עבור לתוכן

Mac vs. PC

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כן מעולם לא היה מחשב עם ווינדוס חוקי שקיבל וירוס...

• תגובות 845
  • צפיות 273.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לידיעתך, מערכת הפעלה ויסטה פי כמה יותר מאובטחת מ-XP, לפעמים האנטי וירוס לא פעל לי חודשים.

תפסיקו עם הקלישאה הזאת, מי שחוטף וירוסים זה מערכות XP פרוצות שאין להם אישור Genuine לבצע עדכונים, אלו חוטפים באמת וירוסים.

ואגב, אני מעדיף וירוסים מאשר מערכת סטרילית, מוגבלת בתוכנות ומשחקים שעולה ביוקר.

פורסם

:kopfpatsch::silly:רגע וירוסים ורוגלות וכל זה זה לא בעצם פיתוחים של אנשי מיקרוסופט אשר נועדו להילחם במשתמשים העושים שימוש בעותקים לא חוקיים של התוכנות...?

זה כל כך נאיבי ומטופש לבוא ולומר שם אין לך לכאורה מחשב עם מערכת הפעלה חוקית וכל זה אז יהיו לך וירוסים וקבצים זדוניים אחרים מה שלא היה קורה לך המשתמש עם היתה לך מערכת הפעלה חוקית.

גם עם כל התוכנות שלך במחשב יהיו חוקיות אתה תמיד תיהיה חשוף לכל אותם דברים זדוניים שקיימים בעולם המיחשוב ועלולים לפגוע במחשב.

לא ניתן ליהיות מוגנים ב 100% גם כאשר המחשב יהיה לכאורה מוגן בתוכנות אנטי וירוס אנטי ספייוור וכד' אלא עם כן המחשב יהיה מנותק לגמרה מהאינטרנט

ולא תכניס לו שום מדיה ממקור אחר מלבד כמובן תוכנות מקוריות של היצרן כלומר שבדיסק המקורי שלהן.

עכשיו עם מישהו חושב שאפשר בעידן של היום ככה לעבוד ולהשתמש במחשב , שיבושם לו (ולא אני לא קורא פה כנגד שימוש בתוכנות חוקיות, כי לדעתי צריך אבל זה כבר סיפור אחר שקשור גם בעלויות הדורשים מאיתנו הצרכנים בעבור כל תוכנה ותוכנה).

כמו כן באופן כללי מערכת ההפעלה של המק הרבה יותר יציבה וחסינה מכל מערכת הפעלה של מיקרוסופט, הסיכוי שתקרוס לך או תיתקע הוא די קלוש ביחס לסיכוי שזה יקרה לך במערכת הפעלה של מיקרוסופט וכנ"ל לגבי חשיפה לוירוסים ודברים זדוניים אחרים (שכן כמובן שקיימים גם במק אבל במידה פחותה יותר וחשיפה נמוכה יותר).

פורסם

:kopfpatsch: :silly

כמו כן באופן כללי מערכת ההפעלה של המק הרבה יותר יציבה וחסינה מכל מערכת הפעלה של מיקרוסופט, הסיכוי שתקרוס לך או תיתקע הוא די קלוש ביחס לסיכוי שזה יקרה לך במערכת הפעלה של מיקרוסופט וכנ"ל לגבי חשיפה לוירוסים ודברים זדוניים אחרים (שכן כמובן שקיימים גם במק אבל במידה פחותה יותר וחשיפה נמוכה יותר).

אני מתאר לעצמי שבחיים לא עבדת על מק אמיתי.

שוב לכל מי שטוען שהמערכת יותר יציבה, טובה, מהירה... תוכיחו! כי לבנתיים אני הוכחתי לכם שזה בדיוק הפוך, אפילו לינוקס בהרבה יותר מהירה מ-OS X.

פורסם

אני כבר כמעט 3 שנים עובד עם מקים אמיתים אפילו מקוריים ההיתי אומר...

פורסם

אני כבר כמעט 3 שנים עובד עם מקים אמיתים אפילו מקוריים ההיתי אומר...

ואף פעם לא נתקעו, קרסו, כפילות של פונטים בספריות היוזרים, SBBOD כלום נאדה... הכל חלק עובד.

פורסם

אולי פעם אחת נתקע אחד מהם וכיבוי והפעלה מחדש והכל הסתדר מעבר לכך עובד נפלא.

ותאמין לי שיש לי גם ניסיון לא רע בכלל עם מערכות הפעלה של מיקרוסופט ואין מה להשוות מבחינת כמות הבעיות התקיעות הפעמים שאתה מוצא את עצמך נאלץ להתקין מחדש את מערכת ההפעלה.

עדין יש דברים שיותר נוח או לא תמיד אפשרי לעשות על גבי מק באופן ישיר וזה למשל תכנות ב .net שבשביל זה אתה מחזיק פיסי או שאם המק מספיק חזק אתה מריץ עליו מכונה וירטואלית.

פורסם

אז איך אתה מסביר את זה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=209007.msg3144918#msg3144918

אם אתה יודע על מה אתה מדבר, אשמח לשמוע ממך הסבר טכני משכנע לגבי מה בדיוק עומד מאחורי התופעה הזאת ולמה זה קורה.

סעיף 5, מה אתה רוצה להגיד בזה...? שיוניקס עדיף? כי אם כן תוכיח...!

אני אומר שיש הבדל עצום בין מערכות הפעלה של מייקרוסופט לבין מערכות מבוססות יוניקס, במיוחד במה שקורה מאחורי הממשק הגרפי. אני מניח שאתה מבין למה אני לא מדבר על דברים כאלה במושגים של מה יותר טוב ומה פחות טוב?

סעיף 7, WIN 7 מגיע עם תוכנות ליצירת סרטים, DVD, עריכת תמונות בדיוק אותו רעיון, ואפילו חבילת משחקי שולחן אונליין.

יפה, יש מצב שWin-7 תהיה יותר מוצלחת מVista לפחות באותה מידה כמו שWin-XP הייתה יותר מוצלחת מWin-Me.

בקשר לוירוסים ורוגלות, זה קורה רק לאנשים שמשתמשים במערכת הפעלה לא חוקית, ונכנסים לאתרי פורנו מפוקפקים.

מה הקשר בין יעילות תוכנות הגנה מווירוסים לחוקיות מערכת ההפעלה?

פורסם

http://zap.co.il/models.aspx?sog=C-PCLaptop&keyword=DELL+XPS&orderby=price

רוב הדגמים שעולים פחות מהמקבוק הם גם הרבה פחות טובים, והדל מגיע עם סוללה שמחזיקה שליש מהזמן...

כי רובם נורא ישנים

ועדיין...

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=726442

אז כן, המקבוק עם זמן סוללה ארוך יותר אבל בכל שאר הפרמטרים הוא נחות

תמשיך לחיות באשליה שהם משתלמים כמו PC

פורסם

אולי פעם אחת נתקע אחד מהם וכיבוי והפעלה מחדש והכל הסתדר מעבר לכך עובד נפלא.

ותאמין לי שיש לי גם ניסיון לא רע בכלל עם מערכות הפעלה של מיקרוסופט ואין מה להשוות מבחינת כמות הבעיות התקיעות הפעמים שאתה מוצא את עצמך נאלץ להתקין מחדש את מערכת ההפעלה.

עדין יש דברים שיותר נוח או לא תמיד אפשרי לעשות על גבי מק באופן ישיר וזה למשל תכנות ב .net שבשביל זה אתה מחזיק פיסי או שאם המק מספיק חזק אתה מריץ עליו מכונה וירטואלית.

בסדר... אתה מצפה שאני האמין לך שבמשך 3 שנים, נתקע פעם אחת?

לא מבין את העניין להתקין כמה פעמים מערכת הפעלה, למה...?

פורסם

שמעתי שאם יש לך ווינדוס חוקי אתה בכלל לא צריך אנטיווירוס, כמו במקינטוש רק יותר טוב.

פורסם

כרגיל, התגובות שלכם צפויות ואתם חוזרים על דברים שוליים

השלב הבא בטיעונים שלכם יהיה שבמקינטוש לא צריך DEFRAG בטח

ועדיין, על כל חסרון שתמצאו בPC יש 2 שאפשר למצוא למק

ואני מבין למה PC=WINDOWS אצלכם בטיעונים מכיוון שברגע שמישהו פה ידבר על PC עם LINUX כל הטיעונים שלכם כבר לא רלוונטיים

פורסם
  • מחבר

כי רובם נורא ישנים

ועדיין...

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=726442

אז כן, המקבוק עם זמן סוללה ארוך יותר אבל בכל שאר הפרמטרים הוא נחות

תמשיך לחיות באשליה שהם משתלמים כמו PC

ואתה חושב שזמן סוללה זה לא פרמטר בכלל? רוב האנשים כשהם בדרכים לא צריכים 4 גיגה זכרון ולא צריכים הרבה דברים אבל זמן סוללה כולם צריכים.

המקלדת המוארת זה לא עוזר לכולם אבל זה גם פלוס לא רע, והעובדה שהוא עשוי מחתיכה אחת של מתכת ולכן הוא עמיד יותר גם לא מזיקה.

אז שוב הוא יותר יקר אבל אם זמן סוללה וניידות זה מה שחשוב לך אז קשה להתמודד עם המפרט שלו.

כרגיל, התגובות שלכם צפויות ואתם חוזרים על דברים שוליים

השלב הבא בטיעונים שלכם יהיה שבמקינטוש לא צריך DEFRAG בטח

ועדיין, על כל חסרון שתמצאו בPC יש 2 שאפשר למצוא למק

ואני מבין למה PC=WINDOWS אצלכם בטיעונים מכיוון שברגע שמישהו פה ידבר על PC עם LINUX כל הטיעונים שלכם כבר לא רלוונטיים

גם כל הטיעונים של תאימות תוכנות וכו' פתאום יהיו לטובת המק שההיצע תוכנות שלו הרבה יותר גדול משל לינוקס.

והטיעונים על חוסר בבעיות דרייברים ושהמחשב פשוט עובד יהפכו לרק עוד יותר טובים כשמשווים מול לינוקס...

פורסם

זמן סוללה זה חשוב מאוד

אבל בדל אתה יכול לבחור, אתה יכול לקחת סטנדרט עם 6 תאים או לקחת סוללת 9 תאים

אתה גם לא צריך לשלוח את המחשב לחברה בשביל להחליף סוללה אחרי שנתיים

להגיד שהוא עמיד יותר ממחשב עסקי אחר של אחת החברות האחרות זה פשוט שקר

זאת אגדה אורבנית שמשתמשי מק המציאו בשביל להרגיש שהם "במרצדס" בזמן שכולם נוסעים "במאזדה"

הוא יקר יותר ויש לו יתרון של סוללה (למרות שאפשר למצוא גם מחשבים עם זמן סוללה ארוך יותר שעדיין יעלו פחות)

ופה נגמרים היתרונות שלו ומתחילה שרשרת חסרונות שאתה פשוט מתעלם מהן.

הטענות של חוסר תאימות חומרה ותוכנה הן כ"כ שנת 2000 (אתה באמת חושב שמי שקונה מחשב של דל נתקל בבעיית דרייברים עם מערכת ההפעלה שהוא מקבל?)

אבל גם זה טיעון שפשוט נשאר לפנאטים והם נאחזים בו.

פורסם
  • מחבר

אם סוללה של 6 תאים מחזיקה שליש מהזמן סוללה של 9 תאים עדיין תחזיק בערך חצי מהזמן.

ולהגיד שמתכת יותר עמידה מפלסטיק זה שקר?

וביקשתי ממך מחשב עם זמן סוללה דומה ומפרט דומה במחיר דומה כבר לפני עמוד וחצי וכל מה שהבאת זה הדל.

מעולם לא אמרתי שמק זה בשביל כל אחד אבל לטעון שכל מי שקונה מק עושה את זה בלי שום סיבה זה גם מוגזם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים