עבור לתוכן

עד כמה משפיע הדיסק הקשיח על הביצועים של המחשב?

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי 2 דיסקים קשיחים, אחד ישן בנפח של 14GB וחיבור IDE והשני חדש בנפח 80GB וחיבור SATA2. לצערי הרב, לא הצלחתי להתקין את מערכת ההפעלה Windows XP על הדיסק הקשיח החדש בכל דרך שניסיתי (אני כבר לא זוכר כמה פעמים עשיתי פורמט) ונאלצתי להתקין את מערכת ההפעלה על הדיסק הקשיח הישן. האם עצם העובדה שמערכת ההפעלה מותקנת על דיסק קשיח בעל נפח קטן, ישן ואיטי משפיעה על הביצועים? ואם כן, עד כמה?

תודה, יום טוב.

פורסם

משפיע, דיי הרבה, דיסקים קשיחים ישנים כאלו עובדים על UDMA נמוך ומהירות הסל"ד שלהם גם כן נמוך.

פורסם

אולי יש בעית חומרה בדיסק..אולי הוא פגום...

אם אמרת שהוא חדש תנצל את האחריות שבטח יש לך...

פורסם

ברור שיש הבדל בין הדיסק קשיח הישן לבין ה SATA, כרגע הדיסק קשיח הוא צוואר בקבוק רציני(לא רק במחשב שלך)

כמובן שהיה עדיף להתקין את מערכת ההפעלה על הדיסק קשיח החדש. אם אתה זוכר מה הייתה ההודעה שקיבלת כאשר ניסית להתקין את מערכת ההפעלה על ה SATA

תרשום אותה פה וננסה לעזור לך

פורסם

פותח הת'רד, יש לי אותה בעיה בדיוק

אתה מנסה להתקין על ה-HD החדש את ה-OS והוא אומר לך hal.dll is missing/corrupt

קודם כל, אל תאשים את הדיסק. הבעיה נגרמת כתוצאה מנסיון התקנה על הארד דיסק חדש לגמרי

( לפי מה שכתוב פה)

אם תעשה חיפוש "hal.dll" באתר ובגוגל תמצא מספר דרכים לפתור את הבעיה, לצערי אני לא הצלחתי.

אשמח אם משהו יודע מה הפתרון

פורסם
  • מחבר

פותח הת'רד, יש לי אותה בעיה בדיוק

אתה מנסה להתקין על ה-HD החדש את ה-OS והוא אומר לך hal.dll is missing/corrupt

קודם כל, אל תאשים את הדיסק. הבעיה נגרמת כתוצאה מנסיון התקנה על הארד דיסק חדש לגמרי

( לפי מה שכתוב פה)

אם תעשה חיפוש "hal.dll" באתר ובגוגל תמצא מספר דרכים לפתור את הבעיה, לצערי אני לא הצלחתי.

אשמח אם משהו יודע מה הפתרון

לא, זאת לא הבעיה. אבל תודה שניסית לעזור.

ברור שיש הבדל בין הדיסק קשיח הישן לבין ה SATA, כרגע הדיסק קשיח הוא צוואר בקבוק רציני(לא רק במחשב שלך)

כמובן שהיה עדיף להתקין את מערכת ההפעלה על הדיסק קשיח החדש. אם אתה זוכר מה הייתה ההודעה שקיבלת כאשר ניסית להתקין את מערכת ההפעלה על ה SATA

תרשום אותה פה וננסה לעזור לך

לא הייתה שום הודעה מיוחדת, הדיסק הקשיח כרגע מותקן במחשב וה-Windows מזהה אותו - למעשה, אני משתמש בו כרגע והוא כמעט מלא אפילו. הבעיה היא שאחרי שההתקנה מעתיקה את קבצי המערכת לדיסק הקשיח, המחשב מבצע הפעלה מחדש וכאשר הוא אמור לעלות את קבצי המערכת שהועתקו לדיסק הקשיח ולהמשיך בהתקנה - ההתקנה שוב מתחילה מחדש, כאילו לא בוצע השלב הראשון. הכנסתי את הדיסקט עם הדרייברים לדיסק הקשיח, הדיסק הקשיח מפורמט ואפילו מחולק למחיצות. כשאני נכנס למחיצה שתכננתי להתקין בה את מערכת ההפעלה, ישנה תיקיית WINDOWS עם הקבצים שהועתקו ולא הותקנו כביכול!

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=187447.0

פורסם

סתם שאלה...ניסיתה להתקין כאשר ה HD החדש מותקן לבד ....ללא הישן ...

פורסם

ניסית בביוס להגדיר ב Boot Priority את ה SATA ראשון ואת ה IDE שני?

פורסם
  • מחבר

כן, אני לא בדיוק זוכר מה קורה, נראה לי שמתקבלת הודעת שגיאה כאשר אמור לעלות מסך ה-BOOT (בחירת מערכת הפעלה):

Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.

Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware.

Please check the Windows decumentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for additional information.

אני כמעט סגור על זה שהבעיה היא בקובץ boot.ini, אבל אין לי מושג מה לעשות איתו.

נראה לי שכן, ניסיתי כמעט הכל אני חושב.

אם היה לי חבר טוב שמבין, היה נחמד יותר.

פורסם

היית ב OverClock מתי שניסית להתקין?

פורסם
  • מחבר

היית ב OverClock מתי שניסית להתקין?

לא, ואני לא מבין איך זה קשור בכלל. :nixweiss:

פורסם

פשוט פעם שהייתי ב OC וניסיתי להתקין Windows הוא לא נתן לי

פורסם
  • מחבר

כן, אני לא בדיוק זוכר מה קורה, נראה לי שמתקבלת הודעת שגיאה כאשר אמור לעלות מסך ה-BOOT (בחירת מערכת הפעלה):

Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.

Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware.

Please check the Windows decumentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for additional information.

אני כמעט סגור על זה שהבעיה היא בקובץ boot.ini, אבל אין לי מושג מה לעשות איתו.

נראה לי שכן, ניסיתי כמעט הכל אני חושב.

אם היה לי חבר טוב שמבין, היה נחמד יותר.

פורסם

למה ציטטת שוב את עצמך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים