עבור לתוכן

כמה בערך אני יכול להגיע עם המפרט שלי באוברקלוק ?

Featured Replies

פורסם

(למעבד)

<------------------------------- מפרט

עם הקירור שיש לי (לא רוצה להשקיע באחד חדש)

פורסם

תנסה אי אפשר לדעת...!!

פורסם

ל 5GHZ עם קירור גז אם הקירור שלך לא ידוע.. :screwy:

לפני שאתה קורא הודעות כמו

אני הגעתי לX עם קירור X

או אני הגעתי לX אבל עם X

תנסה ותראה זאת הדרך הכי טובה (אף אחד פה לא מגדת עתידות..)...

פורסם
crystal-ball.jpg
פורסם
  • מחבר

מה לא ידוע ? סתכל במפרט

ואין לי כח סתם להרוס אני רוצה לדעת אם בכלל שווה לנסות כי נראה לי הHSF חרא לאוברקלוקינג אפילו קל

פורסם

הם אומרים שהם לא יודעים כי זה משתנה ממערכת למערכת..יש גם קטע של מזל באוברקלוק..

אממ אתה יכול להסתכל במאגר ההמהרה פה באתר, ולראות בערך לכמה הגיעו עם המעבד שלך..יותר מזה אי אפשר לעשות..ואתה לא צריך להרוס כלום, אם אתה יודע מה בדיוק אתה עושה, הסיכוי לעשות נזק הוא ממש נמוך, ובעצם צריך להתאמץ במיוחד כדי לעשות נזק למעבדים היום..

תתחיל להעלות htt לאט לאט, ותבדוק טמפרטורות כל הזמן..ממה שקראתי וראיתי בפורומים בחו'ל, עם המעבד שלך אפשר להגיע די רחוק..

פורסם

אבל כאמור לאף אחד פה אין כדור בדולח זה עניין של ניסוי וטעייה...

2. אין פה לאף אחד כדור בדולח, הכל תלוי בסטיפינג

הוצאתם לי את המילים מהפה

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מה אני אמור להעלות קודם ? FSB ? מכפלה ? ומתי להעלות מתח ? בחיים לא עשיתי OC למעבד

פורסם

קודם כל תוריד את ה HTT ל X3 ושים את הזכרונות על 266. זו לא קונפיגורציה סופית. זה רק בשביל לראות עד כמה אתה יכול לעלות עם המעבד. כמו כן תנעל את ה PCIE, כלומר שלא יעלה עם תדר הלוח.

אח"כ, תתחיל להעלות לאט לאט את תדר הלוח (FSB). בהתחלה ב 10 כל פעם, וככל שהאוברקלוק גבוה יותר תקטין את הקפיצות.

לאחר כל העלאת FSB תריץ PRIME95 למשך לפחות 20 דקות ותבדוק:

1) שאין טעויות

2) את הטמפרטורה של המעבד.

אם אין בעיה עם הפריים - תעלה FSB. אם יש בעיה עם ה PRIME תעלה מתח למעבד = VCORE באינקרמנטים מינימליים ובכל פעם תריץ שוב עד שאין בעיה.

כשתגיע למקסימום האפשרי, ואם הטמפרטורה שלך לא עוברת את ה 50 מעלות לאחר פריים (להיות ב SAFE SIDE), תודיע ונסדר את הזכרונות וה HTT.

אם המחשב שלך נתקע עם האוברקלוק ולא עולה, אז יש גאמפר לאיפוס הביוס, בד"כ ליד הבטריה הקטנה. תחפש אותו במנואל.

פורסם
  • מחבר

wow קודם כל מברוק אינטגרל על משתמש החודש כיף לשמוע ממך

אני משער שHTT זה מכפלה

המהירות של הזכרונות עולה עם הFSB שאני מעלה גם ? בגלל זה אני מוריד למינימום בהתחלה ?

ומה זה בעצם הPCIEXPRESS הזה? אפשר לעשות לכרטיס מסך אוברקלוק מהביוס ?

עוד משהו, אני מבין שעוד מתח נותן יותר כוח למעבד, וזולל יותר מהספק, אבל זה לא יכול לגרום נזק על השינוי מתחים הזה ?

המכפלה שלי על X10 עכשיו, אם אני מוריד ל3, ושם את המעבד על מקסימום FSB, אני מגיע ל1350 מגה הרץ, מה עשיתי בזה

פורסם

wow קודם כל מברוק אינטגרל על משתמש החודש כיף לשמוע ממך

תודה :smile1:

אני משער שHTT זה מכפלה

זו לא מכפלת המעבד, זו מכפלת ה HYPER TRANSPORT שאמורה להיות ב X5 בברירת המחדל.

המהירות של הזכרונות עולה עם הFSB שאני מעלה גם ? בגלל זה אני מוריד למינימום בהתחלה ?

בדיוק

ומה זה בעצם הPCIEXPRESS הזה? אפשר לעשות לכרטיס מסך אוברקלוק מהביוס ?

לא בדיוק. פשוט שישאר על 100 ולא יפריע. אם אי אפשר לנעול, תקבע 101.

עוד משהו, אני מבין שעוד מתח נותן יותר כוח למעבד, וזולל יותר מהספק, אבל זה לא יכול לגרום נזק על השינוי מתחים הזה ?

בשביל זה אתה חייב לשים לב לטמפרטורות, במיוחד עם הקרור שלך. אבל, אני על IGLOO LIGHT ששקט אבל מקרר פחות מהסטוק עשיתי OC ממש נחמד אז למה לא?

המכפלה שלי על X10 עכשיו, אם אני מוריד ל3, ושם את המעבד על מקסימום FSB, אני מגיע ל1350 מגה הרץ, מה עשיתי בזה

תבין מהדוגמא הבאה:

אם הזכרונות על 333, ה HTT על X4 מכפלת המעבד על X10 והבאס שלך ב 250 במקום ב 200 אז:

הזכרונות שלך ירוצו ב 333X1.25=416

ה HTT ב 250X4=1000

המעבד ב 250X10=2500 במקום 2000.

פשוט.

פורסם
  • מחבר

הבנתי הכל חוץ משני דברים

מה זה בעצם הHYPER TRASNPORT הזה ?

ולמה בעצם משנים מתח ? כי המעבד צורך יותר מכיוון שהוא יותר "חזק" כשהוא מאוברקלק (פועל של...) ?

תודה, :xyxthumbs:

פורסם

הבנתי הכל חוץ משני דברים

מה זה בעצם הHYPER TRASNPORT הזה ?

ולמה בעצם משנים מתח ? כי המעבד צורך יותר מכיוון שהוא יותר "חזק" כשהוא מאוברקלק (פועל של...) ?

תודה, :xyxthumbs:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=145719.0

תהנה !

והמעבד צריך מתח מכיוון שהמתח שהוא מקבל לא מספיק לו בשביל לעבוד במהירות הזו

הוא פשוט צריך יותר כוח בשביל לעבוד במהירות הזו

פורסם
  • מחבר

קראתי והפנמתי, תודה, למרות שכל הקטע עם הHTT מבלבל נורא

פורסם

מה קשה? יש עוד נתון שצריך להתחשב בו ולדאוג ש:

המכפלה שלו X מהירות הלוח <=1000

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים