאת שיכורה :P

אם רק היה כסף...

smirnoff_black_large.jpg

פורסם

תסתכל על הדת.

מתנשאים יש בכל המקומות. וזה מרגיז אותי בין אם זה דתי ובין אם לא (ואני, אגב, רחוק מרחק גדול מאוד מלהיות דתי, וגם זה בלשון המעטה).

תמיד יכול להיות דתי אידיוט שיתקוף אותך, אבל אני מכיר המון דתיים שאין להם שום בעיה עם מה שאתה חושב, הם פשוט מאמינים אחרת...

דתיים שואלים שאלות בגמישות רבה בהרבה ממה שנדמה לך (ככה זה נראה לפחות).

וכן, אתה תתעקש עם מדען יהיר שיש אלוהים, ותנסה לשאול אותו שאלות עליו, ולא תהיה מוכן לקבל את נקודת ההנחה שלו שאין אלוהים, כי היא לא נכונה מבחינתך, תקבל בדיוק את אותה תגובה כמו עם אדם פנאט מהצד השני.

הצביעות הזאת מרגיזה אותי לפעמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים