עבור לתוכן

האם לדעתכם ישראל הייתה צריכה להרוס את בתי הכנסת בגוש קטיף?

האם לדעתך ישראל הייתה צריכה להרוס את בתי הכנסת בגוש קטיף? 947 הצבעות

1. 1. האם לדעתך ישראל הייתה צריכה להרוס את בתי הכנסת בגוש קטיף?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

יש קריקטורה טובה בInternational Herald Tribune שמראים שם הריסות בית כנסת ועליהם 3 ארגונים

1. הגיהאד האיסלאמי

2. חמאס

3. הרשות

רואים שני פלסטינים מהצד שאומרים :

...Still A disputed territory

חבל שאין לי סורק

עדכון:

מזל שיש מצלמות בטלפון :)

iht1409058ke.th.jpg

• תגובות 145
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

bla7,

בהמשך לתגובה שלך, קבל המצאה גאונית: פצצת אימה. בעיקרון, מדובר בפצצה שלא הורגת אנשים אלא זורעת בהם פחד ואימה. העיקרון הוא מאוד פשוט. למודיעין של צה"ל מגיע מידע על מסגד ברשות הפלשתינית בו מסיתים לטרור כנגד ישראל. מל"ט שטס בשמי עזה מטיל על המסגד פ"א. הפצצה לא מתפוצצת, אלא מכריזה בעוצמה אדירה בערבית "אני פצצה, אני מתפוצצת בעוד 20 שניות. אני פצצה, אני מתפוצצת בעוד 15 שניות. אני פצצה, אני מתפוצצת בעוד 10 שניות. אני פצצה. אני מתפוצצת בעוד 5 שניות", ובסוף יוצרת הבזק אור עז וקול פיצוץ מחריש אוזניים שגורם להלם (הפצצה משמידה את עצמה בלי להרוג אף אחד). מה שיפה זה שאי-אפשר להאשים את צה"ל בפיצוץ של מסגד, אבל מאות הפלשתינים שינוסו החוצה בבהלה ופאניקה ידרסו האחד את השני למוות בניסיון נואש להימלט מהמקום.

הבעיה היא שכרגע יש לנו מספר מסוים של אנשים שבאמת מבצעים את פעיליות הטרור ותומכים בהן , אם סתם נהרוג באכזריות

אנשים, מספר האויבים שלנו שבאמת מבצע פעיליות טרור ותומך בהן יעלה.

איפה אתה חי? :nixweiss:

למעלה מ-90% מהפלשתינים תומכים בארגוני הטרור ובפיגועי התאבדות (לפי סקרים ברשות הפלשתינית), והמספר הזה עלה בהרבה לאחר הנסיגה של צה"ל מרצועת עזה.

RK,

אהבתי את הקריקטורה. :xyxthumbs:

פורסם

כן אבל אנחנו נלחמים כרגע רק נגד אחוז קטן (כי רק אחוז קטן מבצע בפועל פעולות טרור), למה שנרצה להגדיל את המספר הזה?

פורסם

כן אבל אנחנו נלחמים כרגע רק נגד אחוז קטן (כי רק אחוז קטן מבצע בפועל פעולות טרור), למה שנרצה להגדיל את המספר הזה?

זאת נקודת מבט ממש מעוותת.

אתה משתמש אולי במשקפיים מיוחדים שמאפשרים לך לראות את הכל הפוך?

אם אתה נלחם בטרור בעוצמה לא פרופורציונאלית, אז אתה יכול להביס את הטרור ולמגר אותו לחלוטין.

האוכלוסייה הפלשתינית שתפגע כתוצאה מכך תתקומם כנגד ארגוני הטרור, ולא תצטרף אליהם.

פורסם

דרוש הרבה כדי להפנות עם שלם נגד בני עמו.

פורסם

דרוש הרבה כדי להפנות עם שלם נגד בני עמו.

לא הרבה.

זה קרה בציר פילדלפי, אחרי שצה"ל הרס בתים של פלשתינים מהם נחפרו מנהרות הברחה.

פורסם

הבעיה היחידה עם "פצצת האימה" שלך היא שהיא אינה יעילה לטווח רחוק...

תחשוב שאחרי מקסימום 10 פעמים שזה יקרה, אנשים כבר לא ייבהלו בכזאת קלות ממנה... ואז מה עשית? סתם בזבזת כסף על פיתוח של נשק כזה שאין בו יותר שימוש...

בכל מקרה, nice צודק - הבעיה היא אחידות. צריך שיהיה קשר ישיר וברור בין אלימות כנגד ישראל לתגובה של מערכת הביטחון - שחייבת להיות מאוד לא נעימה לצורך אפקטיביות.

ברגע שפלסטינים מתים פה ושם בטעות ומדינת ישראל מתנצלת על זה, זה מאבד את האלמנט של סיבה-תוצאה. זה ספוראדי מדי. אי אפשר לראות קשר ישיר בין ירי של קסם (למשל) לנזק שמייצר צה"ל לצד השני. זה צריך להיות ממש ברור ולא משתמע לשני פנים.

גם ברגע שאתה סתם הורג ללא אבחנה ובלי קשר לשום דבר, גם אז האפקט הוא לא "חינוכי" במובן שאנשים לא יכולים ללמוד ככה ממה לפחד, או מה ללמוד שכדאי לעשות ולא לעשות.

פורסם

מה הקשר בין שימוש בבתים הרוסים כמנהרות ולבין מה שאמרתי? (אני פשוט לא מבין) :nixweiss:

פורסם

הבעיה היחידה עם "פצצת האימה" שלך היא שהיא אינה יעילה לטווח רחוק...

תחשוב שאחרי מקסימום 10 פעמים שזה יקרה, אנשים כבר לא ייבהלו בכזאת קלות ממנה... ואז מה עשית? סתם בזבזת כסף על פיתוח של נשק כזה שאין בו יותר שימוש...

אין בעיה! :smile1:

אתה פשוט צריך לגוון, ומדי פעם לזרוק פ"א שבאמת תתפוצץ. ככה הם אף פעם לא ידעו אם מדובר בפצצה אמיתית שמתפוצצת, או בסתם פצצה שעושה בום גדול בלי פיצוץ רציני, ולכן הם יחיו בפחד מתמיד בדיוק כפי שישראלים רבים מפחדים לנסוע באוטובוסים מחשש שהם יתפוצצו.

אהה... ודרך אגב, זה לא ממש מסובך לבנות פצצה כזאת, וזה גם די זול.

מה הקשר בין שימוש בבתים הרוסים כמנהרות ולבין מה שאמרתי? (אני פשוט לא מבין) :nixweiss:

הכוונה שלי הייתה שהפלשתינים חפרו בציר פילדלפי מנהרות הברחה מתוך בתים של תושבים. על-מנת להיאבק בתופעה, צה"ל הרס בתים רבים ברפיח מהם נחפרו מנהרות הברחה או בוצע מהן ירי על כוחות צה"ל בציר פילדלפי. לתושבי רפיח נמאס מזה, והם העיפו מהמקום את ארגוני הטרור שעסקו בחפירת מנהרות, ואף חשפו בעצמם כמה מנהרות.

אותו הדבר בדיוק יקרה אם צה"ל יפגיז בארטילריה כבדה מקומות מהן הפלשתינים ישגרו פצמ"רים וקסאמים. תושבי המקום פשוט יעיפו משם את ארגוני הטרור, ולא יאפשרו להם לפעול מתוך הישובים שלהם.

פורסם

אני מסכים.

אף אחד לא רוצה שיפציצו את השכונה שלו.

אבל למה חייבים למות חפים מפשע?

האם זה שהפציצו את השכונה שלך לא מספיק?

אם יפציצו את השכונה אתה תחוש אי נוחות גדולה. אתה לא תרצה להימצא בסיכון.

אבל אם יהרגו עשרה חפים מפשע בשכונה שלך בנוסף לטרוריסטים האם לא יוסיף יותר מדי אי נוחות למצב שתוביל לכעס כלפי ישראל?

ומה יגידו אלו שלא גרים באותה שכונה ושמעו על המצב דרך החדשות? האם הם לא יכעסו יותר מדי?

פורסם

אבל למה חייבים למות חפים מפשע?

מכיוון שככה זה במלחמה. במלחמה נהרגים גם אזרחים חפים מפשע.

אם יהרגו עשרה חפים מפשע בשכונה שלך בנוסף לטרוריסטים האם לא יוסיף יותר מדי אי נוחות למצב שתוביל לכעס כלפי ישראל?

ומה יגידו אלו שלא גרים באותה שכונה ושמעו על המצב דרך החדשות? האם הם לא יכעסו יותר מדי?

הם יכעסו על ישראל. שיכעסו, לא איכפת לי. אבל, מה שחשוב זה שהם יתקוממו כנג ארגוני הטרור שגרמו למתקפה של צה"ל, ולא יאפשרו להם יותר לפעול מתוך הישובים שלהם.

פורסם
  • מחבר

מי שעקב אחרי תוצאות הסקר מתחילתו בוודאי שם לב שהתוצאות היו צמודות מאוד (כמעט50-50) ממש עד לנקודה בה יצאנו מעזה והרשות הפלסטינית במקום להרוס

את בתי הכנסת בצורה מסודרת חיכו ונתנו לפעילים צמאי דם של ארגוני טרור לשרוף ולבזות (אמנם המבנים כבר לא שימשו כבית כנסת אבל לדעתי זה סמלי ועדיין מקום עם קדושה דתית) את המבנים. אחרי נקודה זו רוב ההצבעות היו בעד הריסת ישראל את המבנים, כל מי שהצביע הצביע בידיעה של מה שקרה שם בסוף.

המסקנה שלי היא אחת: היינו תמימים מידי כשקיווינו שהרשות הפלסטינית תטפל בנושא כמו שצריך, שוב נוכחנו לדעת שהרשות רחוקה מלהיות השולטת ברחוב הערבי ושארגוני הטרור הם אלה שבסופו של דבר יקבעו כל מהלך של "העם הפלסטיני" ככלל.

פורסם

מי שעקב אחרי תוצאות הסקר מתחילתו בוודאי שם לב שהתוצאות היו צמודות מאוד (כמעט50-50) ממש עד לנקודה בה יצאנו מעזה והרשות הפלסטינית במקום להרוס

את בתי הכנסת בצורה מסודרת חיכו ונתנו לפעילים צמאי דם של ארגוני טרור לשרוף ולבזות (אמנם המבנים כבר לא שימשו כבית כנסת אבל לדעתי זה סמלי ועדיין מקום עם קדושה דתית) את המבנים. אחרי נקודה זו רוב ההצבעות היו בעד הריסת ישראל את המבנים, כל מי שהצביע הצביע בידיעה של מה שקרה שם בסוף.

המסקנה שלי היא אחת: היינו תמימים מידי כשקיווינו שהרשות הפלסטינית תטפל בנושא כמו שצריך, שוב נוכחנו לדעת שהרשות רחוקה מלהיות השולטת ברחוב הערבי ושארגוני הטרור הם אלה שבסופו של דבר יקבעו כל מהלך של "העם הפלסטיני" ככלל.

אני לא הייתי מהתמימים שחשבו שהרשות הפלשתינית תטפל בנושא כמו שצריך, ובכ"ז אני סבור כי אסור היה למדינת ישראל להרוס את בתי הכנסת ברצועת עזה, מתוך ידיעה ברורה כי הפלשתינים יחללו ויהרסו את בתי הכנסת.

טוב שהדבר נעשה ע"י פלשתינים ברברים ולא ע"י מדינת ישראל.

פורסם

זה רק בניין, ברצינות.

ולמה לתת לפלסטינים זריקת מורל שכזאת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים