פורסם 2006 במרץ 1319 שנים שלום לכולם , הייתי מעוניין לדעת האם יש הבדל משמעותי בצריכת החשמל של המחשב כאשר עובדים באוברקלוק.אם לצורך העניין הממוצע של מחשב עובד ללא הפסקה הוא 50 שח לחודש כמה לדעתכם יהיה ההבדל מבחינה כספית על מחשב באוברקלוק עם ספק גדול , 5 מאווררים , קטודות וכו' ? אל תתייחסו לצריכה של מסך ודברים נלווים , אלא רק למחשב עצמו.תודה.
פורסם 2006 במרץ 1319 שנים אני אתייחס רק למעבד בפוסט הבא, הכי נוח לחישוב...יש לי AMD 3200+, במהירות סטוק הוא פולט במאמץ 67W -> עשרים ואחת שקל בחודש(העלות לקילווואט אצלי זה 0.47 אג') - בהנחה שהמחשב עובד 24/7 ב-100% מאמץכשהוא באוברקלוק למקסימום(עם מזגן הוא ראה 2800 יציב) 2700Mhz ב-1.63V שזה יוצא 123W -> שלושים ושמונה שקל בחודש - בהנחה שהמחשב עובד 24/7 ב-100% מאמץכמה עולה האוברקלוק? 17 שקל בחודש...ספק יכול להיות גם 1500Watt, הוא צורך מה שהמחשב מבקש...לשאלתך האחרונה,http://www.extreme.outervision.com/index.jsp
פורסם 2006 במרץ 1319 שנים באופן כללי הצריכת חשמל באוברקלוק היא:OC W = Stock W * (OC Freq / Stock Freq) * (OC V / Stock V)^הפירוש:OC W = הצריכת חשמל באוברקלוקStock W = הצריכת חשמל בסטוקOC Freq = התדר באוברקלוקStock Freq = התדר בסטוקOC V = המתח באוברקלוקStock V = המתח בסטוק^ = בריבוע
פורסם 2006 במרץ 1319 שנים ניצלוש צריכת חשמל:אם המחשב במצב מנוחה והמסך מכובהת האם הכרטיס מסך "דלוק" וצורך חשמל?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.