עבור לתוכן

מאיפה להתחיל ללמוד שפות תכנות??

Featured Replies

פורסם

דבר ראשון למישהו שפתח את הדיון ושואל שאלות כאלו, להתחיל עם שפה כמו c# או java נראה לי קצת טמטום בגדר המלצה... זה שזה נראה יחסית פשוט וקליל למישהו עם ניסיון, אני לא יודע כמה בפועל התחילו את ההתעניינות שלהם בשפות תכנות בשפות הנ"ל (או C++).

בתור מישהו עם קצת ניסיון בשתי השפות, אכן השפה C# נראה יותר נורמלית ומיקרוסופט דוחפת אותה חזק (ב vista הולך לצאת .net 3 עם כבר דברים חביבים) אך הסביבה של java בשם eclipse פשוט מעולה ולדעתי יותר נוחה/חביבה מזו של visual studio (וגם חינמית לגמרי).

אני מציע לך להתחיל עם 2 שפות כדי לקבל בסיס טוב, אחת כמו c ואחת כמו python אם אתה רוצה להתפתח לכיוון של תכנות סטנדרטי.

אם למדת html ואתה רוצה להרחיב את הידע שלך בתחום הזה של תכנות web, ממליץ על php, שהיא שפה אפילו יותר קלה מה 2 הקודמות (אך מספיק חזקה).

• תגובות 32
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דבר ראשון אני לא מבין למה לא ללמוד VB ?

בכל מקרה יש לך אתר :

www.dr-vb.co.il

פסקל-שפת תכנות ישנה ממש לא מומלץ ללמוד

VB-שפת תכנות בהחלט נחמדה,יותר פשוטה ליישום אבל יש לה יכולות מדהימות

ASP-שפת סקריפטים צד שרת של מיקרוסופט,דרכה נבנים אתרים דינמיים עם מסדי נתונים וכו'-PHP אותו דבר רק חינמית

JS(JAVA SCRIPT)- שפת סקריפטים קטנה שמשתלבת בתוך דפי HTML ורצה על המחשב המקומי,לא ממש מתוחכמת

פורסם

ASP זו טכנולוגיה, לא שפת SCRIPT צד שרת. ASP משתמשת בVBS, והיא שפת SCRIPT. באותו אופן אתה יכול להשתמש בJSCRIPT ע"ג ASP. לעוד אינפורמציה: www.webmaster.org.il.

אינ עדיין ממליץ להתחיל עם VB. אם אתה לא מעוניין בVB תלמד C.

פורסם

גם אני ממליץ על VB

ולמה ASP לא שפת סקריפט?

זה שפת סקריפט פשוט היא יודעת לזהות פקודות של JS וגם VBS

פורסם

הוא נכנס לדקויות (קצת מפגרות) ש ASP זה יותר טכנולוגיה active server pages שיודעת לקרוא שפות בשם active languages כמו basic, perl, js וכו', להריץ אותם ולהציג את התוצאה, זה יותר פלטפורמה מאשר שפה (למרות שבד"כ אומרים ASP מתכוונים לשפה).

פורסם
  • מחבר

קראתי את כל התגובות ונראה לי שבגלל הידע הזעום שיש לי בכל מה שקשור לתכנות ושפות תכנות אני אתחיל בלמידת vb (תודה על האתר) לאחר מכן c ומשם נראה כבר..

עדיין לא הבנתי מה עושים עם שפת התכנות c ?? בניית אתרים - html ומה ההבדל הין כל ה -c ???

פורסם

מה זאת אומרת מה עושים?

עם C כותבים תוכנות. וגם עם ++C, וגם עם VB, וגם עם Java....

מה ההבדל בין ה-C-ים?

יש שלוש שפות תכנות שונות - C (פותחה בתחילת שנות השבעים), ++C (שפותחה בשנות השמונים ומהווה שדרוג של C) ו-#C (פותחה ע"י מיקרוסופט בשנות האלפיים כ"חיקוי" של Java, על תחביר מבוסס ++C)

חוץ מזה, כשאתה שומע על דברים כמו Dev-C++, Visual C וכו' זה לא שפות שונות אלה IDE-ים, כלומר תוכנות שמאפשר לך לתכנת בשפות האלו בקלות.

קצת קשה להסביר את ההבדלים בין שפות התכנות למישהו שמעולם לא תכנת (בשביל זה אתה צריך לדעת מה זה תכנות פונקציונאלי לעומת מונחה עצמים...). תתחיל ללמוד שפה כלשהי ואח"כ תוכל להתעניין בהבדלים בין השפות ותראה לאן אתה ממשיך משם.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ח'ברה עבודה בתור מתכנתת (שנים -יום יום ) איך היא?

סבבה? או שכדאי תפקיד אחר?

פורסם

אני מניח שזה תלוי אם אתה אוהב לתכנת.

פורסם

שהייתי ילד הייתי מתכנת בביסיק ואהבתי את זה

כעבור שנים למדתי בבית ספר איזה שפת תכנות ולא אהבתי אותה

יש סכוי שאוהב את השפות של היום ?

פורסם

זה לא שאתה "תאהב את השפות של היום". אתה תאהב או לא תאהב לתכנת.

שפה היא רק אמצעי.

חוץ מזה, אף אחד לא אוהב את התכנות שלומדים בבי"ס :)

פורסם

זה לא שיש משהו לאהוב... בבית ספר לומדים רק את התחביר, ולא ממש בונים תוכנית כלשהי(כשאני למדתי שנה שעברה בבית ספר לא נגענו בכלל במחשבים, בניגוד למקום אחר שלמדתי בו).

כל הכיף זה לחשוב קצת יותר מהחשיבה על התחביר(בבית ספר מורידים על נקודה פסיק). הרעיון הוא לפתח אלגוריתמים ולהנות(זה באמת הנאה) כשהם עובדים.

פורסם

יש גם הנאה מזוכיסטית ב-debugging.

בעולם התכנות יש הרבה סוגים של עבודות שונות, חלק מהן אינן בהכרח תכנות של מערכת.

אבל לדעתי השאלה הגדולה (אם יש אחת) היא באמת: האם מעניין אותך תכנות, או הנדסה, או איך מערכת עובדת (ולא עובדת)?

פורסם

במיוחד כשאתה עושה בטעות F10 במקום F11 וצריך להתחיל הכל מהתחלה.

פורסם

כל הכיף זה לחשוב קצת יותר מהחשיבה על התחביר(בבית ספר מורידים על נקודה פסיק).

אתה מתכוון שבבצפר מורידים נקודה על פסיק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים