עבור לתוכן

מה אתם חושבים על עשירים שמדברים על עוני?

Featured Replies

פורסם

דירה קטנה היום עולה 120 אלף דולאר בו נגיד שבן אדם מרוויח נטו 5000 (אין הרבה כאלה היום)

מיתוך זה חוסך 4000 למשך 6 שנים-באותה תקופה החיים שלו מסריחים

יוצא לו288000 שקל וזה רחוק מה 120000 שהוא צריך וזה במיקרה מאוד טוב

אז איך אתה רוצה שהוא יצא מהדירה :bash:

עריכה-ואני לא מבקש אף קיצבה ואף עזרה אני לא בטלן ונצלן

אני רוצה פחות מיסים במדינה ופחות ריבית במשכנתה כי אני די בטוח שברגע שהמיסים יהיו נורמלים הכלכלה באמת תתחיל ליצמוח

והמחירים יהיו יותר שפוים

אתה יודע כמה מיסים יש על בניה היום? כי אני מציע לך ליבדוק

תראה גם אני רוצה שיהיו פחות מיסים, וגם אני רוצה שהבנקים יתנו לי הרבה יותר כסף על זה שאני מפקיד אצלהם- בעצם אני בכלל רוצה שהעמלה תהיה הפוכה- על כל פעולה שאני עושה בבנק שישלמו לי כסף- יופי שזה מה שאתה רוצה- בנק הוא חברה- חברה שמה שמעניין אותה זה לעשות כסף- כמו שלא תבוא למכולת ותצפה מהמוכר למכור לך בפחות ממה שהוא מוכר רק "כי זה לא פייר" . ריבית מסוימת לא מצאה חן בעיניך? לך לבנק אחר- תאמין לי שאם יהיה לך חשבון שחסכת טוב - הבנקים כבר יהיו הרבה יותר גמישים איתך כי הם ירצו שתשאר אצלהם.

לגביי החישוב שעשית כאן עם החסכון? ובכן אני אגיד לך ככה- אם הגעת לסכום כזה רק מחסכון - אז אוי לך - כי את החסכון הזה יכולת לסגור ולעשות מזה עוד לא מעט בוחטות. זה מה שנקרא שהכסף שלך יעבוד גם כן, ולסגור כסף בפק"ם זה עוד הדרך הכי עלובה לגרום לכסף לעבוד- לא חסר במה להשקיע את הכסף שלך כדי שהחסכון לא יישב סתם בבנק אלא יעבוד- ואז וואלה - אתה תוכל לקנות בית במזומן- כי אם אתה אומר שאתה מסוגל תוך 6 שנים לחסוך (והדגש הוא לחסך מבלי שבכלל דיברנו על למנף את הכסף)- 288000 - אז וואלה תאמין לי שיש הרבה אנשים במצב הרבה יותר מסריח ממך. פשוט צריך לקלוט את העובדה- שלחסוך כסף זה לא הולך- צריך קצת ללמוד בזמן הפנוי כיוון השקעות- וללכת עם מה שאתה מתחבר ומצליח להבין הכי טוב- ואז את לא עושה כסף- אלא יש לך 2 עבודות- 1 לך ו1 לכסף שלך (הכנסה כפולה)

אז הדוגמה שהבאת היא דוגמה שתוך 6 שנים אתה יכול להפוך מבן אדם "עני " (אחלה עני אם בשש שנים מצליח לחסוך סכום שכזה) - לאדם מבוסס היטב אם תדע מה לעשות עם הכסף שלך במקום להחזיק אותו בבנק.

• תגובות 257
  • צפיות 18.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

תיראה אני מקבל 5 אחוז על מקם אבל המדינה רוצה לקחת 20 אחוז מהרווח של זה

ואני כרגע לא יעשה 288000 6 שנים אלה הרבה פחות זה היה רק הדגמה איך המדינה לא הוגנת

ובעינין השקעות זה הימור ואני לא מהמר בבורסה יש מפסידים ומרוויחים וזה לא קשור לנושא כי אתה לא יכול להבטיח לאף אחד

שההשקעה שלו בבורסה תצליח

פורסם

זה לא נכון

יש השקעות סולידיות שהערך של הכסף שלך תמיד יעלה

כמובן שככל שתהיה מוכן לסכן יותר כסף, ככה אתה עשוי להרוויח יותר כסף

ואף אחד לא אומר לך להשקיע לבד

לך לחברות השקעה שיעשו את זה בשבילך בשביל כמה אחוזים

רק בשביל רפרנס, בשנת 2005(שנחשבה טובה מאוד) חברות ההשקעה עשו בין 100% ל-200%

פורסם
  • מחבר

זה לא נכון

יש השקעות סולידיות שהערך של הכסף שלך תמיד יעלה

כמובן שככל שתהיה מוכן לסכן יותר כסף, ככה אתה עשוי להרוויח יותר כסף

ואף אחד לא אומר לך להשקיע לבד

לך לחברות השקעה שיעשו את זה בשבילך בשביל כמה אחוזים

רק בשביל רפרנס, בשנת 2005(שנחשבה טובה מאוד) חברות ההשקעה עשו בין 100% ל-200%

יפה מאוד אבל זה עדין זה הימור וראינו בועות מיתנפצות בעבר באותו אופן אתה יכול להגיד לי להמר על מרוצי סוסים

אתה צריך ליזכור מה קרה פעם בארצות הברית שאנשים קפצו מהגגות אחרי שהם הפסידו את כל הכסף

הבורסה יכולה ליפול תמיד וזה ביכלל לא בטוח כמו שהרבה חושבים

פורסם

וכמה פעמים דבר כזה קורה?

באותה מידה אתה יכול להשקיע את הכסף שלך בבנק ואיזו אתי אלון תמעל בכסף ולא יהיה לבנק מאיפה להחזיר לך אותו.

חוצמיזה שאף אחד לא אמר שאתה חייב השקעה מנייתית

אתה יכול ללכת על אג"ח

פורסם

תיראה אני מקבל 5 אחוז על מקם אבל המדינה רוצה לקחת 20 אחוז מהרווח של זה

ואני כרגע לא יעשה 288000 6 שנים אלה הרבה פחות זה היה רק הדגמה איך המדינה לא הוגנת

ובעינין השקעות זה הימור ואני לא מהמר בבורסה יש מפסידים ומרוויחים וזה לא קשור לנושא כי אתה לא יכול להבטיח לאף אחד

שההשקעה שלו בבורסה תצליח

השקעה לא חייבת להתבטא בניירות ערך (בורסה,אג"ח,קרנות נאמנות וכו'...) יש המון כיווני השקעה- בגלל זה אמרתי שבזמן החופשי שלך תתחיל לבדוק יוונים- יכול להיות שאתה תתחבר למשהו אחר.

שמע בכל דבר יש סיכון - נכון זה חרא- ואני הכי מסכים איתך שאם אתה לא מבין בבורסה אז אין לך מה לחפש שם- אבל זה לא אומר שאתה לא יכול להתחיל להתעניין בזה (או בכל דבר אחר) - כל ה"עשירים" עשו את הסיכון הזה (בין אם זה בבורסה או בפתיחת עסק או באלף ואחת צורות אחרות של השקעות) - תאמין לי שהם לא עשו את זה ממשכורת חודשית, וואלה הם לקחו את הסיכון וככה להם יש את האוכל בבית- אתה תחליט בשביל עצמך. אני מסכים איתך במאה אחוז שעם משכורת מינימום אתה לא תגיע רחוק- אז כנראה צריך למצוא שיטה אחרת- אבל ככה זה בכל העולם- בכל העולם לא משנה באיזו מדינה תבחר- אנשים שעובדים במשכורות רגילות- חיות בצמצום (פחות או יותר) ...

סתם עצה תקרא את "אבא עשיר אבא עני" של רוברט קיוסאקי ... - אני מבטיח לך שתשתנה לך קצת הגישה.

פורסם
  • מחבר

טוב רואה חשבון אני לא וזה לא קשור לדיון ביכלל כי כדי להגיע לשכומים גדולים כדי באמת להרוויח מהשקעות

צריך ליסבול שנים לפני זה

וחוץ מיזה אני במצב יחסית טוב ביגלל ההורים תחשוב על אנשים בלי תמיכה שצריכים בלי חיסכון לגור לבד

רק השכר דירה או המשכנתה לוקחים להם את רוב המשכורת וזה הבעיה האמיתית

אני אחרי שנים במידבר יום אחד יגיע לארץ המובטחת וזה ביגלל שיש לי מגורים אבל לענים המצב לא ככה

בכל מיקרה אני נתתי תדוגמה שלי כדי להדגים שגם בן אדם במצב כלכלי סביר לא יכול לעזוב תבית בגיל נורמלי

וזה ביגלל מדיניות מטומטמת

ולא נתתי תדוגמה שלי כדי ליתבכין כמו שאמרתי אני לא רוצה עזרה אני רוצה הוגנות

עריכה-רוב העסקים החדשים פושטים רגל מהר מאוד ככה שעסק שיש בו סיכון לא מתאים לי ביכלל

פורסם

בן אדם בלי תמיכה שלא יכול להרשות לעצמו משכנתא- שלא ייקח משכנתא! זה מה שניסיתי להסביר במנטליות הישראלית- ברוב העולם לרוב האוכלוסיה אין בית משלהם- יש משפחות שחיות 40 שנה באותו הבית בשכירות - בגלל זה יש שם חוזי שכירות של 5 שנים לדוגמה מה שפה מאוד נדיר למצוא (אגב בגלל זה גם מאוד משתלם בארה"ב להשקיע בנדל"ן כי אפשר להבטיח שכירויות להרבה זמן) - לא נסטה מהנושא- אין לך כסף למשכנתא? אל תקח משכנתא וזהו. אין לך כסף לאוכל? אז אל תחזיק פלאפון. אין לך כסף לספרים לילדים שלך? אז אל תהיה מחובר לכבלים. - וואלה הבעיה היא לא שאין כסף- הבעיה היא מה עושים עם הכסף בארץ.

וכל השחיתויות והמסים והריביות הגבוהות ובלה בלה בלה- אני לא מתווכח - נכון הכל קיים- אבל זה לא יעזור לאף אחד לשבת ולבכות שיוציאו אותם מהצרות- כי אל תשכח שאלה שלא בצרות יצאו מהצרות גם עם כל נטל המסים, והעמלות, והריביות והבלה בלה בלה- אז למה שישאו גם בנטל שלך? עשה כמוהם.

כדאי מאוד שאנשים יתחילו לקחת אחריות על החיים שלהם במקום לצפות מהחברה לתחזק אותם.

פורסם

הבעיה היא לא שאין כסף- הבעיה היא מה עושים עם הכסף בארץ.

כל כך נכון.

אני מכיר אחת שקונה לילדים שלה רק מותגים ואחר כך מתלוננת שאין לה כסף לעשות להם מנוי לספרייה בשביל שיוכלו לעשות עבודות לבית הספר :bash:

ומה זה בן 28 שעוד לא ייצא מהבית?

כשאמא שלי יצאה מהבית של ההורים שלה היא סיפרה לי שהייתה תקופה שהיא בקושי יכלה להרשות לעצמה אוכל טוב.

היא הייתה אוכלת אורז ודגים כל היום.

היו טפו טפו טפו יש לנו שתי דירות ואין על מה להתלונן אבל עושים את זה רק בעבודה קשה

פורסם
  • מחבר

תיבדוק איזה מחיר לדירות היו פעם יחסית למשכורת

ואיזה היום ותבין

חוץ מיזה רוב האנשים בגילי שאני מכיר לא יצאו מהבית וזה לא כי הם לא רוצים פשוט היום משכנתה=עבדות

פורסם

אתה שוב חוזר לדיון הזה, בא לך לגבות אותו במספרים?

פורסם
  • מחבר

אני דיברתי הרבה על זה בסביבה הקרובה שלי והמסקנה שלי

פעם היו פחות מוצרי יוקרה והרבה פחות יכלו לממן טיולים לחול אבל דירות היו זולות בהרבה יחסית למשכורות

והיום זה האפך וחבל

מיספרים אני לא יכול לתת ומי שרוצה מוזמן לחפש אותם

פורסם

אם כך אתה מבסס את הדעה שלך על סיפורים וזכרונותיהם של אנשים מבוגרים, אכן מקור מידע מהימן ובסיס להחלטות כלכליות מדיניות

פורסם

אני לא מבין מה אתה רוצה.

את מי אתה מאשים ?

את הבנקים, שזה עסק פרטי לכל דבר שרוצה (וזכותו) להרוויח כמה שיותר - ולכן לוקח ריבית גבוהה ככל היותר (מבלי לעבור את הגבול שבו הלקוחות פשוט לא יקחו יותר הלוואות..) ?

או אולי את בעלי הדירות, שרוצים (וזכותם) להרוויח כמה שיותר - ולכן גובים דמי שכירות בהתאם להיצע והביקוש בשוק החופשי ?

פורסם

נקודה מעניינת: נניח שמחר תמצא מנורת נחושת ישנה וכשתצחצח אותה יזנק מתוכה ג'יני שיבטיח לקיים משאלה אחת שלך (הג'יני שלי קמצן, מה לעשות). בגלל שאתה דואג לעניים, המשאלה שלך תהיה להוזיל את מחירי הדירות ב- 50% ו - פוף! - המחירים יורדים לחצי. מה יקרה?

מה שיקרה זה שכמעט כל מי שכבר יש לו דירה יקלל את האמ-אמ-אמ-אמ-אמאש'ך, כי בבת אחת הקטנת את הערך של הנכס הכי גדול שלו בחצי. :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים