עבור לתוכן

ריבוי משימות

Featured Replies

פורסם

השאלה היא כזאת:

איך מעבד עם 2 ליבות יודע לפצל את המשימות. איך זה בדיוק עובד.

כלומר, איך המערכת ההפעלה או המעבד יודעים שלמעבד הזה אני שם אימיול ולמעבד הזה אני מריץ פיפא.

אם יש לכם לינק לקרוא על זה אני אשמח

פורסם

המעבד עצמו לא ממש יודע איך לפצל את המשימות בין הליבות (לפחות לא כאשר מדובר על מעבדים למחשבים ביתיים). מי שכן עושה את ה"פיצול" הזה היא מערכת ההפעלה - היא יודעת להפנות כל תהליך כזה לליבה הפנויה. הרעיון למעשה דומה לזה של ה Multi-tasking (לוקחים תהליך, מריצים זמן מסויים, עוצרים אותו, מפעילים את התהליך הבא לזמן מסויים, עוצרים וכו' וחוזרים על הפעולה הזו עבור כל התהליכים), רק שכאן אפשר לשלוח 2 תהליכים לעיבוד/הרצה מכיוון שיש 2 ליבות.

שיהיה ברור - במצב הנוכחי לא ניתן לפצל תהליך אחד למספר ליבות - כל תהליך חייב להיות מבוצע בשלמותו בליבה אחת בלבד (סיבה אחת היא שבד"כ תוצאת הפקודה הנוכחית משפיעה על הפקודה הבאה).

פורסם
  • מחבר

אני יודע מה זה אומר ריבוי ליבות והבנתי שזה מנוהל ע"י מערכת ההפעלה אבל השאלה היא למה המערכת הפעלה קובעת שאימיול ישתמש במעבד X ופיפא תשתמש במעבד Y?

פורסם

אני לא מבין את השאלה - אתה שואל למה יישום ספציפי הולך לליבה ספציפית (תשובה - אני דיי בטוח שהיישום מופנה לליבה הפנויה יותר, אלא אם כן קבעת ידנית שהיישום ישתמש רק בליבה הזו), או שאתה שואל למה קיימת החלוקה הזו בכלל (תשובה - כדי שתוכל לעשות מספר דברים במקביל בלי שאחד יפריע לשני)?

פורסם

חחחחחחחחח

מה זאת השאלה הזאת.

זאת שאלה שמתאימה למהנדסים ומתכנתים

פורסם

אם אין לך מידע מועיל לשתף איתנו

אל תלחץ על הכפתור reply.gif

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים