עבור לתוכן

אז מה חוזרים לגבולות 67'?

Featured Replies

פורסם

לגבי המצב כיום של המפונים מעזה - לא תקין!

יש את הפתרון שיעברו לניצנים, אבל אם זה היה אני לא הייתי עובר לשם... (ולא רק אני), אבל זה כבר לא עניין ממשלתי מובהק, זה פשוט לנהל דברים בצורה נכונה יותר ברמת המיקרו (היו צריכים לחשוב על פתרון טוב יותר למפונים)

לא צריך לרוץ ולנפץ את הטנקים, אבל אין צורך להשקיע בהם כמו שמשקיעים בהם עכשיו, אין הרבה טעם בכול הכסף שהלך לסימן 4 (שהוא אחלה טנק, אבל כנראה הטנק האחרון המשמעותי בעולם) יש טכנולוגיות אחרות שצריך להשקיע - כוח אוויר, חלל, "מכה שניה" (נשמע טוב יותר באנגלית) ישראל צריכה הרתעה ע"י אפשרות של תגובה במקרה של אסון.

זה שהחמאס בשלטון ברשות זה פשוט התגלגלות הדברים, עקב השנאה עלתה האופוזיציה לפת"ח (דרך אגב ישראל רוממה בהיסטוריה ה"עתיקה") כזכור גם על אש"ף כולנו אמרנו "אסור לדבר איתם!!!" והנה אנחנו פה...

זה יפה מאוד שמה שהם מדברים זה "פלשתין המאוחדת", השבת פליטים, השמדת ישראל ועוד ועוד, אבל גם הם וגם אנחנו יודעים שהדברים הללו לא יתקיימו (השבת פליטים - זה סוף למדינה יהודית! פלשתין מאוחדת - גם כן, השמדת ישראל - ....)

כרגע הציבור הפלשתינאי מריר מאוד, אין לו עבודה, אין לו אוכל, הוא נעול בבית הכלא זה עם כול המחסומים, במקרים כאלו תמיד עולה הדרך של הקיצוניים.

צריך לבצע צעדים מחושבים כדי לעזור לאוכלוסיה הפלשתנאית אך לא להנהגה שלהם, אני אישית לא רואה איך לכן מה שאני כן יכול לעשות זה פשוט להוריד את ממד השנאה

את זה אפשר לעשות ע"י התנתקות - ברגע שהילדים לא יתרגלו לראות חיילים הולכים ברחוב כדי לשמור על הסדר כך תרד רמת השנאה נגד ישראל

כול מה שצריך במדינה הזו זה החלטה

אולמרט לקח את ההחלטה (אולי אפילו רק "המשיך" אותה) וזה מה שחשוב, כמו ההחלטה לצאת מלבנון, לצאת מעזה

מה שחשוב ב"יום שאחרי" זה גושי ההתישבות

אישית, אם הייתי יכול אז גם את גושי ההתיישבות הייתי מפנה, אבל זה לא הכי ראלי כיום ולא הכי הכרחי היום, צריך לוודא שגושי ההתיישבות יכולים להיות חלק ממדינת ישראל בצורה סדירה (הגנה ותחבורה) וצריך לבדוק אם גושי ההתישבות לא מפריעים בצורה אמיתית על המדינה הפלשתינאית (חלוקה למקטעים, הפרעה ברציפות וכו')

כרגע לא ניתן להכניע את אירגוני הטרור!

לא תוכל בחיים לשבור רוח של עם אחר! (וזה בדיוק מה שלהכניע את ארגוני הטרור אומר)

הטרור חיי כרגע על שנאה, אם לאנשים יש עבודה, יש אוכל, יש עתיד (בחינוך לדוגמא) אז לא תיהיה פניה גדולה כמו היום לארגוני הטרור, ללא רצון מחלק גדול של האוכלוסיה שהם נמצאים בה אין יכולת קיום לארגוני הטרור

את משחק החתול והעכבר של צה"ל/שב"כ מול הטרור אפשר להמשיך שנים (כול כמה זמן יהיה פיגוע, וכול כמה זמן אנשים נעצור/נחסל מנהיג/מהנדס כזה או אחר, זה לא יגמר)

צריך לזכור, אחרי ההתנתקות אי אפשר לשים חומה בלתי עבירה בין ישראל לפלשתין (או איך שיקראו למדינה שלהם), חייב להיות קשרים עמוקים בין 2 המדינות מכיוון שזה אינטרס של ישראל שתיהיה מדינה חזקה כלכלית בצד השני של הגדר!

מדינה חלשה = מדינה קיצונית

ואנחנו ממש לא רחוקים מיני-איראן בצמוד אלינו! אסור שהיום הזה יגיע, כי אז אם חשבנו שעכשיו המצב שלנו לא משהו..........

• תגובות 172
  • צפיות 13.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
לגבי המצב כיום של המפונים מעזה - לא תקין!

יש את הפתרון שיעברו לניצנים, אבל אם זה היה אני לא הייתי עובר לשם... (ולא רק אני), אבל זה כבר לא עניין ממשלתי מובהק, זה פשוט לנהל דברים בצורה נכונה יותר ברמת המיקרו (היו צריכים לחשוב על פתרון טוב יותר למפונים)

דאא, הממשלה שמה אותם שם, הממשלה פימנתה אותם משם- לי זה נשמע כמו עניין ממשלתי לכול דבר.

לא צריך לרוץ ולנפץ את הטנקים, אבל אין צורך להשקיע בהם כמו שמשקיעים בהם עכשיו, אין הרבה טעם בכול הכסף שהלך לסימן 4 (שהוא אחלה טנק, אבל כנראה הטנק האחרון המשמעותי בעולם) יש טכנולוגיות אחרות שצריך להשקיע - כוח אוויר, חלל, "מכה שניה" (נשמע טוב יותר באנגלית) ישראל צריכה הרתעה ע"י אפשרות של תגובה במקרה של אסון.

צודק, אבל איך זה יעזור לנו בלחימה בשטח בנוי?

זה שהחמאס בשלטון ברשות זה פשוט התגלגלות הדברים, עקב השנאה עלתה האופוזיציה לפת"ח (דרך אגב ישראל רוממה בהיסטוריה ה"עתיקה") כזכור גם על אש"ף כולנו אמרנו "אסור לדבר איתם!!!" והנה אנחנו פה...

זה יפה מאוד שמה שהם מדברים זה "פלשתין המאוחדת", השבת פליטים, השמדת ישראל ועוד ועוד, אבל גם הם וגם אנחנו יודעים שהדברים הללו לא יתקיימו (השבת פליטים - זה סוף למדינה יהודית! פלשתין מאוחדת - גם כן, השמדת ישראל - ....)

נו, ומכל השיחות עם הפתח, יצא משהו?

העניין הוא שהם לא חושבים על זה שהם יצתרכו להסתפק בחלק מהשטח. הם רוצים את כל ישראל, ואז להקים מדינה שהבירה שלה ירושלים. לא פחות ולא יותר.

וגם אם הם יודעים שהם לא יביסו אותנו, זה לא מונע מהם לנסות, עד המוות שלהם ברוב המקרים.

כרגע הציבור הפלשתינאי מריר מאוד, אין לו עבודה, אין לו אוכל, הוא נעול בבית הכלא זה עם כול המחסומים, במקרים כאלו תמיד עולה הדרך של הקיצוניים.

צריך לבצע צעדים מחושבים כדי לעזור לאוכלוסיה הפלשתנאית אך לא להנהגה שלהם, אני אישית לא רואה איך לכן מה שאני כן יכול לעשות זה פשוט להוריד את ממד השנאה

את זה אפשר לעשות ע"י התנתקות - ברגע שהילדים לא יתרגלו לראות חיילים הולכים ברחוב כדי לשמור על הסדר כך תרד רמת השנאה נגד ישראל

הם נעולים כמו בכלוב רק בגלל שהם הביאו את זה על עצמם. אם הם לא היו רצים לתכנן פיגוע כל פעם שיש להם קצת חופש, לא היו שמים אותם בסגר. אם הם רוצים להאשים מישהו במצב שלהם שיאשימו את עצמם. ישראל לא צריכה לשחק את הקורבן במקרה הזה.

כול מה שצריך במדינה הזו זה החלטה

אולמרט לקח את ההחלטה (אולי אפילו רק "המשיך" אותה) וזה מה שחשוב, כמו ההחלטה לצאת מלבנון, לצאת מעזה

מה שחשוב ב"יום שאחרי" זה גושי ההתישבות

אישית, אם הייתי יכול אז גם את גושי ההתיישבות הייתי מפנה, אבל זה לא הכי ראלי כיום ולא הכי הכרחי היום, צריך לוודא שגושי ההתיישבות יכולים להיות חלק ממדינת ישראל בצורה סדירה (הגנה ותחבורה) וצריך לבדוק אם גושי ההתישבות לא מפריעים בצורה אמיתית על המדינה הפלשתינאית (חלוקה למקטעים, הפרעה ברציפות וכו')

זה לא הייה "יציאה מלבנון" או "יציאה מעזה", זה הייתה בריחה תחת אש של האוייב! ושלא תבין את זה לא נכון. שני הצעדים האלה נעשו בחובבנות וחוסר תיכנון מבישים.

ופינוי גושי ההתיישבות הגדולים אומר צימצום שטחים כל כך נרחב שהמדינה תקרוס אם זה יתבצע. אתה מדבר על משהו כמו 300 אלף איש שיפונו. לאן? ולא רק זה, אתה אומר שהגבול יעבור לך מתחת לבית! כפר סבא ונתנייה יהיו במרחק יריקה מהרשות (לא שעכשו הן רחוקות במיוחד...)

כרגע לא ניתן להכניע את אירגוני הטרור!

לא תוכל בחיים לשבור רוח של עם אחר! (וזה בדיוק מה שלהכניע את ארגוני הטרור אומר)

הטרור חיי כרגע על שנאה, אם לאנשים יש עבודה, יש אוכל, יש עתיד (בחינוך לדוגמא) אז לא תיהיה פניה גדולה כמו היום לארגוני הטרור, ללא רצון מחלק גדול של האוכלוסיה שהם נמצאים בה אין יכולת קיום לארגוני הטרור

את משחק החתול והעכבר של צה"ל/שב"כ מול הטרור אפשר להמשיך שנים (כול כמה זמן יהיה פיגוע, וכול כמה זמן אנשים נעצור/נחסל מנהיג/מהנדס כזה או אחר, זה לא יגמר)

ניתן להכניע אותם ועוד איך! מבצע חומת מגן כמעט מוטט את התשתית בגדה.

והמדינה שלי צריכה לדאוג לי, לא למדינה אחרת. עם כל התרומות שהפלסטינאים מקבלים הם היו יכולים כבר מזמן לבנות מדינה נורמאלית. אבל הם ערבים מטומטמים, וכל מי שהייתה לו גישה לכסף פשוט גנב ממנו. וזה בעייה שלהם, לא של ישראל.

צריך לזכור, אחרי ההתנתקות אי אפשר לשים חומה בלתי עבירה בין ישראל לפלשתין (או איך שיקראו למדינה שלהם), חייב להיות קשרים עמוקים בין 2 המדינות מכיוון שזה אינטרס של ישראל שתיהיה מדינה חזקה כלכלית בצד השני של הגדר!

מדינה חלשה = מדינה קיצונית

ואנחנו ממש לא רחוקים מיני-איראן בצמוד אלינו! אסור שהיום הזה יגיע, כי אז אם חשבנו שעכשיו המצב שלנו לא משהו..........

צודק, אבל לא על חשבוני! ישראל גם ככה כבר בגרעון והכלכלה שלנו על הפנים. אנחנו לא יכולים לתמוך כלכלית גם בפלסטינאים יותר ממה שאנחנו תומכים בהם עכשו. יש להם את כל האמצעים להתפתח, אבל הםא לא עושים את זה. מבחינתי זה יהייה יותר זול לזרוק עליהם כמה פצצות אם הם יתחילו להרגיש משועממים ויחשבו "פיגוע".

פורסם

חומת מגן אולי הרס תתשתיות אבל הגביר תמוטיבציה.

אף לא מדבר על פינוי של 300 אלף איש, רוצים לשמור את ההתנחלויות הגדולות.

פורסם

אתה מנותק מהציאות

אין שום דבר שיכול להגביר או להריד מוטיבציה של אדם דתי פאנאט

פורסם

אף לא מדבר על פינוי של 300 אלף איש, רוצים לשמור את ההתנחלויות הגדולות.

מתוך ההודעה הראשונה בדף- של dmanbuhnik:

פורסם

אבל למה לעזאזל הם חושבים שאנחנו אשמים במצב שלהם?

תזכיר לי איך כל זה התחיל?

שרון עלה להר הבית- אינטיפאדה- פיגועים והתפרעויות- עוצר וחיסולים.

זה לא שישראל ייזמה פעולות נגד הפלסטינאים כי התחשק לנו...

פורסם
לדבריו, חוסר התקווה הפלסטיני הוא הדלק המרכזי לטרור

זאת בסך הכל דעתו. כניראה שגם הוא מנותק מהמציאות.

בין לאדן חיי באחלה תנאים והוא אחד האנשים העשירים בעולם. זה מפריע לו להאמין באמונה מטומטמת ולהיות פאנאט דתי?

פורסם

א) לא אמרתי שישראל אשמה, אז IG על תרמוז על זה.

אני פרו-ישראלי, זה לא אומר שלא מפריע לי שאנשים אחרים סובלים.

אבל תחשוב על הפלסטינאי שרק רצה לחיות את החיים שלו, לא איכפת לו מישראל. וצה"ל הרס לו את הבית כי שכן שלו ירה משם (ואני לא אומר שצה"ל לא היה צריך להרוס את הבית - זה שיקול צבאי גרידא). אתה חושב שזה הוגן לפסלטינאי ההוא? אתה מצפה שהוא יגיד איזה נחמדים הישראלים?

ברור שזה אשמת הערבים שיש סיכסוך. ישראל מוכנה לגמור את זה עכשיו תוך 5 דקות במו"מ מהיר, הם לא.

אבל כשיש פלסטינאים שנפגעים בסיכסוך הזה(למרות שלהם ספציפית זה לא הגיע), הם יתחילו לתמוך בטרור - ולזה הכוונה בעידוד מוטיבציה.

פורסם

הבעייה מתחילה כשאותו פלסטינאי, שצה"ל הרס את הבית שלו כי ירו ממנו מתחיל להאשים את ישראל שירו מאותו הבית, ומתחיל לחשוב על פיגוע.

לא כיף לו שהורסים לו את הבית, אז שלא יתן למחבלים לירות ממנו.

לי לא איכפת אם פלסטינאים נפגעים, כי העדיפות הראשונה שלי היא שישראלים לא יפגעו.

אני לא מצפה מהם שיאהבו את ישראל, אני מצפה מהם שיהאבו את עצמם ויבינו שהבית שלהם נהרס לא ע"י ישראל, אלא ע"י אותו שכן שירה ממנו.

פורסם

אל תשכח שיש שם גם הסתה פרועה נגד ישראל.

וגם בזה צריך לטפל (לא שיש לי מושג איך).

פורסם

אתה חושב שזה הוגן לפסלטינאי ההוא?

אתה חושב שאיכפת לי בכלל מה הפלסטינאי חושב?

כל הזין לו שהוא נולד פלסטינאי כמו שכל הזין לסבא שלי שאחים שלו מתו בשואה.

אני דואג קודם כל לאינטרס הישראלי וכל הזין למי שלא ישראלי

פורסם

נו ונגיד אני מקבל את זה(שאני לא - כאילו בגלל שהרגו אותנו בשואה, אנחנו נעשה שואה לאחרים?).

פלסטני ממורמר=מחבל בפוטנציה=פגיעה בישראלים. אני לא מצדיק את זה, אני רק אומר שזה מה שקורה בשטח.

הגדלת המוטיבציה פוגעת בישראל.

עריכה: וברכותי הרגע הוכחת (בפעם המיליון) את חוק גודווין.

פורסם

אל תשכח שיש שם גם הסתה פרועה נגד ישראל.

וגם בזה צריך לטפל (לא שיש לי מושג איך).

איך? שוחד למסיתים שיפסיקו? שוב, מבחינתי יותר זול לזרוק עליהם פצצה...

תעמולת נגד? הם צוחקים עלינו כל פעם שאנחנו מפציצים אותם בפליירים של "נו נו נו..."

פורסם

(שאני לא - כאילו בגלל שהרגו אותנו בשואה, אנחנו נעשה שואה לאחרים?).

חתיכת אידיוט..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים