עבור לתוכן

התקנת WinXP על דיסק קשיח חדש בחיבור SATA

Featured Replies

פורסם

שלום :xyxthumbs:

ביום שישי קניתי חלקי מחשב משומשים (חלקם), אחד החלקים הוא דיסק קשיח של WD בנפח 80GB וחיבור SATA. יש לי דיסק התקנה של WinXP עם SP1, אני מעוניין להתקינו על הדיסק הקשיח החדש ובדרך גם לחלק אותו ל-2 מחיצות (24GB ל-WinXP ו-50GB לשונות). כבר בהתחלה הבנתי שב-SATA זה לא יהיה פשוט, כי כבר קראתי על זה איפשהו עוד כשהיה לי IDE. אין לי שום דיסקטים או דיסקים שאמורים להגיע על הלוח אם.

המפרט של המחשב:

AMD Athlon XP 3000+ Barton

ABIT NF7-S v2.0

GEIL PC3200 512MB * 2

WD 80GB SATA

יש גם דיסק קשיח ישן של 14GB שאני משתמש בו כרגע.

חשוב לציין - כרגע ה-80GB מחובר ואני לא רואה אותו ב-My Computer.

יעזור לי מאוד אם תסבירו לי מה אני צריך לעשות כדי:

1. לחלק את ה-80GB SATA ל-2 מחיצות.

2. להתקין על אחת המחיצות של ה-80GB SATA את ה-WinXP.

עדכון: התקנתי דרייברים של SATA, הדיסק הקשיח מזוהה ב-Device Manager, אך עדיין אינו נראה ב-My Computer.

עדכון: אני מפרט דרך Manage, יש כבר מחיצה מוכנה עליה יותקן ה-WinXP. אפשרי יהיה להתקין עליה WinXP חדש דרך ה-WinXP הנוכחי? כרגע בהפעלה של המחשב הוא שואל אותי איזה מערכת הפעלה לבחור (כי יש לי 2: ממחשב ישן והנוכחי), אני לא רוצה ששניהם יופיעו - פרמוט יעזור דרך ה-WinXP החדש שיהיה על ה-SATA?

עדכון: המחיצות קיימות, התחלתי את ההתקנה דרך ה-WinXP הנוכחי, במהלך ההתקנה (אחרי הפעלה מחדש) הבנתי שצריך ללחוץ F6 ולהכניס דיסקט עם דרייברים (הכנתי את הדיסקטים מהורדה מהאתר של Abit), אבל מתקבלת שגיאה:

file \silicon\3112\si3112r.sys caused an unexpected error (4096) at line 2108 in d:\xpsp1\base\boot\setup\oemdisk.c.

תודה ויום טוב.

פורסם
  • מחבר

עדכון: סידרתי את ה-ERROR האחרון, הבעיה הייתה בדיסקט (החלפתי 3 פעמים - 2 של TDK ואחרון של Sony). הצלחתי לבצע את ההתקנה של ה-WinXP על ה-SATA, אבל ה-WinXP לא עולה. לאחר המסך של ה-BOOT (בו הוא מחפש CD, פלופי וכו') אמורה להיות לי אפשרות לבחירת מערכת הפעלה, אבל במקום זה ישנה הודעה בת כ-5 שורות בה נאמר שיש בעיה כלשהי בחומרה. כדי לסדר את זה, אני נאלץ לפרמט שוב את ה-IDE הישן שלי ולהתקין עליו את ה-WinXP. חשוב לציין שעכשיו, כשאני נמצא ב-WinXP על ה-IDE, אני רואה את 2 המחיצות שיצרתי ב-SATA ואני גם יכול להשתמש בהן.

ככה ה-BOOT מוגדר, אם זה חשוב:

1. CDROM

2. HDD-0

3. Floppy

בבקשה, תעזרו לי, אני מאוד מבואס. :'(

פורסם

לא בדיוק הבנתי אותך.

אך אני אנסה לעזור.

ככה, כדי להתקין Windows XP על כונן SATA נקי (כלומר מחשב חדש, הרד דיסק נקי) ישנן 2 אופציות:

1. פשוט בעת התחלת התקנת המערכת מה- CDROM ללחוץ לדרייברים חיצוניים (F5 אם איניי טועה, בכל מקרה יש הודעה לחץ עכשיו אם יש לך RAID). ואז לספק להתקנה דרייברים או על כונן אחר או מכונן הדיסקטים.

2. שיטה יותר אלגנטית, לקחת דיסק של Windows XP ולעדכן אותו כך שיכיל את הדרייברים.

כאן זה קצת מסובך, קרא באתר הזה בפורומים על התקנת Windows Unattended:

http://www.msfn.org

תכין לך דיסק כזה ונגמרו הצרות.

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק הבנתי אותך.

אך אני אנסה לעזור.

ככה, כדי להתקין Windows XP על כונן SATA נקי (כלומר מחשב חדש, הרד דיסק נקי) ישנן 2 אופציות:

1. פשוט בעת התחלת התקנת המערכת מה- CDROM ללחוץ לדרייברים חיצוניים (F5 אם איניי טועה, בכל מקרה יש הודעה לחץ עכשיו אם יש לך RAID). ואז לספק להתקנה דרייברים או על כונן אחר או מכונן הדיסקטים.

2. שיטה יותר אלגנטית, לקחת דיסק של Windows XP ולעדכן אותו כך שיכיל את הדרייברים.

כאן זה קצת מסובך, קרא באתר הזה בפורומים על התקנת Windows Unattended:

http://www.msfn.org

תכין לך דיסק כזה ונגמרו הצרות.

אני בדיוק עושה את האפשרות הראשונה, הכל נראה בסדר עם ההתקנה.

הבעיה היא שהמחשב מנסה לעלות את המערכת הפעלה מה-SATA, יש בעיית חומרה (כך נכתב).

אולי הבעיה היא שה-IDE שלי מוגדר כ-Master ואין עליו ג'אמפר בכלל?

פורסם
  • מחבר

תשמעו מה עשיתי, ניתקתי את ה-IDE מהלוח אם, הגדרתי ב-BIOS שה-Serial ATA יהיה ראשון ב-BOOT וה-CDROM שני ב-BOOT. הדיסק של ההתקנה עלה עם ה-BOOT, לחצתי F6, הכנסתי את הדיסקט - ההתקנה הושלמה. המחשב ביצע הפעלה מחדש ולא העלה את מערכת ההפעלה, אלא שוב הריץ את הדיסק.

מה הבעיה כאן, מישהו מוכן להסביר לי?

עכשיו כשחיברתי את ה-IDE, בכונן G (המקום בו התקנתי את מערכת ההפעלה ב-SATA) ישנה תיקייה: G:\WINDOWS

:kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

אני חושב שעליתי על הבעיה, לא בטוח בכל מקרה. בדקתי בתוכנה SIW את המפרט של המחשב, כתוב שהדיסק בקשיח הוא בעצם SATA-II. הלוח אם אינו תומך ב-SATA-II, אבל עדיין אני מצליח לעבוד על הדיסק הקשיח דרך ה-WinXP. בתוכנה כתוב גם:

Type HDD

Model WDC WD800JD-22LSA0

Disk Family WD Caviar SE SATA

Interface SATA-II

UDMA Mode Support 0 - 1 - 2 - 3 - 4 (ATA/66) - 5 (ATA/100) - 6 (ATA/133)

Current UDMA mode 6 (ATA-133)

זאת אומרת שהדיסק הקשיח עובד בעצם ב-SATA-II, אולי זאת הבעיה בגללה ב-BOOT המחשב לא מעלה את מערכת ההפעלה?

כיצד אני מעביר את הדיסק הקשיח לעבודה ב-SATA רגיל?

פורסם
  • מחבר

כאשר אני בוחר את מערכת ההפעלה הרצויה, במקרה שלנו זאת שנמצאת ב-SATA, מתקבלת ההודעה הבאה:

Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.

Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware.

Please check the Windows decumentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for additional information.

הרצתי חיפוש בגוגל על השורה הראשונה, התקבלו המון תוצאות, אבל לא הבנתי שום דבר.

פורסם

מה זה המונולוג הזה?!?!#?!@#?!@#@?!#!@?#@!#?@!?

שמעת על דבר כזה:

עריכה

?!?!@#!#?!@#?

פור גאד סייק.

אתה צריך ראיד סאטה דיסקט שיש לך ללוח. שאתה מתקין ווינדוס תלחץ F6 או משהו כזה כדי להתקין.

פורסם
  • מחבר

מה זה המונולוג הזה?!?!#?!@#?!@#@?!#!@?#@!#?@!?

שמעת על דבר כזה:

עריכה

?!?!@#!#?!@#?

פור גאד סייק.

אתה צריך ראיד סאטה דיסקט שיש לך ללוח. שאתה מתקין ווינדוס תלחץ F6 או משהו כזה כדי להתקין.

אני יודע שאפשר לערוך, אבל אז האשכול לא מוקפץ ומי שכבר נכנס פעם לאשכול - לא יודע שהוא מעודכן וסביר להניח שגם לא יכנס פעם נוספת, ואז מי שנדפק פה זה אני, כי יכול להיות שאותו אחד בדיוק יודע איך לפתור את הבעיה.

חוץ מזה, אין פה שום מונולוג. אני פשוט מדווח על מצב התקדמות.

בקשר לתגובה השנייה שלך, הכנתי דיסקט כזה - הוא עובד. אחרי הפעלה מחדש שמתבצעת אחרי העתקת הקבצים, ה-Windows לא מצליח להמשיך בהתקנה ומתקבלת השגיאה הבאה:

Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.

Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware.

Please check the Windows decumentation about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for additional information.

קראתי שצריך לערוך את הקובץ boot.ini ע"י הפקודה bootcfg, לא ממש הבנתי מה לעשות.

חוץ מזה, למה הקובץ הזה נמצא בכונן ה-IDE שלי (במחיצה C)? מה קורה אם ה-IDE מנותק?

פורסם

אתה דביל מושלם, אין ספק בכך.

פורסם
  • מחבר

אתה דביל מושלם, אין ספק בכך.

אם אין לך משהו מועיל לכתוב, אז אל תכתוב.

מישהו יכול לעזור?

אני כבר נואש, נשארו לי 27MB במחיצה בה מותקנת מערכת ההפעלה הנוכחית.

:'(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים