פורסם 2005 בנובמבר 820 שנים אני חוסך בקדיחה מיותרת ופשוט יציג לכם את השאלות: 1.יש לי ביוס ישן יחסית שעל אף מאמציי בפורום,לא גיליתי איך לעדכן אותו ולא ענו לי כבר כמה ימים על אשכול שפירסמתי(כלומר,ענו אבל הפסיקו להגיב בשלב מאד מוקדם..),הדבר היחיד שאני מוצא בביוס זה CPU PNP SETUP אשר שם יש לי אפשרות לעלות את CPU\DRAM SPEED אשר ברגע זה עומד על 100\100MHZ האם זה זה(את ה-FSB אינני מוצא)?האם כדאי לגעת בזה? 2. הטמפרטורה שמראה הביוס היא : *SYSTEM TEMERATURE-26 *CPU TEMPERATURE-31 האם זה טמפרטורה סבירה,איך אני יכול לבדוק את טמפרטורת המעבד?(יש לי EVEREST וזה מראה טמפרטורת לוח אם וזהו.) 3.בעזרת דמיוני השופע הורדתי את טמפרטורת המחשב פלאים-בכ-10 מעלות,זאת ע"י פתיחת דלת המארז והצבת מאוורר מסיבי מולה,אני יכול לפרסם תמונה ברגע שאני אמצא אותה. האם רעיון זה אפקטיבי,מה חסרונותיו? 4.שאלה אחרונה לבינתיים:לאחר שאני עושה OC ומעלה את הMHZ של המעבד,היכן אני יכול לבדוק בכמה מהירות המעבד גדלה,האם יש תוכנה שמראה את זה? תודה רבה,מקווה שתענו ותהנו נ"ב: יש לי P4 1.8 GHZ.
פורסם 2005 בנובמבר 820 שנים מחבר טוב ששאלת,כאן מתחילות הבעיות,אני אשלח לך פירוט:Motherboard: CPU Type Intel Pentium 4, 1800 MHz (18 x 100) Motherboard Name Unknown Motherboard Chipset SiS 651 System Memory 512 MB (PC2700 DDR SDRAM) BIOS Type AMI (09/20/02)Motherboard Properties: Motherboard ID 62-0920-001131-00101111-040201-SiS65X$935_RELEASE 09/20/2002 Motherboard Name Unknown Front Side Bus Properties: Bus Type Intel NetBurst Bus Width 64-bit Real Clock 100 MHz (QDR) Effective Clock 400 MHz Bandwidth 3200 MB/s Chipset Bus Properties: Bus Type SiS MuTIOL Bus Width 16-bitו-2 תוכנות נוספות מראות:MOTHERBOARDMANUFACTURER:ECSMODEL:M935
פורסם 2005 בנובמבר 820 שנים 1. איזה BIOS ?? אם לא מצאת עדכון באתר היצרן אז לא כדאי לעדכן ובכלל עדכון BIOS לא בהכרח ישפר את אפשרויות ה OC שלך.2. בלי להכיר את המעבד 31 מעלות זה נהדר, אבל בד"כ מומלץ לוודא מה הטמפרטורה שהמעבד מתאמץ 100% לאורך זמן בעזרת תוכנות מאמץ שתוכל למצוא במדור ההורדות באתר.3. זו דרך אפקטיבית מאוד להורדת חום, קיבלת מאוורר של 16 אינט'ש במקום 80 או 120mm. חסרונות עיקריים הם אבק אבק אבק, אחים קטנים שיכולים להתחשמל או לאבד אצבע (אם יש), מקום בחדר.4. CPU-Z לדוגמא. :biggthumpup:
פורסם 2005 בנובמבר 820 שנים מחבר הבנתי,תודה רבה. נשארו באמתחתי עוד מספר שאלות:טמפרטורת המעבד- בעזרת איזה תוכנה אני יכול לדעת בדיוק ובזמן מאמץ על כמה היא עומדת?ביוס-לפי מה שהבנתי אין לי בביוס אפשרות לעלות את ה-MHZ אז איך אני עושה OC?בקשר לאבק,מה הדרך הכי טובה לנקות אותו?לחץ אויר? כמה עולה כזה כלי?
פורסם 2005 בנובמבר 820 שנים 1. טמפ' מעבד ניתן לבדוק ב EVEREST וכדי להביא את המעבד למצב עומס מומלץ להשתמש בתוכנת PRIME95 2. בלוחות האם ה "איכותיים" מבית ECS אין אפשרויות ל OC... תנסה להשתמש בתוכנה הנקראת CPUFSB ותקווה לטוב. 3. ספריי לחץ אוויר יעלה בין 20 ל 50 שקלים (תלוי בכמות) בהצלחה
פורסם 2005 בנובמבר 820 שנים מחבר אשמח אם תפנה אותי למקום בו אפשר להוריד את התוכנה המדוברת. יש לי כרטיס מסך חדש ואין לי צורך לעשות לו OC ולפי מה שהבנתי(אני די חדש בתחום) ניתן לעשות OC רק למעבד או רק לכרטיס מסך,איך אני עושה זאת? כמו כן,יש לי ספק של 300W ואמרו לי באתר שאני צריך של 400W, ה-יש חוכמה בדבריהם? עריכה: אשמח אם תפנה אותי בבקשה...
פורסם 2005 בנובמבר 820 שנים CPUFSB: http://www.computerbase.de/downloads/software/systemueberwachung/cpufsb/ אומנם בגרמנית אך הלינק באנגלית PRIME95: http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103 OC לכרטיס מסך - תלוי בכרטיס. ספק - סביר להניח שהספק שלך הינו ג'נרי לכן אפילו ספק 300W של חברה מוכרת יהווה שיפור עצום.
פורסם 2005 בנובמבר 820 שנים מחבר מצטער על התגובה המאוחרת(מבחן בספרות מחר). א.לא נראה לי שהבנת אותי,השאלה שלי היא אם אפשר לעשות אוברקלוק רק למעבד,בלי לגעת בכרטיס מסך ואיך? ב. בתוכנה CPUFSB קודם כל אין שם את הדגם M935 של הלוח שלי ודבר שני אני לא בדיוק יודע איך אני מוצא PLL והקישור שהם שולחים אותי אליו פגום.. אז אם מישהו יעזור,זה יתקבל בברכה תודה
פורסם 2005 בנובמבר 820 שנים 2. בלוחות האם ה "איכותיים" מבית ECS אין אפשרויות ל OC... תנסה להשתמש בתוכנה הנקראת CPUFSB ותקווה לטוב.נאמר "תקווה לטוב", אם אין בלוח אופציה לOC והתוכנה שמצאת לא תומכת בלוח אז אין אפשרות, לצערי.
פורסם 2005 בנובמבר 820 שנים מחבר אוקיי,חדשות טובות(אני מקווה) מצאתי את ה-PLL, הכל מתאים הלוח מתאים.עכשיו אני צריך לגלות מה בדיוק אני אמור לעשות בתוכנה כדי להעלות(לאט לאט את הFSB).מישהו מוכן לעזור לי(אולי עדיף לי להחליף ספק לפני שאני מתחיל להתעסק עם זה?
פורסם 2005 בנובמבר 920 שנים אם לא תעלה מתחים ותבצע OC מתון לא צריך לרוץ להחליף ספק (אם כי זה תמיד מומלץ).וחוץ מזה תעיף מבט כאן כדי להכנס לעניניםhttp://www.hwzone.co.il/guides.php?file=overclocking_part1http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=overclocking_part2בעקרון אתה פשוט צריך להעלות את התדר הבסיסי אבל לפני זה לחפש ב BIOS ולמצוא איפה יש נעילת PCI/AGP כדי לא להעלות את התדר שלהם יחד עם זה של המעבד. אני לא ממש מכיר את הלוח שלך ולכן לא יכול לומר בדיוק איפה זה ומה לשנות. אבל עם קצת מחשבה והיגיון אתה יכול למצוא את הכל לבד עכשיו שאתה יודע מה לחפש.
פורסם 2005 בנובמבר 920 שנים אין שום אפשרויות OC בלוח הנ"ל של ECS (וברוב הלוחות שלהם בכלל) אך עדיין ניתן להעלות את ה FSB בעזרת CPUFSB כמו כן אין אפשרות נעילה ל AGP/PCI. בעיקרון בתוכנה ישנה אפשרות ל FINE TUNING (בחלק מהלוחות) או העלאת התדר בקפיצות יותר גדולות. OC הוא משחק... אתה מעלה את התדר (בקפיצות קטנות) ואז בודק יציבות בעזרת התוכנות ששלחתי לך (PRIME) במשך כ 10-15 דקות וחוזר חלילה. נקודת העצירה שלך היא במספר מצבים (אם אני אחשוב על נוספים אני אערוך ) : 1. טמפ' המעבד בעומס הופכת לגבוהה (ואז צריך לשנות גוף קירור או לחפש אמצעי קירור אלטרנטיביים) 2. המחשב לא יציב למרות שכל המתחים במקסימום האפשרי (לא נראה לי שקיימת אופציה של העלאת מתחים ב ECS)
פורסם 2005 בנובמבר 920 שנים מחבר הכל מתבהר לאט לאט.. תודה רבה על העזרה חברים,יש לי שאלה קטנה אחרונה. יש לי כרטיס מסך חלופי,זה יעזור אם בזמן העלעת ה-FSB אני אשים אותו ואז לאחר שאני אסיים,אני פשוט אחליף לכרטיס מסך הקבוע? ככה אני בעצם מונע סכנת פגיעה בכרטיס מסך וגם לא מאבד אחריות עליו עקב OC.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.