עבור לתוכן

ספר מעבר מ-C ל-CPP

Featured Replies

פורסם

שלום.

למדתי כבר שפת C (מספר) ועכשיו התחלתי ללמוד C++ אבל אני מעדיף גם את זה ללמוד מספר. מישהו יכול להמליץ על ספר טוב לכאלה שכבר למדו את C?

תודה.

פורסם

תתחיל לתרגל בC.

פורסם

נראה לי שכל ספר של C++ יתאים לך. מקסימום תדלג על החלקים של ה- syntax שאתה כבר יודע.

פורסם

ספר למתחילים: C++ Primer, by Stanley B. Lippman & Josee Lajoie

ספר מעט יותר מעמיק: The C++ Programming Language, by Bjarne Stroustrup

פורסם

the horror, the horror

יש סיבה שאתה מתעניין ב C++ במקום בשפות כמו C# או Java ?

פורסם

אם אתה מתעניין ב-++C במיוחד ומסתדר עם אנגלית, אני ממליץ שתחפש ספר של KRIS JAMSA.

קראתי כבר כמה ספרים שהוא כתב על שפות תכנות, והם פשוט מעולים.

לחלופין, אם אתה פשוט מתעניין בלמידת שפה נוספת - אני ממליץ בחום על JAVA.

שפה נוחה יחסית, מונחית-עצמים מיסודה, ולא חסר מאיפה ללמוד.

ובכל מקרה הרבה בהצלחה.

פורסם

תנסה את הספר של Bjarne Stroustrup כמו שהוצע כאן. לאורך הספר הוא מתייחס מספר פעמים לc ולהבדלים בינה ובין c++. יש בו גם פרק מיוחד שמציג הבדלים בין c ו-c++ ולכן הוא מומלץ לדעתי למי שתכנת בעבר ב c.

פורסם

אתה יכול להגיד למה אתה רוצה ללמוד C++?

אתה רוצה את זה בתור עוד שפה או שאתה צריך אותה לעבודה או משהו?

אם אתה רוצה אותה בתור עוד שפה אני מציע שתלך יותר על C# או JAVA.

פורסם
  • מחבר

תתחיל לתרגל בC.

להתחיל לתרגל בC? מה הכוונה? מאיפה לך שלא תרגלתי? אולי קבלת את הרושם הלא נכון אבל לא התכוונתי שלמדתי את כל הספר כמו תוכי כדי לסיים אותו וזהו. ברור שתרגלתי מלא, ולמדתי עוד מלא נושאים מעבר למה שיש בספר (מהאינטרנט כמובן) ו-C אני כבר יודע די טוב. וחוץ מזה התכוונתי גם תוך כדי הלימוד ב-C++ להמשיך ללמוד נושאים מתקדמים יותר ב-C.

ולא הבנתי למה כולם פה פתאום כל כך נרתעים מ-C++? אין סיבה מיוחדת שהחלטתי ללמוד את זה, פשוט למדתי C שהיא שפה פרוצדורלית ועכשיו אני רוצה ללמוד שפה שהיא מונחית עצמים כדי להכיר את התחום הזה גם (כן אני יודע שגם ג'אווה ושארפ הם מונחות עצמים), והמעבר מC ל-C++ נראה הדבר האופטימלי לעשות מכיוון שכך אני יוכל להתקדם יותר בקלות בשפה כי היא מבוססת על C זה הכל. ותאמת התחלתי גם אבל ממש בקטנה ללמוד את C++ ....

אולי אחרי זה נמשיך לשפות אחרות אין לחץ.

בכל אופן, יש לי דווקא אנגלית טובה, אבל עדיין אני מעדיף בעברית, אנגלית רק יוריד לי את החשק ללמוד (וגם ככה אני די עצלן :smile1:)...

פורסם

הסינטקס של java מאוד דומה ל-c++, תוכל ללמוד אותה בקלות לפחות כמו c++. העניין הוא ש-c++ היא שפה עם יותר מדי ניואנסים שצריך לשים לב אליהם, לדעתי עדיף להתרגל ל-OO עם ג'אווה.

פורסם
  • מחבר

מה זה ניואנסים?

בכל אופן אני עדיין רוצה ספר. שיהיה ג'וואה או C++ וכבר נראה אחרי זה. אבל משהו בעברית כי אם זה באנגלית אני מעדיף כבר ללמוד מהרשת וזהו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים