עבור לתוכן

עם ישראל בחזרה לשתי ממלכות

Featured Replies

פורסם

ולמה יש כאן אפליה? זה הרי להפך גורם לכך שיותר אנשים יהיו מסוגלים להתחתן בישראל זה אפליה?

ואני יגיד לך עוד דבר מדינות דמוקרטיות מפלות כל הזמן זה אחד מהיסודות שלהם

האפליה כאן, זה שבמידה ואני יכול להתחתן דרך הרבנות אבל לא רוצה, אין לי אפשרות נוספת, בעוד שמישהו שלא יכול להתחתן דרך הרבנות - יש לו אפשרות נוספת. ולפני שתגיד שגם אותם מפלים לרעה - אז זהו, שלא. כי המדינה לא יכולה להחליט עבור הרבנות את מי לחתן ואת מי לא.

נכון, מדינות דמוקרטיות מפלות כל הזמן, אתה צודק - אבל תמיד יש טיעון(הגיוני, סביר ומקובל) מאחורי ההפליה הזו. איזה טיעון בעד הדמוקרטיה יש במקרה הזה? אין.

• תגובות 188
  • צפיות 20.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

האפליה כאן, זה שבמידה ואני יכול להתחתן דרך הרבנות אבל לא רוצה, אין לי אפשרות נוספת, בעוד שמישהו שלא יכול להתחתן דרך הרבנות - יש לו אפשרות נוספת. ולפני שתגיד שגם אותם מפלים לרעה - אז זהו, שלא. כי המדינה לא יכולה להחליט עבור הרבנות את מי לחתן ואת מי לא.

נכון, מדינות דמוקרטיות מפלות כל הזמן, אתה צודק - אבל תמיד יש טיעון(הגיוני, סביר ומקובל) מאחורי ההפליה הזו. איזה טיעון בעד הדמוקרטיה יש במקרה הזה? אין.

אתה יכול להסביר קצת יותר מפורט למה יש הפליה כי אני לא מבין לך יש רק דרך 1 להתחתן וגם להם יש רק דרך 1 להתחתן אז מה ההפליה כאן ?ובמדינה שלנו הרבנות היא מלק מהממסד של המדינה בנושאי אישות לפחות

פורסם

מה ההפליה? שהם יכולים להינשא בחתונה אזרחית ואני לא.

אתה לא יכול להשוות בין 2 המצבים, משום שהממשלה/כנסת/מדינה/מה שלא יהיה - לא יכולים לחייב את הרבנות לחתן אותם, והרבנות היא לא מוסד ממשלתי, היא גוף דתי.

פורסם

מה ההפליה? שהם יכולים להינשא בחתונה אזרחית ואני לא.

אתה לא יכול להשוות בין 2 המצבים, משום שהממשלה/כנסת/מדינה/מה שלא יהיה - לא יכולים לחייב את הרבנות לחתן אותם, והרבנות היא לא מוסד ממשלתי, היא גוף דתי.

הרבנות היא אולי לא ממסד ממשלתי אבל היא בהחלט ממסד של המדינה כמו שבית המשפט הוא ממסד של המדינה אך אינו גוף ממשלתי

זה בדיוק הקטע שאתה יהודי וכדי שיהודים מכל העדות יכולו לחיות כאן חייבים שתהיה כאן חתונה דתית(או אולי יותר נכון לומר לאומית) בין יהודים לבין עצמם על מנת לחזק את היהדות של המדינה

ועם זה שיהודים יכולים להתחתן רק בחתונה דתית לי אין שום בעיה וגם אין לי שום סמפטיה לטיעונים שלך (לגבי פסולי חיתון ולא יהודים אני עוד יכול איך שהוא להזדהות אבל הטעונים שלך כופרים במהות המדינה כמו שהיא עכשיו וגם גורמים נזק לאיך אני רוצה לראות את המדינה בעתיד)

פורסם

אתה לא יכול להכריח אותי להינשא בחתונה דתית, גם אם הלאום שלי הוא יהודי. זה אבסורד.

איך שאתה רוצה לראות את המדינה בעתיד זו לא בהכרח הצורה שבא רוב האזרחים רוצים לראות את המדינה בעתיד, וגם אם כן, זה לא בהכרח אומר שהם יסכימו עם דרכיך לדאוג שכך המדינה תראה.

פורסם

אתה לא יכול להכריח אותי להינשא בחתונה דתית, גם אם הלאום שלי הוא יהודי. זה אבסורד.

איך שאתה רוצה לראות את המדינה בעתיד זו לא בהכרח הצורה שבא רוב האזרחים רוצים לראות את המדינה בעתיד, וגם אם כן, זה לא בהכרח אומר שהם יסכימו עם דרכיך לדאוג שכך המדינה תראה.

לא מכריכים אותך שום דבר לא רוצה אל תתחתן רוצה תתחתן מדינה חופשית בחירה שלך

ועם זה שיהודים יכולים להתחתן רק בחתונה דתית לי אין שום בעיה וגם אין לי שום סמפטיה לטיעונים שלך (לגבי פסולי חיתון ולא יהודים אני עוד יכול איך שהוא להזדהות אבל הטעונים שלך כופרים במהות המדינה כמו שהיא עכשיו וגם גורמים נזק לאיך אני רוצה לראות את המדינה בעתיד)

פורסם

נכון. מדינה חופשית ודמוקרטית(לפחות כך היא אמורה להיות) - וכחלק מזה, מגיע שיוויון זכויות לכולם.

וזה אפילו לא היה טיעון מה שאמרת עכשיו, רק הודאה שנגמרו לך הטיעונים.

פורסם

לא מכריכים אותך שום דבר לא רוצה אל תתחתן רוצה תתחתן מדינה חופשית בחירה שלך

:kopfpatsch:

נו מה קשה כל כך להבין?

המצב הוא שגם אם אתה רוצה להתחתן, אתה לא תמיד יכול, ועל זה כל הדיון!

למה אני צריך לשלם לרב שיקשקש לי בחתונה על כל מיני שטויות שאני לא מאמין בהם?

למה לא יהודים לא יכולים להרשם כנשואים ליהודים? למה הם צריכים לשלם אלפי ש"ח על טיסות לחו"ל כדי לנצל זכות שכל העולם נותן להם, חוץ מישראל?

פורסם

נכון. מדינה חופשית ודמוקרטית(לפחות כך היא אמורה להיות) - וכחלק מזה, מגיע שיוויון זכויות לכולם.

וזה אפילו לא היה טיעון מה שאמרת עכשיו, רק הודאה שנגמרו לך הטיעונים.

טוב אפילו אם נעזוב את זה שלא יכול להיות שיויון זכויות מוחלט לכולם ובמדינה קפיטליסטית קל וחומר

בדמוקרטיה ישנו גם עיקרון של ערכי יסוד(שלרוב כתובים בחוקה רק הבעיה שלנו אין אחת) וגם שלטון הרב

אז אפילו אם מבחינה אידיאולוגית אתה חולק על רוב המדינה זה החוק שעד שלא תשכנע את הרוב אתה לא תצליח לעשות כלום אותי ממש לא שכנעת

ואני עוד יחסית מתון ויחסית איטלגנטי(כידוע אני סטודנט לאוירונטיקה ) אז איך תצליח לשכנע את הרוב?

בכלל אני למדתי ביסודי בבית ספר עם נטיה חזקה שמאלה וגיל 12 אני הולך יותר ויותר ימינה כי השמאל הוא פשוט

טיפש והורס את המדינה והוא מוכיח את זה פעם אחר פעם למשל המקרה האחרון שהעיף אותי ימינה חזק היה מצעד הגאוה בירושלים

שאחרי זה בכלל אם היה משאל עם האם לתת להומואים ולסביות להתחתן אני היתי מצביע לא ועכשיו אני בדעה כזו אבל נעזוב את זה זה לא קשור לנושא

אז בקיצור שהשמל יפסיק לכפות את עצמו על אחרים ותנסו דרכים יותר נורמליות

ושוב כמו שאמרו זה לא זכות יסוד להתחתן אבל יש הרבה זכויות יסוד שהמדינה לא מצליחה לקיים אז שקודם יתפלו בזה ואז אפשר יהיה לחשוב

האם להוסיף זכות כזו או אחרת

:kopfpatsch:

נו מה קשה כל כך להבין?

המצב הוא שגם אם אתה רוצה להתחתן, אתה לא תמיד יכול, ועל זה כל הדיון!

למה לא יהודים לא יכולים להרשם כנשואים ליהודים? למה הם צריכים לשלם אלפי ש"ח על טיסות לחו"ל כדי לנצל זכות שכל העולם נותן להם, חוץ מישראל?

מה קשה לך להבין ?מדינת ישראל זו מדינה יהודית ודמוקרטית(וזה מה שרוב העם החליט)(וגם פה 2 הדברים הנ"ל לא סותרים אחד את השני)

אותו דבר אני יכול להגיד ולמה אני צריך לשלם 25 אחוז מהמשכורת שלי למדינה שגם ככה לא דואגת לי

וזה גם יוצא אלפי שקלים כל חודש

גם מפלגות נאציות יכולות לפעול ברוב בעולם ובישראל לא למה אני לא יכול להקים מפלגה נאצית בישראל למה האפליה הזו?

פורסם
מה קשה לך להבין ?מדינת ישראל זו מדינה יהודית ודמוקרטית(וזה מה שרוב העם החליט)(וגם פה 2 הדברים הנ"ל לא סותרים אחד את השני)

אותו דבר אני יכול להגיד ולמה אני צריך לשלם 25 אחוז מהמשכורת שלי למדינה שגם ככה לא דואגת לי

וזה גם יוצא אלפי שקלים כל חודש

גם מפלגות נאציות יכולות לפעול ברוב בעולם ובישראל לא למה אני לא יכול להקים מפלגה נאצית בישראל למה האפליה הזו?

מה הקשר בין הזכות להתחתן ובין החובה לשלם מיסים? :s07:

ואתה יכול להקים מה שאתה רוצה כל עוד אתה לא מסית לרצח ולשלילת זכויות וכו וכו.... שזה מה שמפלגות נאציות עושות בעיקרון..

פורסם

אתה לא צריך לשלם, הם מקבלים משכורת ולמעשה אסור להם לקבל ממך כסף

פורסם

בסדר...

למה אני צריך לבזבז עליו זמן?

פורסם

מה הקשר בין הזכות להתחתן ובין החובה לשלם מיסים? :s07:

ואתה יכול להקים מה שאתה רוצה כל עוד אתה לא מסית לרצח ולשלילת זכויות וכו וכו.... שזה מה שמפלגות נאציות עושות בעיקרון..

אבל להתחתן זו לא זכות יסוד זאת זכות שהמדינה קובעת איך היא תראה

זה בדיוק כמו שהזכות שמכוניות לא יסעו בשבת ברחובות חרדים

בסדר...

למה אני צריך לבזבז עליו זמן?

יא אללא איזו קטונניות ובכינות איכס כמו מצעד הגאוה פרווקציה לשם פרווקציה

פורסם

אני יגיד לכם מה המצב שלי ואיך אני חי פה בארץ.

אני בן אדם שלא מאמין בה' ובכל זאת לא אוכל בשר וחלב ושומר כשרות בגלל החינוך.

עוד משהו זה אני כן מדליק אש בשבת וממש לא בישביל לעשות דווקא פשוט בשבת אני בבית וזה היום היחידי שאני יכול לעשות על האש עם חבהרים או איזה קומזיץ.

זה רק אומר שאני חי איך שנכון לי לחיות ולא מעניין אותי מה השאר אומרים, אני לא יצא עם לחם ביום כיפור כי אני מכבד את השומרים אבל אני אבל אני לא ימנע ממני לעשות דברים שאני אוהב ורוצה, אני יעשה כל מה שאני רוצה עם המקסימום התחשבות שאני יכול אם לא יצא אז מה לעשות הם גם יצתרכו להתחשב קצת.

עם הדתיים והמסורתיים אין לי בכלל בעיה עם החרדים יש לי בעיה ענקית וזה הצבא והמדינה. זה אנשים שבכלל לא מאמינים במדינה הזאת לא עושים צבא לא לומדים וכמעט שאני עוד 2 חברים וקבוצת צנחנים פירקנו 5 חברה כאלה במכות כי הם ביקשו מאיתנו להניח תפילין ואנחנו אומרים להם שלא והם מבקשים שוב ושוב לא ובסוף אנחנו אומרים שאנחנו לא מאמינים והם מרצים לנו ואנחנו רוצים רק שקט והם בעצמם לא עושים צבא זה משגע כאילו מי הם חושבים שהם שאני עכשיו בפנמ"צ עוד 4 שנים גיוס (דוחה אותו לגיל 20) אני הולך לזיין את התחת בשטחים ולשמור עליהם כדי שהם יבלבלו בשכל לחיילים אחרים ולאשנים אחרים במקום לשבת איתי ולשמור באמת על האזרחים בישראל הם אוכלי חינם ואתם יודעים מה נמאס לי לגמרי מהם אני יכול לפרט עליהם עוד 1001 דברים שמרגיזים אותי אבל נמאס לי מהם ומהאשכול הזה שבין כה וכה לא ישנה כלום אבל כלום אז אני הולך פה עם עצבים בשמים מצטער שנכנסתי לפה!!!!!!

פורסם

אתה לא ישן? :o

אל תשאל, הייתי תקוע בעבודה עד מאוחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים