עבור לתוכן

האם אתם צמים ביום כיפור?

האם אתם מתכוונים לצום ביום כיפור? 1,026 הצבעות

1. 1. האם אתם מתכוונים לצום ביום כיפור?

• אני צם ולא משתמש בחשמל
    • אני צם אבל משחק במחשב
    • אני צם אבל שותה מים
    • אני צם בין הארוחות
    • אני לא צם בכלל

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

לך פתח מילון... לצום זה אומר לא לאכול ולא לשתות. אין שום קשר לחשמל וכו'...

ד"א, לגבי השיעמום - תקרא איזה ספר. לא מצריך חשמל (טוב נו, צריך אור, אז תשאיר את המנורה דלוקה לפני כניסת החג...), מעביר את הזמן יופי, ואולי גם תלמד קצת עברית בדרך  :xyxthumbs:

נכון, לצום זה לא לאכול ולשתות

אבל ביום כיפור אמורים לענות את הנפש. מי שצפ ביום כיפור אבל משתמש בחשמל כדי להעביר את הזמן, פשוט מפספס את כל הפואנטה של יום כיפור.

• תגובות 151
  • צפיות 11.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עמידה ליד החזן??  אתה כאילו חזן שני או משהו כזה?   

ולמה לעזאזל ללכת 15 ק"מ?!!?  אין לך בית כנסת קרוב??

הייתי הסומך- יש לי אבל שמה כל החמולה מתפללת

פורסם

הייתי הסומך- יש לי אבל שמה כל החמולה מתפללת

פשש.... סומך, כל הכבוד :xyxthumbs: בן כמה אתה?

פורסם

14 וחצי

פורסם

14 וחצי

?!?!- רק 14וחצי ואתה סומך ??? :silly: :silly:

פורסם

בהרבה בתי כנסת (למשל אצל תימנים) רוב התפילה מנוהלת על ידי הצעירים.

פורסם

וואי זה טיפשי.

אנשים לא שומרים שבת, אבל כן צמים ביום כיפור. אחד גם אמר פה ששמירת השבת חשובה יותר מלצום ביום כיפור.

אם מאמינים במשהו, אז למה לא ללכת עד הסוף?!

כאילו אתם מתכננים להגיע לגן עדן lite או משהו כזה?

אנשים עושים בדת מה שנוח להם, ואני בטוח ש-"אלוהים" לא ממש יסלח על זה.

פורסם

אתה מדבר שטויות. אם רק היית פותח את המחזור של יום כיפור (אפילו סידור רגיל, של יום יום) היית רואה בתפילות כמה וידויים מדויקים של החטאים יש שם.

למשל: "על חטא שחטאנו לפניך בלשון הרע" , "על חטא שחטאנו לפניך בדעת ובמרמה" , "על חטא שחטאנו לפניך בשנאת חינם" .

המון המון! יש שם איזה 50 -60 וידויים מדויקים על החטאים.

וגם בתפילה של יום יום , התחנון עצמו מזכיר חטאים מדויקים- "אשמנו, בגדנו, גזלנו, דיברנו דופי ולשון הרע".

עכשיו אתה רוצה להגיד לי שביהדות אתה לא יודע על מה אתה מבקש סליחה?? :s07::nono:

היית פותח את הסליחות, איזה דברים מוזכרים שם.. ההפך הוא הנכון, הנצרות זה הדבר הכי דפוק בעולם. חוטא חוטא חוטא, מגיע לכומר: חטאתי כך וכך, הכומר ממלמל כמה מילמולים ושטויות וזהו, תוך דקה כל החטאים שלך נמחלים, אתה בחוץ עם שק מלא מצוות! שום תפילה ושום צום ושום כלום!

אז מה נראה פה יותר הגיוני??? נצרות או יהדות?? :bash:

נו טוב, אי אפשר להאשים אנשים שלא גדלו לתוך משפחה דתית עם אווירה יהודית, כי הם לא מכירים בכלל את הדת, ואז הם נשארים כל הזמן באותו מקום בלי לזוז ממנו, ואומרים את הדברים שנשמעים להם הגיוניים בלי שום מושג לדעת על מה הם מדברים.

אני לא מדבר על זה שיש תפילה לכל סוג של עברה...

ביום כיפור אתה לא מתפלל "אני מצטער שקראתי למשה זונה ושקראתי לחיים אידיוט ושהרבצתי לשלמה ושאנסתי את מיכל ( :cool2:)" אתה מתפלל בכלליות אני מצטער שקיללתי או משהו כזה....

ואני דווקא מכיר את הדת די טוב יחסית לילד חילוני....א5ני לא מכיר את רוב התפילות בכל זאת אני לא חרדי אבל יחסית הידע שלי קצת מעל הממוצע מהחילוניים....

וכל שישי אצלנו עושים קידוש (לא את כל הקידוש ההארוך עם כל השטויות אבל עדיין... את הקידוש המלא אנחנו עושים כל פעם שאנחנו נוסעים לדודים שלנו.... ושם אנחנו גם עושים הבדלה ואת כל השטויות.... ואנחנו נוסעים אליהם די הרבה יחסית לכך שהם גרים בבאר שבע...)

ודרך אגב לא שידרו טלוויזיה בגלל שאסור....עקרונית זה אפשרי וזה ממש לא בעיה... גם כככה גם ביום רגיל הכל אוטומטי.....

אבל אסור....

פורסם

ודרך אגב לא שידרו טלוויזיה בגלל שאסור....עקרונית זה אפשרי וזה ממש לא בעיה... גם כככה גם ביום רגיל הכל אוטומטי.....

אבל אסור....

לפי איזה חוק אסור??

עובדה שיס והוט העבירו את כל הערוצים הלועזיים

פורסם

לפי איזה חוק אסור??

עובדה שיס והוט העבירו את כל הערוצים הלועזיים

לא רצו שהחרדים יראו שהם הפעילו ערוציים משלהם, אז הם השאירו רק את הלועזיים.

פורסם

אני יתקן את עצמי... אסור לשים ערוצים שבהם יש נגיעה ישראלית... בגלל שבערוצים הזרים יס והוט לא נוגעת מותר אבל ערוצים אחרים שיס והוט מפיקות/מתרגמות אותם הורידו....

וזה לא חוק שנחקק בכנסת... (עוד תיקון...) זה כלל של מועצת הכבלים והלווין....

למשל כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3152929,00.html

זה מדבר על זה שמועצת הכבלים והלווין לא אישרה להוט להפעיל את הVOD שלה בגלל:

על פי כללי מועצת הכבלים והלווין, ביום כיפור לא ישודר תוכן ישראלי וכמו כן כל הערוצים שמופקים ונארזים בישראל לא ישודרו כלל. ערוצים זרים ישודרו ללא תרגום.
פורסם
  • מחבר

אתה מדבר שטויות. אם רק היית פותח את המחזור של יום כיפור (אפילו סידור רגיל, של יום יום) היית רואה בתפילות כמה וידויים מדויקים של החטאים יש שם.

למשל: "על חטא שחטאנו לפניך בלשון הרע" , "על חטא שחטאנו לפניך בדעת ובמרמה" , "על חטא שחטאנו לפניך בשנאת חינם" .

המון המון! יש שם איזה 50 -60 וידויים מדויקים על החטאים.

וגם בתפילה של יום יום , התחנון עצמו מזכיר חטאים מדויקים- "אשמנו, בגדנו, גזלנו, דיברנו דופי ולשון הרע".

עכשיו אתה רוצה להגיד לי שביהדות אתה לא יודע על מה אתה מבקש סליחה?? :s07::nono:

היית פותח את הסליחות, איזה דברים מוזכרים שם.. ההפך הוא הנכון, הנצרות זה הדבר הכי דפוק בעולם. חוטא חוטא חוטא, מגיע לכומר: חטאתי כך וכך, הכומר ממלמל כמה מילמולים ושטויות וזהו, תוך דקה כל החטאים שלך נמחלים, אתה בחוץ עם שק מלא מצוות! שום תפילה ושום צום ושום כלום!

אז מה נראה פה יותר הגיוני??? נצרות או יהדות?? :bash:

נו טוב, אי אפשר להאשים אנשים שלא גדלו לתוך משפחה דתית עם אווירה יהודית, כי הם לא מכירים בכלל את הדת, ואז הם נשארים כל הזמן באותו מקום בלי לזוז ממנו, ואומרים את הדברים שנשמעים להם הגיוניים בלי שום מושג לדעת על מה הם מדברים.

מדובר בנוסח מאוד כללי של אמירת סליחות בין אם בצעת את אותו חטא או לא, ולא אמירת סליחות על חטאים ספיציפיים.

בנצרות אתה מתוודה אצל הכומר על חטאים ספיציפיים (אתה מפרט את החטא הספיציפי), הכומר אומר לך שאלוהים סולח לך על החטאים שלך, ומורה לך לומר תפילה מסויימת X פעמים.

לגבי השאלה שלך, מה נראה יותר הגיוני - הנצרות או היהדות, אז אף אחד מהם!

קודם כל, אם אתה רוצה להיות אדם טוב, אז אל תעשה דברים רעים מלכתחילה (לחטאים אין משמעות עבורי), ובמידה ובכ"ז פגעת במישהו, אז תתנצל בפניו במקום לחכות ליום כיפור או ללכת לכומר.

נניח שניקח את כל התכנית שלך לשידורים אוטומטיים. עדיין, אנשים צריכים להגיע לאולפן, להתארגן וכו' - בגלל זה אי אפשר להתחיל שידורים מיד אחרי צאת החג.

אנשים צריכים להגיע לאולפן ולהתארגן בשביל שידורים חיים, זה מקובל עלי. אני מדבר על שידור של סרטים שמתוכנתים מראש לשידור בשעה מסויימת, ללא צורך בהתערבות של גורם אנושי.

אני יתקן את עצמי... אסור לשים ערוצים שבהם יש נגיעה ישראלית... בגלל שבערוצים הזרים יס והוט לא נוגעת מותר אבל ערוצים אחרים שיס והוט מפיקות/מתרגמות אותם הורידו....

מה הקטע? :s05:

אז שישדרו שוברי קופות הוליוודיים בלי תרגום. :-\

פורסם

מה הקטע? :s05:

אז שישדרו שוברי קופות הוליוודיים בלי תרגום. :-\

זה לא רק תירגום זה גם זה שהם קובעים את הלוח שידורים והכל... רק ערוצים שמושדרים as it is מחוץ לארץ מותר לשדר בארץ בים כיפור

פורסם

נכון, לצום זה לא לאכול ולשתות

אבל ביום כיפור אמורים לענות את הנפש. מי שצפ ביום כיפור אבל משתמש בחשמל כדי להעביר את הזמן, פשוט מפספס את כל הפואנטה של יום כיפור.

ועדיין, זה לא משנה את העובדה שלצום = לא לאכול ולא לשתות.

הגאון טען שלצום זה גם לא להשתמש בחשמל.

פורסם

בצום יום כיפור הכוונה היא לא לעשות שום פעולה שמסבה עונג ואושר,

אין מדובר בצום רגיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים