עבור לתוכן

האם צה"ל מוסרי מדי?

האם צה"ל מוסרי? 1,361 הצבעות

1. 1. האם צה"ל מוסרי?

• מוסרי במידה מוגזמת
    • מוסרי במידה הראויה
    • פוגע ביותר מדי בחפים מפשע
    • צבא כובש ואכזר

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

ואם זה לא ככה? אתה מוכן לקחת את הסיכון שיווצר ארגון טרור חדש ועוצמתי יותר לאחר שנשמיד את החיזבאללה? למי ששכח במלחמת של"ג סילקנו את אש"ף מלבנון אך בעקבות השהות של ישראל שם נולד ארגון חדש ושמו חיזבאללה...

• תגובות 146
  • צפיות 8.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא הבנתי למה האתה מתכוון...

פורסם

אתה באמת חושב שהחיים שחור ולבן? לא יודע אם שמעת אבל היה מחקר של צה"ל על הרס הבתים בעזה של משפחות מחבלים וההשפעה על נטיית האוכלוסיה לאחר מכן להצטרף לארגוני טרור או לתמוך בהם. לפי המחקר הרס הבתים לא גרם לפלשתינאים לסלוד מארגוני טרור ולהוקיע אותם מתוכם אלא תרם לעלייה בפופולריות ארגוני טרור כאשר חלק די נכבד מהמצטרפים החדשים לארגוני הטרור היו קרובי משפחה של המחבלים שנהרגו ושביתם נהרס.

אבל אחרי זה עשו תחקיר נוסף וגילו שישנם מתאבדים שמשנים את דעתם בגלל שהם מפחדים שיהרסו להם תבית ולכן נכון להיום המדיניות של צהל זה כן להרוס בתים של מחבלים מתאבדים

פורסם

כן בהחלט ,לכן דרך אגב איננו מצליחים לנצח את החיזבאללה כבר חודש שלם.ובנוסף לכך יש לנו כבר למעלה מ-100 הרוגים ומאות פצועים ונזקים של מאות מיליונים ברכוש ובתשתיות.ואתן לכם דוגמא אחת מיני רבות:אתמול היתה תוכנית בטלוויזיה של חיים הכט בבסיס חיל האוויר בצפון ושם מפקד הבסיס הודה במפורש שהפעולה בצור נגד מפקדי החיזבאללה שירו טילים ארוכי טווח על חיפה וחדרה נעשה בדרך של שליחת השייטת ולא ע"י הפצצה מהאויר מפני שלא רצו לפגוע באזרחים הגרים באותו בניין שבו שהו באותו זמן המחבלים.זאת אומרת שצה"ל מעדיף לסכן את חייליו ללא צורך רק כדי לחוס על האזרחים הלבנונים.וכדי להראות יפים יותר בעיני העולם-וכך זה נעשה במקרים רבים אחרים.במקום שצה"ל והממשלה תחוס על חייליה ועל אזרחיה היא עושה הכל על מנת לא לפגוע באזרחים הערבים-על חשבון דם חייליה ואזרחיה.התנהלות זאת גורמת לנו אבידות רבות ויקרות של אזרחים וחיילים ללא צורך ובחינם מפני שהעולם אינו יודע להעריך זאת ולא משנה מה נעשה תמיד העולם ימצא אותנו אשמים.במלחמה אנו צריכים לנהוג כמו במלחמה ללא רחמים וללא התחשבות באזרחים זרים.עלינו לעשות הכל על מנת למנוע מאיתנו קורבנות ונפגעים גם במחיר של עימות דיפלומטי עם העולם.כל עוד לא נעשה זאת אנו נמשיך לשלם ביוקר רב בנפגעים ובהרוגים מצד אחד ומצד שני אנו נמשיך לקבל על הראש מהעולם.

פורסם

אתה באמת חושב שהחיים שחור ולבן? לא יודע אם שמעת אבל היה מחקר של צה"ל על הרס הבתים בעזה של משפחות מחבלים וההשפעה על נטיית האוכלוסיה לאחר מכן להצטרף לארגוני טרור או לתמוך בהם. לפי המחקר הרס הבתים לא גרם לפלשתינאים לסלוד מארגוני טרור ולהוקיע אותם מתוכם אלא תרם לעלייה בפופולריות ארגוני טרור כאשר חלק די נכבד מהמצטרפים החדשים לארגוני הטרור היו קרובי משפחה של המחבלים שנהרגו ושביתם נהרס.

מעבר למה שכבר ענו לך, זה קצת מתחמק מהשאלה...

קודם כל, לא טענתי שהשיעים יהיו אוהדי ישראל, אחרי הרעל שהחיזבאללה מזריק להם במשך 6 שנים ללא הפרעה... אין לי שום ציפיות כאלה, ולמען האמת - זה לא נראה לי בכלל רלוונטי לנושא.

החיילים נשלחים ללבנון כדי להגן עליך (וגם עליי). להחליט, שאתה מוכן להקריב את אותם החיילים שמסכנים את חייהם בשבילך (וגם בשבילי) בשביל להמנע מאותה תופעה שאתה מציג כאן עקב פגיעה במשכני אוייבנו, היא כפיות טובה בצורתה המכוערת ביותר. זאת לא הפעם הראשונה שאני כותב בדיוק את הניסוח הזה, ובכל פעם יש לי בחילה מחדש מעצם הרעיון...

פורסם

אז זהו שלא, העולם לא כינה את הפעולות שלנו בשבוע הראשון של הפעולה, עד שנהרגו כמה מאות אזרחים לבנונים ביניהם ילדים.

מערך ההסברה שלנו מעולה וכמה מפתיע שאפילו צרפת תמכה בפעולות המגננה וחשוב להדגיש את המילה מגננה כי כך העולם רואה את פעולות צה"ל.

ע"פ אמנות בינלאומיות שאנו מחויבים להן ברגע שמדינה או גורם במדינה מבצע פעולה עויינת על שטח ישראל יש לנו זכות להגיב (לכן אין אנו יכולים לתקוף ישירות את סוריה אבל כן יכולים את לבנון).

במידה ולא הייתה לנו את תמיכת העולם היינו היום עמוק בבוץ.

הפגיעה בחיילים היא כשל טקטי ולא אסטרטגי מכיוון שאי אפשר להפציץ בניין מלאאזרחים שבאחת מהדירות שוהים מחבלים, מדינה מערבית דמוקרטית לא פועלת בצורה כזו, אבוי לנו אם יטילו עלינו אמברגו.

ע"י פיקוד וניהול לחימה נכון אני מקווה ומאמין שהחיזבאללה יאבד מעוצמתו לחלוטין עם מינימום נפגעים לנו בעתיד.

פורסם

מעבר למה שכבר ענו לך, זה קצת מתחמק מהשאלה...

קודם כל, לא טענתי שהשיעים יהיו אוהדי ישראל, אחרי הרעל שהחיזבאללה מזריק להם במשך 6 שנים ללא הפרעה... אין לי שום ציפיות כאלה, ולמען האמת - זה לא נראה לי בכלל רלוונטי לנושא.

החיילים נשלחים ללבנון כדי להגן עליך (וגם עליי). להחליט, שאתה מוכן להקריב את אותם החיילים שמסכנים את חייהם בשבילך (וגם בשבילי) בשביל להמנע מאותה תופעה שאתה מציג כאן עקב פגיעה במשכני אוייבנו, היא כפיות טובה בצורתה המכוערת ביותר. זאת לא הפעם הראשונה שאני כותב בדיוק את הניסוח הזה, ובכל פעם יש לי בחילה מחדש מעצם הרעיון...

חתיכת דמגוג זול, מאשים אותי בזילות חייהם של אנשים כאשר אני חושב על כל צעד לפני שאני מוכן לסכן אותם. אי אפשר להגיד את זה עלייך שהרי אתה מוכן לשלוח אותם לאן שצריך ובלבד שנסראללה ימות, כנראה שהבחילה שלך נובעת מעצם הסתכלותך במראה...

פורסם

חתיכת דמגוג זול, מאשים אותי בזילות חייהם של אנשים כאשר אני חושב על כל צעד לפני שאני מוכן לסכן אותם. אי אפשר להגיד את זה עלייך שהרי אתה מוכן לשלוח אותם לאן שצריך ובלבד שנסראללה ימות, כנראה שהבחילה שלך נובעת מעצם הסתכלותך במראה...

אני לא מבין למה בכלל צריך להכנס רגלית ללבנון,

כשאפשר למגר את החיזבאללה על-ידי הפגזות יותר מאסיביות מהאוויר.

לפי חדשות ששמעתי הבוקר אחד מהבכירים ביותר בחיזבאללה נהרג

מהפגזה אווירית של אחד ממשרדי האירגון בצור.

אז בוא תסביר לי בבקשה איך אתה מתכוון להתגונן ממתקפות

החיזבאללה בצפון, אחרת ממה שתיארתי לעיל?

אם לא טיפול פינצטה שרק מסכן חיילים שנכנסים לשם רגלית?

פורסם

1) אני מבין שנגעתי בנקודה רגישה, אה? מרגיש אשם? מעבר ל"חתיכת דמגוג זול" אין לך הרבה מה להגיד?

2) ואיך הגעת למסקנה הזאת, בדיוק? כן, התפקיד של חיילי צה"ל הוא להגן על המדינה. ואני מאמין שאם היה מידע איפה נסראללה נמצא, היו יכולים לחסל אותו בלי הרבה נפגעים, עם יחידות מיוחדות (או פצצות "מיוחדות"). אבל אתה משווה בין סיכון חיילים למען חיסול נסראללה, לסיכון חיילים למען הגנה על בית של "חף מפשע" מכפר שיעי שספוג כולו בחיזבאללה?

3) נו, באמת... אם זאת לא דמגוגיה זולה, הרי מה כן? אני כתבתי דברים ענייניים לחלוטין, קצת פילוסופיים, אם תרצה, בנוגע לכפיות הטובה שבנידוב חיילינו למות, ובלבד שלא יפגעו בתים של אזרחים. ואילו אתה כותב משהו כמו "הבחילה שלך נובעת מעצם הסתכלותך במראה"... אתה באמת רוצה להשוות את תרבות הדיון שלנו? ::)

אגב, לכל האטומים שלא טרחו בכלל לקרוא את הדיון הזה מההתחלה ורק מגיבים בהתלהמות בסופו - תקראו את ההצעה שלי ותסבירו בצורה עניינית ולא דמגוגית (בניגוד למישהו מסויים כאן) איפה הבעיה בצורת השמדת הכפרים שאני הצעתי - ושימו לב שיש שם דגם על שיטה שתמנע מוות של רוב החפים מפשע. במלחמה כמו במלחמה, גם בכניסה של כוחות קרקעיים ייפגעו הרבה חפים מפשע... הבעיה היא שבמקרה הזה הרבה מהם יהיו מכוחותינו, מניסיון השבועות האחרונים... :(

פורסם

אני בחרתי במוסרי במידה מוגזמת

מפני שלדעתי ברגע שמדינה מוכנה לקפח את חייה וחיי אזרחיה

על מנת למזער את כמות הנפגעים והאזרחים מצד האויב היא מוסרית במידה מאוד מוגזמת

וכל זה רק בגלל מדינות העולם יפי נפש שלנו שכל שניה מאיימים אם סנקציות שמקציות

שהרי שארה"ב מחקה חצי אפגניסטן מישהו מהמדינות האלה העז לדבר???!!!

ושרוסיה שחטה איזה כמה עשרות אלפי אזרחי צצניים מישהו מהמדינות האלה דיבר???!!!

אבל ניתן להבין אותם,את המתיפיפי נפש האלה,מפני שאחוז המוסלמים במדינות אלה הוא גבוה יותר ובעל השפעה גדולה יותר מאשר הקהילות היהודיות שבהן.

דבר שאני באמת באמת לא מבין עדיין זה שמדינות אלה מודעות לבכנות שכרוחות באיסלאם הקיצוני ומודעות לכוחם של ארגוני הטרור ומודעות חכך שגם אם לא תיהיה ישראל אז הם יחפשו מדינה אחרת לעשות בה בלאגן "בשם האיסלאם" והם גם הרגישו כמה פיגועי טרור והם יודעים שזה לא יעצור בישראל אלא בעולם החופשי כולו!!!

אז למה לעזאזל כשיש להם הזדמנות עכשיו דרך ישראל למגר משמעותית את הטרור שיוצא מן המזה"ת הם לא יושבים בשקט וסותמים תפה כמה חודשים ונותנים לישראל לחסל את הטרור במזה"ת???????!!!!

נ.ב.

ב"מדינות אלה" התכוונתי לאיחוד האירופאי ומדינות פרו-פלסטיניות

פורסם

לשטח כפרים על האזרחים שם זה באמת הגזמה, אבל אחרי שמודיעים על הכוונה להפציץ, ויש ירי על החיילים מכפר מסויים, הדבר הכי מוסרי זה לשטח אותו. מי שבוחר בדרך של טרור צריך לדעת שהוא יצתרך לשלם על הבחירה שלו מחיר כבד- וזה לא מתפקידה של המדינה להתחשב בחפים מפשע בצד האוייב, במיוחד לא על חשבון חיי חיילים\ אזרחים שמאפשרים את קיומה של המדינה.

וזה פשוט עצוב ופתטי שאנשים לא מבינים את זה.

לגבי מה שאתה לא מבין: במילה אחת- נפט.

פורסם

כמו שאני הבנתי הכניסה הרגלית היא גם הכרחית אסטרטגית

במטרה להכניע את החיזבאללה, כיוון שיש יעדים שלא ניתן

להגיע אליהם מהאוויר.

פורסם

חבל שהחיילים שנהרגים הם לא הבנים של כל המוסריים האלו

זה הגיע כבר עד מצב של טמטום, המטוס לא הפגיז כי הייתה כבשה ליד

השיא של השיאים שראיינו איזה טייס אהבל אחד, "כן הייתי בטוח שהמשאית משמשת כמשגר אבל לא במאה אחוזים"

מדובר על משאית שברחה במהירות לאחר שיגור, ואפילו הכתב כבר רצה לבעוט לו בראש, חתיכת אהבל מטומטם

תשאלו את הרוסים על מוסריות,

מוות לשמאלנים ה"מוסריים" ולבצל"ם מבחנתי אני מעדיף אותם מתים מאשר החיזבאללה

בצל"ם האלו צריך לשחוט אותם

פורסם

צה"ל צבא מוסרי, אם היינו רוצים היינו מפרקים את החזבאללה מזמן, בעזרת המטוסי קרב שלנו, מה שאנחנו מפילים שם זה פצצות קלות, אפילו הטייסי קרב אמרו את זה, ואנחנו יוכלים לשטח את הכל שם.

אבל יכול להיות שתוצאה מזה יהרגו אזרחים, אז לצה"ל ולנו יש מצפון, ואנחנו נכנסים רגלית כדאי לעבור בית-בית, כמו שהיה בבינת ג'בל.

אז כן - צה"ל הוא צבא מוסרי, וחבל שגורמים אחרים בעולם לא חושבים כך.

פורסם

כמו שאני הבנתי הכניסה הרגלית היא גם הכרחית אסטרטגית

במטרה להכניע את החיזבאללה, כיוון שיש יעדים שלא ניתן

להגיע אליהם מהאוויר.

אין לי שום בעיה עם כניסה רגלית. אבל לפניה, להבטיח שהמצב הטקטי לחיל הרגלים שלנו הוא במיטבו - כלומר יש להם מינימום מקומות מסתור בכפר. עם עדיפות, לאין כפר בכלל ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים