עבור לתוכן

אתם לא חושבים שיש יותר מידי חגים ומועדים בארץ?

Featured Replies

פורסם
כן, כמו שתפוח נפל על הראש של ניוטון ומזה הוא הסיק שכוח המשיכה קיים. אפשר להמציא הרבה סיפורים.

כמו שאמרתי לך קודם, למשל במקרה של בית"ר. זהו אינו "סיפור", אתה כנראה מבסס את דעותיך רק על המחשבה שלך והיא לא מספיקה במקרה זה.

לפעמים מומלץ לא להתעלם מאלפי שנות ההיסטוריה, אם באמת היה איכפת לכם מהם אולי גם היית לומד משהו.

את העובדה הזאת לגבי חורבן בית"ר למדתי באוניברסיטה בלי שום קשר ליהדות. אז תעשו טובה תשתדלו לדבר בתחומים שאתם כן מבינים בהם.

• תגובות 93
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מדוע פה אין סיבה להיות אבל, וביום השואה כן, בגלל שעברו עוד כמה שנים?

[ltr]yes, that's exactly why. and it's not just several years it's 2000+ years.[/ltr]

פורסם

[ltr]yes, that's exactly why. and it's not just several years it's 2000+ years.[/ltr]

בעולם מציינים את יום הולדתו של ישו מידי שנה גם אחרי 2006 שנים, אם הם יכולים גם אנחנו יכולים. אם אתה אומר שעוד 2000 שנה צריך לא להתייחס לעניין השואה זאת טעות, כי מי שלא יודע את ההסטוריה דינו לחזור עליה, מה יש אם העולם ישכח ותקום שואה חדשה? אף אחד לא יוכל לומר "בשואה הקודמת היה ככה עכשיו נלמד מטעויות ולא יהיה ככה".

ד"א סתם לידע כללי אם כבר תאריכים, אז מתי מציינים את בריאת העולם? ראש השנה או שבועות נדמה לי לא?

פורסם

[ltr]so if everybody jump off the roof, you would too?[/ltr]

פורסם

[ltr]so if everybody jump off the roof, you would too?[/ltr]

ההבדל הוא שלקפוץ מהגג הורג אותך-לציין יום פעם בשנה בין אם זה יום אבל ליום שמחה לא יהרוג אותך, למה אנחנו עד עכשיו מציינים את חנוכה? ניצחון החשמונאים הגדול אז נחגוג אבל שמפסידים אז לא זוכרים את זה<?

שוב כמובן שזאת דעתי שצריך לזכור את היום הזה, שוב עלי זה לא משפיע אני יודע שאם אני יתאבל זה לא יחזיר לי את בית המקדש אבל אני לפחות זוכר מתי זה תשעה באב ויודע לומר לעצמי "היום לפני בלה שנים נחרב בית המקדש" וזה לא משנה אם זה מאמינים או לא זה משהו ששייך לעם היהודי.

חוץ מזה שלא אמרתי שאם כולם יקפצו מהגג אז גם אנחנו צריכים לקפוץ, אמרתי שאם הם יכולים לקפוץ מהגג גם אנחנו יכולים...

פורסם
yes, that's exactly why. and it's not just several years it's 2000+ years.

אולי אתה לא צריך לתת לזה יחס זהה כמו ליום השואה, אבל לא להתייחס לזה כלל? זה לא נראה לך קצת מוגזם להגיד

שזה שום דבר? מי בדיוק גם קובע מתי עבר מספיק זמן, שכבר אפשר לשכוח מיום מסוים, לא משנה איזה אסון קרה בו?

כבר רבים וטובים, כמו דוד בן גוריון, ברל כצנלסון ועוד אמרו את המשפט:"עם שאין לו עבר, ההווה שלו דל, ועתידו לוטה בערפל".

את המסקנות ניתן להסיק לבד.

ד"א סתם לידע כללי אם כבר תאריכים, אז מתי מציינים את בריאת העולם? ראש השנה או שבועות נדמה לי לא?

מציינים את זה ב-כ"ה באלול, 5 ימים לפני ראש השנה.

פורסם

אני מגדיר את עצמי חילוני לחלוטין, אבל אני עדיין צם... מתוך כבוד למקדש אבותינו, וגם כהזדהות עם הלאום היהודי.

אבל אני באמת לא מוצא את זה הוגן שסוגרים מקומות. אני אישית לא יוצא ולא מבלה ביום הזה, אבל זה לא אומר שכולם עושים כמוני.

פורסם

בית"ר

10 מיליון תושבים?

איזה חירשובים מצוצים מהביצה השלישית שלי :s07:

ידוע שבתקופות האלו לא היו ערים אפילו עם מיליון תושבים

פורסם

יום כיפור זה חג.

לא הוא לא, הוא מועד. מועד חשוב יותר מרוב החגים והמועדים, אבל עדיין מועד.

כמו שציינתי, חג הוא דבר שמח (חגיגה).

כל חג הוא מועד. לא כל מועד הוא חג.

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחח זה 9 באב זה לא 9 ימים. זה ט' באב. תאריך. חחחחחחחחחח אתה גדול אתה.

:kopfpatsch:

אני מאוד מקווה שזה לא היה ברצינות.

בית"ר

10 מיליון תושבים?

איזה חירשובים מצוצים מהביצה השלישית שלי :s07:

ידוע שבתקופות האלו לא היו ערים אפילו עם מיליון תושבים

1,000,000 תושבים.

מאיפה ידוע? תביא מקור אחד שאומר שלא היו אז ערים עם מיליון תושבים.

פורסם

העיר רומא בשיאה הכילה 4 מליון תושבים, כאשר ברוב ההסטוריה שלה היא הכילה לא יותר מ 500 אלף תושבים!

אתם חושבים שארץ ישראל היתה יכולה לתמוך במילון תושבים (או עשרה מליון)? תושבים מבלי להשאיר סימן?

באותר מידה אתם חושבים שניתן להרוס עיר כזו ביום אחד (שבמקרה הוא 9 באב)?

מספרים יותר הגיוניים הים בין 4000-80000 תושבים.

המקורות הספרותיים נוטים להגזים ולעיתים ללא מעצורים (ולא רק כאן), עצרו רגע וסננו בין אמת להגזמה.

פורסם

היו איזה מליון תושבים בכל הארץ, לא בירושליים. היא היתה עיר דיי גדולה לתקופתה, אבל במונחים של היום היא היתה נחשבת קטנה.

פורסם

רומא לפני 2000 שנה הכילה למעלה מ-1.5 מיליון תושבים נחרבה ירושלים כולה וכל הערים בממלכת יהודה מספר ההרוגים עובר את המיליון אם אתם לא רוצים לצום בסדר אבל לפחות תזכרו את היום הזה שבגללו אנחנו נמצאים בבלגן של היום לא מאמינים שבית המקדש יפול מהשמיים זה המצאה נוצרית

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחח זה 9 באב זה לא 9 ימים. זה ט' באב. תאריך. חחחחחחחחחח אתה גדול אתה.

טוב נו. כל בתי הספר עכשיו בחופש, אז למה שתלמיד תיכון ממוצע (לא דתי) בכלל ידע מה זה "תשעת הימים"?

להשכלתך הכללית (אני לא מצפה שתצום בי"ז בתמוז או בתשעה באב, אבל אני מצפה שתדע מה זה, כמו שאני יודע מה זה כריסטמס).

התקופה בין י"ז בתמוז לט' באב מכונה ביהדות "שלושת השבועות". התקופה בין ראש חודש אב ל-ט' באב מכונה "תשעת הימים".

לא מעט עדות (אם לא כולן) נוהגות מנהגי אבלות בתקופה הזו כמו למשל:

לא לאכול בשר בתשעת הימים

לא לקנות דברים חדשים שאינם הכרחיים (לא מדובר על אוכל, אבל קניית מחשב חדש למשל, כמו שנכתב בתגובה המקורית, אפשר לדחות)

לא להתגלח

וכו'

פורסם

אז מה הם מאמינים שיקרה?

כי לשבת ולהגיד שהם רוצים שיבנה מקדש חדש זה טוב ויפה,

אבל אם הם לא רוצים שהוא ייפול מהשמיים והם לא מתכוונים לקום

מהתחת השמן שלהם ולבנות אותו, אז איך בדיוק הוא יבנה?

וכן, אני יודע שהיום ט' באב

אבל רק כי מי שעובד איתי אמר לי שהוא לא בא היום כי זה ט' באב

אישית לא אכפת לי בכלל שזה ט' באב יותר מאשר שאכפת לי כשזה הרמאדן או פסחא

"שלושת השבועות" = "בין המצרים"?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים