עבור לתוכן

מתלבט בין השתיים amd or intel לקניית מחשב בקרוב

Featured Replies

פורסם

אם אפשר לשמוע את היתרונות של כל אחד מן השניים זה יהיה מעולה אבקש התייחסות ל

1.באס המערכת

2.שידרוגים עתידים (אני מתכנן לקנות מחשב חלש יחסית xp1600 או 1.7ghz ולשדרג בעתיד מה שהופך את הפונקציה הזו לחשובה מהכל הייתי אומר)

3.מהירות הזכרון (שתי המערכות יהיו בעלות DDRAM אז איזה יותר מומלץ אינטל או אייאמדי)

ואני יודע שאולי לחלק הזה זהו אינו חלק הפורום המתאים אבל אשמח לשמוע הצעות לשתי סוגי המחשבים לעיל (אייאמדי/אינטל) - נא התייחסו אך ורק לזכרון לוח האם(אם אינטל אז שיתמוך HT...) ואם יש לכם אז בנצמרק של רדאון9000 פרו (560 שח) עם גיפורס MX תואם במחיר. (המערכת בתקציב של 4500)

-האם כדאי לקחת את הוולקנו7+ למעבד ? - האם הוא עושה רעש נוראי?

*יש לציין כי אין בכוונתי לעשות OC

פורסם

בתקציב נמוך (שלך מעט נמוף [זה לא אומר שאתה צריך להשקיע יותר!]), מאוד משתלם לקחת AMD. בשוק הבינוני (Athlon XP 1800+), מעבדי AMD יתנו יותר תמורה ביחס לכסף. מעבד AXP 1800+ עוקף בקלות P4 1.8 GHz, שעולה יותר ממנו. אני מציע לך ללכת על לוח של ג'יגהבייט (הדגם תלוי בצרכים שלך - אתה צריך כרטיס קול איכותי על הלוח? רייד? FireWire?), בצירוף זיכרונות ( PC2700 (333 MHZ זולים. אם אתה לא מתכנן אוברקלוק, וולקנו 6Cu (לא +6Cu !) יקרר את המעבד שלך בצורה מצויינת. לגבי כרטיס המסך, אני היתי ממליץ לך ללכת על הרדאון, מכיוון שהוא נותן ביצועים טובים יותר מסדרת ה-MX. ד"א, אין כזה דבר DDRAM, יש DDR-SDRAM.

פורסם
  • מחבר

למה אתה ממליץ לי על 333MHZ המערכת של אייאמדי היא 266MHZ = זה לא יעזור לביצועים או שאני טועה?

ובעיקרון באס גבוה של 533 צריך לעזור במשהו

ובקשר ל XP1800 עובר את INTEL1.8 אני חייב לראות בנצמרק של זה כי מלא אנשים אומרים את זה ולאף אחד אין הוכחות (תוכיח שהוא גנב)

תודה על ההתיחסות בכל אופן

ד"א ההבדל בין אינטל תומך HT

1800MHZ

יקר ב350 ככה מ אייאמדי 1600 בערך

אז מה אתה אומר? מה יותר שווה? (תניח את ההבדל במחיר בצד)

פורסם

Hyper threading will only be enabled in the P4 3.06Ghz which will cost around 4000 NIS(cheap).

about the FSB, 333Mhz DDR memory only give a small performance bost (3%-5%) over the 266Mhz DDR memory, since the fsb is only 266Mhz. so why still 333Mhz? simple, the difference is about 70 NIS and if you ever upgrade to the Athlon XP with 333Mhz FSB (the new 2600+, 2700+, 2800+), the difference will be much more than 3%-5%. more about the FSB speed: high FSB speed is really not that important for games, since the latency (of the memory and memory controller) affect the performance more than the bandwide. the memory bandwide is important in tasks like video editting, although if you ask me 2.5Gb/s is more than enough.

AMD or Intel? that's really a stupid question, if you're not overclocking then AMD, it's cheaper and better, although that the ThoroughBred core (A and B) is highly overclockable. btw, you gain much more from an FSB overclock, in which the Athlon is again much better, since you can unlock the multiplier and the only thing that limit you will be the motherboard.

Which video card? even if you're not a hevay gamer (not talking about gaymer.co.il, which is owned by NoVision) I'd say go with either the GeForce 4 Ti 4200 or the Radeon 8500/8500LE or 9500, not that the Radeon 9000 Pro is weak, the Radeon 9000 (non-pro) beats my GeForce 3 Ti 200 by about 500 3Dmark points. ofcorse when I overclock my GF3Ti200, the Radeon 9000 is left behind by about 700 3Dmark points.

Cooling? without any CPU overclock there's no need for anything more than the stock fan, 1600+ with stock fan @ fullload ~47oC

פורסם
  • מחבר

תגובה ישר לעניין תודה רבה

אבל מספר דברים

:לאור התקציב הדל יש צורך להסתפק בכרטיס מסך בשווי של עד 600שח

ואני לא עושה אוברקלוקינג כי אין לי שום ידע בתחום ואין בכוונתי לדפוק מחשב חדש... (הכסף לא גודל על העצים אתה יודע)

והאם כדאי

256 DDR-SDRAM

SAMSUNG 333MHZ

או

256 DDR-SDRAM

WinBond 400MHZ

ההבדל הוא מאוד זניח לכן אני שואל.

ואיך הTI 4200 בגרסאת 64MB? אולי אם אני ימצא לחסוף אני יקנה...

פשוט המחיר שלו הוא בא בערך בחשבון (850) אבל הTI 4200 128MB יקר הרבה יותר ולא סביר על הדעת

ככה שהשאלה הינה האם כדאי להשקיע 250 שקל יותר מרדאון 9000 פרו(!) לגיפורס לעיל בגרסאת 64MB

בנוסף אם המחיר זניח אז האם כדאי את :

P4 1800MHz 400MHZ DDR

Or

AXP 1800+ 333MHz DDR

פנטים 4 - 553 באס - הדבר לפי דעתי חשוב ביותר למערכת הכל קשור אליה בין אם זה המעבד זכרונות כרטיסים ועוד

אייאמדי - 266 באס - לא ינצל מהירות מלאה של הזכרון וכו..

אשמח לשמוע הארות והערות על "ההשואה" הנ"ל

* ולא סביר כי אשדרג את לוח האם - אך את המעבד אני יחליף בשלב מאוחר יותר.

פורסם

there's no way to scraw up the computer from overclocking, the only way to do any physical damage is by removing the heat sink, but I won't get into that.

400Mhz memory actualy give lower performance than the 333Mhz, kinda weird ,I know. the only reason for 400Mhz memory is for overclocking. 400Mhz memory probably will give better results than the 333Mhz memroy on a 333Mhz FSB system, but it will be small, no more than 5%. it's only thoretical, I haven't seen any benchmark of the 2700+ or 2800+ with 400Mhz memory in comperision to 333Mhz memory. in my opinion, go with the samsung 256Mb 333Mhz. 256Mb is starting to be too little (mafia needs 512Mb for optimal performance), play with the budget to see if you can get 512Mb/333Mhz.

if your budget is low go for an XP 1600+ and the rest put into the memory and VGA. give me your budget I'll try to see if I can work something out for you.

פורסם
  • מחבר

התקציב ממש ממש דחוס

אני בספק אם תצליח למצוא שקל לחסוך בתחום אחר כדי לשים בתחום מסוים

התקציב הינו 4650 ככה כולל מסך (750שח) כלומר 3900

שכחת לענות על משהו אולי אתה יודע מה ההבדל בין כרטיס TI 4200 64MB

לגרסת 128 מגה ?

ובמה כדאי יותר להשקיע - בזכרון ל 512MB או בכרטיס מסך מרדאון 9000 פרו לTI4200 64MB

?

הלוח אם שתכננתי עליו זה

gigabyte 7vrx

בלי פיצרים לא רצויים ונותן החזרה מלאה לכסף לדעתי

פורסם

there's no way to scraw up the computer from overclocking, the only way to do any physical damage is by removing the heat sink, but I won't get into that.

400Mhz memory actualy give lower performance than the 333Mhz, kinda weird ,I know. the only reason for 400Mhz memory is for overclocking. 400Mhz memory probably will give better results than the 333Mhz memroy on a 333Mhz FSB system, but it will be small, no more than 5%. it's only thoretical, I haven't seen any benchmark of the 2700+ or 2800+ with 400Mhz memory in comperision to 333Mhz memory. in my opinion, go with the samsung 256Mb 333Mhz. 256Mb is starting to be too little (mafia needs 512Mb for optimal performance), play with the budget to see if you can get 512Mb/333Mhz.

if your budget is low go for an XP 1600+ and the rest put into the memory and VGA. give me your budget I'll try to see if I can work something out for you.

זה אדוני ... לא ממש נכון :(

מנסיון

כולנו שאננים בהתחלה

נוסיף עוד כמה MHZ :)

אבל לא

כבר יצא לי לראות

שאחרי שהעלתי FSB

קצת יותר מדי

שרפתי משהו בכרטיס קול

*מזל שהייתה אחריות*

וזה היה פיסית ... :( ורק בגלל ה OC

אז ככה שלא סתם יש מפרטים מומלצים ל PCI

ול AGP

ולא לכל לוח יש נעילה שלהם... :\

אז ככה ש

לא

HS זה נחמד ויפה

אבל משחקים מיותרים

בלי אמצעים זהירות כמו DIVIDERS

יגמרו רע....

לא רוצה OC

100%

יש לי 3 חברים שכבר סידרתי להם מפרטים

וזה בסדר גמור

אתה יכול בכייף לחסוף על הלוח אם(אחד פשוט וטוב ... שעושה את העבודה ולא יותר)

על המאוורר (להסתפק במה שבא עם המעבד...)

וכו :)

זה רק יוזיל לך את העסק :smoke:

תהנה

פורסם

I'm working on the budget but you didn't say what you need. do you need a case and a keyboard and anything else that goes into a computer or just an upgrade pack (mem/cpu/motherboard/maybe hard disk).

פורסם
  • מחבר

ללא מקלדת עכבר רמקולים

הארדיסק 80 גיגה של WD המפורסם

לשיפוטך מה עדיף עוד זיכרון ראם או כרטיס מסך יותר טוב

כונן סידי רגיל...

אתלון XP 1600 אני מניח כדי להרוויח כמה שקלים למשהו אחר חח :D

אני מניח שזה מכסה את הכל..

טוב אני צריך לזוז

אני יעיין בהודעה מחר בבוקר תודה על ההשקעה ואם תוכל להתייחס לשאלות ששאלתי בהודעה קודמת זה יהיה מעולה תודה מראש

פורסם

3900 NIS for so little I can do even better than I thought. I don't think you need 80Gb hard disk, 40Gb is enough in my opinion, but if you wise.

AMD Athlon XP 1600+ 460

GigaByte 7VAX (KT400) AGPx8 ata133 usb2 sb 560*

Samsung 333Mhz DDR 512Mb 980

ATi Radeon 8500LE TV out + DVI 64Mb 650

Western Digital 80Gb / 7200RPM (8Mb buffer, ATA 100) 770

Teac 40x12x48 (8Mb buffer)** 490

Total: 3910 NIS

*AGPx8 and ATA133 are useless but it's one of cheapest motherboard there

**there was enough money left to buy a CD-RW and a Teac, non-the-less, the best burner in the world, I got this burner a week ago.

prices are taken from KSP.

btw, 128Mb for a video card memory, right now are not needed by any game. since a VGA card is something you upgrade every year and a half, 2 years max, by the time it will be needed you'll have to upgrade the video card anyway.

פורסם

הנה המפרט שלדעתי כדאי לך לקנות. לדעתי אין ספק שאתה צריך ללכת על מערכת מבוססת AMD.

הבאס הגבוה של מערכת Intel אמור להיות יותר מהיר, אבל מעשית זה לא עוזר בהרבה למערכות מבוססת אינטל (ואני מדבר על מערכות בסדרי גודל עליהם מדובר פה).

AMD ATHLON XP 1800 + FAN

537 ש"ח

Gigabyte GA-7VAX KT 400

515 ש"ח

Samsung DDR 256MB 2700/333mhz לא צריך יותר מ 256, עדיף להשקיע בדברים אחרים.

460 ש"ח

WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version אפשר להוריד ל 40 ג', או לקחת דיסק רגיל(לא SV), שגם יהיה טוב.

728 ש"ח

1 Leadtek Winfast GF 4 4200 64MB - פה לדעתי חבל להתפשר

840 ש"ח

Lite-On 40x12x48 OEM - אני לא יודע אם אתה צריך צורב או לא. בכל מקרה לא כללתי CD ROM נפרד. אם אתה חושב שאתה צריך, זו תוספת של 140 שח.

372 ש"ח

Mitsuni floppy 1.44

55 ש"ח

Tsunami Virgo bLUE 300W

186 ש"ח

סה"כ 3,694 ש"ח

לדעתי חבל להשקיע בHSF אחר למעבד. אם אתה לא מתכנן OC חבל על הכסף.

נשארים לך 1000 שקל למסך. לדעתי זה חשוב מאוד, וכדאי לך להשקיע במסך איכותי וטוב. חבל על העיינים.

עריכה: טוב, ראיתי שאתה רוצה כונן תקליטורים רגיל. זה חוסך 230 שקלים, שיכולים ללכת לכרטיס מסך יותר טוב (128), רמקולים, תוספות קירור, או מסך יותר טוב (לדעתי מסך).

פורסם
  • מחבר

קשה לי מאוד ללכת על אייאמדי ככה משום שתמיד האמנתי כי הבאס במערכת הינו הדבר החשוב ביותר

איך אתה יכול להסביר את העניין שהמערכת של אייאמדי תצליח להשתוות לזו של אינטל?

ואם אפשר לקבל בבקשה בנצמרק המשווה בין

1.8ghz and 1800xp

אני מחפש מלא זמן וזה הדבר שישבור את גב הגמל...

והשאלה הנוספת הכי חשובה שעליתי עליה רק עכשיו האם המעבדים החדשים יעבדו רק במהירות 333?

דרך אגב החנות ממנה לקחת גנבים הייתי אומר הכל הרבה יותר יקר מפנדה ו PCHARDWARE

.....

פורסם

תשמע תכנס ל www.tomshardware.com ותראה בעצמך FSB זה דבר חשוב אבל הביצועים של המעבד עצמו גם

ואל תשכח שאם אתה קונה A.M.D. אתה תוכל להחליף מעבד אפילו ל3000+ כשהוא יצא

פורסם

אני לא יודע למה אתה אומר שפנדה גנבים........ המחירים שם טובים. לא הבנתי מה אמרת בקשר לPCHARDWARE.

בכל מקרה, תזמין איפה שאתה רוצה. לא אמרתי להזמין שם, פשוט בדקתי את המחירים (שדיי זולים שם).

והנה סקירה על האת'לון XP, ששים לב, מושווה ל P2.0 Ghz. אחרי זה תיכנס למלכי הבדיקות האלה, Tom's hardware.

http://www.hardocp.com/article.html?art=NTc=

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים