עבור לתוכן

האם צה"ל מוסרי מדי?

האם צה"ל מוסרי? 1,361 הצבעות

1. 1. האם צה"ל מוסרי?

• מוסרי במידה מוגזמת
    • מוסרי במידה הראויה
    • פוגע ביותר מדי בחפים מפשע
    • צבא כובש ואכזר

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אני הזכרתי את דרזדן כדי להראות שאנחנו הרבה יותר מוסריים ממי שרוצה עכשיו להטיף לנו מוסר

• תגובות 146
  • צפיות 8.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא כולם דתיים קיצוניים שם. בימים שהיה עם מי לדבר ישראל לא עשתה דבר כדי לאסור על החינוך הקיצוני.

נכון, לא כולם דתיים קיצונים... אבל כולם ערבים מטומטמים שלא יגידו לדתיים הקיצונים "לא", כשאלה רוצים לחנך את הילדים להרס עצמי, שלהם ושל כל העם שלהם.

פורסם

אני לא אכחיש שמשהו לא בסדר אצל הפלשתינים, אבל הרג חסר אבחנה ירחיק כל סיכוי להחלשת הזרם הדתי-קיצוני. כפי שאני רואה זאת, יש שתי דרכים לחיסול טרור: הסכם מדיני בד בבד עם חיזוק הזרמים המתונים ומאבק בקיצוניים (וככל שמאבק זה פחות אלים, כך הוא יהיה יותר יעיל בטווח הארוך), או חיסול\גירוש של כלל האוכלוסיה. הדרך השניה אינה ישימה (נתעלם לרגע מהפן המוסרי). כמו כן, לא תוכל לחסל את הטרור ע"י מאבק צבאי מוגבל (גם אם תשחרר את הרסן ותפציץ מה שאתה רוצה), תוכל רק להחליש אותו, במחיר של פיגועים פה ושם, ונזק מתמשך לכלכלה עקב אובדן הכנסות מתיירות והצורך להחזיק צבא בשטח כל העת.

פורסם

את הדרך הראשונה כבר ניסינו (ע"ע "הסכמי אוסלו"). לא עבד. :nixweiss:

בגלל זה אני תומך באפצייה השנייה.

בזמנו, חשבתי שהסכמי אוסלו טובים (חוץ מהקטע של 10000 רובים לפלסטינאים, כאילו חסר להם...). אבל זה לא עבד, ולפי דעתי מיצינו את החלק הדיפלומטי. אי אפשר לחיות ככה עוד 50 שנה ולנסות לשכנע אותם במילים יפות שיפסיקו להרוג אותנו.

פורסם

הדרך השניה לא ישימה.

פורסם

יש לך הצעות אחרות?

פורסם

אין לי הצעות בטווח הקצר, אבל זה לא אומר שדרך השניה תעבוד.

פורסם

את הראשונה כבר ניסינו, ובצורה הכי קיצונית שאפשר (ברק...). וזה לא עבד...

איך שזה נראה לי, שווה לתת צ'אנס לדרך השנייה :nixweiss:

זה לא שיש לנו משהו להפסיד... וחוץ מזה, היו כאלה שאמרו (וצדקו) שגם הדרך הראשונה לא יישימה...

פורסם

אין לנו מה להפסיד? מה דעתך על הנזק לכלכלה בעקבות חרם כלכלי ואובדן התמיכה של ארה"ב? זה בהנחה שמדינות ערב יעמדו מהצד כשאנחנו מגרשים את הפלסטינים.

פורסם

ורצח של עוד מאות ישראלים זה אופצייה טובה יותר?

פורסם

אני לא צריך לענות על השאלה הזו: חרם כלכלי ידרדר את מצבה הכלכלי של ישראל עד כדי נחיתות צבאית אמיתית, מה שיוביל לפלישה ערבית שתצליח לשם שינוי.

פורסם

או שלא.

אבל במצב של "תהליך מדיני" הפיגועים ימשכו בטוח.

מה שליברמן מציע זה חילופי אוכלוסיה ושטחים: העברת גושי התנחלויות גדולים לשלטון ישראלי, והעברת ריכוזי ערבים לפלסטינאים. אזורים שלא יעברו- יפונו מהתושבים שלהם למדינה שאליה הם נאמנים.

כמו ההתנתקות, רק כזו שתביא לתוצאה טובה.

פורסם

לכל ה"פטריוטים" לסוגיהם הנאבקים בפורום זה בחירוף נפש לטובת המדינה, מה זה עוזר לכם? למה אתם לא עושים בדיוק את אותו הדבר בפורומים בחו"ל?

אתם באים פה להתכתש אחד עם השני בעוד בחו"ל יש כאלה שכותשים אותנו.

אני יודע שיש פה כמה שכן נמצאים בפורומים בחו"ל, אבל כאלה שלא, פשוט חבל, צריך יותר אנשים שיראו את הצד שלנו בכל הסיפור, ולא רק את הצד הערבי "האומלל".

פורסם

אני כותב בצורה זוועתית באנגלית :-\

קורא, מבין ומדבר חופשי, אבל לכתוב פשוט לא מסוגל :P

תמליץ על איזה פורום בעייתי... אולי אם יהייה זמן נקח מילון ונגיב שם מידי פעם...

פורסם

זה לא עניין נקודתי, זה כמעט בכל פורום חו"ל שיש פה מקום של אקטואליה או פוליטיקה.

גם האנגלית שלי טעונת שיפור, אני מודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים