עבור לתוכן

קניתי מחשב חדש ושילמתי עליו המון ,האם אל פסק הוא הכרחי?

Featured Replies

פורסם

היי,

קניתי מחשב חדש ,וקיבלתי אל פסק ישן ששייך לחבר ,

השאלה שלי היא אם כדאי לי להשתמש באל פסק?והאם זה הכרחי על מנת למנוע קצרים?

או שמה חיבור האל פסק עצמו למחשב עלול לגרום לקצר?

האם כל אל פסק מתאים לכל מחשב?

תודה

פורסם

קודם כל

אל פסק עצמו לא יכול לגרום לקצר או נזק

אם יש לך כבר אל פסק בוודאי שכדאי להשתמש בו מכמה סיבות הוא גם יתן לך אפשרות לגבות עבודות בהפסקות חמשל קצרות וימנע נפילה של המחשב עם יש הפסקה קלה והסיבה היותר חשובה ימנע שרפת רכיבים במקרב של קפיצות או נפילות מתח שדי נפוצות בארץ

מצד שני אם יש לך ספק איכותי הוא כבר כולל הגנות שונות שיש גם באל פסק ואז נשאר רק נושא הגיבוי

בגדול כל אל פסק מתאים לכל מחשב אבל אתה צריך לראות מה ההספק המקסימלי של המחשב שלך במאמץ ומה ההספק שהאל פסק מספק כי עם המחשב צורך יותר האל פסק לא ממש יעמוד בזה וגם יצפצף כל הזמן על חוסר טעינה וגם שתיצטרך אותו הוא לא יוכל להחזיק את המערכת

פורסם

רוב הסיכויים שאל פסק ישן לא יחזיק מערכת חדשה

פורסם

בגלל זה כדאי לראות את הספק המערכת והספק האל פסק במידה והאל פסק חזק יותר לא תהיה

פורסם

אל פסק ממש לא הכרחי, אם לא אכפת לך להחליף מחשב ולאבד את כל מה שיש הדיסק הקשיח. אבל אם אתה רוצה לשמור על המחשב ועל המידע בדיסק, כדאי מאד שיהיה לך אל-פסק.

אל פסק ישן יכול להיות מצויין, כי לא הגיל קובע אלא המצב וההספק. כמו כן בתוך מכשיר אל-פסק יש סוללה נטענת שצריך להחליף אחת לשלוש שנים בערך, כי במשך הזמן היא מאבדת יכולת טעינה ואגירת אנרגיה.

הספק מכשירי אל-פסק נמדד ביחידות ( VA (VOLT-AMPER ואם תכפיל VA ב- 0.6 תקבל ערך WATT שאפשר לסמוך עליו לצורך אספקת הנדרש למחשב. אתה צריך לדעת כמה WATT המערכת שלך צורכת.

בכל מקרה עדיף מכשיר אל-פסק גם ללא גיבוי מספיק מבחינת הספק, מאשר בכלל בלי בגלל הגנות נוספות שמכשיר כזה יכול לתת.

פורסם

אני הייתי בלי אל-פסק שנים עד שקניתי אחד לפני שנתיים בערך ואני פשוט לא יודע איך הסתדרתי בלי זה

פתאום אין מצב שבחורף יש הפסקת חשמל כל שתי שניות ואי אפשר להשתמש במחשב כמעט בגלל זה, וכל פעם אחרי ההפסקת חשמל אתה בפניקה של "מה קרה למחשב"

פורסם

הועבר לפורום המתאים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים