עבור לתוכן

שאלה על העברת הארד דיסק למחשב חדש וסידור המחיצות.

Featured Replies

פורסם

אם אני מעביר הארד דיסק, 80 ג'יגה, שמחולק לשתי מחיצות למחשב חדש כהארדיסק נוסף, האם המחיצות יעלמו? האם אני יאבד מידע?

ואם כבר, איך אני מחלק כונן למחיצות במחשב חדש?

פורסם

לא

ולגבי חלוקה במחשב חדש תלוי באיזה שלב אתה מתכוון לבצע את החלוקה

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לעשות זאת במחשב החדש, הריק, שאין בו כלום... איך המחיצות יישארו אם אני מתקין XP מחדש???

פורסם

מחיצות לא נמחקות סתם בגלל שהעברת את ה-HD ממחשב למחשב או בגלל שהתקנת מערכת הפעלה או תוכנה.

המידע נשמר כל עוד אתה לא משנה אותו.

ולגבי חלוקה למחיצות, אתה מדבר על ה-HD הנוסף החדש שיש לך במחשב החדש?

אם כן, אז עדיף שתעשה את זה לפני שאתה מתקין עליו משהו.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי, שאם אני יתקין XP, יהיה לי כונן ישן 80 ג'יגה וכונן חדש 160 ג'יגה. איך שאני יפתח את המחשב שלי תופיע לי החלוקה של הכונן הישן כמו במחשב הישן?

ולמה שאמרת על המחיצות, הבעיה היא שאני לא יודע איך לחלק את המחיצות לפני שאני מתקין, איך להתעסק שם ב-BIOS... פעם ידעתי, עכשיו אני לא ממש זוכר...

יש לזה איזה מדריך מקוצר? אני זוכר שזה לא כזה בעייתי...

תודה שוב

פורסם

אני במקומך, בשביל לא להסתבך ולהתבלבל בין ה-HD והמחיצות\ הייתי מתקין קודם כל XP על ה-HD החדש.

את חלוקה למחיצות תעשה דרך ההתקנה של ה-XP.

ורק אחרי זה תחבר את ה-HD הישן, ותראה אותו בדיוק כמו שהוא היה.

פורסם
  • מחבר

אם ככה אז סבבה, איך מחלקים דרך XP?

ועוד שאלה, אם הכונן הקשיח הישן שלי, 80 GB של WD הוא SATA 1 והחדש שאני יקנה הוא SATA II האם אני יכול להעביר אותו?

חבר שלי אומר שזה יוריד את הביצועים של המחשב, הוא צודק?

אם כן... בכמה? ואיך אני ירגיש את זה?

פורסם

אתה תראה ת'אופציה ליצור מחיצות כשהוא שואל אותך באיזה כונן להתקין את הווינדוס (C=create partition)

ולא הבנתי את השאלה

ועוד שאלה, אם הכונן הקשיח הישן שלי, 80 GB של WD הוא SATA 1 והחדש שאני יקנה הוא SATA II האם אני יכול להעביר אותו?
פורסם
  • מחבר

שמע, אני לא כ"כ מבין טוב בחומרה.

יש לי בבית ככה"נ, כונן 80 GB שהוא אפילו לא SATA (איך מכנים זאת אגב?), אני רוצה לקנות יחד עם המחשב החדש כונן 160 GB מתצורת SATA-II, אני לא צריך לזה לוח אם מיוחד שתואם SATA II? או שכל לוחות האם שתומכות SATA תומכות גם SATA I וגם SATA II?

הכוונה שלי הייתה האם אני יכול לשלב בינהם...

פורסם

אין בעיה לשלב בינהם

הישן יעבוד במהירות של הישן

והחדש יעבוד במהירות של החדש

זה לא יאט את הביצועים

תתקין את מערכת ההפעלה על החדש, כמו שאמרו, ורק אחרי שהכל עובד תחבר את ההרדיסק הישן שלך

ברוב הלוחות החדשים היום יש תמיכה אחורה ב IDE, (זה ממשק החיבור ה"ישן" יותר, מה שהיה לפני SATA) ותמשיך להיות בשנים הקרובות לדעתי, בלוחות שייצאו.

פורסם

שמע, אני לא כ"כ מבין טוב בחומרה.

יש לי בבית ככה"נ, כונן 80 GB שהוא אפילו לא SATA (איך מכנים זאת אגב?), אני רוצה לקנות יחד עם המחשב החדש כונן 160 GB מתצורת SATA-II, אני לא צריך לזה לוח אם מיוחד שתואם SATA II? או שכל לוחות האם שתומכות SATA תומכות גם SATA I וגם SATA II?

הכוונה שלי הייתה האם אני יכול לשלב בינהם...

עם כל לוח אם תומך SATA אתה יכול להישתמש בSATA2,אבל אז זה יעבוד לך במהירות של SATA1.אם אתה תקנה לוח אם שתומך בSATA2 אז זה יעבוד לך יותר מהר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים