עבור לתוכן

למחשב חדש: ויסטה 32ביט או 64ביט

Featured Replies

פורסם

למחשב חדש: מה להתקין ויסטה 32ביט או 64ביט?

מה ההבדל?

האם לאחר התקנת גירסת 32ביט ניתן לעבור ל64ביט?

האם פירמוט של 32ביט שונה מ64ביט?

בכמה ביט עובד xp?

האם כדי להתקין על מחשב חדש xp ואח"כ עם התבססות הויסטה בשוק, מבחינת עידכונים ותיקוני תקלות המאפיינים את מוצרי microsoft, לשדרג ההתקנה לויסטה? מה החסרונות בשדרות התקנת מערכת ההפעלה, ללא פירמוט?

• תגובות 55
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היתי מתחיל בשאלה האם להתקין ויסטה בכלל

גם לי מדגדג כבר לרכוש את המערכת ולהתקין אותה

אבל מצד שני אני מרגיש אווירה שיש עדיין המון בעיות עם המערכת

קראתי את המאמר של האתר, ונדהמתי לגלות שגרסת ה- 32 קרסה להם 4 פעמים ביממה, (ראה לינק פסקה שניה)

http://hwzone.co.il/articles/vista/9/

לדעתי חמור מאוד מבחינת מייקרוסופט שהמערכת החדשה שלה במאה ה- 21 עדיין יכולה בכלל לקרוס

לשאלתך הם אומרים ש-64 יותר יציבה

אבל שוב כשאני מסתכל על התמונה הכללית ועל כמות הבעיות שהמשתמשים הראשונים כאן החלו להעלות בפורום

אני חושב שכדאי להמתין, בהתחשב בעובדה ש-XP SP2 יציבה מאוד

ו-XP קיימת גם ב-32 וגם ב-64, לגרסת 64 יש בעייה בלהשיג דרייברים רבים

אם אתה בכל מקרה צריך להוציא כסף על לרכוש מערכת הפעלה לך על ויסטה (וכנראה גרסת ה-64 כי גם כל החומרה היום עוברת ל-64) ותקווה לטוב,

אם אתה יכול להשיג XP (חוקי) בלי להוציא כסף , בהחלט עדיף קודם להתקין XP ולהמתין שיפתרו את כל הבעיות בוויסטה

כמו שאופייני למייקרוסופט היא משחררת את מוצריה גם כשהיא יודעת שיש בהם תקלות,

והמדיניות שלה היא שהמשתמשים שלה יהיו שפני נסיונות (ועוד בתשלום)

אחר כך נשחרר Service Pack - ים

יש הבדל של שמיים וארץ בין XP ללא SP2 ו-עם SP2

אפשר לומר שרק אחרי שחרור SP2 , חלונות XP היו ראויים להיות על מדפי החנויות

כנראה שאותו דבר לגבי ויסטה

פורסם

כל ההתקנות של ויסטה שמביאות מסך כחול (אדום) היום זה אשמת דרייברים (היצרנים). לא ב-98% מהמקרים. לא ב-99% מהמקרים. ב: 100% מהמקרים.

ההוכחה מאוד פשוטה: שדרוג הדרייבר יביא תמיד (בעתיד) למערכת נטולת מסכים כחולים. או אלטרנטיבית: רכישת רכיב חומרה איכותי יותר. במילים אחרות, גם דרייבר הכי חדש של כרטיס המסך הכי זול מהיצרן הכי זבלי לא יתן לך מערכת יציבה מש'ו כמו שהיה מאז ומתמיד בעולם המחשבים.

מומלץ להמתין עם ויסטה חודש-חודשיים לפחות. כל יצרני החומרה עכשיו מתגלחים על הזקנים של כל מי שקפץ חמור בראש.

אגב ראיתי מספר פעמים דעה מנוגדת לגמרי לגבי איזה גרסה יותר יציבה. כלומר יש שאצלם ויסטה 32ביט יותר אמין. לדעתי שוב עניין של דרייברים. אני אישית נוטה להאמין ש-64ביט עדיף, אך רק עוד איזה חצי שנה ככה. מי שלא יכול לחכות - אז 32ביט.

פורסם

אני לא כ"כ מסכים איתך

כלומר כן אולי הדרייברים של החומרה אפילו ב-100% מהמקרים , דפוקים כפי שאתה אומר

אבל זה לא משנה , מ.ההפעלה טובה צריכה להיות עמידה גם בפני דרייברים דפוקים

לכל היותר אני מצפה ממ. ההפעלה שתדחה את הדרייברים, אבל זה שהיא תקרוס , זה בלתי נסלח

זה תירוצים "ביל גייטס" - ים

פורסם

מה דעתכם, האם הדרייבר של המודם שמספק אינטרנט יעבוד על ויסטה, 64ביט, או צריך לחפש חדש, או שהספקית צריכה לתת דרייבר ל 64ביט?

פורסם

בתור אחד שמשתמש בויסטה אולטימייט 64 (שלחו את זה לדוד שלי שעובד בחברת מחשבים), אני יכול בלב שלם לומר שעוד לא נתקלתי בבאג אחד, וחוסר תאימות דרייברים ? בולשיט. מזהה הכל, וגם אם לא, זוהי לא אשמת מיקרוסופט.

מערכת מעולה, מאז שהתקנתי אותה לא נתקלתי במסך כחול אחד

פורסם

מ.ההפעלה טובה צריכה להיות עמידה גם בפני דרייברים דפוקים

לכל היותר אני מצפה ממ. ההפעלה שתדחה את הדרייברים, אבל זה שהיא תקרוס , זה בלתי נסלח

זה תירוצים "ביל גייטס" - ים

אין דבר כזה מערכת הפעלה עמידה בפני דרייברים מקולקלים. זה כמו שתגיד מערכת הפעלה עמידה בפני חומרה ששפכת עליה נס-קפה... שהרי דרייבר הוא חלק לוגי מהחומרה. אם הדרייבר אומר למערכת הפעלה שהוא עומד לבצע פעולה X, אבל מבצע פעולה Y (או לא מבצע X בכלל כי הוא דביל/עקום), אז ה-OS תגיד לך "בחייאת, דרייבר, תעשה מה שהבטחת לעשות" או במונח יותר טכני תעיף לך מסך כחול/אדום בפרצוף. אם זו תוכנה רגילה, היישום קורס. אם זה דרייבר שחייב להיות דבוק היטב במערכת (והוא למעשה חלק ממערכת ההפעלה) - הוא הורג אותה. זה קורה גם במקינטוש...רק שם המחשב פשוט קופא...

זו הסיבה שאם אתה מריץ דרייבר שלא קיבל הסמכה של מיקרוסופט (המסך המפורסם "CONTINUE ANYWAY" בהתקנת דרייבר מסוכן) - מבחינתם האשמה תמיד שם קודם. והם צודקים ב-100% מהמקרים, כאמור.

פורסם

כל ההתקנות של ויסטה שמביאות מסך כחול (אדום) היום זה אשמת דרייברים (היצרנים). לא ב-98% מהמקרים. לא ב-99% מהמקרים. ב: 100% מהמקרים.

זה לא נכון לגבי ויסטה 64 מפני שהיא מאפשרת להתקין רק דרייברים שהם WHQL

פורסם

http://talkback.zdnet.com/5208-12558-0.html?forumID=1&threadID=29596&messageID=551152&start=-8

(תוצאה של חיפוש גוגלי של חצי דקה). זה פשוט לא הגיוני שהיום תקבל מסך כחול בוויסטה 64-ביט ועוד חודשיים תפסיק לקבל ע"י שדרוג דרייבר, אם המקורי עבר בדיקות קפדניות של מיקרוסופט. ואכן, המקורי פשוט לא עבר אותן.

בלי לדעת ב-100% אמינות אני בדעה שכותב המאמר הגדול ל-HWZONE (שסבל מסכים כחולים) הריץ דרייברים לא איכותיים ולא מאושרים ע"י מיקרוסופט. מי שמעוניין לוודא יכול לבדוק איתו, או עם חבר'ה אחרים פה שיש להם ויסטה 64-ביט כמובן.

פורסם

צודק בקשר לWHQL אבל זה עדיין לא מדוייק

מנסיון אישי

ויסטה לא מזהה את הכרטיס קול של הNFORCE4 (של REALTEK)

בWINDOWS UPDATE יש לך אפשרות להתקין אותו (הPUBLISHER שמופיע שם הוא MICROSOFT)

כל פעם שהתקנתי אותו, היו לי אתחולים פתאומיים בזמן שמיעת שירים/ניגון סרטים (לא התקנתי שום דרייבר אחר, כל השאר זוהה בהתקנה)

הפתרון היחיד היה להתקין את הדרייבר של REALTEK שהוא BETA (מן הסתם לא WHQL והכי גרוע, זה כנראה השרת הכי איטי בעולם ולקח לי כמה שעות טובות להוריד אותו)

בויסטה 64, ההתקנה דרך WINDOWS UPDATE עבדה מצויין ולא נתקלתי בבעיות

פורסם

לא הבנתי את המוסר השכל של הסיפור שלך. אם ב-32 ביט דרייבר ממיקרוסופט (מאושר על ידם) גרם לך לבעיות זה רק אומר שאי אפשר לסמוך אפילו על הליך ההסמכה שלהם. אולי ב-64 ביט ההסמכה הוקשחה, או שסתם מבחינה פנימית המערכת יותר יציבה מפני דרייברים רעועים בגלל שיפור בתשתית לכתיבת דרייברים שאולי מאפשרת לבגג דרייברים יותר טוב. ואולי למישהו אחר יש ניסיון הפוך לשלך (כמו שראיתי כבר ברשת כמו שהזכרתי קודם) עם מערכת 64-ביט רעועה אך 32-ביט יציבה. רק שאין לי מושג אם הם התקינו דרייברים ממיקרוסופט או מהיצרן בשתי המערכות שלהם.

הבוטום ליין הוא - ויסטה תהפוך ליותר יציבה בחודשים הקרובים בעיקר בזכות היצרנים שיישרו קו וישחררו דרייברים נורמלים. מיקרוסופט תתקן כמה באגונים (כמו זה שמצאתי בשביל כמה חבר'ה בפורום בנוגע לשיתוף האינטרנט) אבל לא דברים קריטיים שגורמים כרגע לקריסה אצל אנשים, לדעתי.

פורסם

אתה טענת שזאת אשמת היצרנים ב100% מהמקרים

הבאתי לך מקרה שהאשמה היא על מיקרוסופט (הם בדקו והעלו אותו לאתר שלהם)

פורסם

אה, אוקיי. חחחח אני עדיין מחשיב את האשמה בצד של היצרן כי שדרוג דרייבר שהוא יבצע יפתור את הבעיה. מה שכן אפשר להגיד שמנגנון הסמכת הדרייברים הוא לא מושלם, למרות שכמובן עדיין יש בו תועלת.

פורסם

מצטער אבל עדיין לא הבנתי - מה ההבדל בין 32 ביט ל-64 ביט? מה מועדף לרכישה?

פורסם

אם המעבד שלך תומך ב 64ביט, אז זה עדיף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים