עבור לתוכן

האל פסק נדרש לייצוב מתח בכל מקרה, גם כשיש ספק טוב?

Featured Replies

פורסם

האם כשיש ספק באיכות טובה הוא יודע להתמודד עם כל שינויי המתחים/זרמים ואז התפקיד של האל פסק נשאר רק כשיש הפסקות חשמל?

פורסם

האל פסק רואה את המתח לפני הספק, ולכן אם יש בעית יציבות הוא יפעל לתקן אותה.

פורסם

הספק לוקח מתח מהאל פסק......כלומר אם יש אל פסק המתח כבר יגיע מיוצב לספק לא יכול להיות מצב הפוך כלומר האל פסק יתמודד גם עם הקפיצות מתח וגם עם הפסקות החשמל אבל אל תדאג זה התפקיד שלו וזה ישמור על חיי הספק גם

פורסם
  • מחבר

כן, אני הבנתי את זה.

מה שרציתי לשאול זה שאם חשוב לי מיציבות המתח במערכת אבל אני פחות מודאג מהפסקות החשמל האם אני יכול לוותר על האל פסק ולהשאיר את ייצוב המתח לספק כח. ז"א האם הספק כח יעשה זאת. תודה.

פורסם

הספק במחשב מתקן את הקפיצות ומיצב את המתח רק לאחר שזה קורה (באלפיות השניה) שהספק שלך מחובר לUPS? שמתקן את כל ה"בעיות" האלה לפני שהם מגיעות לספק...אם אתה לא ממש חושש מהפסקות חשמל (מה שדי אמור להיות בעדיפות ראשונה) אין לך "סיבה טובה" לקנות UPS?..אבל תדע שהספק שלך יכול לשבוק גם מקפיצות ומתח לא יציב (שלא נדבר על הפסקות חשמל)..

פורסם

ספק כוח לא עושה עבודה של AVR

פורסם
  • מחבר

תודה.

אם יהיה לי ספק טוב ומייצב מתח זה פתרון טוב חוץ מלהפסקות חשמל?

ואגב מה זה PFC חשבתי שזה מייצב את המתח?

ועוד דבר, אם אשתמש במייצב מתח יכולה להיות בעיה של "סינוס טהור"(לא יודע מה זה אבל קראתי פה)?

פורסם

PFC זה לא מייצב מתח אלא מתקן עיוותים בחשמל בין ההספק האמיתי וההספק המדומה (וואטים וולט אמפרים - W ו-VA בהתאמה)

משמש בעיקר במדינות בהן החשבון חשמל הוא מבוסס על ההספק המדומה או בשביל UPSים

לגבי הסינוס המדומה, אין שום סיבה לבעיות כאלה

יש המון אנשים עם ספקים עם PFC שעובדים עם UPSים שמוציאים גל סינוס ריבועי ולא טהור והכל בסדר

פורסם
  • מחבר

ולעצם ההצעה של מייצב מתח וספק כח טוב. זה רעיון טוב (חוץ מלהפסקות חשמל)?

וגם, ספק כח לא אמור להיות יכול לספוג את השינויים של המתחים (בגלל שהוא עשוי מחומרים שמוכנים לכך) ולא להיהרס ועם זאת גם לספק זרם טוב ומסודר למחשב?

פורסם

ספק כוח לא עושה עבודה של AVR

נקודה

ואם כבר אז לוקחים UPS ולא AVR

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא תקציבית שהמייצב מתח עולה הרבה פחות כאשר מדובר על הספקים גבוהים(1000AV ומעלה). אז אם אני לוקח עדיף לי לקחת מייצב מתח.

פורסם

מה המערכת שאתה מריץ? אם זה שום דבר מטורף אתה לא צריך בכלל 1000VA...

פורסם
  • מחבר

כעת היא חלשה יחסית אבל אני מקוה שזה יתפתח.

אבל למה לא לענות לעצם השאלה? האם לבריאות של המערכת חשוב שיהיה מייצב מתח מלבד הספק?

בינתיים אל פסק לא עומד לי על הפרק. ותודה.

פורסם

בעקרון התשובה היא כן.

הספק לא מטפל בקפיצות מתחים, הוא יודע לעבוד איתם, אבל זה מקצר את חייו וקפיצה גדולה\חזקה מידי יכולה לשרוף אותו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים