עבור לתוכן

שאלה/בעיה לגבי OC בלוח של GA-K8N Ultra-9

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה ניסיתי לבצע OC עם מספר תוכנות כולל EasyTune5 של Gigabyte וגם ClockGen

כעקרון הקטע עם התוכנות טוב לניסויים אבל נראה לי שלעבודה קבועה הכי טוב לשנות ב BIOS.

עשיתי בתוכנה OC ולא נתקלתי בשום בעיות עד שניסיתי לשנות ב BIOS.

ועכשיו הבעיה כזו:

כשאני משנה ב BIOS תדר נניח ל 220 (אבל גם לערכים אחרים) אז באתחול ה BIOS כותב שיש OC ואם המחשב לא עולה להיכנס ב Del ל SETUP.

והוא פשוט לא עולה. עד שאני מחזיר אותו ל 200. פעם אפילו לא הצלחתי לצאת מזה ונאלצתי לבצע Clear CMOS.

יש למישהו רעיון ??

פורסם

ctrl+f1 בביוס, תכנס לתפריט "המוסתר" advanced chipset features

ואת ה HTT CLOCK ,תשנה ל X2 בערך, זה במאה אחוז לא יגביל אותך עד תדרים מטורפים.

פורסם
  • מחבר

לא מוגבל בתדרים.

שיניתי גם:

HTT ל X3

זכרון ל 166

ואני מגיע בתוכנות אפילו עד 2300, פשוט לא ניסיתי יותר.

הבעיה היא שאני משנה את זה ב BIOS אז המחשב לא עובר אתחול ומודיע ש ה HTT ב OC ??? :kopfpatsch:

פורסם

ניסית להוריד ל X2 ?

פורסם
  • מחבר

לא ניסיתי X2

אבל אני אנסה, יש איזה היגיון מאחרי זה, כלומר האם הבעיה מוכרת לך?

******* עריכה ******

טוב ניסית HTT ב X2 מה BIOS והלוח עולה ב 220

אבל ב 250 שזה המהירות שאני רוצה ועובד עם ClockGen ה BIOS לא רוצה לעלות :nixweiss:

אז .. יש רעיון ???

פורסם

הוא יציב לגמרי כשאתה מעלה בקולוקג'ן? אני מתכוון ם הרצת תוכנות מאמץ או שרק בדקת שהוינדוס לא קופץ מעצמו במהירויות האלה?

כי יש מצב שהוא לא יציב לגמרי, ובהפעלה של המחשב הוא עובד ב100 אחוז או משהו, ואז הוא צריך עוד קצת מתח..ניסית גם להוסיף מתח?

פורסם
  • מחבר

לא מעונין להוסיף בינתיים מתח, עדיין עובד במתחי סטוק.

עובד יציב ב-HTT 262 וזכרון ב-214 כבר כמה ימים כולל קידודים של כמה סרטים ומשחקים ה CPU עובד שעות ב 100%.

אבל אם עולה מה BIOS לא מצליח.

נראה שיש איזה בדיקה או פרמטר ב BIOS שמונע ממנו לעלות באופן תקין??

אפילו קרה שהוא נתקע ב BIOS והייתי צריך לבצע Clr CMOS עם הג'אמפר כדי שהמחשב יעלה.

יש למישהו נסיון עם OC ב MB של GIGABYTE :nixweiss:

פורסם

ועכשיו הבעיה כזו:

כשאני משנה ב BIOS תדר נניח ל 220 (אבל גם לערכים אחרים) אז באתחול ה BIOS כותב שיש OC ואם המחשב לא עולה להיכנס ב Del ל SETUP.והוא פשוט לא עולה. עד שאני מחזיר אותו ל 200. פעם אפילו לא הצלחתי לצאת מזה ונאלצתי לבצע Clear CMOS.

יש למישהו רעיון ??

גם אצלי, בלוח K8NF-9, כאשר אני המחשב נמצא באוברקלוק מה-BIOS, כל הזמן באתחול מופיעה ההודעה שאם המחשב מחזיק/ או לא עולה אז ללחוץ Del ב- Setup.

כל אלו שיש להם לוח של Gigabyte והם באוברקלוק גם מקבלים כל פעם את ההודעה הזו באתחול?

זה נורמלי?

פורסם

זה בסדר הוא סך הכל מזכיר לך שאתה על אוברקלוק, במידה והאוברקלוק נדפק אתה לוחץ על DEL והוא מדלג על האוברקלוק בשביל לא להתקע.

אבל אין לזה שום קשר לחוסר יציבות או תקלה...

פורסם

אני הצלחתי להגיע לבאס של 280 בלי תקיעות בביוס!!!!

על htt 3 וזיכרונות על 210 ומעבד על 2.5 גיגה הרץ ומתח למעבד 1.5!!!

(אם משהו רוצה ליקנות את המודרבורד שלי שיצור קשר בפרטי אני רוצה עליו 500 שח {ההוא מעולה לאוברקלוק!})

פורסם

אחרי שזה נתקע לך במסך הזה שאתה לא יכול ללחוץ בו על כלום תעשה ריסט

תיכנס לביוס עוד פעם ואז תלחץ על Exit without Saving ותאשר

ואז המחשב אמור לעלות לך

פורסם
  • מחבר

אני הצלחתי להגיע לבאס של 280 בלי תקיעות בביוס!!!!

על htt 3 וזיכרונות על 210 ומעבד על 2.5 גיגה הרץ ומתח למעבד 1.5!!!

שגיא, האם ביצעת את ה OC שלך מה BIOS ?

ואיך הגעת ל OC שלך ? צריך לפי החישוב שלי מחלק זכרון 12 וזה אומר זכרון ב 150 ואין את זה ב BIOS (איזב גרסא?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים