עבור לתוכן

Dell Inspiron 6400, DVI, שאלה לגבי המסך

Featured Replies

פורסם

שלום

אני הולך לקנות נייד ושמתי עין על ה - Dell Inspiron 6400 - ATI. אני רוצה את המחשב לעבודה עם גרפיקה, לא למשחקים.

כמה שאלות:

1. ראיתי שאין יציאת DVI - האם אפשר לקנות תחנת עגינה עם DVI למחשב הזה? ברפרוף באתר של Dell לא מצאתי. האם עדכון התמונה בעבודה דרך תחנת עגינה יותר איטי מאשר במחשבים עם יציאת DVI

?

2. איך איכות המסך של המחשב? ראיתי ביקורות גרועות. מה משמעות ה - TrueLife?

תודה,

תום

פורסם

1. רק ל-Latitude יש מחבר לתחנת עגינה. ל-Inspiron אין. עדכון התמונה הוא בקצב דומה.

2. ה-Truelife הוא מסך עם מעין ציפוי קריסטלי שתורם לסטורציה קצת יותר טובה של הצבעים, אבל מצד שני יש לו חסרונות אחרים כמו השתקפויות.

פורסם

2. ה-Truelife הוא מסך עם מעין ציפוי קריסטלי שתורם לסטורציה קצת יותר טובה של הצבעים, אבל מצד שני יש לו חסרונות אחרים כמו השתקפויות.

למה לאחרונה כל החברות מוכרות ניידים עם צגים שנראים כמו מראות??

מישהו מכיר חברה שעדיין מוכרת צגים טובים בהם אפשר לראות מה שיש על המסך בצורה נוחה בלי "להתחמק" מההשתקפות של עצמי?

פורסם

הניידים בקטגוריות העיסקיות באים בד"כ עם מסכים נורמליים בלי ציפויים ושמיפויים.

פורסם

הניידים בקטגוריות העיסקיות באים בד"כ עם מסכים נורמליים בלי ציפויים ושמיפויים.

אתה יכול לתת בבקשה דוגמאות של כמה סדרות של מחשבים עם צגים נורמלים של כמה חברות שונות?

אני פשוט מחפש כבר כמה שבועות והיום איזה מוכר אמר לי שכל הדגמים החדשים מגיעים מבריקים כאלה כי זה יוצא זול יותר לייצור...

פורסם

אתה יכול לתת בבקשה דוגמאות של כמה סדרות של מחשבים עם צגים נורמלים של כמה חברות שונות?

אני פשוט מחפש כבר כמה שבועות והיום איזה מוכר אמר לי שכל הדגמים החדשים מגיעים מבריקים כאלה כי זה יוצא זול יותר לייצור...

זול יותר לייצור? O_o

במסכים שבהם הציפוי אופציונלי(כמו הINSPIRON), המסך עם ציפוי יותר יקר...

פורסם

Dell Lattitude

IBM R או T

HP NX/NC

אתה מכיר איזה דגם ספציפי מבוסס Core 2 Duo עם צג 15 או 15.4 ?

כי לא מצאתי אף אחד מהסדרות הנ"ל שעונה על התנאים האלה...

זול יותר לייצור? O_o

במסכים שבהם הציפוי אופציונלי(כמו הINSPIRON), המסך עם ציפוי יותר יקר...

אין לי מושג בזה. כפי שציינתי, זה מה שאיזה מוכר אמר לי כתשובה לשאלה "למה אי אפשר למצוא צגים לא מבריקים?".

בקשר ל- Inspiron - לי אמרו שהוא מגיע עם צג מבריק. אם היה אפשר לקבל אותו ללא הציפוי המבריק אני מניח שהיו מספרים לי על זה כי אז הייתי קונה אותו...

אשמח לשמוע על מקומות שמוכרים את המחשב הזה עם צג לא מבריק.

פורסם

1. רק ל-Latitude יש מחבר לתחנת עגינה. ל-Inspiron אין. עדכון התמונה הוא בקצב דומה.

זה לא מדויק, כי אם אתה משתמש בתחנת עגינה שעובדת דרך USB ( בביקורת בגליון OCTOBER של PCWORLD של חברת KENSINGTON ) יש הגבלה לרזולוציה וכן אין תמיכה ב DIRECTX ( מדובר על VGA ) .

פורסם

אף אחד לא מדבר על תחנת עגינה של USB (?), דובר על תחנת עגינה אוריגינלית של מחשב (וכל דגם בערך יש לו תחנה עם מחבר שונה) - וגם זאת הוצאה נוספת.

בכל מקרה, אוסיף ואומר שבמספר תחנות עגינה שיצא לי לעבוד איתן בעבר, גם לאלו שיש DVI, זה DVI אנלוגי ולא DVI-D, אז למעשה זה כמו לחבר את המחשב עם חיבור אנלוגי.

אציין גם, שגם בחיבור עם DVI-D דיגיטלי, כמעט ולא תחשוב בהבדל על גבי מסך טוב.

ובכוכבית, נדמה לי שלאפל יש בניידים שלה DVI-D, אבל לא בדקתי..

פורסם

אתה מכיר איזה דגם ספציפי מבוסס Core 2 Duo עם צג 15 או 15.4 ?

כי לא מצאתי אף אחד מהסדרות הנ"ל שעונה על התנאים האלה...

אין לי מושג בזה. כפי שציינתי, זה מה שאיזה מוכר אמר לי כתשובה לשאלה "למה אי אפשר למצוא צגים לא מבריקים?".

בקשר ל- Inspiron - לי אמרו שהוא מגיע עם צג מבריק. אם היה אפשר לקבל אותו ללא הציפוי המבריק אני מניח שהיו מספרים לי על זה כי אז הייתי קונה אותו...

אשמח לשמוע על מקומות שמוכרים את המחשב הזה עם צג לא מבריק.

לגבי ה INSPIRON יש בלבול רב בארץ בנוגע לחומרה המצורפת - נכון להיום אין בארץ INSPIRON שמגיע עם צג מבריק (מה שנקרא TrueLife).

ניתן לבצע הזמנה לצג מבריק אך קח בחשבון שזה מייקר את ההזמנה ב-200 שקל לפחות.

אתה יכול להשתמש באתר הראשי של DELL בכתובת http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?c=us&cs=04&kc=6W300&l=en&oc=i6400hi&s=bsd

על מנת להרכיב לך INSPIRON 6400 המתאים לך מבחינת המפרט הטכני ולשלוח אותו למספר משווקים/חנויות בארץ שיהיו מוכנות לבצע הזמנה מיוחדת בשבילך.

ככה אני עשיתי אמנם שילמתי 500 שקל יותר לקונפיגורציה מותאמת אישית לצרכיי, אך הדבר שווה כל שקל.

פורסם

קודם כל תודה.

רק שניים מה-6 הנ"ל הם עם צג 15.4 (או 15) ומעבד Core 2 duo, והם ממש ממש יקרים בהתחשב בתמורה שהם נותנים (למעט כרטיס מסך שעבורי הוא מיותר לחלוטין).

חבל...

כנראה שלא תהיה לי ברירה ואני אכנע וארכוש נייד עם צג גרוע... :(

פורסם

לגבי ה INSPIRON יש בלבול רב בארץ בנוגע לחומרה המצורפת - נכון להיום אין בארץ INSPIRON שמגיע עם צג מבריק (מה שנקרא TrueLife).

ניתן לבצע הזמנה לצג מבריק אך קח בחשבון שזה מייקר את ההזמנה ב-200 שקל לפחות.

אתה יכול להשתמש באתר הראשי של DELL בכתובת http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?c=us&cs=04&kc=6W300&l=en&oc=i6400hi&s=bsd

על מנת להרכיב לך INSPIRON 6400 המתאים לך מבחינת המפרט הטכני ולשלוח אותו למספר משווקים/חנויות בארץ שיהיו מוכנות לבצע הזמנה מיוחדת בשבילך.

ככה אני עשיתי אמנם שילמתי 500 שקל יותר לקונפיגורציה מותאמת אישית לצרכיי, אך הדבר שווה כל שקל.

מוזר. דיברתי עם איזה מוכר שהבין שאני רוצה צג לא מבריק ובדק עבורי ואמר לי שה-Inspiron שהם מוכרים הוא עם צג מבריק.

אני אנסה אולי למצוא חנות עם תצוגה על מנת לראות את המחשב הזה בעיניים ולראות האם באמת אני מצליח להשיג מחשב כזה ללא צג מבריק.

בקשר להרכבת המחשב באתר של Dell - יש לך מושג אילו חנויות יסכימו להזמין עבורי מחשב כזה, וכמה הדבר אמור לעלות? (כמה יותר ממה שכתוב באתר של דל, וע"פ איזה שער דולר?)

באתר של דל בלינק שהבאת לי יש שני צגים, על שניהם כתוב TrueLife -

לדוגמה, אחד מהם: 15.4 inch UltraSharp Wide Screen SXGA+ Display with TrueLife

האם זה אומר שכיום באמת ניתן לרכוש רק צגים מבריקים??

תודה,

ליאור.

פורסם

אם תסתכל בקישור הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=215898.0 ותבין מה עברתי בשבוע האחרון עם 3 חנויות שונות תגלה עד כמה המוכרים לא מבינים מה הם מוכרים! והם אפילו התוודו ואמרו לי שהם לא פותחים את האריזות שמגיעות מ DELL. ואני יכול להגיד לך שלאחר התקשרות עם 40! (כן 40) חנויות ומשווקים של DELL בארץ רק 7 חנויות חזרו אלי וכולם אמרו שנדיר שהמבריקים מגיעים לארץ גם בגלל שפה נוטים לקחת עליהם יותר כסף כאשר בחול לא משלמים עליהם תוספת, והדבר מייקר בסופו של דבר את מחיר המוצר הסופי ללקוח.

יכול להיות שלמוכר איתו דיברת נשאר במלאי מסך עם תצוגה מבריקה (TrueLife) אך שוב אין כמו מראה עיניים בשביל לבדוק שאכן כך הדבר, ההבדל ניכר בין צג מט לבין צג מבריק. (עיין סעיף 4 בת'רד שפתחתי)

לגבי מה שמופיע באתר של DELL אולי התבלבלתי בקישור אך בקישור הזה http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?c=us&cs=04&kc=6W300&l=en&oc=bndwe4m&s=bsd

ניתן לראות 3 סוגי מסכים:

15.4inch Wide Screen XGA Display [included in Price]

15.4 inch Wide Screen XGA Display with TrueLife add $0

15.4 inch UltraSharp Wide Screen SXGA+ Display with TrueLife [add $100]

Dell UltraSharp Quality

הראשון הוא צג מט. לאחר בירור עם אותן חנויות שציינתי בקישור שהבאתי לך לת'רד שפתחתי בקשר להבהרות בנוגע לניידים מהסוג הזה, הובהר לי שאוכל להזמין איזו קונפיגורציה שארצה.

היום בשעות הערב קיבלתי טלפון מהחברה שהזמנתי ממנה שהודיעה לי שמסך מסוג ULTRASHARP WXSGA חסר אצל DELL.

עקב כך בתאום עימי, הוחלף המסך ל (מבריק) WXGA 1280X800 TRUELIFE וקיבלתי כונן קשיח: 120GB 5400 RPM SATA ללא תוספת תשלום וראוטר אלחוטי מתנה.

שאר המפרט נשאר ללא שינוי ובאותו מחיר של 7380 ש"ח כולל מע"מ.

בעיקרון כל חברה/חנות שמוכרת DELL בארץ תוכל לעשות לך הזמנה על פי מפרט ובהתאם לדרישות, אם אתה סגור על DELL תעשה מה שאני עשיתי.

תרשום את המפרט בקובץ WORD ושלח אותו לאימלים של כל החנויות שמופיעות ב ZAP ובאתר המשווקים המורשים של DELL בישראל בכתובת http://www1.euro.dell.com/content/topics/topic.aspx/emea/contact/edb/israel?c=il&l=he&s=bsd&~ck=pn

לממה שתתאמץ ותשבור את הראש? תן להם לשבור אותו במקומך :)

מקווה שעזרתי,

בתודה,

איתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים