עבור לתוכן

מה אתם חושבים על עשירים שמדברים על עוני?

Featured Replies

פורסם

האם היית נותן לסבא שלך בן ה-80 לנהל מדינה? לא. בגלל שהדעות שלו כבר קבועות בראשו, בגלל שהוא לא פתוח לרעיונות חדשים

זה הדבר האחרון שאפשר להגיד על שרון

• תגובות 257
  • צפיות 18.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

תיראה היה כלכלן אנגלי מפורסם בזמנו(ראיתי פעם בערוץ 8 )שגילה שיטה מעולה גם לזה שהנתינים יהיו מרוצים וגם ליגרום לצמיחה גדולה לכלכלת אנגליה

השיטה היתה מיסים נמוכיםוזה הצליח בגדול ולהרבה שנים

בארץ כרגע יש שיטה אפוכה וזה לא מצליח ככה שתיבחר במה שאתה רוצה ותיבדוק מה מצליח יותר בהיסטוריה מיסים נמוכים או גבוהים

אתה חושב שאתה מבין גדול אבל אתה לא יותר מקשקשן זחוח דעת שחושב שהוא מבין משהו.

מעניין כשנתתי את הדוגמא של אמריקה לגלגת על שאני משווה בינם לביננו,כי זה לא התאים לתזה שלך.

אבל כשזה מתאים לתזה שלך אתה מביא פה את אנגליה.

הנתונים האמיתיים :

אירופה,אמריקה וכל מדינה מתקדמת-בקושי 20% שם מחזיקים בבעלותם דירה.80% גרים בשכירות.כל תופעה כלכלית,חברתית,מדינית שקוראת באירופה ואמריקה

כעבור עשור מגיעה לכאן והתופעה של בעלות על הדירות תלך ותפחת גם כאן.

כל סטודנט מתחיל בכלכלה יודע שמבחינה כלכלית עדיף לגור בשכירות.

כל אדם שעבד בחייו פעם יודע ש-3000 שקל מספיק למחייה ואני מדבר על אדם צעיר בשנות ה-20 לחייו ללא משפחה.

המסקנה מדבר זה שאם אתה מעוניין בדירה משלך לא תיהיה לך בעייה לגור בשכירות מדירה משלך ועוד לחסוך כמה מאות שקלים טובים

ואני מדבר פה על לחיות בצורה טובה.

פורסם
  • מחבר

אתה חושב שאתה מבין גדול אבל אתה לא יותר מקשקשן זחוח דעת שחושב שהוא מבין משהו.

מעניין כשנתתי את הדוגמא של אמריקה לגלגת על שאני משווה בינם לביננו,כי זה לא התאים לתזה שלך.

אבל כשזה מתאים לתזה שלך אתה מביא פה את אנגליה.

הנתונים האמיתיים :

אירופה,אמריקה וכל מדינה מתקדמת-בקושי 20% שם מחזיקים בבעלותם דירה.80% גרים בשכירות.כל תופעה כלכלית,חברתית,מדינית שקוראת באירופה ואמריקה

כעבור עשור מגיעה לכאן והתופעה של בעלות על הדירות תלך ותפחת גם כאן.

כל סטודנט מתחיל בכלכלה יודע שמבחינה כלכלית עדיף לגור בשכירות.

כל אדם שעבד בחייו פעם יודע ש-3000 שקל מספיק למחייה ואני מדבר על אדם צעיר בשנות ה-20 לחייו ללא משפחה.

המסקנה מדבר זה שאם אתה מעוניין בדירה משלך לא תיהיה לך בעייה לגור בשכירות מדירה משלך ועוד לחסוך כמה מאות שקלים טובים

ואני מדבר פה על לחיות בצורה טובה.

אתה חי בסרט-תן פירוט על איך אדם בלי דירה יכול ליחיות בישראל ב3000 לחודש ואיך הוא יוכל ליחיות בגיל60 ומעלה שהוא לא יוכל לעבוד יותר

אולי אתה מוכן ליחיות במלונה ולאכול לחם רטוב בחלב אבל אני לא

פורסם

אין טעם לענות לך

אתה ממשיך עם השטויות ומתעלם מהמציאות

אף אחד פה לא חיי במלונה

פורסם
  • מחבר

יש לך אנשים שחיים בצריפים ויש כאלה באוהלים יש לך הרבה מאוד אנשים שחיבים תרומות כדי לישרוד

ושנתתי תדוגמה מאנגליה זה לא היה אנגליה של היום אלה לפני הרבה שנים

ותסביר לי איך לשכור דירה עדיף על בעלות על דירה(בלי משכנתה)תיבדוק איזה ריבית נמוכה הבנקים נותנים לך ותבין שלמי שלא מיסתכן בעלות על דירה בארץ

עדיפה בהרבה על שכירת דירה

פורסם

אתה שוב טועה

מבחינה כלכלית עדיף לשכור דירה

פורסם

באמת נראה לך שרק 20 אחוז מהאנשים הם בעלי בית בארצות הברית? איפה לעזאזל אתה חי? שום מדינה מפותחת לא מחזיקה אחוז כזה נמוך של בעלי דירות.

ואם שכירות זה כל כך טוב בוא נעשה חישוב: ניקח מחיר שכירות לדירה - 700 דולר נכפיל פי 12 נקבל 8400 שקלים, נכפיל פי עשר (עשר שנים) נקבל

84 אלף דולר נכפיל פי 3 ונקבל את המחיר של הדירה (280 וקצת). כדי שיהיה לי משתלם לקנות דירה אני צריך לחכות 30 שנים.

אדם א קנה דירה כשהיה בן 20 ומת בגיל 80 כשהדירה ברשותו. הוא חי בדירה 60 שנים.

אדם ב קנה דירה כשהיה בן 20 ומת בגיל 80 כשהדירה שלו הייתה שכורה.

אדם א שילם X כסף ואדם ב שילם 2X כסף.

החישוב שלך טוב אם אתה מת אחרי 30 שנה - אחרת הוא מוטעה.

פורסם

אתה רק שוכח שכסף לא שוכב לו סתם מתחת למרבד אלא אם משתמשים בו נכון, אתה גם תעשה ממנו הרבה כסף

פורסם

החישוב שלך אפילו לא קרוב ללהיות נכון

כמו שכבר אמרו פה, זה בדוק וידוע שלשכור דירה זה הרבה יותר כלכלי מלקחת משכנתא (או יותר נכון לתת משכנתא)

פורסם
  • מחבר

תוכיח תיתן מיספרים שכירת דירה קטנה בעיר שלי עולה400 דולאר לחודש

בעלות על דירה0 במיקרה שאתה לא משפץ

אז איך ה400 דולאר כפול 12 כל שנה עדיפים על 0 שקל

בו נגיד שתוסיף 300 דולאר לתיקונים לחודש עדין בעלות על דירה תיהיה יותר עדיפה

עריכה-תיקראו ותבינו שאני גם אמרתי שמשכנתה בארץ יקרה מידי

אני מיתכוון שבעלות על דירה(בלי משכנתה) עדיפה בהרבה על שכירת דירה

פורסם

זה לא כמו שאתם מתארים את זה, נגיד שאתה קונה דירה ב100000$

כשאתה לוקח משכנתא של 100000$ אתה מחזיר בערך כפול (במקרה הטוב)

באותו סכום של תשלום המשכנתא (שהיא נגיד ל25 שנה) אתה יכול לשכור בד"כ דירה טובה יותר ועוד ישאר לך כסף בצד

התשואה היום על דירות (ומקרקעין בכלל) נמוכה יותר מאשר התשואה באפיקים אחרים (למעשה, תמיד היתה נמוכה יותר)

שים את הכסף הזה בצד (מושקע נכון כמובן) ותגיע +/- לסכום שעולה הדירה ובמשך הזמן גרת במקום טוב יותר עם הוצאה חודשית נמוכה יותר.

לרכישת דירה יש יתרונות אחרים כמו בטחון כלכלי למשל

פורסם

משכנתא זה דבר אחר.

באמת משכנתא נועדה כדי שהבנקים ירוויחו - והרבה.

בעלות על דירה עדיפה גם בגלל החוזים שיש בשכירות.

פורסם
  • מחבר

תיראה הוא לקח את הרצון שלי ושל הרבה אחרים לדירה בלי משכנתה

וכתב ששכירת דירה עדיפה על קנית דירה+משכנתה הכל יתבלבל פה ואנחנו מיתוכחים על דברים מטומטמים

פורסם

מצטער אם הבנתי לא נכון

אבל מה הפואנטה בלהשוות מצב של קניית דירה בלי משכנתא לשכירת דירה?

פורסם
  • מחבר

זה גם מה שאני שואל :lol:

היתה בעיה בהבנת הניקרא שגררה תויכוך הזה-אפשר לחזור לנושא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים