עבור לתוכן

צריך עזרה בקנית רמקולים ומגבר תודה לעוזרים :)

Featured Replies

פורסם

תשמע, אין ספק שאתה צודק בקטע של ההשוואה בין המערכת שקניתי למערכות של אלפי שקלים

כן, כנראה הגזמתי, מה אפשר לומר

אבל בסה"כ אני שומע הרבה הרבה הרבה ! יותר טוב מהמערכת מיני שהייתה לי קרוב ל 10 שנים (ג'ונסון, לא זוכר איזה דגם בדיוק)

ובאתי להציע לפותח הת'רד להתנסות ולשמוע מערכת סטליטים קטנה וצנועה, במקום ל"בזבז" כסף על מערכת ב 3K , שאולי הוא לא זקוק לה בכלל.

לחדר בגודל כזה, זה הרבה, הרבה יותר ממספיק, וגם השכנים שומעים טוב מאוד.

כל עוד הוא לא אודיופיל, אני חושב שגם הוא יהנה מקניה של מערכת כמו שאני קניתי, זה הכל, אבל כמובן שזה תלוי בבן אדם ונתון להחלטתו.

אגב, אכן מה שיש לי על הלוח זה של רילטק, כזה :

th_audio.jpg

אבל לאוזן הלא אריסטוקרטית ומיומנת שלי, זה נשמע פשוט פיצוץ

פורסם

אני די אודיופיל ולדעתי אפשר גם להנות ממערכת סטלייטים...

אני קניתי מערכת שאני די מרוצה ממנה - רשומה במפרט

אגב - היא ממוקמת בחדר שינה רגיל כאשר התכנון הוא כשאני אשכור דירה בזמן הקרוב להעביר אותה

לסלון בדירה השכורה :smile1:

אישית, לחדר שינה הייתי מעדיף רמקולים מדפיים קדמיים טובים ולהתפשר על שאר הרמקולים מאשר מערכת של רמקולים

סטלייטים

בנוגע להספק, אז לחדר שינה 75 וואט זה מעל ומעבר (אני מתכוון ל - 5X75)

פורסם

דפדפתי בת'ראד ויש פה הרבה תגובות של אנשים שלא מבינים מהחיים שלי... בכל מקרה כתגובה להודעה הראשונה שלך, הייתי מציע לך לחפש יד שניה.

במחירים האלה לא תמצא משהו נורמלי חדש.

בנוסף הייתי מחפש מגבר יד שניה, וזוג קדמיים (מדפיים/רצפתיים) בלבד. ומאוחר יותר הייתי מוסיף את שאר הסט (סנטר, אחוריים, סאב).

סט 5.1 לוויני אל תקנה, אלא אם אתה מתכוון לראות סרטים בלבד. במוזיקה הסטים האלה מאכזבים.

ד"א, מה גודל החדר שלך? סטנדרטי ושאר המילים האלה לא עוזרות במיוחד..

רסיברים תחפש יד שניה של marantz, onkyo, denon, yamaha, pioneer, nad, harman kardon.

ברמקולים התחום הרבה יותר רחב, אבל בכלליות הייתי מתמקד ברמקולים entry level של חברות כמו tannoy, ae, jbl, jamo, bnw, jmlab , kef, magnat, mission, wharfedale... יש עוד הרבה חברות אבל זה פחות או יותר מה שהייתי מחפש ביד שניה.

הייתי ממליץ לקפוץ לחנות בשם פיוז שממוקמת בגבעתיים. יש להם מוצרים יד שניה באחריות במחירים טובים.

בכל מקרה אל תקנה מערכת לפני שתשמע אותה ועם דיסקים שאתה אוהב ומכיר.

עוד דבר, החוזק שאתם מדברים עליו "וואט" זה סתם גימיק של יצרנים. גם רמקול שכביכול מוציא 10 וואט, יכול להיות יותר חזק מרמקול שכתוב שהוא יכול להוציא 100.

כמעט בכל מערכת תוכל להגביר עד הסוף ולהיות חירש בסופו של דבר. השאלה היא איך הצליל ישמע בווליום הזה.

פורסם

לדעתי ולפי מיטב הבנתי רמקולים שונים נשמעים באופן שונה עם מגברים שונים

לי למשל יש דנון שלא נותן כמעט באס אבל בגלל זה קניתי סרווין וגה שהם מפוצצים בבאס וזה היה שילוב טוב כי עכשיו הצליל נקי ומאוזן

בכל אופן בכל מה שקשור לסטריאו יש לטעם האישי חשיבות גדולה אז מומלץ ללכת ולשמוע בחנויות - בדיוק כמו כשקונים מסך מחשב והולכים להסתכל

פורסם

זה לא מדויק. הספק של רמקולים הוא לא גימיק, כל עוד מדובר בנתונים RMS שאלו נתוני הספק שנמדדו בזמן אמת

הבעיה שיצרנים רבים מציינים הספק PMPO שהוא הספק פוטנציאלי והוא באמת תיאורטי לחלוטין

אני לא דיברתי על מערכת hi-fi, דיברתי על מערכת מקצועית (rms בהשוואה ל rms).

דוגמא הכי פשוטה, תשמע מגבר של kenwood שמוציא "100" וואט, ותשווה אותה למגבר של onkyo/denon/yamaha שגם כתוב שמוציאים 100 וואט.

זה גם למה אנשים מתפלאים שבמגברים של hk (?) שומעים כל כך חזק למרות שכתוב למשל שהוא מוציא רק 40 וואט. יש כל מיני שיטות של מדידה ואני לא אכנס לזה מהסיבה הפשוטה שאני לא מבין בזה P:

פורסם
זה לא מדויק. הספק של רמקולים הוא לא גימיק, כל עוד מדובר בנתונים RMS שאלו נתוני הספק שנמדדו בזמן אמת

הבעיה שיצרנים רבים מציינים הספק PMPO שהוא הספק פוטנציאלי והוא באמת תיאורטי לחלוטין

גם נתון ה-RMS לא מספר לך הרבה. כמות הוואטים שהמגבר שלך יצטרך לספק לרמקול כזה כדי לייצר רמת רעש בלתי נסבלת עד כדי נזק לשמיעה שלך (ממרחק האזנה אופטימלי) נמצאת הרבה הרבה מתחת לרף העמידה המוצהר הזה. למעשה, אפילו רמקול בעל נצילות בעייתית לא יזדקק למגבר שנתון ההספק המקסימלי שלו בעל 3 ספרות, בכדי לספק לך "עוצמה מרעידת בתים", אם זה מה שאתה מחפש במערכת שמע.

שורה תחתונה: להתעלם מנתון הוואטים של המערכת שכן הוא אינו משמעותי ולרוב גם אינו מדויק.

קניתי סרווין וגה שהם מפוצצים בבאס

תתחדש על הסאב. את יחידות המיד והטוויטר שהושתלו לך ברמקול בטעות אתה יכול לפרק ולמכור לכל דורש. הן גם ככה לא תורמות דבר לתוצאה המתקבלת.

פורסם

תתחדש על הסאב. את יחידות המיד והטוויטר שהושתלו לך ברמקול בטעות אתה יכול לפרק ולמכור לכל דורש. הן גם ככה לא תורמות דבר לתוצאה המתקבלת.

זאת סתם דמגוגיה זולה - אנשים שאף פעם לא שמעו סרוין וגה ואומרים שהם רמקולים גרועים...

אני מתקשה להאמין ששמעת פעם באמת את הרמקולים - אחרת לא היית אומר את מה שאתה אומר

(אני דרך אגב שמעתי הרבה מאוד רמקולים של הרבה מאוד חברות לפני שקניתי..)

כמו שציינתי לכל מגבר ולכל טעם מוזיקלי דרושים רמקולים שונים

פורסם

תנוח דעתך ששמעתי סרווין וגה.

• 5 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על כל התגובות למרות שעבר זמן לא קטן נכנסתי וקראתי...ההבנה שלי בעניין השתנתה

רציתי לעדכן כמה פרטים ולנסות לקבל שוב המלצות מסוימות..

גודל החדר שלי הוא 4 מטר על 2.80 מטר

כרגע החלטתי לשים 3 אלף על מגבר וזוג רמקולים

אני לא יודע מה ההבדל בין רמקול רצפתי לבין מדף מבחינת איכות/צליל/מיקום בחדר וכו' אשמח לקבל מידע בעניין

הדרישה העיקרית שלי היא מוזיקה המגבר יחובר לכרטיס במחשב CREATIVE SOUND BLASTER LIVE 5.1

אשמח לקבל דגמים מסוימים של רמקולים ודגם מסוים של מגבר שמומלץ

יש לי כרגע 2 רמקולים של מערכת ישנה שלי של LG שהם בהספק של 130W אני ישתמש בהם כרמקולים אחוריים...רמקול סנטר אני יוסיף בהמשך

אשמח לתגובות מהירות

אביתר

:):yelclap:

פורסם

לא הייתי ממהר עם הכרטיס קול, תמיד אפשר לחבר דיגיטלית ולשפר אותו.

כמו שאמרו, כל הוואטים זה בולשיט. המגבר שמכרתי לא מזמן היה 18W לערוץ והוא יותר חזק מהדנון שרשום בתור משהו כמו 100W.

ההחלטה לרכוש רסיבר וזוג רמקולים כעת ואת השאר בהמשך היא החלטה נכונה ונבונה.

בנוגע לרסיבר, אתה יכול לחפש ביד שנייה, אבל לצערי הרב השוק דיי ריק. אני חיפשתי לעצמי במשך חודשיים ולא מצאתי שום דבר נורמאלי בתקציב שלי (2000 בערך). לבסוף קניתי דנון 1906 חדש מהחנות וקיבלתי אותו במחיר הגון ביותר של 2250 עם אחריות מלאה (לצורך השוואה, בחנות היבואן ביקשו ממני 2450 וגם זה אחרי התמקחות). אני מציע לך במידה ואתה משתמש גם לסטריאו וגם לקולנוע ביתי לבדוק דנון, מרנטז, והרמן-קרדון. הדנון יהיה האיזון הטוב ביותר בין השניים לדעתי, אך המרנטז וההרמן-קרדון יהיו עדיפים בסטריאו. מבחינת הדגמים, אז ה-HK תבדוק את ה-130 או 135. מרנטז תבדוק את ה-4500, ובדנון את ה-1603 (שהוא כבר דיי ישן אבל יש לו הגברה מעולה) או את ה-1705/1706. כמו כן, רסיבר נוסף שלא יצא לי לפגוש כבר הרבה זמן, ופגשתי לא מזמן בפיוז הוא ה-Nakamichi. הדגם שהיה להם הפעם הוא AV-8 והם רצו עליו 1800 (מה שאומר במזומן 1600 בכיף היית מוציא). זה רסיבר שהחיסרון היחיד שלו הוא שאין לו מפענח DTS. מבחינת סאונד הוא תותח ברמות שלא להאמין. יש לו הגברה מהמדהימות ששמעתי בכל מה שקשור לקולנוע ביתי, הוא אפילו פותח הרבה מגברי סטריאו בתקציב שלו.

מבחינת רמקולים, ממליץ מאוד לחפש משומשים. מדפים ייתן לך צליל מאוזן יותר (לא בהכרח, אבל ברוב המיקרים) בתקציב שלך. אך בסרטים אתה תתבאס מזה שאין לך רצפתי בגלל המחסור בבאס. תנסה לחפש וורפידל Diamond מסדרה 8 או 9 אחד מהדגמים הרצפתיים. הם לא רעים בכלל, ולא יקרים במיוחד. כמו כן, אם תצליח למצוא ישנה חברה קנדית בשם Dalquist אשר מייצרת רמקולים רצפתיים עם צליל מדהים ובאס מפנק אשר עולה לא הרבה (2000 גג לדגם הקטן שלהם). כמו כן, במידה ואתה לא מחפש באסים מפוצצים במיוחד, גם ה-Mordaunt Short היחסית נפוצים יכולים להתאים לך (מסדרה 9, החל מה-904). צליל מאוד מאוזן, רמקול שלא דורש עוצמה גבוהה במיוחד, הוא נראה מדהים, רק אין לו באס נמוך והוא לא יעמוד בהספקים גבוהים במיוחד. זה ההמלצות שאני יכול לתת לך בשליפה מהכובע. כמובן שיש עוד לא מעט מוצרים טובים, תצטרך לחפש, ולבדוק מה אתה הכי אוהב. אם תרצה את דעתנו על המוצר תוכל תמיד לחזור ולשאול.

כמו כן, דבר אחרון שאני רוצה להגיד לכל אילו שזורקים שטויות כמו סוכריות בשבת חתן של קרוב משפחה העולה לתורה לכבוד בר-המצווה שלו, תפסיקו לבלבל את השכל. אם אין לכם מושג אל תגידו שטויות. לא צריך להמליץ דברים שמספקים אותכם כשברור שהם לא מתקרבים לרמה של מה שהוצע פה. ולא צריך להגיד שוואטים משנים. הם לא משנים לא במערכת למחשב, ולא במערכת סטריאו מהשורה הראשונה.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים